Anda di halaman 1dari 2

Lampiran C

BORANG SINOPSIS BUKU

NAMA SEKOLAH KOD SEKOLAH 1. 2. 4. 6. 7. Nama Guru Judul

: Sekolah Tanjung Rambutan Perak : ZZZ4431 Ali Adam (bukan nama sebenar) M.E.P.S Concept TIADA TIADA 3. Bidang : 5. Masa :

Tarikh Pembentangan Tempat Pembentangan Sinopsis

Buku yang ditulis ini mengandungi konsep motivasi berdasarkan pengalaman dari Datin Paduka Dr.Hajah Sharifah Mazlina. Setiap kandungan dalam buku ini ditulis dengan tajuk yang ringkas dan coretan yang padat dan penuh makna. Pelbagai langkah-langkah dan panduan dikongsikan oleh penulis kepada pembaca secara jelas dan ringkas untuk dipraktikkan dalam kehidupan seharian. Buku ini juga amat sesuai untuk semua peringkat umur bagi mereka yang mahu mengamalkan betulkan yang biasa dan biasakan yang betul seperti mana dalam coretan penulis. 8. Nilai Pengetahuan / Pengajaran Motivasi kendiri dapat dipertingkatkan melalui pembacaan buku motivasi seperti ini. Dalam melalui kehidupan yang penuh cabaran, perkongsian pengalaman dapat membantu kita untuk membina daya fikir dengan lebih baik dan membuat keputusan dengan lebih bijak. Sejarah mengajar kita untuk dijadikan sebagai pengajaran dan sempadan. Motivasi mendorong individu untuk terus berusaha dan meningkatkan keupayaan seseorang agar tidak mudah berhenti menyerah kalah. 9. Aplikasi Ilmu Dalam Organisasi / P&P Dalam melaksanakan tugas kerja sebagai seorang guru, banyak perkara yang mendorong seseorang untuk terus laksanakan tanggung jawab yang diterima. Melalui pembacaan buku motivasi seperti ini dapat meningkatkan daya kendiri dan mengekalkan sikap positif dan amalan terbaik sepanjang berada di dalam mahupun di luar sekolah.

Disediakan oleh,

Disahkan oleh,

Maklumat buku Tajuk : M.E.P.S Concept Penulis: Datin Paduka Dr.Hajah Sharifah Mazlina Keluaran: Buku Prima Tahun Pengeluaran : 2008 Sumber Buku: Perpustakaan Sabah Cawangan Lahad Datu ISBN: 978-983-3669-98-1 Harga: RM 32.00 (Sabah/Sarawak)