Anda di halaman 1dari 2

Lampiran C

BORANG SINOPSIS BUKU

NAMA SEKOLAH KOD SEKOLAH 1. 2. 4. 6. 7. Nama Guru Judul

: Sekolah Tanjung Rambutan Perak : ZZZ4431 Ali Adam (bukan nama sebenar) Terbang Tinggi Seperti Air Asia TIADA TIADA 3. Bidang : 5. Masa :

Tarikh Pembentangan Tempat Pembentangan Sinopsis

Air Asia seperti mana yang diketahui merupakan syarikat yang berkembang pesat di Malaysia. Buku ini ditulis untuk mengupas teknik dan beberapa strategi yang digunakan oleh pengasas syarikat tersebut dalam memastikan misi dan visi syarikat tercapai dengan terancang. 15 strategi yang dikupas dalam buku ini dapat dijadikan sebagai bahan rujukan untuk membina sifat keyakinan pembaca dan meningkatkan lagi peluasan pengetahuan dalam ilmu perniagaan khasnya dan kemahiran amnya. 8. Nilai Pengetahuan / Pengajaran Syarikat ini menggunakan pelbagai kaedah win win situation untuk memenangi hati banyak pihak di samping memikirkan strategi yang mudah dan kos rendah. Membina kerjasama dan hubungan yang baik antara syarikat gergasi dan rakyat tempatan berjaya mewujudkan jaringan perhubungan yang kuat dan mantap serta dipercayai. Mempunyai visi yang jelas dan fokus dalam setiap perancangan yang telah dirancang. Memanfaatkan teknologi sepenuhnya dalam aplikasi kemudahan perkhidmatan. 9. Aplikasi Ilmu Dalam Organisasi / P&P Sebagai seorang guru, banyak perkara baru yang perlu dipelajari samada dari segi kemahiran pedagogi dan ICT mahupun tugas kerja yang bukan hakiki. Perkara ini menuntut keupayaan seorang guru dalam meningkatkan kemahiran yang pelbagai seiring dengan perkembangan semasa. Sebuah organisasi yang berjaya, menunjukkan kesefahaman dan budaya kerja berpasukan yang baik dalam merancang dan melaksanakan tugas dari masa ke semasa. Penggunaan ICT dapat dipertingkatkan dalam pnp seiring dengan keperluan pendidikan masa kini. Adalah diharap, setiap pihak dalam semua peringkat dapat memberi kerjasama yang baik malah saling bantu membantu untuk bersama-sama mencapai kecemerlangan dalam setiap aspek yang dirancang. Disediakan oleh, Disahkan oleh,

Maklumat buku Tajuk : Terbang Tinggi Seperti Air Asia Penulis: Mazlan Mohamad Keluaran: Truewealth Tahun Pengeluaran : 2011 Sumber Buku: Perpustakaan Sabah Cawangan Lahad Datu ISBN: 978-967-5428-48-7 Harga: RM 19.80 (Sabah/Sarawak)