Anda di halaman 1dari 1

PSV Tahun 5

PKSR 2 Oktober 10

Penilaian Kendalian Sekolah Rendah 2 ( PKSR 2 ) Oktober 2010 Pendidikan Seni Visual (SK) Tahun 5 Satu jam NAMA : __________________________________ KELAS : _____________

Pilih salah satu daripada tajuk di bawah ini. 1. Bidang A - Mengambar Buat satu lukisan berkaitan dengan pemandangan di dasar laut. Warnakan dengan pensil warna, krayon atau water color.

2.

Bidang B Membuat Corak dan Rekaan Buat kertas pembalut hadiah daripada kertas lukisan anda. Corak anda hendaklah berkaitan dengan hidupan-hidupan di laut. Gunakan teknik RESIS dalam pewarnaan anda.

3.

Bidang C Membentuk dan Membuat Binaan Buat satu kad ucapan Hari Raya menggunakan kertas lukisan anda. Gunakan pensil, pensil warna, krayon atau water color sendiri untuk menulis dan mewarna.

4.

Bidang D Kraf Tradisional Gunakan teknik guntingan dan tampalan untuk menghasilkan ketupat pada kertas lukisan dengan berlatar belakang anyaman tikar. Gunakan pensil, pensil warna, krayon atau water color, peralatan menanda, mengukur, mengunting dan mengam sendiri dalam kerja anda.

~ KERTAS SOALAN TAMAT ~


DISEDIAKAN OLEH: DISEMAK DAN DISAHKAN OLEH:

( EN. BISMI BIN AB. RAHIM ) Guru Pendidikan Seni BAR SKBG

( PN. HAJAH HABIBAH BT. AHMAD ) Guru Penolong Kanan Kurikulum

Anda mungkin juga menyukai