Anda di halaman 1dari 7

1. The first use of convulsive therapy for the treatment of a psychiatric disorder in modern times is attributed to A.

Ladislaus von Meduna B. A. E. Bennett C. Egas Moniz D. Kurt Schneider Answer Key 2. The first therapeutic use of electrically induced seizures in the treatment of mental disorders is related to A. Harold Sackeim B. Luigi Bini and Ugo Cerletti C. D. Goldman D. G. Holmberg and S. Thesieff Answer Key 3. The sequece of administration of medications in anesthesia for ECT is: A. Atropine---thiopentone/methohexitol---succinylcholine B. Succinylcholine---atropine---thiopentone/methohexitol C. Atracurium---succinylcholine---atropine D. Atropine--- succinylecholine---thiopentone/methohexitol Answer Key 4. As per the current evidence, which statement is NOT correct? A. Bilateral ECT is superior in efficacy to unilateral ECT. B. Unilateral ECT is more likely to cause cognitive deficits. C. Brief-pulse ECT delivery is associated with decreased cognitive deficits. D. Unilateral ECT is administered to the non-dominant hemisphere Answer Key 5. Which of the following drugs is associated with lower seizure thresholds when

administering ECT? A. Lithium B. Anticonvulsants C. Benzodiazepines D. Barbiturates Answer Key 6. What is the minimum seizure duration required for effectiveness of ECT? A. 1 to 3 seconds B. 5 to 10 seconds C. 30 to 90 seconds D. 180 to 200 seconds Answer Key 7. What is the best accepted placement of electrodes in unilateral ECT? A. Bifrontotemporal B. Paritotemporal C. Occipital D. D'Elia position Answer Key 8. What is considered as the gold standard for confirmation of seizure in ECT? A. Cuff method B. Electroencephalography (EEG) C. Electromyogram (EMG) D. Galvanic Skin Response (GSR) Answer Key 9. What is the average mortality rate with ECT (modified)? A. 3-4 per 100,000

B. 10-25 per 100,000 C. 10-20 per 10,000 D. 50-60 per 1000,00 Answer Key 10. Factors predisposing to postictal confusional state include, all EXCEPT: A. Sine wave ECT B. High-dose ECT C. Existing CNS disease D. Multiple ECT E. A younger age group Answer Key 11. Which is the best unit for quantification of ECT stimuli? A. Millicoulombs (mC) B. Joules C. Watts D. Volt Answer Key 12. Which of the following is NOT a recommended preparation for ECT procedure? A. Informed consent in writing B. Pre-ECT investigations C. Morning bath, cleaning the oil from the head, overnight fast D. Premedication with an anticholinergic agent E. Administration of an anticonvulsant 30 minutes before ECT Answer Key 13. The most common indication of ECT is:

A. Schizophrenia B. Generalized Anxiety Disorder C. Manic episodes D. Major depression Answer Key 14. rTMS is found to have antidepressant properties when applied to A. Temporal parietal regions of the cortex B. Dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC) C. Occipital cortex D. Parieto-occipital cortex Answer Key 15. The most persistent adverse effect of ECT is A. Retrograde amnesia B. Fractures C. Seizures D. Hypertension Answer Key
ANSWER KEY

1. A 6. C 11. A

2. B 7. D 12. E

3. A 8. B 13.D

4. B 9. A 14. B

5. A 10. E 15. A

1. Which of the following conditions is known to have the best response to ECT? A. Depression with suicidal tendancy B. Simple schizophrenia C. Paranoid schizophrenia D. Obsessive compulsive disorder Answer Key

2. The commonest side effect of ECT is A. Dehydration B. Dementia C. Amnesia D. Fractures Answer Key 3. Which of the following is TRUE about electroconvulsive therapy? A. Contraindicated in brain tumor B. Requires more than 70 volts C. Treatment of major depression D. All are true Answer Key 4. Best response to ECT is seen in A. Catatonic schizophrenia B. Paranoid schizophrenia C. Hebiphreniac Schizophrenia D. Simple schizophrenia E. Residual schizophrenia Answer Key 5. Which of the following component is least important in ECT? A. Voltage and amperage of current B. AC or DC current C. Duration of current D. Interval and type of therapy Answer Key 6. Which of the following parameters is TRUE about ECT?

A. 40-60 volts, 2 seconds B. 80-90 volts, 0.01 seconds C. 90-120 volts, 0.3 seconds D. 120-150 volts, 3 minutes Answer Key 7. Which of the following characteristics is associated with unilateral ECT? A. Less amnesia B. High voltage current C. Rapid improvement D. Effective in schizophrenia Answer Key 8. Absolute contraindication for ECT is A. Pregnancy B. Lactation C. Old gae D. Raised intracranial pressure Answer Key 9. Udvantages of unilateral ECT include A. More effective than bilateral ECT B. More prefferable in schizophrenua C. Less number of treatments D. Less confusion and amnesia Answer Key 10. Use of succinylecholine in ECT is A. Safer than curare

B. May cause prolonged apnea C. Reduces possibility of fractures D. All are true Answer Key 11. Less memory disturbance is seen with A. Bilateral ECT B. Unilateral ECT C. Direct ECT D. Modified ECT Answer Key ANSWER KEY
1. A 6. C 11. B 2. C 7. A 3. D 8. D 4. A 9. D 5. B 10. D