Anda di halaman 1dari 49

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Project facts sheet

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

One of the many strengths the architect brought to the project was creative thinking within the context of physical space limitations. Beginning with the earliest phases of needs assessment and facility analysis, the architects professional staff listened intently to the words and ideas of the Board, faculty, analysis, staff, and administration. They encouraged all of our groups to look forward and to imagine what the educational environment could be in decades ahead. Their broad knowledge and skill in school design was evident throughout our project. The goal achieved was a completely updated and expanded school facility that has been received by the community as a success. The actual construction activity of the project, originally projected to take three years, was completed in two years. The architect was timely in their design and planning so that the information needed was provided to keep construction moving forward.

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

photo tab

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

How do you provide a unified design to a high school building that has had multiple additions over the years, all the while, preserving & celebrating personality & character of the administration, faculty, students & community?

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

A 80,000 SF addition and a 245,000 SF renovation to Manhattan High School west campus creates a renewed identity along the terminus of Manhattans main street, and captures valuable square footage on a highly constrained campus.

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Addition Existing Floor Plan Renovation

10

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Pre-Design Research; Mapping & surveying from students & faculty helped identify the need to cluster community spaces.

New Floor Plan

11

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

In relocating community spaces, an interior heart is formed allowing community activities to become transparent and the school to become one.

CAFE COURTYARD

LIBRARY COMMONS

COURTYARD

0 EXISTING DIAGRAM
Existing Floor Plan

50 100

12

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

245K Renovation 250K RENOVATION

COURTYARD CAFETERIA

COMMONS

LIBRARY COURTYARD

80K Addition 75K ADDITION New Floor Plan


13

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

14

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

15

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

16

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

17

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

18

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Rain screens, which wrap the new and old buildings, are designed to look like the pre-exisitng brick.

19

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

20

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

21

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

How do you optimize program spaces to increase efficiency, enhance security, & provide ample space for social interation & study?

22

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

23

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

24

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

25

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Learning and study spaces provide a tranquil and transparent experience.

26

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

27

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

28

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

29

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

30

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

31

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

32

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Community functions are located at the heart of the school.

33

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

34

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

How do you create a wayfinding experience with a new visual language that is overlaid on a multitude of scales & included aspects that increase efficiency & reduce the impact made on the environment?

35

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

36

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

37

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

38

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

39

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

40

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

41

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

42

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Braille is used on the windows to give the transparency another dimension without adding unnecessary noise.

43

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Color patterns were developed in order for students to easily identify where their locker is located.

44

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

45

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Light is used to penetrate the school allowing for an interior visual connection related to the stiching of new and old buildings together.

46

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

47

ENTRY: LFNVD4WBVLY1

Performance qualifications

North

48