Anda di halaman 1dari 44

Inscripcions a partir del 16 de setembre

18
SETEMBRE 2013 - FEBRER 2014

TALLERS SALUT FORMACI MANUALITATS MSICA INFORMTICA ESPORT CONFERNCIES SORTIDES EXPOSICIONS

Carrer de la Trinitat, 12 Tel.: 93 806 81 01 E-mail: espaicivic@aj-igualada.net Horari De dilluns a divendres, de 9 del mat a 2/4 de 2 del migdia i de 3 de la tarda a 10 del vespre Dissabtes de 9 del mat a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre

Avinguda de la Pietat, 42-44 Tel.: 93 805 26 21 E-mail: centre.civic@aj-igualada.net Horari De dilluns a divendres, de 9 del mat a 2/4 de 2 del migdia i de 5 de la tarda a 10 del vespre Dissabtes de 2/4 de 10 del mat a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre

El divendres 6 de setembre a les 9h del mat es faran les inscripcions per a les activitats de Gimnstica de gent gran i Dona i esport. Mitja hora abans, es comenar a donar un nmero per a cada persona, que podr fer nicament 2 inscripcions. Activitats del 30 de setembre al 15 de febrer Del 22 de desembre al 6 de gener, ambds inclosos, no hi haur activitats per vacances de Nadal. Les activitats van adreades a majors de 18 anys, exceptuant els programes tallers en famlia i infants i joves. Pot haver-hi alguna excepci que ja ve senyalitzada en la prpia activitat.

inscripcions

A partir del dilluns, 16 de setembre (cal porta el DNI). El primer dia, 16 de setembre, es reserva a les persones empadronades a Igualada i a partir del 17 de setembre resta obert a tothom.

Les inscripcions a travs dInternet, siniciaran a les 8h del mat. A les 9h del mat de forma presencial i a travs del telfon. Horari especial dinscripcions dels dies 16 i 17 de setembre, de 9 del mat a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda. Per la resta de dies, les inscripcions es realitzaran dins de lhorari de cada equipament. Les inscripcions es podran realitzar de tres formes: De forma presencial en qualsevol dels equipaments cvics, indistintament don es realitzi lactivitat. De forma telefnica trucant a qualsevol dels telfon dels equipaments cvics. A travs dinternet, a partir de la pgina de lAjuntament dIgualada (www.igualada.cat). Cal prviament est registrat a la pgina de lAjuntament. Mitja hora abans de comenar es repartiran nmeros i noms sen donar un per persona. En el cas que a alg li passs el torn hauria dagafar un nmero nou. Les places de les activitats sn limitades i sadjudicaran per ordre dinscripci i pagament. Cada persona podr fer nicament 4 inscripcions. En el cas que un curs no assoleixi el nombre de places i no es tiri endavant, els usuaris podran canviar-lo per a un altre curs del mateix import o se li retornaran els diners de la inscripci.

Pagaments

Les activitats es podran pagar, en el termini de 4 dies desprs de fer la inscripci, de dues maneres: Amb un nic pagament mitjanant targeta de crdit o b fent un ingrs al nmero de compte corresponent. Amb pagament fraccionat (per les activitats que superin els 70). Aquesta forma de pagament NO s valida per aquells ciutadans que facin la inscripci mitjanant internet. Cal portar el nmero de compte per poder domiciliar el import fraccionat en tres rebuts del mateix import que es passaran a cobrament en les segents dates: De l1 al 15 doctubre / De l1 al 15 de novembre / De l1 al 15 de desembre Devoluci de pagaments: En cas danullaci del curs o activitat: es retornar el import amb un val o amb transferncia al compte corrent del ciutad corresponent. En cas de baixa voluntria del ciutad: Un cop iniciats els cursos, no SACCEPTAR, cap tipus de baixa i per tant no es retornar cap import. EXCEPTE: - Si la baixa es comunica una setmana abans del inici del curs es retornar el forma de val o transferncia - Si la baixa es comunica, 24h abans del inici de la segona sessi, es retornar el import amb un val, SEMPRE I QUAN, es pugui cobrir la plaa amb un altra persona. - Si el ciutad troba feina i acredita que lhorari del lloc de feina s incompatible amb lactivitat. Se li retornar la part proporcional del import. Caldr portar un justificant. - Si per motius de malaltia, el ciutad no pot continuar amb lactivitat. Se li retornar la part proporcional del import. Caldr portar un justificant.

ndex

04 06 10 17 21 25 27
editen Espai Cvic Centre i Centre Cvic de Ftima Disseny i maquetaci: rea publicitat Dipsit legal: B-40391-2006

ENTRE FOGONS POSA EN FORMA COS I MENT FORMACI MANUALITATS I ARTESANIA RITME, MARXA I MOVIMENT EMBARS I PETITA INFNCIA INFANTS I JOVES AULA DE NOVES TECNOLOGIES ACTES, SORTIDES I CONFERNCIES EXPOSICIONS ESPAIS DE TROBADA SERVEIS DE LESPAI CVIC CENTRE ENTITATS DE LESPAI CVIC CENTRE SERVEIS DEL C. CVIC DE FTIMA ENTITATS DEL C. CVIC DE FTIMA

29 31 34 35 36 38 42 42

presentaci
Us presentem la darrera programaci de lany 2013 dels equipaments cvics de la ciutat: Centre Cvic de Ftima i Espai Cvic Centre, amb una oferta ben mplia i variada per donar resposta a la diversitat dinteressos de tota la ciutadania. Continuarem impulsant la lnia de treball basada a donar resposta als interessos de tota la ciutadania, per fer daquests equipaments, espais de cohesi social, on qualsevol persona pugui trobar el seu i lloc. Els equipaments sense les persones que els donen vida no tindrien sentit. Un treball basat en la comunitat i per a la comunitat. En aquesta nova programaci trobareu un programa nou anomenat embars i petita infncia on aglutinem bona part de les activitats que realitza l Ajuntament per aquesta etapa de la vida familiar. Tallers adreats a les mares durant lembars i activitats per realitzar conjuntament amb els ms petits de la casa. Aquestes activitats es desenvoluparan als centres cvics per tamb a lespai La casa del Parc ubicat al parc del Xipreret. Activitats introductries al mn musical, contes sobre la pell, tallers de criana organitzats per Dones amb Empenta i una ludoteca familiar dels 0 als 3 anys, entre altres. Tamb continuarem posant mfasi en augmentar el nombre dactivitats que sorganitzen als matins, en especial al Centre Cvic de Ftima, per tal doptimitzar els espais del centre en la franja matinal i donar resposta a aquesta demanda que feia la ciutadania. Des de lAjuntament, tot i viure el moment de dificultat econmica que ens acompanya, continuem apostant pel treball dels centres cvics com a espais de cohesi social i de trobada ciutadana. Per aquest motiu, no solament continuem fent una oferta ben mplia sin que laugmentem. Us recordem que podreu realitzar les inscripcions amb el sistema que us sigui ms cmode: presencialment, via telefnica o a travs dInternet. Us animem a utilitzar aquest darrer sistema, molt ms cmode per a tots vosaltres. Per ltim, us animem a participar en aquesta programaci, plena dactivitats, dels mbits ms variats, perqu tothom pugui trobar el que ms li agradi.

Joan Torras i Compte Tinent dalcalde de lrea de Serveis a les Persones

entre fogons
cuina amb fruits i plantes silvestres
Espai Cvic Centre Utilitzarem els fruits de la tardor i les plantes silvestres del nostre entorn per tal delaborar receptes dall ms originals i saludables. Farem melmelades, confitures, conserves i moltes coses ms amb productes deliciosos i alhora poc coneguts. Aprendrem a aprofitar all que ens ofereix el nostre entorn tal com ja feien els nostres avantpassats. Els resultats seran sorprenents!!!
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer Horari: de 2/4 de 7 a 8 del vespre. Preu: 65 ms 10 per a ingredients A crrec de Marc Talavera Roma Ho organitza: MEDIVIU, Associaci per leducaci, la gesti i la restauraci ambiental.

cuina de cap de setmana


Espai Cvic Centre Per aprendre a fer receptes tradicionals i elaborades per a caps de setmana i festius.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 (7 de gener no hi haur classe) Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 69.70 /curs (empadronats a Igualada: 60.61 /curs) ms 25 per a ingredients (pagament en efectiu) A crrec de Maria Dolors Castells

Centre Cvic de Ftima


Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 58 ms 25 de material A crrec de Maria Dolors Castells Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

cuina senzilla casolana


Centre Cvic de Ftima Aprendrem a cuinar: canelons de brandada amb crema descalivada, suquet de gambes, pasta fullada dalbergnia i anxoves, full farcit de verdures, crema de bolets, espaguetis amb verdures, conill al romesco, cuixetes de pollastre amb gambes, albergnies a la mallorquina i altres. Curs prctic. Cal portar dues carmanyoles i un davantal.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 11 de desembre Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 28 /curs ms 24 de material A crrec de Josep Olivella Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

pastisseria per esmorzar i berenar


Centre Cvic de Ftima Curs per aprendre a fer croissants, ensamades, magdalenes, palmeres...
Dies: dimecres, del 8 de gener al 12 de febrer Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 22 ms 10 de material A crrec dAndreu Prez Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

popcakes i galetes
Espai Cvic Centre Aprn i diverteix-te fent popcakes i galetes. Regala aquest Nadal dolos fets per tu, originals i deliciosos.
Dies: divendres, del 4 al 25 doctubre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 22.40 (empadronats a Igualada: 19.48 ) ms 10 per a ingredients (pagament en efectiu) A crrec de Rosa Elena Padilla

entre fogons
postres fcils per fer a casa
Centre Cvic de Ftima Vols aprendre a fer una crema catalana, pasts de poma, coulant de xocolata, trufes pastisseres, planxes de bra, flam de xocolata, cassoletes de pasta brisa, crema de llimona, pa de pessic, galetes daneses, bracets de nata, pasts de poma de crema..
Curs prctic per a principiants. Cal portar dues carmanyoles i un davantal. Dies: dimecres, del 2 doctubre al 11 de desembre Horari: d1/4 de 7 a 3/4 de 8 Preu: 28/curs ms 22 de material A crrec de Josep Olivella Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

tapes calentes
Centre Cvic de Ftima Per aprendre a elaborar tot tipus de tapes.
Dies: dijous, del 7 al 28 de novembre Horari: de 10 a 12 migdia Preu: 18 ms 10 per a ingredients A crrec de Rosa Elena Padilla Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

taller de torrons i bombons


Espai Cvic Centre Taller per aprendre els secrets de la xocolata per elaborar bombons de diferents varietats. Tamb per aprendre a elaborar diferents tipus de torrons.
Dies: divendres, del 8 al 22 de novembre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 19.20 (empadronats a Igualada: 16.70 ) ms 6 per a ingredients (pagament en efectiu) A crrec de Josep Ramon Cuadras

taller de cuina Fundaci Privada uria


(activitat continuada) Espai Cvic Centre Taller adreat als socis de la Fundaci Privada uria
Dies: divendres, de 2/4 de 4 a 5 de la tarda Ho organitza: Fundaci Privada uria Esplai.

taller de cuina Esplai uria dApinas


(activitat continuada) Espai Cvic Centre Taller adreat als socis dAPINAS
Dies: divendres, de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 de la tarda Ho organitza: APINAS Secci Esplai.

Espai Cvic Centre

taller de cuina club aidar (activitat continuada)


Dies: dimarts, de 2/4 de 5 a 2/4 de 7 de la tarda Ho organitza: Club Aidar.

Taller adreat als socis del Club Social Aidar

posa en forma
cos i ment ars corpore
Espai Cvic Centre s una fusi de diverses disciplines (ioga, tai-txi, feldenkrais, pilates i tcniques de relaxaci). Augmenta la flexibilitat, refora la musculatura, equilibra el cos, alleuja dolors i corregeix els mals hbits posturals. s una classe coreogrfica amb msica i cada can treballa una part del cos.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Horari: de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: 36.90 / curs (empadronats a Igualada: 32.09 /curs) A crrec de Carme Riba

automaquillatge
Espai Cvic Centre Maquillar-se no s complicat, ja que ha de ser discret i elegant segons la teva manera de ser fsicament, s a dir, ha danar amb la teva personalitat. Cal portar el maquillatge que tinguis a casa.
Dies: dissabtes, 9 i 16 de novembre Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 12.80 /curs (empadronats a Igualada: 11.13 /curs) A crrec de Jesica Ruz

com vivim la menopausa


Espai Cvic Centre Algunes de les dones que transiten per aquesta etapa de la vida experimenten una srie de canvis, encara que aquests canvis no totes els vivim de la mateixa manera... Aquest espai est creat per a compartir les nostres experincies en aquesta etapa vital de les dones. I t com a objectiu analitzar i conixer la fase del climateri/menopausa des duna perspectiva de salut integral; fsica, psicolgica i social.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 12 de novembre Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre Edat: dones de 45 a 55 anys Preu: 15 /curs A crrec dIns Molina (llevadora) i Myrna Gonzlez (psicloga) Ho organitza: ASSIR Anoia i Dones amb Empenta

curs de massatge relaxant


Centre Cvic de Ftima Conixer el nostre cos, alliberar tensions i molsties, gaudir de lexperincia relaxant del massatge. Aprendrem el ritme ms adequat, la profunditat, la direcci de cada manipulaci. Experimentarem laroma de les essncies i prepararem olis de massatges.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 17 de desembre Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 58 /curs A crrec de Llus Castelltort Ho organitza: la Confraria de Ftima.

curs de massatge craniofacial i tcniques desquena


Centre Cvic de Ftima Coneixerem les bases del massatge facial i tamb les tcniques per relaxar la zona cervical i cranial. Sabrem quines essncies ens aniran millor per relaxar cada zona.
Dies: dimarts, del 7 de gener a l11 de febrer Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 30 /curs A crrec de Llus Castelltort Ho organitza: la Confraria de Ftima.

posa en forma
cos i ment dona i esport
Espai Cvic Centre Si tens ganes de donar marxa al teu cos, vine a practicar exercici duna manera regular.
Dies: dimarts i dijous, del 12 de setembre al juny de 2014 Horari: d1/4 de 10 a 1/4 d11 del mat Preu curs: 12 /mes (domiciliaci bancria) A partir de 18 anys Ho organitza: Patronat Municipal dEsports.

Centre Cvic de Ftima


Dies: dimarts i dijous, del 12 de setembre al juny de 2014 Horari: de 2/4 d11 a 2/4 de 12 de mat Preu: 12 /mes (domiciliaci bancria) Ho organitza: Patronat Municipal dEsports.

els txakres, qu sn?


Espai Cvic Centre Coneix de forma amena els txakres, vrtexs denergia o centres energtics del cos hum. Estudiarem i practicarem per a una major comprensi i coneixement dun mateix.
Dies: dijous, del 10 doctubre al 28 de novembre Horari: de 2/4 de 4 a 5 de la tarda Preu: 24.60 /curs (empadronats a Igualada: 21.39 /curs) A crrec de Manuel Perera

estiraments musculars
Espai Cvic Centre Els estiraments musculars ajuden els msculs en tensi a recuperar un to normal i una forma ms correcta. s primordial treballar la conscincia corporal i lautoobservaci per descobrir les zones tenses del nostre cos i la seva relaci amb els moments mentals i emocionals. Aix ens ajudar a mantenir una postura correcta en el treball i el descans.
Dies: grup A: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Grup B: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: grup A i B: de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: grup A: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) Grup B: 51.20 /curs (empadronats a Igualada: 44.52 /curs) A crrec de Vanessa Irigaray

gimnstica correctiva i higiene postural


Espai Cvic Centre Activitat de baixa intensitat, en la qual es treballa especficament la flexibilitat, la tonificaci muscular general i els problemes desquena.
Dies: dimarts i dijous, del 2 doctubre al 13 de febrer Horari: de 2/4 d11 a 2/4 de 12 del mat Preu: 3 pagaments de 51 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 44.35 / curs) A crrec de Mnica Mas

posa en forma
cos i ment gimnstica per a la gent gran
Espai Cvic Centre Activitat pensada per a adults amb ganes de practicar exercici fsic de forma regular. Millora la teva salut i fes ms gil el teu cos. Animat i comprova els beneficis que lactivitat fsica et comporta: millora fsica (ms elasticitat, flexibilitat, coordinaci, equilibri...) i psquica (ms seguretat en els moviments, estabilitat i una gran millora en lautonomia personal), sense oblidar que un centre cvic s un espai de relaci.
Dies: grups A, B i C: dilluns i dimecres, del 16 de setembre al juny de 2014 Grup D: dimarts i dijous, del 12 de setembre al juny de 2014 Grups E, F i G: divendres, del 13 de setembre al juny de 2014 Horari: grups A i E: de 9 a 10 del mat Grups B i F: de 10 a 11 del mat Grups C i G: d11 a 12 del migdia Grup D: d1/4 de 9 a 1/4 de 10 del mat Preu curs: grups A, B, C i D: 32.40 /curs (domiciliaci bancria) Grups E, F i G: 23.80 /curs A partir de 55 anys Ho organitza: Patronat Municipal dEsports.

Centre Cvic de Ftima


Dies: grup A : dilluns i dimecres, del 16 de setembre al juny de 2014 Grup B: divendres, del 13 de setembre al juny de 2014 Grup C: dilluns i dimecres, del 16 de setembre al juny de 2014 Horari: grups A i B: de 9 a 10 del mat Grup C: de 10 a 11 del mat Preu: grup A : 32.40 Grup B: 23.80 Ho organitza: Patronat Municipal dEsports.

iniciaci al tantra
Espai Cvic Centre Descobrirs la teva energia natural dominant (shakti o shiva), com sentir-la i com reconduir-la en tu mateix/a i com canalitzar-la en laltre. Coneixers alguns senzills exercicis de ioga en parella per preparar els encontres ntims duna forma amorosa, tranquilla i conscient, o simplement per resoldre conflictes en el dia a dia de la parella. Comprendrs el perqu de moltes de les teves actituds envers el sexe oposat o la teva parella. A travs del ritual, la meditaci i el joc entrars en comuni amb lenergia de la parella. Aprendrs a donar i rebre des del poder que tatorga la teva polaritat natural amb gaudiment i presncia, en una dansa energtica fluida, amorosa i plena de goig.
Dies: dissabte, 26 doctubre Horari: de 9 a 1 del migdia i de 4 a 8 del vespre Cal portar roba cmoda, tovallola i pareo Preu: 50/ curs qui vingui en parella (55 /curs qui vingui sol). Pagament en efectiu. A crrec de Joan Riba

ioga

Espai Cvic Centre Mitjanant la prctica del ioga aprendrem a relaxar-nos i revitalitzar-nos, carregant el cos denergia.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: d1/4 de 4 a de 5 de la tarda Preu: 53.55 (empadronats a Igualada: 46.57 /curs) A crrec de Manuel Perera

ioga dinmic

Centre Cvic de Ftima Les classes del ioga dinmic sestructuraran en dues fases diferenciades: la primera, dinmica i activa, movent el cos fsic. Lenergia amb intensitat ens ajuda a aconseguir un estat ptim de calma i alliberaci per tal de gaudir duna segona part dedicada a la relaxaci.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de de 9 a d11 del vespre Preu: 56.70 (empadronats a Igualada: 49.30 /curs) A crrec de Manuel Perera

posa en forma
cos i ment kundalini ioga
Espai Cvic Centre La Kundalini ioga s la mare de totes les iogues i la ms poderosa existent per despertar en tu seguretat, creativitat i saviesa interna. Si vas molt estressat, si tens la sensaci que perds el control, vine a canalitzar tota aquesta energia duna forma equilibrada, reptadora i efica a benefici teu.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 75.60 / curs (empadronats a Igualada: 65.74 /curs) A crrec de Joan Riba

manicura

Espai Cvic Centre Per tenir una bona imatge personal ens cal aprendre a tenir cura de les nostres mans. Manicura natural, manicura francesa, decoraci dungles i tractaments de mans.
Dies: dissabte, 19 i 26 doctubre Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 12.80 /curs (empadronats a Igualada: 11.33 /curs) A crrec de Jesica Ruz

manteniment per a adults


Espai Cvic Centre
Dies: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 del vespre Preu: 73.80 /curs (empadronats a Igualada: 64.17 /curs) A crrec de Ral Caballero

mtode Pilates
Espai Cvic Centre Tonificarem els msculs, enfortint-los i estirant-los, per afavorir una bona postura i el control i la precisi dels moviments.
Dies: grup A: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Grup B: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Grup C: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: grup A: de 2/4 d11 a 2/4 de 12 del migdia Grup B: de 6 a 7 de la tarda Grup C: de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: Grup A ,B i C: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) A crrec de Josep Llus Snchez

Centre Cvic de Ftima


Dies: grup A: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Grup B: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Grup C: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: Grup A: de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda Grup B: de 9 a 10 del vespre. Grup C: de 2/4 de 10 a 2/4 d11 del mat Preu: grup A: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) Grup B i C: 50 /curs (A crrec de Leo Rodrguez (grup A) i de Waldici Aparecida (grups B i C) Ho organitza: La Confraria de Ftima.

pintura en moviment
Centre Cvic de Ftima Pintura per connectar amb el nostre guia interior i descobrir la mgia que hi tenim amagada dins nostre. Buscarem lespai de silenci interior des don flueix la nostra creativitat per expressar-la a travs dels colors. Espai de meditaci per expressar-nos a travs dels colors i que ens porta a una curaci dels nostres estats emocionals i mentals.
Dies: dissabtes, 5 doctubre, 9 de novembre, 14 de desembre, 11 de gener i 8 de febrer Horari: de 9 a 12 del migdia Preu: 35 /curs A crrec dOlga Sabat Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

posa en forma
cos i ment relaxaci/meditaci per alliberar lestrs
Espai Cvic Centre Aprn diferents tcniques de relaxaci i meditaci, que tajudaran a alliberar tensions fsiques, cansament mental i bloqueig emocional.
Dies: dimarts, de l1doctubre a l11 de febrer de 2014 Horari: de de 9 a 10 del vespre Preu: 47.25 /curs (empadronats a Igualada 41.09 /curs) A crrec de Manuel Parera

reflexologia podal
Centre Cvic de Ftima Els peus sn la base en qu es recolza el nostre cos, sn tamb una font dinformaci, del nostre estat i les tendncies a emmalaltir. Aprendrem a treballar-los amb una finalitat reguladora.
Dies: dimarts, de l1 al 29 doctubre Horari: de 10 a 2/4 de 12 Preu: 26 /curs A crrec de Llus Castelltort Ho organitza: la Confraria de Ftima.

tai-txi

Centre Cvic de Ftima Tcnica oriental que realitza moviments lents i suaus, combinats amb el control de la respiraci. Ajuda a mantenir el benestar del cos i la ment.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 35 /curs A crrec de Lourdes Molina Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

tcniques hipopressives
Centre Cvic de Ftima Les tcniques hipopressives recuperen la faixa abdominal i el sol pelvi. Milloren lequilibri postural i redueixen el permetre de cintura, entre molts altres beneficis. Activitat dirigida a dones.
Dies: grup A (iniciaci) i grup B (continuaci): dimarts, de l1 doctubre al 11 de febrer de 2014 Horari: grup A: d1/4 de 7 a 1/4 de 8 del vespre Grup B: d1/4 de 8 a 1/4 de 9 del vespre Preu: 42 /curs A crrec de Marta Queralt Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

formaci
angls bsic per a principiants
Centre Cvic Ftima No has fet mai angls? Tagradaria llanar-te a dir ne les primeres paraules en un ambient molt relaxat? Vine! Treballars en grup, collaborars en laprenentatge dels teus companys i els teus companys en el teu. El ritme de treball el posareu vosaltres mateixos i noms dependr de les vostres ganes i de la illusi que hi poseu.
Dies: dimecres i divendres, del 2 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 10 a 2/4 de 12 del migdia Preu: 3 pagaments de 35.70 (empadronats a Igualada, 3 pagaments de 31.04 ) A crrec de Glria Lpez

10

formaci
angls conversa
Centre Cvic de Ftima Nivell A: dirigit a aquelles persones que vulguin tenir ms fludesa a lhora de parlar langls o a aquelles persones que hagin acabat el nivell intermedi. Nivell B: dirigit a les persones que ja tenen un bon nivell dangls.
Dies: nivell A: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Nivell B: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: nivell A: de 2/4 de 8 a 9 del vespre Nivell B: d1/4 de 8 a 1/4 de 10 del vespre Preu: nivell A: 71.40 /curs (empadronats a Igualada 62.09 /curs) Nivell B: 3 pagaments de 29.87 (empadronats a Igualada, 3 pagaments de 25.97 ) A crrec dElena Terraneo

angls iniciaci
Centre Cvic de Ftima Que langls s una llengua de vital importncia en el nostre mn actual no s un secret per a ning. Aix que si teniu ganes daprendre aquest idioma universal, veniu a aquestes classes! Comenarem des de zero. Si ja en teniu certs coneixements, els podrem repassar i millorar. I si mai de la vida no heu fet angls, no patiu, que aqu us lensenyarem! Us hi esperem!
Dies: dilluns i dimecres, del 30 de setembre al 12 de febrer de 2014 Horari: d1/4 de 9 a 3/4 de 10 del vespre. Preu: 3 pagaments de 36.75 (empadronats a Igualada, 3 pagaments de 31.96 ) A crrec dEsther lvarez

angls iniciaci II
Espai Cvic Centre Tens coneixements bsics dangls? Et sembla que s hora de reprendre laprenentatge daquesta llengua? En aquest curs us oferim la possibilitat de repassar conceptes bsics i continuar aprenent-ne daltres, de nous. Join us! It will be great fun!
Dies: dimecres i divendres, del 2 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 3 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: 3 pagaments de 35.70 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 31.04 / curs) A crrec de Cintia Garca

angls nivell 2 (intermedi)


Centre Cvic de Ftima Curs dangls dirigit a aquelles persones que ja han realitzat el curs dangls iniciaci.
Dies: grup A i B: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: grup A: de de 7 a 1/4 de 9 del vespre. Grup B: de de 9 a de 10 del vespre Preu: 3 pagaments de 37.80 (empadronats a Igualada 3 pagaments de 32.87 ) A crrec dElena Terraneo

coaching: una mirada al canvi conscient


Espai Cvic Centre El coaching s una metodologia que serveix per cobrir el buit existent entre el que sc ara i all que vull arribar a ser. Eines per a lexcellncia i el lideratge personal i/o professional, des dun enfocament vivencial i prctic.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 16 de desembre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 76.80 /curs (empadronats a Igualada: 66.78 /curs) A crrec de Jose Serrano

11

formaci
angls per a gent gran
(a partir de 55 anys) Espai Cvic Centre angls iniciaci: Si sempre tha atret langls, per mai no has trobat temps per aprendrel, ara s la teva. Pots venir tant si en tens coneixements com si no lhas estudiat mai, ja que farem classes dinmiques perqu puguis parlar-lo des del primer dia. Perd la por i animat. Mai no s tard per conixer una nova llengua i mantenir la ment activa. angls, vull aprendren ms! Si ja has fet anteriorment algun curs dangls, sigui langls diniciaci de lEspai Cvic Centre, o qualsevol altre curs dangls. Si no comences de zero perqu et defenses amb els nmeros, les hores, el vocabulari bsic i una mica amb el present, per vols continuar assolint coneixements sense estressar-te, ara s la teva! angls, conversa Lets speak: Has estudiat angls anteriorment, saps defensar-te amb el present, el passat i el futur, per encara no goses parlar-lo. Doncs aprofita locasi i practica el teu angls un cop a la setmana!No farem nous continguts de gramtica ni de vocabulari, perqu del que es tracta s que tot all que fins ara entens quan llegeixes, escrius o has practicat en exercicis, ho puguis expressar en angls.
Dies: grup dangls diniciaci: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer Grup dangls, vull aprendren ms!!: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer. Grup dangls, conversa: dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: grup dangls iniciaci: d11 a 12 del migdia Grup dangls, vull aprendren ms!: de 12 a 13 del migdia Grup dangls, conversa: de 2/4 de 10 a 11 del mat Preu: grup dangls diniciaci i grup dangls, vull aprendren ms!!: 75.60 /curs (empadronats a Igualada: 65.74/curs) Grup angls conversa: 56.70 /curs (empadronats a Igualada: 49.30 /curs) A crrec dEsther lvarez

club de lectura xerrem en catal


Centre Cvic de Ftima En el club de lectura fcil es troben persones que han llegit un mateix llibre i que estan interessades a comentar-lo, guiats per un moderador. Tot parlant en catal, el practiquen i milloren el seu nivell.
Dies: dimarts, 19 de novembre (LAssassinat a lOrient Express dAgatha Christie) Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda. A crrec de Joana Baliellas

Cursos del Servei Local de Catal


Proves daccs per a nou alumnat
Dijous 5 de setembre, de 10 a 13 h, Dilluns 9 de setembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Dimarts 10 de setembre, de 10 a 13 h, Lloc: Servei Local de Catal, c. Lleida, 78, edifici Ig-Nova.

Inscripci als cursos presencials


Lloc: Servei Local de Catal, c. Lleida, 78, edifici Ig-Nova

Matrcula dantic alumnat:


Nivells bsic i elemental: dilluns 16, de 10 a 14 i de 17 a 19 h Nivells intermedi i suficincia: dimarts 17, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h

Matrcula general: Nivells bsics i elemental, dimecres 18 de setembre, i nivells intermedi i suficincia, dijous 19, de 10 a 14 i de 17 a 19 h
Ho organitza: SLC dIgualada, tel. 93 804 88 99, igualada@cpnl.cat, www.cpnl.cat/ xarxa/cnlmontserrat, www.facebook.com/SCCAnoia-SLCIgualada

Espai Cvic Centre

curs bsic de catal (1r)


Dies: dimarts i dijous, del 8 doctubre al 23 de gener Horari: de 9 a d11 del mat A crrec de Snia Alegre

Per entendre i comenar a parlar catal.

12

formaci
Espai Cvic Centre

curs bsic de catal (3r)


Dies: dilluns i dimecres, del 23 de setembre al 19 de desembre Horari: de de 4 a 5 de la tarda A crrec de Marina Planell

Per parlar amb fludesa el catal. Sobt certificat homologat.

curs de conversa de catal (3r)


Espai Cvic Centre Per perfeccionar la fludesa del catal. Sobt certificat homologat
Dies: dimarts i dijous, del 8 doctubre al 23 de gener Horari: d11 a d1 del migdia A crrec de Snia Alegre

curs de nivell B de catal (3r)


Espai Cvic Centre Per escriure amb correcci el catal. Sobt certificat homologat.
Dies: dimarts i dijous, del 8 doctubre al 23 de gener Horari: de de 4 a 5 de la tarda A crrec de Slvia Martorell

Cursos de catal de lentitat APLEC


Espai Cvic Centre

curs de correcci de textos, 1: qestions gramaticals i destil (5a ed.)

Curs per adquirir coneixements avanats sobre qestions gramaticals i destil (algunes de les quals apareixen rarament en la bibliografia especialitzada) i ser capa de detectar errors duna certa complexitat. Adreat a persones que es vulguin especialitzar en lmbit de la correcci de textos, aix com a persones que vulguin adquirir coneixements superiors de catal. s recomanable tenir el nivell D.
Dies: divendres, del 27 de setembre del 2013 al 7 de mar del 2014 Horari: de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia (40 h) Preu: 45 /mes (socis de lAPLEC: 40 /mes); total: 225 (socis: 200 ) A crrec dAlbert Soler Dalmases Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/) Places limitades

curs de redacci de textos (2a ed.)


Espai Cvic Centre Curs per millorar els aspectes essencials de lexpressi escrita. La metodologia del curs es basa en un seguiment individualitzat de cada alumne. Adreat a persones que per motius acadmics, professionals o de lleure vulguin potenciar aquesta competncia lingstica. s recomanable tenir el nivell de suficincia (antic nivell C).
Dies: divendres, del 27 de setembre del 2013 al 7 de mar del 2014 Horari: de les 6 de la tarda a les 8 del vespre (40 h) Preu: 45 /mes (socis de lAPLEC: 40 /mes); total: 225 (socis: 200 ) A crrec dAlbert Soler Dalmases Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/) Places limitades

curs de traducci de textos (castell-catal) (4a ed.)


Espai Cvic Centre Curs enfocat a la traducci prctica de textos reals de tota mena. Adreat a persones que es vulguin endinsar en aquest mbit i a persones que vulguin millorar el seu nivell de catal duna manera amena. s recomanable tenir el nivell de suficincia (antic nivell C).
Dies: divendres, del 27 de setembre del 2013 al 7 de mar del 2014 Horari: de 8 a 10 del vespre (40 h) Preu: 45 /mes (socis de lAPLEC: 40 /mes); total: 225 (socis: 200 ) A crrec dAlbert Soler Dalmases Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/) Places limitades

13

formaci
curs de catal jurdic i administratiu (2a ed.)
Espai Cvic Centre En aquest curs es tractaran els principals aspectes de redacci i de convencions tipogrfiques relacionats amb els textos jurdics i administratius. Adreat a treballadors de lAdministraci, aix com a totes les persones interessades a introduir-se o aprofundir en el llenguatge jurdic i administratiu catal. s recomanable tenir el nivell de suficincia (antic nivell C).
Dies: divendres, del 27 de setembre del 2013 al 7 de mar del 2014 Horari: de 2/4 de 10 del mat a 2/4 de 12 del migdia (40 h) Preu: 45 /mes (socis de lAPLEC: 40 /mes); total: 225 (socis: 200 ) A crrec dAlbert Soler Dalmases Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/)

curs de llengua catalana 1


Espai Cvic Centre Curs adreat a persones que vulguin adquirir un domini de ls de la llengua general per expressar-se per escrit i oralment de manera prou precisa, fluida i correcta en un registre colloquial o de formalitat mitjana.
Dies: dilluns, del 23 de setembre del 2013 al 19 de maig del 2014 Horari: de 9.30 a 11 del mat (50 h) Preu: 30 /mes (socis de lAPLEC: 25 /mes); total: 270 (socis: 225 ) A crrec de Tnia Farr Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/)

curs de llengua catalana 2


Espai Cvic Centre Curs adreat a persones que vulguin assolir competncies comunicatives adequades per a la comunicaci oral i escrita. Els permetr resoldre de manera flexible i efica situacions comunicatives de carcter formal. Aquest curs prepara lalumnat per a la prova de suficincia de la Generalitat de Catalunya.
Dies: dijous, del 26 de setembre del 2013 al 8 de maig del 2014 Horari: de 10 a 11.30 del mat (45 h) Preu: 30 /mes (socis de lAPLEC: 25/mes); total: 270 (socis: 225 ) A crrec de Tnia Farr Ho organitza lAPLEC (http://aplecaplec.blogspot.com.es/)

els misteris del Sol


Espai Cvic Centre Sexplicaran els fenmens del Sol, com ens afecten i les veritats i les mentides de lestrella ms propera a nosaltres. Els alumnes rebran un diploma i un val per tal de poder assistir gratutament a una observaci astronmica a lObservatori de Pujalt.
Dies: divendres 27 de setembre i divendres 29 de novembre (a escollir un dia) Horari: de 6 a 9 del vespre Preu: 6/persona (pagament en efectiu el mateix dia del curs) Ho organitza GAME, AstroAnoia i Observatori de Pujalt

francs iniciaci
Centre Cvic de Ftima Curs diniciaci al francs.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 11 de febrer de 2014 Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 75.60 /curs (empadronats a Igualada 65.74 /curs) A crrec de Christophe Beaufum

francs nivell II
Centre Cvic de Ftima Per a aquells que ja tenen una base de lidioma i volen aprendren ms.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 75.60 /curs (empadronats a Igualada 65.74 /curs) A crrec de Christophe Beaufum

14

formaci
francs conversa
Espai Cvic Centre Si ja tens coneixements de francs i el vols practicar per tal de tenir-lo sempre a punt, per a diferents viatges, converses...
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de 8 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 75.60 /curs (empadronats a Igualada 65.74 /curs) A crrec de Christophe Beaufem

gesti de les emocions


Espai Cvic Centre Les tensions del dia a dia, els conflictes, lestrs, les pors... ens generen unes emocions a vegades difcils de gestionar. Aquest curs pretn donarte les eines tericoprctiques per aprendre a gestionar les emocions i viure conscientment i plenament.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 26 de novembre Horari: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 43.20 / curs (empadronats a Igualada: 37.57 /curs) A crrec dElena Castellano

jocs de memria
Centre Cvic de Ftima Activitat adreada a totes aquelles persones que volen potenciar la memria fent jocs i diferents activitats. Adreat a persones ms grans de 55 anys.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 27 de novembre Horari: de 2/4 de 12 a 2/4 d1 del migdia Preu: gratut A crrec de Diana Susn

Espai Cvic Centre


Dies: Grup A: dijous, del 3 doctubre al 28 de novembre Grup B: dijous, del 5 de desembre al 13 de febrer Horari: de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 Preu: gratut A crrec de Diana Susn

llegir i escriure per a persones adultes


Centre Cvic de Ftima Destinat a persones que en el seu moment no varen poder aprendre a llegir i escriure. Aquest vol ser un espai de formaci, animaci, intercanvi cultural i convivncia entre persones dedats, interessos i cultures diferents.
Dies: Grup A: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Grup B: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: Grup A: de 10 a 2/4 de 12 del migdia Grup B: de 7 a 2/4 de 9 de la tarda Preu: gratut A crrec de Roser Vil

millora la teva veu


Espai Cvic Centre Aquest taller ser un espai per conixer i experimentar amb la prpia veu, explorar-ne les possibilitats i tamb aprendre recursos bsics per a tenir-ne cura i per a utilitzar-la millor. Ho farem a travs del moviment, de vocalitzacions,d e textos i de canons. Per aix utilitzarem idees i materials provinents de la logopdia, el cant, el teatre i la meditaci.
El taller est adreat a totes aquelles persones que necessiten millorar la seva veu, ja sigui amb motivacions de salut, de feina o de lleure. Cal portar: roba cmoda, mitjons gruixuts i ganes e perdre la vergonya. Dies: dilluns, del 7 doctubre al 16 de desembre Horari: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 52.80 / curs (empadronats a Igualada: 45.91 /curs) A crrec dAssum Linares

15

formaci
observaci astronmica a lobservatori de Pujalt

Observaci astronmica adaptable al grup de persones present en qu sensenyar el cel a ull nu i a travs del telescopi. Sobservaran planetes, estrelles, nebuloses, cmuls i galxies sempre que el cel ens ho permeti i ho farem amb els telescopis de lAgrupaci Astronmica de lAnoia, AstroAnoia, de lObservatori de Pujalt i tamb amb alguns telescopis de lAgrupaci Astronmica de Barcelona que ens visitaran en aquests dies. Si disposes de telescopi tamb ser el moment de portar-lo i tajudarem a posar-lo en estaci per tal dobservar.
Lloc: Observatori de Pujalt Dies: 5 doctubre, 26 doctubre, 30 de novembre i 25 de gener Horari: variable en funci del dia. Cal trucar a lObservatori de Pujalt per concretar horaris. Preu: 4/personal Ho organitza lObservatori de Pujalt i AstroAnoia

tot sobre els bolets


Espai Cvic Centre Tagradaria conixer les principals espcies de bolets i saber-les distingir de les espcies txiques? Voldries saber on, quan i com cal anar a buscar cada tipus de bolet? Tagradaria aprendre quines sn les millors formes per cuina i conservar els bolets? En aquest curs treballarem tot aix i molt ms sobre el mn dels bolets, perqu tothom pugui gaudir-ne amb seguretat i respectant els nostres boscos. Treballarem de forma prctica, entretinguda i planera.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 18 de desembre Horari: de 2/4 de 7 a 8 del vespre Preu: 50 ms 10 de material A crrec de Marc Talavera Roma Ho organitza MEDIVIU Associaci per leducaci, la gesti i la restauraci ambiental

xerrem en catal
Centre Cvic de Ftima Curs de conversa en catal, adreat a totes aquelles persones que ja entenen catal per els falta prctica per tal de poder-lo parlar. Comentarem les notcies del dia, parlarem de temes que ens preocupen... Vine a passar-ho b una estona i aprenent a la vegada.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 11 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda Preu: gratut A crrec de Joana Baliellas

ACTIVITAT PER INSCRIURES EN LLISTA DESPERA

club de lectura (activitat continuada)


Espai Cvic Centre Tagradaria poder compartir un espai per parlar dun llibre? S es aix, aquest espai s per a tu. Es triar un llibre per tal que el llegiu i desprs dun temps us trobareu per poder comentar impressions i qestions que us hagi despertat la seva lectura. El grup ser condut per una persona que far de moderador.
*Els llibres, els proporcionar la Biblioteca Central dIgualada. Dies: dijous, 26 de setembre (ltimas tardes con Teresa de Juan Mars) i el 28 de novembre (Olor de colnia de Slvia Alcntara). Horari: a les 6 de la tarda Inscripci: 6 / curs anual A crrec de Josep Pallars Hi collabora Biblioteca Central dIgualada.

16

manualitats i artesania
arranjaments de roba
Espai Cvic Centre Taller en el qual aprendrem a fer arranjaments a les peces de roba: escurar, fer una vora, posar una cremallera, tallar unes mnigues o ajustar una faldilla. Tamb aprendrem a treure els patrons i poder comenar a confeccionar la nostra prpia roba. Si tens un texans que no fas servir, converteix-los en una bossa o faldilla.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 3 pagaments de 31.73 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 27.59 ) Material a crrec de lalumnat A crrec de Dolors Farrs

Centre Cvic de Ftima


Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 3 pagaments de 33.60 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 29.22 ) Material a crrec de lalumnat A crrec dEster Moreno i M. Dolors Moreno

bijuteria amb pell i muntatge bsic


Centre Cvic de Ftima Realitzarem diferents dissenys de bijuteria amb cuir rod, pla , mitja canya, i muntarem peces de bijuteria anells, collarets, braalets, arracades amb diferents materials amb dissenys actuals.
Dies: divendres, del 4 doctubre al 22 de novembre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 32 /curs. Material: 39 A crrec de Puri Capitn Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

bijuteria i muntatge bsic per a gent gran


Centre Cvic de Ftima Realitzarem dissenys originals i senzills, sense necessitat de grans eines i amb grans resultats. Anells, arracades, collarets, braalets, amb perles, cristalls, filferros i cristalls, fustes... Animat i posat guapa amb les teves prpies creacions!!
Dies: dijous, del 3 doctubre al 7 de novembre Horari: de 10 a 12 del migdia Edat: a partir de 55 anys Preu: 35 /curs. Material: 16 A crrec de Puri Capitan Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

bufandes exprs
Centre Cvic de Ftima Vine i fes-te una bufanda per a lhivern
Dies: dimarts, del 5 al 26 de novembre Horari: de 4 a 6 de la tarda Preu: 22.40 /curs (empadronats dIgualada 19.48 /curs). Material a crrec de lalumne A crrec dEster Moreno i M. Dolors Moreno

centres de flors de Nadal


Centre Cvic de Ftima Vine i aprn a fer un centre de flors per guarnir la llar els dies de Nadal.
Dies: dijous, del 7 al 28 de novembre Horari: 3 a 5 de la tarda Preu: 22.40 /curs (empadronats dIgualada 19.48 /curs) ms 25 pel material A crrec de Slvia Mir (pagament en efectiu)

Espai Cvic centre


Dies: divendres, 22 i 29 de novembre / 13 i 20 de desembre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 22.40 /curs (empadronats dIgualada 19.48 /curs) ms 25 pel material. A crrec de Slvia MIr

17

manualitats i artesania
decoraci de Nadal
Centre Cvic de Ftima Taller per elaborar tot tipus delements per decorar la nostra llar al Nadal: espelmes, arbres de Nadal, corones, elements per larbre i la taula... amb diferents tipus de material: robes, vetes, fils, ceres, porexpan...
Dies: divendres, del 18 doctubre al 20 de desembre Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 42/curs. Material a crrec de lalumne A crrec de Gemma Gallego Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

decoraci de Nadal amb paper (origami)


Centre Cvic de Ftima Aprn a fer detalls amb paper per decorar la teva llar per Nadal: garlandes, calendari dadvent, corones, boles per a larbre, estrelles, capses de regal, detalls per a la taula...
Dies: dilluns, del 4 de novembre al 16 de desembre Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 40/curs. Material a crrec de lalumne A crrec de Gemma Gallego Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

decoraci de samarretes amb aplicacions


Centre Cvic de Ftima Vine i aprn a personalitzar les teves samarretes amb diferents aplicacions
Dies: dimarts, del 8 al 29 doctubre Horari: de 4 a 6 de la tarda Preu: 22.40 /curs (empadronats dIgualada 19.49 /curs) A crrec dEster Moreno i M. Dolors Moreno

dibuix i pintura
Espai Cvic Centre Tcniques diniciaci i perfeccionament fent servir les tcniques doli a laigua (ideal per a persones amb problemes respiratoris), carbonet, pastells i grafit. El primer dia cal portar carbonet, goma i paper desbs (marca Guarro)
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 3 a 5 de la tarda Preu: 3 pagaments de 29.87 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagamanets de 25.97 /curs). Material a crrec de lalumnat A crrec de Maricel Miano

dibuix i pintures doli a laigua i tcniques seques


Centre Cvic de Ftima En aquest curs et pots iniciar en el dibuix treballant amb models al natural. Passem a fer oli a laigua que s un recurs important per a persones amb problemes respiratoris o intolerncies als dissolvents, amb resultats molt similars als altres olis. Desprs incorporem tcniques seques com pastels, ceres, llapis de colors, etc. El curs t una durada dun mes de dibuix al natural per la comprensi del volum, espai i forma. La resta del crus combinem diferents tcniques amb dibuix.
Dies: Grup A i B: dissabte, del 5 doctubre al 15 de febrer de 2014 Horari: Grup A: 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del migdia Grup B: 3/4 de 12 a 3/4 de 2 del migdia Edat: a partir de 15 anys Preu: 26 /mes. El material s a crrec de lalumnat. A crrec dAgustina Fuertes Ho organitza: Casal dAvis de Ftima.

18

manualitats i artesania
els 10 secrets de la fotografia
Espai Cvic Centre Curs dividit en els 10 passos necessaris per arribar a conixer b la cmera i el que en podem obtenir, aix com les tcniques ms essencials per fer bones fotografies.
Dies: dissabtes, del 2 al 30 de novembre Horari: de 10 a 2 del migdia Preu: 44.80 / curs (empadronats a Igualada: 38.96 / curs) A crrec dElisenda Andreu

fofuchas

Centre Cvic de Ftima Treballarem diferents tcniques amb goma eva, com modelar aquest material i donar-li forma. I tothom semportar la seva fofucha.........a casa
Dies: divendres, del 15 al 29 de novembre Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 25.50 / curs (empadronats a Igualada: 21.17 / curs) ms 4 material A crrec de Sara Bergantio

Espai Cvic Centre


Dies: dilluns, del 14 al 28 doctubre Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 25.50 / curs (empadronats a Igualada: 21.17 / curs) ms 4 material A crrec de Sara Bergantio

joieria de nadal
Centre Cvic de Ftima Aprn a fer els teus detallets per regalar al Nadal amb tcniques senzilles sense necessitat de grans eines. Anells, arracades i penjolls amb perles, cristalls xecs i swarovski
Dies: dissabte, 14 i 21 de desembre Horari: de 10 a 1 del migdia Preu: 13 /curs. Material: 18 A crrec de Puri Capitan. Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

manualitats per a gent gran


Espai Cvic Centre Taller de manualitats destinat a dones majors de 55 anys que tinguin ganes de passar una bona estona realitzant diferents treballs manuals.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 19 de juny Horari: d1/4 de 4 a de 5 de la tarda Preu: gratut. El material anir a crrec de lalumnat. A crrec de Diana Susn

nanets i ninos de llana


Espai Cvic Centre Com elaborar nanets i ninos de feltres i llana cardada que es mantenen drets. Tractament de la llana cardada punxada amb agulla. Tamb es parlar del joc a les escoles Waldorf.
Dia: dimarts, 5 de novembre Horari: de 4 a 6 de la tarda Preu: 10 (inclou material). Cal portar cosidor bsic Ho organitza: espai per als infants LAmetller

19

manualitats i artesania
patchwork
Espai Cvic Centre Per crear, dissenyar o decorar tot all que vulguis amb trossos de roba, fil, agulla i mquina de cosir.
Dies: Grup A: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Grup B: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: Grup A: de 3 a 5 de la tarda Grup B: de 7 a 9 del vespre. Preu: Grup A i B: 3 pagaments de 33.60 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 29.22 /curs) Material a crrec de lalumnat. A crrec dAnna Ramrez

Centre Cvic de Ftima


Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 3 pagaments de 33.60 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 29.22 / curs) Material a crrec de lalumnat. A crrec dAnna Ramirez

punt de mitja
Centre Cvic de Ftima Vols ser una persona creativa en el teu temps de lleure? Aprendrem a fer el punt de mitja, a canviar de passada, a combinar fils i colors... Fer una bufanda, un jersei o la pea que ms tagradi s un bon entrenament abans que arribi lhivern.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: Iniciaci: 1/4 de 6 a 1/4 de 7 de la tarda. Continuaci: 1/4 de 7 a 8 del vespre Preu: Iniciaci: 38 /curs Continuaci: 58 /curs A crrec de Merc Mart Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

scrapbooking
Centre Cvic de Ftima Aprendrem a realitzar un minilbum de la A a la Z en el qual les textures i els volums es barrejaran amb harmonia. Treballarem amb tintes, tampons, mscares i aplicarem la tcnica de lembossing. Una estructura rica en detalls per a les nostres fotos preferides. Ideal per a les fotos estivals o en famlia. Si us agrada la creativitat i el color, creieu-me aquest lbum us seduir! El primer dia del curs sinformar sobre les fotografies que caldr que lalumne porti per realitzar llbum. Cal portar el material bsic: tisores, cola de barra i cinta de doble cara.
Dies: dimecres, del 2 al 30 doctubre Horari: de 6 a 8 del vespre Preu: 25 / curs ms 45 de material A crrec de Slvia Vives Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

taller bsic de restauraci de mobles


Espai Cvic Centre Taller dintroducci per veure els processos bsics per restaurar un moble antic (anlisi de lestat del moble, passos a aplicar...) Cal portar un moble petit.
Dies: Grup A i B: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Horari: Grup A: de 5 a 7 de la tarda Grup B: de 7 a 9 del vespre Preu: Grup A i B: 3 pagaments de 33.60 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 29.22 /curs) Material a crrec de lalumnat. A crrec de Paquita Izquierdo

20

manualitats i artesania
taller destampaci
Centre Cvic de Ftima En aquest taller farem un recorregut comenant per les formes ms senzilles destampaci (fulles, vegetals...) i acabant ambla realitzaci dels teus propis segells. Aprendrs a estampar amb tampons i plantilles utilitzant diferents tcniques, materials i suports. Finalment aplicars el que haurs aprs al teu propi projecte que tendurs a casa.
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 9 a 10 del vespre Preu: 60 /curs . Material anir a crrec de lalumne A crrec de Gemma Gallego Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima

taller de reixeta
Centre Cvic de Ftima Taller adreat a aquells alumnes que vulguin aprendre el teixit de reixeta tradicional sobre moble. Tamb es podr aprendre la reixeta encasta (moderna).
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 18 de desembre Horari: de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del mat Preu: 67.20 /curs (empadronats a Igualada: 58.43 /curs) Material a crrec de lalumnat. A crrec de Paquita Izquierdo

tapisseria

Centre Cvic de Ftima Taller adreat a aquells alumnes que vulguin aprendre la restauraci de tapisseria tradicional en un moble antic, coneixent tots els passos a seguir des del cinglat, lligat de les molles, confecci de la coca amb crin vegetal, fins als diferents punts de refor etc. Tamb es podran aprendre nocions en tapisseria actual.
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del mat Preu: 3 pagaments de 29.87 /curs (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 25.97 / curs) Material a crrec de lalumnat. A crrec de Paquita Izquierdo

ritme, marxa i moviment


aerbic adults
Espai Cvic Centre Vine i fes exercici amb acompanyament musical.
Dies: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre Edats: a partir de 35 anys Preu: 73.80 /curs (empadronats a Igualada: 64.17 /curs) A crrec de Judit Llorach

aerbic jove
Espai Cvic Centre Vine i fes exercici amb acompanyament musical.
Dies: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre Edats: de 18 a 35 anys Preu: 73.80 /curs (empadronats a Igualada: 64.17 /curs) A crrec de Judit Llorach Hi collabora La Kaserna.

21

ritme, marxa i moviment


ballem sardanes
Espai Cvic Centre LAgrupaci Sardanista dIgualada organitza un curs de sardanes obert a adults, joves i infants a partir de 4 anys. Vine a lEspai Cvic Centre i aprn a ballar sardanes!
Dies: dimarts, fins al juny de 2013 Horari: de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 de la tarda Preu: gratut Ho organitza: Agrupaci Sardanista dIgualada.

bellybollywood
Centre Cvic de Ftima Vols conixer la nova forma de ballar, divertir-te en forma? Posat en forma ballant bellywood i coneixent una cultura millenria i plena de contrastos. A cada classe treballem dansa clssica de lndia i expressi. Tamb ens divertim ballant bhangra, una dansa folklrica de la regi de Punjab, plena denergia i vitalitat.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de de 9 a d11 del vespre Preu: 48 /curs A crrec de Slvia Carreras Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

castanyoles (continuaci)
Centre Cvic de Ftima Curs per aprendre a tocar les castanyoles. Cal tenir nocions.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 11 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda. Preu: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) A crrec de Dolores Lpez

country line dance iniciaci


Espai Cvic Centre Cursos per aprendre balls country, line-dance... El curs diniciaci s noms per a gent que no hagi fet cap curs anteriorment.
Dies: dimarts, de l11 doctubre al 10 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre Preu: 36.90 /curs (empadronats a Igualada: 32.09 /curs) A crrec de Jos Romero

country line dance


Espai Cvic Centre Si ja saps ballar country, line-dance... vine a practicar-los i a passar-tho b.
Dies: 1r. nivell: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Manteniment: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: 1r. nivell: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Manteniment: de 2/4 de 8 a 9 del vespre Preu: 40 /curs A crrec de Jos Romero Ho organitza: lAssociaci Anoia Country.

country -line dance manteniment


Centre Cvic de Ftima Si ja saps ballar country, line-dance... vine a practicar-los i a passar-tho b.
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 8 a 9 del vespre Preu: 40 /curs A crrec dAssumpci Alsina Ho organitza la Confraria de Ftima.

22

ritme, marxa i moviment


dansa adults
Centre Cvic de Ftima Lespai de dansa del Centre Cvic et permet gaudir de la dansa amb una gran diversitat destils: clssic, modern, clssic espanyol i flamenc. Durant el curs es preparen coreografies per a totes les edats. Adreat a persones que ja tenen nocions de dansa. Grup dadults (a partir de 25 anys)
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 18 /mes A crrec de Dolores Lpez Ho organitza: Associaci Amics de la Dansa de Ftima ADAF.

danses de la Polinsia
Centre Cvic de Ftima Aquesta dansa combina perfectament la sensualitat dels moviments lents amb la capacitat i destresa muscular. Originria del Pacfic sud, s ideal per modelar i tonificar totes les parts del cos. En aquesta disciplina cada gest i moviment tenen el seu propi i nic significat. Ens divertirem i coneixerem una mica aquesta fascinant cultura.
Dies: dissabtes, de l11 de gener al 15 de febrer Horari: de 6 a 7 de la tarda Preu: 12 /curs A crrec de Slvia Carreras Ho organitza: lAssociaci de vens i venes de Ftima

fit-dance

Centre Cvic Ftima Posat en forma a travs de lexercici aerbic acompanyat de msica i ball.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 d11 a 2/4 de 12 del migdia Preu: 37.80 /curs (empadronats a Igualada: 32.87 /curs) A crrec de Judit Llorach

fusion latin moves


Espai Cvic Centre Si tagrada ballar, aquest s el teu curs. Coneixers gent, farem coreografies, fusionarem estils i ballarem els ritmes ms actuals i potents de salsa i salsaton. No tel perdis. Pots venir sense parella.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horaris: de 2/4 de 9 a 3/4 de 10 del vespre Edat: de 18 a 50 anys Preu: 63 /curs (empadronats a Igualada: 54.78 /curs) A crrec de Laura i lex

GAC

Espai Cvic Centre Activitat fsica en la qual es realitzen exercicis de fora i resistncia muscular, amb especial atenci a la part de glutis, abdominals i cames, per millorar la forma fsica.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 d11 a 2/4 de 12 del migdia Preu: 37.80 /curs (empadronats a Igualada: 32.87 /curs) A crrec de Judit Llorach

guitarra nivell II
Espai Cvic Centre Taller per a aquelles persones que ja han realitzat el curs diniciaci i volen aprofundir-hi un xic ms, o persones amb coneixements anteriors.
Dies: dilluns, del 14 doctubre fins al 16 de desembre Horaris: de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 del vespre Edats: a partir de 14 anys Preu: 56 /curs A crrec dEloi Selva Ho organitza: Grup de lleure La Clau.

23

ritme, marxa i moviment


iniciaci a la guitarra
Espai Cvic Centre Vols aprendre a tocar la guitarra? Curs diniciaci a la guitarra per a tots aquells que no lheu agafat mai i teniu ganes de comenar.
Dies: dilluns, del 14 doctubre fins al 16 de desembre Horaris: de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre Edats: a partir de 14 anys Preu: 57 /curs A crrec dEloi Selva Ho organitza: Grup de lleure La Clau.

iniciaci al flamenc
Centre Cvic de Ftima Si vols aprendre a ballar flamenc, toferim la possibilitat daprendre aquest ball.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 8 del vespre Preu: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) A crrec de Dolores Lpez

sevillanes

Centre Cvic de Ftima Curs per aprendre a ballar sevillanes.


Dies: Grup A (iniciaci): dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Grup B (continuaci): dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer de 2014 Horari: Grup A (iniciaci): de 3/4 de 7 a de 8 del vespre Grup B (continuaci): dimecres, d1/4 de 12 a d1 del migdia Preu: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) A crrec de Dolores Lpez

salsa romntica i bachata sensual


Centre Cvic de Ftima Emocions, complicitat, connexi... Un nou estil per gaudir amb la parella de ball. Cal venir amb parella.
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horaris: de 2/4 de 9 a 3/4 de 10 del vespre Preu: 50 /curs A crrec de Laura i lex Ho organitza Associaci de vens i venes de Ftima

taller de gspel
Centre Cvic de Ftima
Dies: divendres, del 4 doctubre al 14 de febrer de 2014 Horari: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 36 /curs A crrec de Gemma Gallego Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

tropicals en lnia
Espai Cvic Centre Vine a ballar amb nosaltres. Aprendrs zansa, txa-txa-txa, merengue i bachata duna manera senzilla i divertida... i sense parella.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer de 2014 Horaris: de 2/4 de 9 a 3/4 de 10 del vespre Preu: 59.50 /curs (empadronats a Igualada: 51.74 /curs ) A crrec de Laura i lex

24

embars i petita infncia


(0-3 anys) com ajudar els nostres fills a desenvolupar-se saludablement?
Espai Cvic Centre
Dies: dimarts, 8 doctubre Horari: de 6 a 8 del vespre Preu: 7 Ho organitza Espai per als infants lAmetller

contes sobre la pell


Espai Cvic Centre Coneixerem els beneficis, les actituds necessries i els moments ideals per explicar contes sobre la pell.
Dia: dissabte, 16 de novembre Horari: de 10 a 11 Edat: de 0 a 3 anys Preu: 4.25 / famlia (empadronats a Igualada: 3.70 /famlia) A crrec dAnna Garca

ioga creatiu per a lembars i el part


Espai Cvic Centre La prctica del ioga durant lembars permet a la dona prendre conscincia del seu cos, preparar la musculatura per al part, viure aquesta etapa des de la tranquillitat i lequilibri emocional, i establir una vinculaci afectiva amb el beb que espera. Dedicar-se un temps per respirar, sentir-se i escoltar-se obre les portes a la sensibilitat i a lacollida fsica i afectiva que necessitar el nad.
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 18 de desembre Horari: de 6 a 2/4 de 8 del vespre Preu: 57.60 /curs (empadronats a Igualada: 50.09 /curs) A crrec de M. Teresa Moncunill, llevadora

ludoteca familiar
La Casa del Parc
Dies: dimecres, del 2 doctubre Horari: de 4 a 7 de la tarda Preu: gratut

massatge infantil amb nadons


Espai Cvic Centre Alguns dels nostres sentiments ms ntims estan associats a la pell. El massatge infantil descobreix al beb un mn destmuls i de sensacions, lajuda a calmarse i autoregular-se i li dna la confiana profunda de sentir-se estimat. Regalar carcies, contacte i amor s el millor regal que pots oferir al teu beb. Veurem tamb coses relacionades amb el nad (plor, son, alimentaci, desenvolupament...) i amb el teu benestar (sentiments, recuperaci fsica...). Cal portar: tovallola, canviador i oli dametlles dolces.
Dies: Grup A: dimecres, del 9 al 30 doctubre Grup B: del 6 al 27 de novembre Horari: de 5 a 6 de la tarda Edat dels infants: de 6 setmanes a 6 mesos Preu: 17 /famlia (empadronats a Igualada: 14.78 /famlia) A crrec de M. Teresa Moncunill

patim, patam, patum


La Casa del parc La msica s un dels elements ms importants en la formaci motora, cognitiva i emocional dels infants. Aquest curs s una manera molt afectiva daprendre a comunicar-nos amb els nostres fills i filles, des de ledat ms tendra. A travs de 5 sessions aprendrem un repertori de canons, moixaines, cantarelles i de la manipulaci dinstruments (petita percussi). Els nens/nes rebran una estimulaci afectiva nica a travs de la veu i el contacte amb el cos dels seus pares i mares.
Dies: dimarts, del 5 de novembre al 3 de desembre Horari: de 3/4 d11 a 3/4 de 12 del mat Edat dels infants: de 10 a 18 mesos Preu: 17.25 /famlia (empadronats a Igualada: 15 /famlia) A crrec de Glria Toms Hi collabora Escola de Msica dIgualada

25

embars i petita infncia


(0-3 anys) pilates amb nadons
Centre Cvic de Ftima Classes adreades a mares i fills, en les quals practicarem pilates i exercicis del sl pelvi perqu les mares es posin en forma desprs del part.
Dies: dimarts, de l1 doctubre al 11 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 5 a 2/4 de 6 de la tarda Preu: 50.40 /curs (empadronats a Igualada: 43.83 /curs) Edat dels nens i nenes: nadons del nixer fins que comencen a gatejar A crrec de Leo Rodrguez

sol solet

La casa del Parc La msica s un dels elements ms importants en la formaci motora, cognitiva i emocional dels infants. Aquest curs s una manera molt afectiva daprendre a comunicar-nos amb els nostres fills i filles, des de ledat ms tendra. A travs de 5 sessions aprendrem un repertori de canons, moixaines, cantarelles i de la manipulaci dinstruments (petita percussi). Els nens/nes rebran una estimulaci afectiva nica a travs de la veu i el contacte amb el cos dels seus pares i mares.
Dies: dimarts, de l1 al 29 doctubre Horari: de 3/4 d11 a 3/4 de 12 del mat Edat dels infants: de 2 a 10 mesos Preu: 17.25 /famlia (empadronats a Igualada: 15 /famlia) A crrec de Glria Toms Hi collabora Escola de Msica dIgualada

taller compartint la criana


La Casa del Parc Com tha canviat la vida la teva criatura?Ser mare i pare comporta moltes novetats a la vida, emocions molt intenses que tot sovint ve de gust compartir amb altres pares i mares. Vine amb el teu nad a compartir les teves experincies i tamb trobars especialistes que et podran orientar si ho necessites, en un ambient tranquil i familiar que contribueix a adaptar-se als canvis personals i familiars.
Dies: mes doctubre en sessions de dimarts i dijous Horari: de 10 a 2/4 de 12 Edats: Famlies amb infants de 0 a 12 mesos. Lloc: a la casa del Parc del Xipreret. Preu: 10. (Per inscripcions trucar al telfon: 93 8045482.) Ho organitza: Dones amb Empenta

tcniques hipopressives amb nadons


Centre Cvic de Ftima Classes adreades a mares i fills, per tal de recuperar la faixa abdominal desprs de lembars.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 10 a 2/4 d11 Preu: 45 /curs ?? Edat dels nens i nenes: nadons del nixer fins que comencen a gatejar A crrec de Marta Caralt Ho organitza: Associaci de vens i venes de Ftima.

26

infants i joves
cantem en una coral!!
Espai Cvic Centre Adreat a tots aquells cantaires que vulguin cantar en una coral i tinguin entre 3 i 16 anys. Durant els assajos cantem tot tipus de canons, fem jocs i altres activitats. Ens organitzem en diferents grups segons les edats: ms petits (3 i 4 anys), petits (5 i 6 anys), mitjans (de 7 a 9 anys), grans (10 i 11 anys), i ms grans (a partir de 12 anys).
Preinscripcions: del 2 al 14 de setembre. Per parlar amb els responsables de lentitat: el dilluns 2 de setembre de 10 a 12 i el dissabte 14 de setembre de 4 a 6. Llista dadmesos: el 16 de setembre Dies: els dissabtes, doctubre a juny. Hora: d1/4 de 5 a 1/4 de 7 de la tarda. Preu: una sola quota anual de 70 A crrec dun equip de 15 monitors i directors. Organitza la Coral Infantil Gatzara.

Coral Gatzara

costura per a nens


Centre Cvic de Ftima Taller per aprendre a cosir i fer diferents coses.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer de 2014 Horari: de 6 a 7 de la tarda Preu: 50.40 /curs (empadronats a Igualada: 43.83 /curs) A crrec dEster Moreno i M. Dolors Moreno

curs de llengua rab per a nens i nenes


Espai Cvic Centre
Dies: Grup A (iniciaci): dilluns i dimecres, del 30 de setembre al jun Grup B (continuaci): dimecres i divendres, del 2 doctubre al juny Hora: Grup A: de 2/4 de 6 a 7 de la tarda Grup B: dimecres, de 7 a 2/4 de 9 i divendres, de 2/4 de 6 a 7 de la tarda. Preu: 10 /mes Ho organitza Associaci de Dones Nour.

dansa

Centre Cvic de Ftima Lespai de dansa del Centre Cvic et permet gaudir de la dansa amb una gran diversitat destils: clssic, modern, clssic espanyol i flamenc. Durant el curs es preparen coreografies per a totes les edats.
Grup petits de P4 a P5 Dies: dilluns, del 30 de setembre al juny Horari: de 3/4 de 6 a 3/4 de 7 de la tarda Preu: 11 /mes Grup mitjans de 1 a 2n Dies: dimecres, del 2 doctubre al juny Horari: de 3/4 de 6 a 3/4 de 7 de la tarda Preu: 11 /mes Grup grans de 3 a 6 Dies: dimarts, de l1 doctubre al juny Horari: de de 6 a de 7 de la tarda Preu: 11 /mes Grup de Joves I de 1 a 4 dESO Dies: dijous, del 3 doctubre al juny Horari: de 2/4 de 6 a 7 de la tarda Preu: 15 /mes Grup de joves II (nivell avanat) Dies: dijous, del 3 doctubre al juny Horari: de 7 a 9 del vespre Preu: 22 /mes A crrec de Dolores Lpez, professora de dansa Ho organitza: Associaci Amics de la Dansa de Ftima ADAF.

27

infants i joves
grup de trobada Manga
Espai Cvic Centre Punt de trobada en el qual jugarem amb les ltimes novetats del Jap, llegirem cmics, dibuixarem i jugarem a Magic o Yu-gi-oh.
Dies: divendres i dissabtes, del 13 de setembre al juny de 2014 Horari: d1/4 de 7 a 9 de la tarda Preu: gratut Edats: a partir de 12 anys Ho organitza Club Manga Igualada.

ludoteca familiar
Espai Cvic Centre Ludoteca oberta perqu pares i mares puguin conixer i compartir jocs i joguines amb els seus fills, tot passant una estona agradable en companyia daltres famlies. Lactivitat est recomanada per a infants a partir de 3 anys, acompanyats dels seus familiars.
Dies: dissabtes, del 5 doctubre al 15 de febrer Horari: de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 de la tarda Preu: gratut. No cal inscripci. Ho organitzen Ludoteca Sant Miquel i Espai Cvic Centre.

cuina per a menuts


Espai Cvic Centre Tallers de cuina adreats als ms petits. La inscripci pot ser a un nic taller o a tots. Cal portar una bata o davantal.
5 doctubre Coca especial de vidre 19 doctubre Nius de carn 26 doctubre Panellets 9 de novembre Farem croquetes 16 de novembre Cassoletes de fruita 23 de novembre Preparem canaps 30 de novembre Fem galetes per larbre de Nadal 14 de desembre Ti de Nadal Dies: dissabtes, del 5 doctubre al 14 de desembre Horari: d2/4 de 5 a 6 de la tarda Edats: de P3 a 2n de primria Preu: 6.38 / taller (empadronats a Igualada: 5.54 /taller) Material incls. A crrec de Ldia Sol

manualitats per a menuts


Espai Cvic Centre Tallers per desenvolupar la part creativa i imaginativa dels petits de la casa. La inscripci pot ser a un nic taller o a tots. Cal portar una bata o samarreta vella.
5 doctubre Fem un joc de taula 19 doctubre Cuc de llana 26 doctubre Decorem un plat 9 de novembre Farem un clauer 23 de novembre Treballem amb materials reciclats 30 de novembre Farem postals de Nadal 14 de desembre Farem un joc de punteria Dies: dissabtes, del 5 doctubre al 14 de desembre Horari: de 2/4 de 7 a 8 del vespre Edats: de P3 a 2n de primria Preu: 6.38 / taller (empadronats a Igualada: 5.54 /taller) Material incls. A crrec de Ldia Sol

sala de lectura
Centre Cvic de Ftima Espai adreat a nens de 3r a 6 de primria on podran fer els deures de lescola i reforar aquells temes que ms necessitin.
Dies: dilluns i dimecres, del 30 de setembre al 18 de juny Horari: grup A: de de 6 a de 7 Grup B: de de 7 a de 8 Preu: gratut A crrec de Diana Susn

28

aula de noves tecnologies


aprendre a fer servir el mbil
Espai Cvic Centre Taller dirigit a gent gran que t un telfon mbil de nova generaci (smartphone) i que vol aprendre i conixer les seves aplicacions bsiques: gestionar els contactes i les trucades, identificar les eines ms elementals,... aix com conixer algunes de les aplicacions ms conegudes que es poden descarregar al telfon: whatsapp, line,... Cal portar el telfon mbil.
Dies: dimarts, de l1 al 22 doctubre Horari: de 7 a 8 del vespre Preu: 13.80 / taller (empadronats a Igualada: 12 /taller) A crrec de Diana Susn

Centre Cvic de Ftima


Dies: dimecres, del 9 al 30 de gener Horari: de 2/4 de 12 a 2/4 d1 Preu: 13.80 / taller (empadronats a Igualada: 12 /taller) A crrec de Diana Susn

com crear un lbum de fotos digital


Espai Cvic Centre Taller per aprendre a crear els nostres lbums de fotos digitals, de manera fcil i entretinguda. Cal portar fotografies en un llapis de memria. Cal tenir coneixements mnims.
Dies: dimarts, del 29 doctubre al 3 de desembre Horari: de 7 a 8 del vespre Preu: 16.80 / taller (empadronats a Igualada: 14.61 /taller) A crrec de Diana Susn

de la cmera a lordinador
Espai Cvic Centre Curs per aprendre a connectar la cmera digital a lordinador, fer el trasps de fotografies, gestionar-les i organitzar-les en carpetes i tamb veure diferents recursos per treballar amb elles (millora bsica de la imatge, lbums digitals, gravar CD,...) Cal portar la cmera digital i el cable per connectar-la.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Horari: de 2/4 de 12 a 2/4 d1 del migdia. Preu: 36.90 / taller (empadronats a Igualada: 32.09 /taller) A crrec de Diana Susn

espai obert
Espai Cvic Centre Espai obert a totes aquelles persones que han realitzat algun curs durant lany o b en tenen coneixements, perqu puguin venir a posar-los en prctica, buscar per Internet, enviar correus electrnics,...
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer Horari: de de 7 a de 8 del vespre Preu: gratut A crrec de Diana Susn

eines tils dInternet


Espai Cvic Centre Curs adreat a aquelles persones que ja tenen uns coneixements bsics dInternet i volen aprofundir una mica ms en aquest tema. Es treballaran eines per compatir informaci i fotografies a travs de la xarxa (el nvol), xarxes socials, compres per Internet, etc.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Horari: de 5 a 2/4 de 7 de la tarda Preu: 55.35 / taller (empadronats a Igualada: 48.13 /taller) A crrec de Diana Susn

29

aula de noves tecnologies


internet i correu electrnic
Espai Cvic Centre Taller per iniciar-se en el mn dInternet, conixer els diferents navegadors que podem utilitzar, els botons bsics per mourens per la xarxa, buscar informaci sobre temes dinters, consultar pgines web, utilitzar el correu electrnic,... i altres interessos i dubtes que puguin anar sorgint.
Dies: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer Horari: de 2/4 de 10 a 11 del mat Preu: 55.35 / taller (empadronats a Igualada: 48.13 /taller) A crrec de Diana Susn

Centre Cvic de Ftima Taller per iniciar-se en el mn dInternet i el correu electrnic.


Dies: dilluns, del 30 de setembre al 16 de desembre Horari: de 2/4 de 10 a 11 del mat Preu: 36.90 /curs (empadronats a Igualada: 32.09 /curs) A crrec de Ricard Rubira

iniciaci a lofimtica: word, excel i powerpoint


Centre Cvic de Ftima Curs per iniciar-se en les diferents possibilitats que ens donen tres dels programes del paquet office: word, per poder crear els nostres documets i donar-los una aparena i una presentaci correcta; excel, un full de clcul que ens permetr dissenyar les nostres factures, fer clculs, etc. I powerpoint, que ens permetr crear les nostres presentacions de manera fcil. Cal tenir-ne coneixements previs.
Dies: dilluns, del 30 de setembre al 10 de febrer Horari: de 3 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: 52.28 / taller (empadronats a Igualada: 45.46 /taller) A crrec de Diana Susn

la primera vegada que faig servir lordinador


Espai Cvic Centre Curs adreat a totes aquelles persones que no han tocat mai un ordinador i que volen comenar de zero en el mn de la informtica. Us permetr conixer els diferents components de lordinador i alguna de les possibilitats que ens dna.
Dies: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Horari: de 3 a 2/4 de 5 de la tarda Preu: 55.35 / taller (empadronats a Igualada: 48.13 /taller) A crrec de Diana Susn

Centre Cvic de Ftima


Dies: dimecres, del 2 doctubre al 12 de febrer Horari: de 2/4 de 10 a 11 del mat Preu: 55.35 / taller (empadronats a Igualada: 48.13 /taller) A crrec de Diana Susn

manteniment de lordinador
Espai Cvic Centre Taller per aprendre a installar i desinstallar programes de manera correcta, conixer com funciona un antivirus i com sha de mantenir actualitzat, fer neteja i manteniment general del nostre ordinador i aquelles petites coses que podem fer perqu el nostre ordinador funcioni una mica millor. Cal tenir-ne coneixements previs.
Dies: dilluns, del 13 de gener al 10 de febrer de 2014 Horari: de 2/4 de 10 a 11 del mat Preu: 21 /curs (empadronats a Igualada: 18.26 /curs) A crrec de Ricard Rubira

30

aula de noves tecnologies


vull aprendre ms I
Espai Cvic Centre Curs adreat a aquelles persones que ja han fet un curs diniciaci i volen reforar i ampliar coneixements.
Dies: Grup A: dimarts, de l1 doctubre a l11 de febrer Grup B: dijous, del 3 doctubre al 13 de febrer Horari: Grup A: de 2/4 de 10 a 11 del mat Grup B: de 2/4 de 12 a 1 del migdia Preu: 55.35 / taller (empadronats a Igualada: 48.13 /taller) A crrec de Diana Susn

vull aprendre ms II
Centre Cvic de Ftima Curs adreat a aquelles persones que ja han fet el curs de Vull aprendre ms I i volen reforar i ampliar coneixements.
Dies: dilluns, del 30 doctubre al 10 de febrer de 2014 Horari: d11 a 2/4 d1 del migdia Preu: 52.28 /curs (empadronats a Igualada: 45.46 /curs) A crrec de Ricard Rubira

xarxes socials: Facebook i Twitter


Espai Cvic Centre Amb aquest taller veurem qu sn les xarxes socials i com podem entrar a formar part delles, com es comparteix informaci, fotografies, limitar el contingut que mostrem a la resta,... Cal tenir-ne coneixements previs.
Dies: dimarts, del 7 de gener a l11 de febrer Horari: de 7 a 8 del vespre Preu: 16.80 / taller (empadronats a Igualada: 14.61 /taller) A crrec de Diana Susn

actes, sortides i conferncies


ACTES

festa de Nadal
Espai Cvic Centre Exhibici de les diferents activitats que es realitzen a lEspai Cvic. En acabar torrons, coca i cava per a tothom
Dia: dijous, 19 de desembre Horari: a partir de les 7 de la tarda.

SORTIDES

anem a concert i museu

Es tracta duna activitat destinada a adquirir recursos personals per poder gaudir millor de les propostes escniques i artstiques. Cada trimestre es realitzar una sortida a un concert, a una obra de teatre o a un museu/exposici. Prviament a aquestes sortides hi haur unes sessions de treball per tal de preparar els espectadors.

31

actes, sortides i conferncies


anem a concert:
pera la Flauta Mgica al Teatre Kursal de Manresa
Sessi preparatria: dilluns, 11 de novembre , de 8 a 9 del vespre a lEspai Cvic Centre Concert: dimecres, 13 de novembre a les 9 del vespre. Sortida de la parada de lautobs del passeig Verdaguer cantonada carrer Sant Josep, a les 8 del vespre.
Preu: 58 (inclou entrades i transport) Ho organitza: Escola de Msica dIgualada, Amics de lpera i Espai Cvic Centre

A La flauta mgica el prncep Tamino, perseguit per una serp, sinterna en els dominis de la Reina de la Nit, que li mostra un retrat de la seva filla Pamina, segrestada pel malvat Sarastro. Tamino se nenamora en veure la seva imatge, llavors la Reina promet cedir-li la m de la seva filla si la rescata. Junt amb Papageno, home-ocell, sendinsa en territori de Sarastro, per sadona que el mal lencarna la Reina i no Sarastro. Per per quedar-se lluny de la Reina amb la seva estimada ha de superar una srie de proves, una vegada superades, els amants es reuneixen i el b triomfa sobre el mal.

anem al museu:

descobrim el MNAC (Museu Nacional de Catalunya) Lart modern i el modernisme (sortida a Barcelona)
Sessi preparatria: dilluns, 21 doctubre, de 8 a 9 del vespre a lEspai Cvic Centre. A crrec de M. Goretti Bartrol. Visita: dissabte, 26 doctubre. Sortida de la parada de lautobs del passeig Verdaguer cantonada carrer dena a les 9 del mat. Arribada a les 2 del migdia
Preu: 18 (inclou entrades i transport). A crrec de M. Goretti Bartrol i Piqu Ho organitza: Escolar dArt Municipal Escola Gaspar Camps i Espai Cvic Centre

La Collecci dArt Modern aplega el conjunt ms important dart catal des del segle XIX fins als anys 40 del segle XX, quan a Catalunya arrelen amb fora i singularitat diversos corrents artstics, des del neoclassicisme fins a les avantguardes, passant pel modernisme i el noucentisme. Entre els artistes ms destacats, hi trobem Fortuny, Casas, Rusiol, Gaud, Jujol, Picasso, Gargallo i Juli Gonzlez. Dins la collecci, sn rellevants els conjunts modernistes darts decoratives.

Arenys de Mar: Ruta teatralitzada


Un passeig per Sinera (Any Espriu) Enguany amb motiu de la commemoraci del centenari del naixement de Salvador Espriu, lAny Espriu, lAjuntament dArenys de Mar organitza una ruta literria teatralitzada : Un passeig per Sinera Si voleu conixer de prop els orgens de la mtica Sinera, veniu a passejar amb nosaltres. Els nostres guies, una pintoresca parella arenyenca, us descobriran la realitat i les histries que inspiraren la creaci daquest gran mite literari, que no deixa de ser la recreaci del mn dinfantesa de Salvador Espriu. El recitat, les ancdotes i les histries us aproparan a lobra daquest escriptor, us en suggerir noves lectures i potser fins i tot us revelar alguns secrets. La ruta comenar a les 11 del mat a dalt del cementiri i finalitzar al port darenys (2 hores aproximadament). En acabat temps lliure per dinar i passeig per Arenys de Mar fins a les 5 de la tarda.
Dia: dissabte, 19 doctubre. Horari: Sortida de la parada de lautobs del passeig Verdaguer cantonada carrer Sant Josep a 2/4 de 9 del mat. Arribada a les 7 de la tarda. Preu: 25 (autocar i visita teatralitzada)

32

actes, sortides i conferncies


CAMINADES Centre Cvic de Ftima

excursi al Puig Aguilera.

Caminada fins al cim del Puig Aguilera i tornada..


Dia: diumenge, 20 doctubre Horari: Sortida puntualment a les 9 del mat del Centre Cvic de Ftima. Durada aproximada de 4 hores i mitja Hi haur un petit avituallament a mig cam. Preu: gratut (Cal inscripci prvia als centres cvics.) A crrec del grup de lleure La Clau.

Caminada als Esgavellats


Dia: diumenge, 17 de novembre. Horari: Sortida a les 9 de la plaa de la font de Jorba. Durada aproximada de 3 hores i mitja. Preu: gratut (Cal inscripci prvia) A crrec del grup de lleure La Clau.

Caminada que ens dur fins als Esgavellats de Vilanova del cam i tornada.

CONFERNCIES

Autoestima dels pares de persones amb discapacitat


Espai Cvic Centre
Dia: divendres, 18 doctubre Horari: a 2/4 de 4 de la tarda Ho organitza: TAC, FAP, GustAuria i Apinas

Campanya de recollida de mbils en benefici del tractament hospitalitari dinfats de Sierra Leone
Espai Cvic Centre Presentaci de la campanya de recollida de mbils a benefici del tractament dinfants ingressats en un hospital de Sierra Leone. LObra Social Sant Joan de Du collabora amb diferents hospitals del tercer mn, en especial amb un a Sierra Leone.
Dia: divendres, 25 doctubre Horari: a 2/4 de 8 de la tarda Ho organitza: LObra Social Sant Joan de Du dins dels actes de lOctubre Solidari

Prestacions econmiques i socials per persones amb discapacitat


Espai Cvic Centre
Dia: dilluns, 18 de novembre Horari: a 2/4 de 4 de la tarda Ho organitza: TAC, FAP, Gustauria i Apinas

trekking al voltant dels Annapurnas


Espai Cvic Centre Projecci fotogrfica dun trekking al voltant dels Annapurnas
Dia: divendres, 15 de novembre Horari: a les 8 del vespre A crrec de Jordi Montiel Ho organitza: Grup de Lleure La Clau

33

actes, sortides i conferncies


xerrada sobre les tcniques hipopressives basades en el mtode hipopressiu m. caufriez
Espai Cvic Centre Xerrada dirigida a totes aquelles persones que desitgin millorar el seu esquema corporal, recuperar-se del post part, millorar i prevenir la incontinncia urinria, reduir el permetre de cintura, tonificar la seva faixa abdominal i el seu sol pelvi... Sn una srie dexercicis que combinen treballs posturals amb respiracions intercostals; la seva practica provoca uns beneficis a curt i a llarg termini molt evidents.
Dies: dijous, 10 doctubre i 7 de novembre Horari: d11 a 12 A crrec de Marta Caralt

exposicions
una escola per a tothom
Espai Cvic Centre
Dies: de l1 doctubre al 20 doctubre Ho organitza: Fundaci Educaci Solidria

Centre Cvic de Ftima


Dies: del 4 al 24 de novembre Ho organitza: Fundaci Educaci Solidria

50 anys de lHospital Sagrat Cor de Martorell.


Espai Cvic Centre

De la Psiquiatria Hospitalria a la Salut Mental Comunitria infantojuvenil a lAnoia.

Amb aquesta exposici fotogrfica volem mostrar el canvi produt en les persones amb problemes de salut mental en els ltims 50 anys, mostrant com latenci ha passat des de la instituci tancada, on noms satenia persones amb problemes de salut mental greu, a lactual situaci, exemplificada a lAnoia, de latenci a tot tipus de problemes de salut mental, ampliant el focus datenci a infants i adolescents.
Dies: del 8 al 23 de gener

34

espais de trobada
casal davis
Centre Cvic de Ftima Espai de trobada per a la gent gran del barri que vulgui venir a passar una bona estona.
Dies: de dilluns a divendres, de 9 del mat a 2/4 de 7 de la tarda Dissabte de 9 del mat a 8 del vespre

el Vestbul

Espai Cvic Centre


Dies: de dilluns a dissabte Horari: de 9 del mat a 1 del migdia i de 4 a 9 del vespre

Espai obert a totes les edats, per fer la partida, llegir la premsa, consulta de llibres, fer petar la xerrada...

espai La premsa del dia


Centre Cvic de Ftima Espai obert a tothom, on podrs llegir els diferents diaris, posar-te al dia de les ltimes notcies i comentar la jugada. Entrada lliure
Dies: de dilluns a dissabte Horari: de les 9 del mat a la 2 del migdia i de les 5 a les 7 de la tarda

espai de llanes i fils


Centre Cvic de Ftima Espai de trobada on realitzarem peces amb el punt de creu, macram, el ganxet, etc... i a la vegada compartirem una estona agradable. Adreat a dones a partir de 50 anys.
Dies: dimarts i dijous, de l1 doctubre al 13 de febrer Horari: de 10 a 12 del migdia Preu: 3 pagaments de 24,60 (empadronats a Igualada: 3 pagaments de 21,39 ) A crrec d Esther Moreno i M. Dolors Moreno

grup de Jugadores annimos


Espai Cvic Centre
Dies: dilluns setmanal Horari: de 8 a 10 del vespre

grup de suport al dol


Espai Cvic Centre Espai per compartir emocions i aprendre com tornar a trobar gust a la vida.
Dies: dimecres setmanal Horari: de 2/4 de 8 a 9 del vespre.

grup de trobada Grans dones de Ftima


Centre Cvic de Ftima Per a dones de ms de 60 anys que vulguin compartir una estona, fer manualitats, jocs, xerrades, sortides,...
Dies: dimecres, del 2 doctubre al 18 de juny Horari: de 4 a 6 de la tarda Preu: gratut A crrec de Diana Susn

posem fil a lagulla


Espai Cvic Centre Espai de trobada per a dones marroquines per aprendre a cosir i fer arranjaments a la roba. Tamb realitzen xerrades i trobades.
Dies: dimecres, del 13 de febrer al 19 de juny Horari: de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del mat Preu: 10 /curs (pagament en metllic) A crrec de M. Dolors Farrs Programa Nova Ciutadania.

35

Serveis de lEspai Cvic Centre

centre cvic
El centre Cvic s un equipament que t com a finalitat la dinamitzaci sociocultural i el treball comunitari. Cada trimestre proposar una oferta mplia dactivitats per a totes les edats. Telefn: 93 806 81 01

atenci primria
de Serveis socials
Latenci social primria t la missi datendre les necessitats socials ms immediates, general i bsiques de les persones, les famlies o els grups, i contribuir a la prevenci de problemtiques social, i a la reinserci i integraci de les persones en situaci de risc social. Els horaris del servei sn de dilluns a divendres, de 8 del mat a 3 de la tarda. Cal demanar hora de visita al mateix servei. Telfon: 93 804 75 81

centre obert
Servei dirn que realitza una tasca preventiva amb infants, fora de lhorari escolar. La tasca que shi realitza va dirigida a donar suport, estimular i potenciar la personalitat, incidir en la socialitzaci, en ladquisici daprenentatges bsics, en lesbarjo i en la compensaci de dficits socioeducatius. Telfon: 93 804 51 03

ludoteca Sant Miquel


La ludoteca s un espai de lleure on seduca a travs del joc i la joguina fora de lhorari escolar. La ludoteca est pensada especialment per a que nens i nenes sho passin b; sels ofereix molt material de joc organitzat en diferents racons. Lactivitat principal s el joc. Les educadores tamb preparen tallers, xerrades... al voltant del joc i la joguina. Activitat diria amb infants: els infants nascuts entre el 2002 i el 2008 poden apuntar-se un dia a la setmana de dilluns a divendres de 5 a 8 de la tarda. Inscripcions i renovacions pel curs 2013-2014: dimarts 17 de setembre a 2/4 de 4 de la tarda. Cal omplir la fitxa dinscripci, portar una fotografia de carnet i una fotocpia de la targeta sanitria. La inscripci no pot fer-se per telfon. Una famlia pot apuntar la seva i una altra. Visites escolars: la ludoteca ofereix activitats per a que grups escolars puguin aprendre tot jugant. -Juguem amb grans jocs cooperatius (per a infants de 2n a 4t). -Juguem amb jocs matemtics (per a infants de 5 i 6). -Juguem jugant (per a infants de P4 a 6). Cal concertar la visita trucant a la ludoteca a partir del 16 de setembre a la tarda. Informaci: telfon 93 805 57 34 o ludo.santmiquel@gencat.cat

36

servei dInformaci i Atenci a les dones (SIAD)


Serveis dinformaci i atenci general a les dones Atenci psicolgica i suport jurdic Atenci tots els dimarts de 4 a 6 de la tarda Visites concertades al telfon 636 36 56 31 En conveni amb lAssociaci Dones amb Empenta

servei de

Mediaci Ciutadana
Servei pblic per resoldre els conflictes de forma dialogada, confidencial i gratuta. Per a tractar qualsevol conflicte derivat de la convivncia ciutadana; relaci amb els vens, conflictes familiars, escolars i els derivats de ls dels espais pblics. Els horaris del servei sn dilluns i dijous de 8 del mat a 3 de la tarda. Per a ms informaci: tel. 93 801 76 66 e-mail: mediaci@aj-igualada.net

(SOJ)

servei dorientaci jurdica

Lobjectiu del servei s oferir assessorament i suport jurdic. El servei proporcionar informaci respecte a la documentaci necessria per sollicitar el dret a lassistncia jurdica gratuta. Els temes que sabordaran sn: impagaments dhabitatge, desnonaments, famlia, impagament de subministraments i endeutament. Per accedir a aquest servei S IMPRESCINDIBLE adrear-se als serveis socials del mateix ajuntament.

37

entitats
El Casal dEntitats s un equipament que t com a finalitat donar suport a les entitats i associacions sense nim de lucre. Telefn: 93 806 81 01 Totes aquelles entitats que hi estiguin interessades poden adrear-se a lequipament i sels informar del funcionament del servei.

Entitats amb el seu al casal

HOSPITALITAT DE LA MARE DE DU DE LOURDES DEL BISBAT DE VIC - COMARCA DE LANOIA

LHospitalitat s una associaci de laics, sense nim de lucre, que des de lesglsia fem un servei a malalts i discapacitats. Si b el pelegrinatge, que cada any es fa a Lourdes, s lactivitat principal i la que congrega i crida ms gent; durant lany, fem altres activitats igual de positives i importants, com per exemple: sortides per visitar parcs o llocs dinters cultural i turstic; celebracions de les dates ms significatives del calendari com s el Nadal, etc.. Tot, donant sempre el millor remei per al malalt: alegria i un somriure Estem oberts a tothom. Hi pot entrar qualsevol persona sigui quin sigui el seu estatus social i econmic; noms fa falta que tingui ganes de fer un servei de cara al malalt. Podeu contactar amb nosaltres a travs dels telfons: 686 488 994 (Francesc) - 686 488 995(Elisa) - 686 488 996 (Olga)

Penya blaugrana dIgualada La Penya Blaugrana dIgualada s una entitat amb ms de 50 anys dexistncia i treball amb la voluntat de representar i coordinar el barcelonisme a la nostra ciutat. Podeu trobar-nos a lEspai Cvic Centre, els dijous de 4 a 6 de la tarda o a travs del telfon 93 805 51 17 www.penyablaugranaigualada.cat - E-mail: pbdigualada@gmail.com

JOVENTUT MUSICALS DIGUALADA s una entitat que programa concerts de petit i mitj format a la ciutat dIgualada destils tan diversos com el clssic, contemporani, jazz, msiques del mn, etc. Associada amb JJMM de Catalunya i JJMM dEspanya, disposa dun catleg amb les millors formacions musicals de Catalunya i dEspanya a ms de programar concerts amb intrprets dIgualada i comarca. A part de la programaci estable durant lany, organitza el cicle de concerts Serenates destiu dins la programaci de lImagina, festiva destiu dIgualada, i audicions per escolars que porta a les escoles concerts pedaggics de formacions musicals de tot tipus i estils. joventutsmusicalsdigualada@gmail.com

38

Serveis de lEspai Cvic Centre

LAl-pi-nisme s una entitat de joves entre 16 i 30 anys tot i que shi pot apuntar gent de totes les edats, sense nim de lucre. El seu objectiu s que els associats pugin proposar els seus projectes dexcursions i activitats a la natura i les puguin realitzar a un cost ms baix del normal amb el suport de lentitat. Els horaris de visita sn: cada dijous de 7 a 8 del vespre. Nmero de contacte: 686 364 086

El Club Manga Igualada s una entitat amb ms de deu anys dhistria dedicada a la promoci del cmic, lanimaci i la cultura japonesa. Posem a disposici dels nostres associats una completa biblioteca i un espai audiovisual molt complet per tal de compartir la nostra afici. De la mateixa manera, organitzem diverses activitats dirigides a la promoci de tots aquests aspectes culturals. Horari: dijous, divendres i dissabtes de 6 de la tarda a 9 del vespre Telfon: 657786650 Pgina web: www.clubmanga.net

LAPILC s una entitat sense nim de lucre creada lany 1999, que agrupa professionals de diferents mbits de la inserci laboral (orientaci, formaci, ocupaci, intermediaci, prospecci...) de Catalunya. Els nostres OBJECTIUS GENERALS sn: Defensar i promocionar els interessos dels professionals de la inserci laboral. Fomentar locupaci, i la qualitat de locupaci, dels professionals de la Inserci Laboral. Establir un marc dintercanvi i difusi dexperincies vinculades a la Inserci Laboral. Analitzar el perfil professional de lInseridor/a Laboral. Els principis fonamentals de la nostra entitat sn el consens, la participaci, el treball i la illusi. Si b les nostres intervencions es centren en lmbit territorial de Catalunya, el nostre punt de mira es situa en el marc europeu. Telfon: 648 56 31 01 (De dilluns a dijous de 16:00 a 20:00h) E-mail: apilc@apilc.org. Web (en curs): www.apilc.org Espai Cvic Centre: Dimecres de 16 a 18h (Contactar abans per telfon)

Protecci Civil s un servei pblic orientat a establir un sistema de prevenci i de resposta davant de situacions de risc i demergncia que afecten persones, bns i medi ambient. Podeu contactar amb nosaltres a travs del telfon 93 803 12 34 o al 93 804 81 53

39

Serveis de lEspai Cvic Centre

Entitat destinada a la promoci, organitzaci i foment dels escacs. Ens podeu trobar al Casal dEntitats el primer dilluns de cada mes a partir de les 8 del vespre.

La finalitat de lentitat s millorar la qualitat de vida dels malalts de cncer, donant-los suport i assessorament. Fem conferncies, cursos i tallers. Ens podeu trobar al casal dentitats: dilluns i dimecres d11 del mat a 1 del migdia / dimarts i dijous de 2/4 de 6 a 2 /4 de 8 del vespre.

LAssociaci Juvenil Mal de Cap s una entitat musical de carrer formada per joves dIgualada i comarca. Els objectius de lentitat sn organitzar i desenvolupar cercaviles festives i cursos daprenentatge dels instruments. Actualment aquesta entitat est formada per 15 membres i 6 de suport. Els instruments que toquen sn la caixa, el tabal, el bombo i la gralla. Podeu contactar amb nosaltres a travs de le-mail maldecap@gmail.com Pgina web: www.maldecap.cat

E-mail: anoia@donantsdesang.org

Penya Blanc i Blava La Penya Blanc i Blava dIgualada s una entitat fundada el 1954 que pretn aglutinar a tots els socis i simpatitzants del R.C.D. Espanyol de la nostra ciutat. Podeu trobar-nos a lEspai Cvic Centre (c/Trinitat, 12 despatx 11) els dimarts de 7 a 9 del vespre. El tel.676256734 / 687081852. E-mail pbbigualada@gmail.com. Web: www.pbbigualada.com i al facebook: penya blanc i blava dIgualada.

Companyia de Claramunt AdDomini Latere Associaci cultural igualadina formada per persones interessades en recrear la histria medieval. Per contactar: dissabte de 18 a 20 o per correu electrnic: addominilatere@gmail.com

40

Serveis de lEspai Cvic Centre

Dessota s una entitat cultural Igualadina formada per persones interessades a portar els diferents elements dimatgeria popular no de foc dIgualada (gegants, gegantons, capgrossos, lliga, ...). Lobjectiu de lentitat s formar portadors i assegurar que els diferents elements dimatgeria festiva de la ciutat puguin desfilar en els actes festius. Si ests interessat en el tema, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres via correu electrnic a dessota@gmail.com (tamb ens pots trobar portant figures a les cercaviles!)

AstroAnoia s la primera agrupaci astronmica de la comarca de lAnoia fundada lany 2009. El nostre objectiu s difondre lastronomia per tota la comarca, fent diferents actes com ara: observacions astronmiques, cursos, xerrades, tallers, etc. AstroAnoia, junt amb lobservatori de Pujalt sencarregar dorganitzar diferents actes pblics, alguns de gratuts, daltres per a socis, per tota la comarca. Si vols esta informat dels nostres actes, registrat a la nostra pgina web: www.astroanoia.org Tel. 636505197 Correu electrnic: jmllenas@astroanoia.org

LAssociaci Flama del Canig dIgualada vol mantenir i difondre la tradici de la renovaci anual de la Flama el Canig com a smbol dunitat dels Pasos Catalans. La nit del 22 al 23 de juny es recull la flama renovada al cim del Canig i es trasllada a la ciutat dIgualada en caravana. All es promou la rebuda i lacollida de la Flama del Canig per part de la ciutadania i la distribuci als pobles de la comarca i entitats que ho sollicitin. El correu de contacte s: igualada@flamadelcanigo.com

Coral Gatzara

La Coral Infantil Gatzara som una entitat sense nim de lucre que portem cantant des de fa ms de 40 anys. Estem associats al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Els nostre cantaires sn nens i nenes des dels 3 als 16 anys i ens organitzem per grups de diferents edats. Si vols cantar amb una coral vine a cantar amb nosaltres. Assagem cada dissabte de 4:15 a 6:15 de la tarda doctubre a juny. A ms a ms fem concerts, intercanvis amb daltres corals, colnies destiu, viatges i daltres activitats musicals. Si us voleu posar en contacte amb nosaltres ens trobareu a le-mail gatzara@igualada.cat. Tamb podeu visitar la nostra pgina web, www.gatzara.cat.

41

Serveis del Centre Cvic de Ftima

centre cvic
El Centre Cvic s un equipament que t com a finalitat la dinamitzaci sociocultural i el treball comunitari. Cada trimestre proposar una oferta mplia dactivitats per a totes les edats. Telefn: 93 805 26 21

atenci social municipal


Latenci social primria t la missi datendre les necessitats socials ms immediates, general i bsiques de les persones, les famlies o els grups, i contribuir a la prevenci de problemtiques social, i a la reinserci i integraci de les persones en situaci de risc social. Cal demanar hora de visita al mateix servei o b trucant al telfon: 93 804 75 81.

servei dInformaci i Atenci a les dones (SIAD)


Serveis dInformaci i atenci general a les dones Atenci Psicolgica i Suport Jurdic Atenci tots els dimarts d12 a 2 h Visites concertades al telfon 63 63 65 63 1 Programa de lAssociaci Dones Amb Empenta

entitats
Entitats del barri de Ftima

Secci de Muntanya - Organitzaci quinzenal dactivitat en lmbit de lexcursionisme: senderisme, alpinisme, caminades populars, raquetes de neu, esqu, etc. Cuidadors del Sender GR7. Organitzaci de la caminada Popular Anoia. Membre de la Federaci dEntitats Excursionistes de Catalunya. Departament de Formaci i Lleure - Organitzaci i gesti de cursos i tallers monogrfics a educadors i particulars interessats a ampliar els seus recursos en el camp de leducaci en el lleure.
Horari: de dilluns a divendres de 2/4 de 7 a 2/4 de 8

telfon 93 805 05 61

42

Serveis del Centre Cvic de Ftima

El Casal davis est ubicat a la planta baixa del Centre Cvic de Ftima i ofereix un espai de lleure a totes les persones grans del barri. El seu horari s de dilluns a divendres de les 9 del mat a les 7 de la tarda i els dissabtes de 9 a 8 del vespre i diumenges de 10 a 7 de la tarda. Cada dissabte de fi de mes organitzen un ball obert a tots els avis dIgualada i comarca. Podeu contactar amb nosaltres al telfon 93 803 72 52.

LAssociaci de vens del barri de Ftima t com a objectiu principal vetllar pel benestar del barri. Organitza les festes del barri, festes tradicionals com el caga ti i el carnaval. Totes les activiats pretenen fomentar la relaci entre venat. Podeu contactar amb nosaltres els dimarts a la tarda al Centre Cvic de Ftima.

La confraria de Jess Nazareno Maria Santsima de los Dolores y Santo Entierro de lesglsia de Ftima som una entitat que organitza les processons durant la Setmana Santa al barri de Ftima . Col.labora amb la parrquia en la process de la patrona del Barri , la Verge de Ftima i collabora amb altres entitats i activitats del barri com la Festa Major, el Rocio i el Ftima t Salsa. I organitza el concurs fotogrfic Ritus de Passi. Per contactar amb nosaltres podeu trucar al Miguel, al tel. 93 804 3870. Cada ltim dissabte de cada mes ens podeu trobar als locals parroquials a partir de les 6 h de la tarda.

El Futbol Club Ftima s una entitat esportiva que compta amb diferents equips, els alevins, infantils, cadets, juvenils i amateurs. s una entitat molt activa que tamb participa en diferents activitats del barri. Tenen ms de 100 jugadors en els diferents equips.

El Club Petanca est format per uns vint-i-cinc jugadors federats que provenim dIgualada i la resta de la comarca. Som persones que ens uneix les ganes de jugar a petanca. Cada cap de setmana fem competici, un cap de setmana juguem a Ftima i el segent fora de casa. Si ens voleu trobar som cada diimecres i dijous a les 7 h de la tarda a la petanca.

Lassociaci cultural Virgen del Roco es va crear lany 2009 amb lobjectiu principal de continuar organitzant la Festa del Rocio a Ftima. Els actes de celebraci de la festa sorganitzen el primer cap de setmana de juny i consisteixen el la Romeria i un seguit dactuacions relacionades amb aquesta festivitat. Per collaborar amb la festa o per demanar informaci podeu trucar al telfon 686 40 13 18.

43

Amb el suport de

www.igualada.cat