Anda di halaman 1dari 15

8/25/2011

C PROGRAMMING QUESTIONS AND


ANSWER

http://cquestionbank.blogspot.com

| Ritesh kumar
Page 1

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/[Type text]

Total marks : 60 For each correct answer : +3 For each incorrect answer: -1 Total time: 60 minutes

1.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int i; for(i=0;i<5;i++){ int i=10; printf(" %d",i); i++; } return 0; } (A) 10 11 12 13 14 (B) 10 10 10 10 10 (C) 0 1 2 3 4 (D) Infinite loop (E) Compilation error

2.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 2

register a,b,x; scanf("%d %d",&a,&b); x=a+~b; printf("%d",x); return 0; } (A) Output will depend upon user input (B) 0 (C) Output will difference of a and b (D) Output will addition of a and b (E) Compilation error

3.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> auto int a=5; int main(){ int x; x=~a+a&a+a<<a; printf("%d",x); return 0; } (A) 5 (B) 0 (C) 1 (D) 153 (E) Compilation error

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 3

4.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ register int a,b; int c; scanf("%d%d",&a,&b); c=~a + ~b + ++a + b++; printf(" %d",c); return 0; } //User input is: 1 2 (A) -1 (B) 0 (C) 1 (D) 2 (E) Compilation error

5.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int arr[3]={10,20,30}; int x=0; x=++arr[++x]+ ++x+arr[--x];
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 4

printf("%d ",x); return 0; } (A) 23 (B) 43 (C) 22 (D) 44 (E) Compilation error

6.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int a[]={10,20,30,40}; int i=3,x; x=1*a[--i]+2*a[--i]+3*a[--i]; printf("%d",x); return 0; } (A) 60 (B) 50 (C) 40 (D) 30 (E) Compilation error

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 5

7.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ static int a[][2][3]={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12} ; int i=-1; int d; d=a[i++][++i][++i]; printf("%d",d); return 0; } (A) 9 (B) 10 (C) 11 (D) 12 (E) Compilation error

8.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int i=3,val; val=sizeof (f(i)+ +f(i=1)+ +f(i-1)); printf("%d %d",val,i); return 0;
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 6

} int f(int num){ return num*5; } (A) 2 2 (B) 3 3 (C) 2 3 (D) 15 0 (E) Compilation error

9.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int x,a=3; x=+ +a+ + +a+ + +5; printf("%d %d",x,a); return 0; } (A) 10 3 (B) 11 3 (C) 10 5 (D) 11 3 (E) Compilation error

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 7

10.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int num,i=0; num=-++i+ ++-i; printf("%d",num); return 0; } (A) 0 (B) 1 (C) -2 (D) 2 (E) Compilation error

11.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int num,a=5; num=-a--+ +++a; printf("%d %d",num,a); return 0; }

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 8

(A) 1

5 (B) -1 6 (C) 1 6 (D) 0 5 (E) Compilation error

12.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int num,a=15; num=- - - -a--; printf("%d %d",num,a); return 0; } (A) 15 15 (B) 14 14 (C) 14 15 (D) 15 14 (E) Compilation error

13.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h>
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 9

int main(){ int x,a=2; x=++a,++a,a++; printf("%d %d",x,a); return 0; } (A) 5 5 (B) 3 5 (C) 4 5 (D) 5 4 (E) Compilation error

14.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int x,i=2; x=~-!++i; printf("%d",x); return 0; } (A) -2 (B) -1 (C) 0 (D) 1 (E) Compilation error

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 10

15.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ static double *p,*q,*r,*s,t=5.0; double **arr[]={&p,&q,&r,&s}; int i; *p=*q=*r=*s=t; for(i=0;i<4;i++) printf("%.0f ",**arr[i]); return 0; } (A) 5 5 5 5 5 (B) 5 6 7 8 9 (C) 5 4 3 2 1 (D) Infinte loop (E) Compilation error

16.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ float x; x=0.35==3.5/10; printf("%f",x); return 0; }
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 11

(A) 0.000000 (B) 1.000000 (C) 0.350000 (D) 3.500000 (E) Compilation error

17.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ int arr[]={6,12,18,24}; int x=0; x=arr[1]+(arr[1]=2); printf("%d",x); return 0; } (A) 4 (B) 8 (C) 14 (D) 14 (E) Compilation error

18.
What will be output if you will execute following c code?
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 12

#include<stdio.h> int main(){ int a=1,x; x=sq(++a)+sq(a++)+sq(a++); printf("%d",x); return 0; } int sq(int num){ return num*num; } (A) 15 (B) 16 (C) 17 (D) 18 (E) Compilation error

19.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ printf("%c",*"abcde"); return 0; } (A) acbcd (B) e (C) a (D) null (E) Compilation error
Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 13

20.
What will be output if you will execute following c code? #include<stdio.h> int main(){ printf("%d","abcde"-"abcde"); return 0; } (A) 0 (B) -1 (C) 1 (D) Garbage (E) Compilation error

1. (B) 2. (E) 3. (E) 4. (E) 5. (B) 6. (A) 7. (B) 8. (C) 9. (D) Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 14

10. (B) 11. (D) 12. (D) 13. (B) 14. (B) 15. (A) 16. (A) 17. (A) 18. (C) 19. (C) 20. (D)

Copyright@ritesh kumar: http://cquestionbank.blogspot.com/ Page 15