Anda di halaman 1dari 4

Chapter 2 Worksheet Name___________________________________

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) In a chemical reaction, matter is neither created or destroyed. Which law does this refer to? A) Law of Multiple Proportions B) Law of Denite Proportions C) Law of the Conservation of Mass D) Law of Modern Atomic Theory E) First Law of Thermodynamics 2) Identify the charges of the protons, neutrons, and electrons. A) protons +1, neutrons 0, electrons -1 B) protons -1, neutrons 0, electrons +1 C) protons 0, neutrons +1, electrons -1 D) protons +1, neutrons -1, electrons 0 E) protons 0, neutrons -1, electrons +1 3) Isotopes differ in the number of what particle? A) electrons B) beta particles C) gamma particles D) protons E) neutrons 4) Identify the element that has an atomic number of 40. A) neon B) bromine C) zirconium 5) What is the chemical symbol for copper? A) Cr B) C 1)

2)

3)

4) D) calcium 5)

C) Cu

D) Co 6)

6) Determine the number of protons, neutrons and electrons in the following: 65 X 29 A) p+ = 29 n = 29 e- = 36 B) p+ = 29 n = 36 e- = 29 + C) p = 36 n = 36 e- = 29 D) p+ = 36 n = 29 e- = 36 + E) p = 29 n = 36 e- = 36 7) What element is dened by the following information? p + = 11 n = 12 e- = 11 B) magnesium C) vanadium D) titanium

7)

A) sodium

8) What species is represented by the following information? p+ = 12 A) Si4+ n = 14 e- = 10 B) Ne C) Si D) Mg E) Mg2+

8)

9) How many protons does the Br- ion possess? A) 8 B) 34 C) 35

9) D) 36 E) 6 10) E) 4+ 11) D) K E) Ar 12) D) Co E) Ca 13) D) I E) Ne 14)

10) Predict the charge that an ion formed from sulfur would have. A) 2B) 1C) 3D) 6+ 11) Which of the following elements is a noble gas? A) Br B) N C) O 12) Which of the following elements is a nonmetal? A) Zn B) P C) Cs 13) Which of the following elements is a halogen? A) O B) Mg C) K

14) Silver has an atomic mass of 107.868 amu. The Ag -109 isotope (108.905 amu) is 48.16%. What is the amu of the other isotope? A) 106.908 amu B) 106.911 amu C) 106.903 amu D) 106.905 amu 15) Gallium has an atomic mass of 69.723 amu. The Ga -69 (68.926 amu) is 60.11%. What is the amu of the other isotope? A) 70.928 amu B) 70.932 amu C) 70.924 amu D) 70.920 amu 16) What mass (in g) does 3.99 moles of Kr have? A) 240 g B) 334 g C) 476 g

15)

16) D) 211 g E) 144 g 17)

17) How many moles of potassium are contained in 449 g of potassium? A) 69.2 moles B) 11.5 moles C) 17.6 moles D) 41.5 moles E) 23.9 moles 18) How many moles of Kr are contained in 398 mg of Kr? A) 33.4 moles Kr B) 4.75 10 -3 moles Kr C) 2.99 10 -3 moles Kr D) 2.11 10 -4 moles Kr E) 1.19 10 -4 moles Kr

18)

19) Calculate the mass (in ng) of 2.33 x 1020 atoms of oxygen. A) 1.62 10 7 ng B) 3.73 10 6 ng C) 6.19 10 6 ng D) 4.69 10 7 ng E) 2.25 10 3 ng 20) Calculate the mass (in kg) of 4.87 x 1025 atoms of Zn. A) 8.09 kg B) 1.24 kg C) 1.89 kg

19)

20) D) 5.29 kg E) 1.09 kg

Answer Key Testname: UNTITLED4

1) C 2) A 3) E 4) C 5) C 6) B 7) A 8) E 9) C 10) A 11) E 12) B 13) D 14) D 15) C 16) B 17) B 18) B 19) C 20) D