Anda di halaman 1dari 6

Beste juniors en ouders,

Een nieuwe maand dus een nieuwe nieuwsbrief. Op de volgende pagina’s vind je alles terug over de komende trainingen, over de finale van de VVG Kids Tour, de unieke ervaring van onze juniorkampioen Cedric Versluys met Nicolas Colsaerts, teeshots, ...

Maar eerst wil ik jullie aandacht vestigen op een heel mooi initiatief van Laurence Debel, notoir lid van het juniorcomité. Op 31 oktober organiseren we op IOG een overgetelijke ‘HALLOWEEN GOLFAVOND’. We slaan af

tussen 18 uur en 22 uur en spelen 9 holes in het donker. De baan zal aangekleed zijn in Halloweensfeer, de afslagplaatsen, fairways en greens zullen sfeervol verlicht zijn en we spelen met lichtgevende ballen. Onderweg

wachten eet- en drankstandjes en griezelige verrassingen

...

de

greenfee bedraagt 30 euro/persoon

(alles inbegrepen, ook de lichtgevende ballen) en iedereen met een baanpermissie (hcp 45 of lager) mag deelnemen. Inschrijven kan alleen via I-Golf en het aantal plaatsen is beperkt tot 80. Op maandag 14 oktober om 16u49 waren er al 51 inschrijvingen. Snel zijn is dus de boodschap, want het wordt een onver- getelijk avondje!

Sportieve groeten,

Karl Vannieuwkerke Jr Captain

HALLOWEEN GOLF @IEPER OPEN GOLF DONDERDAG 31 OKTOBER 2013 SCHRIJF NU IN!

TEESHOTS

 • Vergeet je voor de trainingen niet in te schrijven via I-Golf. Je kan dat meestal voor een aantal weken op voorhand al doen. Dat helpt de PRO’s om hun trainingen nog beter te kunnen voorbereiden. Op de volgende pagina vind je de trainingsdata tot eind november.

 • Mogen we vragen aan Birdies en Eagles om op tijd aanwezig te zijn voor de trainingen. Een kwartier voor het begin van de training is het minimum. Op die manier kan je zelf al opwarmen en kunnen de PRO’s onmiddellijk met de training beginnen op het voorziene uur. Concreet: Eagles op woensdag om 13u45 en op zaterdag om 12u45 op de driving range, Birdies op zaterdag om 14u45 op de driving range. Waarvoor dank!

 • Wisten jullie dat er bij de FUTURES alweer 13 nieuwe golfertjes zijn bijgekomen! Welkom aan allen, jullie gaan dat reuzegoed doen!

 • Mogen wij vragen aan de oudere juniors om voor trainingen of wedstrijden geen alcohol te drinken! Golf en alcohol gaan echt niet samen. De combinatie brengt de veiligheid van anderen zelfs in het gedrang. Wie voor een training op het terras of in de bar gesignaleerd wordt met alcoholische dranken wordt niet meer toegelaten tot de training. Dank voor jullie begrip!

 • Er vielen de voorbije weken een paar mooie resultaten van juniors te noteren tijdens de clubwedstrijden: 15/9 Thibaut Dedrie (39 ptn, nieuwe hcp 29,4) 29/9 Ruben Rouseré (38 ptn, nieuwe hcp 15,2) 6/10 Axel Monserez (40 ptn, nieuwe hcp 18,3) Arne Vilain (38 ptn, nieuwe hcp 6,1) Jorrit Janssens (38 ptn, nieuwe hcp 17,9), Frank Clement Jr (37 ptn, nieuwe hcp 15,8). Goed gedaan, gasten!

 • Op maandag 16 september is er namens de juniorwerking een vraag gelanceerd op het sportcomité. De vraag was of het mogelijk was om over de volledige lengte van de driving range een grastee te voorzien waar vanaf volgende voorjaar gebruikt van zou kunnen worden gemaakt. Het afslaan van gras (ipv matten) betekent een enorme meerwaarde voor een golfer. De feedback van de impact op de bal is veel duidelijker dan vanop een mat. Zo’n grastee zou voor onze Ieper Open Golf DCM Junior Academy een enorme meerwaarde betekenen en de evolutie van de juniors alleen maar stimuleren. Golf wordt nu eenmaal van gras gespeeld. De doortastendheid van onze voorzitter, manager en bestuur is tegenwoordig een voorbeeld voor elke sportclub in Vlaanderen. De grastee is er al en zal vanaf volgend voorjaar in prima conditie zijn. Met dank ook aan het vrijwilligerswerk van Denis, Robrecht, Kevin, Antonio, Kris, Arthur en uiteraard onze greenkeepers Kurt en Johan. Topjob, mannen! Bedankt!

TEESHOTS Vergeet je voor de trainingen niet in te schrijven via I-Golf. Je kan dat meestal

MORE TEESHOTS

 • Op maandag 23 september namen juniorkampioen Cedric en junior captain Karl deel aan de 2pm Invitational in Knokke, een evenement van een belangrijke sponsor van Nicolas Colsaerts die zelf de hele dag aanwezig was. Cedric en Karl wonnen samen met Cedric Van Wassenhove de brutoprijs door de Championship Course van Knokke in een scrambleformule in 60 slagen (-12, 6 pars en 12 birdies) te spelen. Op hole 18 speelde Nicolas met ons mee en viel zijn mond open toen hij de drive van onze juniorkampioen zag: ‘Quelle caramelle!’, was zijn reactie. Cedric had zijn bal 305 meter ver geslagen. 10 meter verder dan Nicolas die in de rechterbunker bleef steken. Cedric glunderde. Terecht. Als toemaatje werden we getrakteerd op een mooie clinic van Nicolas en zijn coach Michel Van Meerbeek. Een dag om niet snel te vergeten!!!

MORE TEESHOTS Op maandag 23 september namen juniorkampioen Cedric en junior captain Karl deel aan de
 • 9(!) juniors van de Ieper Open Golf DCM Junior Academy zijn geselecteerd voor de federatietrainingen voor Kids van de VVG. We zijn daarmee hofleverancier voor de Kidstrainingen van de VVG. Geen enkele club in Vlaanderen doet even goed. Dit is het lijstje van de clubs en het aantal geselecteerden: Ieper Open Golf 9, Keerbergen 7, Puyenbroeck 4, Spiegelven 3, Winge 3, Ravenstein 3, Kampenhout 2, Kempense 2, Taxandria 2, Waregem 2, Puurs 2, Brabantse 1, Dragon 1, Flanders Nippon 1, Witbos 1, Royal Antwerp 1, Ternesse 1, Cleydael 1, Duisburg 1, Sterrebeek 1, Damme 1, Brasschaat 1, Rinkven 1. De 9 geselecteerden zijn de 9 finalisten van de VVG Kids Tour (zie volgende pagina’s)

 • Op zaterdag 12 oktober stak junior Arne Vilain een prachtige Birdietraining in elkaar. Hij doet dat ook op zaterdag 19 oktober. Bedankt, Arne! Heel mooi voorbereide training!

MORE TEESHOTS Op maandag 23 september namen juniorkampioen Cedric en junior captain Karl deel aan de
MORE TEESHOTS Op maandag 23 september namen juniorkampioen Cedric en junior captain Karl deel aan de

FINALE VVG KIDS TOUR

Op de finale van de VVG Kids Tour hebben de Juniors van de Ieper Open Golf DCM Junior Academy hun visitekaartje afgegeven. Ze kaapten er maar liefst vijf podiumplaatsen weg (1X GOUD, 2X ZILVER EN 2X BRONS)

Kids III (girls °2005-2006)

Marte Vannieuwkerke maakte haar favorietenrol helemaal waar en kroonde zich tot Vlaams Kampioene. Nadat ze in de loop van het jaar al autoritair alle manches van de VVG Kids Tour had gewonnen, pakte Marte nu ook de eerste plaats in de finale. Ze scoorde 28 punten op 9 holes! Er was ook een zeer knappe vierde plaats van Noor Vandewalle. Deze twee meiden gaan volgend jaar ook schit- teren in Kids II. Daar zijn we van overtuigd.

FINALE VVG KIDS TOUR Op de finale van de VVG Kids Tour hebben de Juniors van

Marte Vannieuwkerke

FINALE VVG KIDS TOUR Op de finale van de VVG Kids Tour hebben de Juniors van

Noor Vandewalle

 • 1. Marte Vannieuwkerke 28 ptn

 • 4. Noor Vandewalle 16 ptn

Kids II (girls & boys °2003-2004)

In de categorie Kids II pakten onze juniors twee podiumplaatsen. Fien Vandewalle werd met 17 punten op 9 holes derde bij de meisjes en Jef Vannieuwkerke met 29 punten op 9 holes tweede bij de jongens.

FINALE VVG KIDS TOUR Op de finale van de VVG Kids Tour hebben de Juniors van

Fien Vandewalle

FINALE VVG KIDS TOUR Op de finale van de VVG Kids Tour hebben de Juniors van

Jef Vannieuwkerke

28/9 BRABANTSE GOLF

Kids I (girls & boys °2001-2002)

Broer en zus Louis en Eline Buseyne deden het goed in de categorie Kids I. Louis pakte met 23 punten op 9 holes de derde plaats. Amper drie puntjes minder dan de winnaar. Zus Eline was 8e bij de meisjes. Knap familiewerk!

28/9 BRABANTSE GOLF Kids I (girls & boys °2001-2002) Broer en zus Louis en Eline Buseyne

Louis Buseyne

28/9 BRABANTSE GOLF Kids I (girls & boys °2001-2002) Broer en zus Louis en Eline Buseyne

Eline Buseyne

PREMINIMEN (girls & boys °2000-2001-2002, HCP <28,4)

Feline Vermeersch werd een hele knappe tweede bij de meisjes preminiemen. Een gemiste birdieputt op de 18e hole besliste over de eerste of de tweede plaats. Feline scoorde 34 punten op 18 holes op de verraderlijke baan van de Brabantse golf en had maar 1 puntje minder dan de winnares. Bij de jongens hadden James Petrie en Ruben Rouseré geen superdag, maar dat is nu eenmaal golf. James en Ruben speelden wel een prachtig seizoen!

Ruben Rouseré
Ruben Rouseré
28/9 BRABANTSE GOLF Kids I (girls & boys °2001-2002) Broer en zus Louis en Eline Buseyne

Feline Vermeersch

PROFICIAT AAN ALLEN, VEEL SUCCES OP DE VVG TRAININGEN EN OP NAAR VOLGEND SEIZOEN!!!

James Petrie

TRAININGSDATA

DATUM

FUTURES

BIRDIES

EAGLES

woensdag 16/10

-

-

l

zaterdag 19/10

l

l

l

woensdag 23/10

-

-

l

zaterdag 26/10

l

l

l

woensdag 30/10

-

-

l

zaterdag 2/11

l

l

l

woensdag 6/11

-

-

l

zaterdag 9/11

l

l

l

woensdag 13/11

-

-

l

zaterdag 16/11

l

l

l

woensdag 20/11

-

-

l

zaterdag 23/11

l

l

l

woensdag 27/11

-

-

l

zaterdag 30/11

l

l

l

TRAININGSDATA DATUM FUTURES BIRDIES EAGLES woensdag 16/10 - - l zaterdag 19/10 l l l woensdag
TRAININGSDATA DATUM FUTURES BIRDIES EAGLES woensdag 16/10 - - l zaterdag 19/10 l l l woensdag