Anda di halaman 1dari 3

1.

A solution of following differential equation is given by

-5 a) b) c) d) Y= Y= Y= Y=

+6y=0 + + + + = Y-Y2 under the boundary condition

2. The solution of the differential equation K2 I. II.

Y=Y1 at x=0 and Y=Y2 at x=, where k, Y1 and Y2 are constants is a) Y= (Y1 -Y2) exp ( ) + Y2 b) Y= (Y2 Y1) exp ( ) + Y1 c) Y= (Y1 -Y2) sin h ( ) + Y1 d) Y= (Y1 Y2) exp ( ) + Y2

3. A function is given by f(t) = sin2t + cos 2t. which of the following is true a) f has frequency component at 0 and (1/2) hz b) f has frequency component at 0 and (1/) hz c) f has frequency component at (1/2) and (1/) hz d) f has frequency component at (0,1/2) and (1/) hz 4. Evaluate a) b) c) d) a) b) c) d) /2 /4 /8 ( ) ( ) 6 3 1.5 0 dt

5. The integral of

6. 36 vehicles are parked in a parking lot in a single row. After the first car, there is one scooter. After the second car, there are 2 scooters. After the third car, there are 3 scooters and so on. Work out the number of scooters in the second half of the row a) 10 b) 12

c) 15 d) 17 7. A certain number of horses and an equal number of men are going somewhere. Half of the owners are on the horse back and the remaining ones are walking along leading their horses. If the number of legs walking on ground is 70 how many horses are there? a) 10 b) 12 c) 14 d) 16 8. Traitor : disloyalty a) Executioner: reliability b) Rebel: defiance c) Manager: administration d) Hope: pessimism 9. Arun said , this girl is the wife of the grandson of my mother. Who is arun to the girl. a) Father b) Grandfather c) Husband d) Father in law e) None of these 10. A child is looking for his father. He went 90 meters in the east before turning to his right. He went 20 meters before turning to his right again to look for his father at his uncle palace 30 meters from this point. His father was not there. From here he went 100 meters to the north before meeting his father in a street. How far did the son meet his father from the starting point? a) 80 b) 100 c) 140 d) 260 11. A square field ABCD of side 90 m is so located that its diagonal AC is from north to south and the corner B is to west of D. Rohan and Rahul start walking along the side from B and C resp. in the clockwise and anticlockwise direction with speed of 8Km/hr and 10Km/hr. where shall they cross each other the second time. a) On AD at a distance of 30 m from A b) On BC at a distance of 10 m from B c) On AD at a distance of 30 m from D d) On BC at a distance of 10 m from C

12. If the first and second letter in the word (MISFORTUNE) were interchanged also the third and fourth letter, the fifth and sixth letter and so on which letter would then be eighth letter counting to your left. a) O b) F c) S d) T e) U

Answer 1. B 2. D 3. A 4. B 5. B 6. C 7. C 8. B 9. D 10. B 11. D 12. C