Anda di halaman 1dari 6

Page3

Seperti yang anda telah lihat pada iklan video dari Muhammad Fadhli aka Pedagang IT, pasti anda ada sedikit pencerahan bagaimana untuk mendapat audience yang tepat atau targeted untuk iklan yang anda sasarkan di Facebook.

Saya juga turut membeli produk ini. Sebenarnya software itu datangnya dari FBLeadChef.com. Anda boleh saja membeli produk itu menerusi link tadi namun kenapa saya pilih untuk membeli melalui pedagang IT?

Kerana selain lebih murah, saya percaya kredibiliti beliau yang sebenarnya sangat saya kagumi dalam bidang pemasaran facebook. Setakat ini, group tak pernah sunyi dari tutorial-tutorial berbentuk mostly video, membuktikan beliau komited dalam untuk memandaikan pelanggannya. Bersyukur juga dipertemukan dengan produk ini kerana ia sangat-sangat membantu. Tutorial yang ditunjukkan ringkas tapi faham. Sudah boleh mula menjana wang sebenarnya.

Page3

Dengan mempelajari produk ini (dengan sedalam-dalamnya),pelbagai perkara yang anda boleh lakukan. Ni saya bagi idea saja. Boleh buat CPA Marketing. Contoh upah PPL: $1 atau RM3.33. Kos iklan seoarang adalah RM0.20. Untung= RM3.13. Darab 100 fans yang berjaya anda dapatkan nama dan emelnya. Boleh kumpul likers dan fans secara maximum dengan kos yang sangat rendah. Likers dan fans adalah targeted customers atau audience yang berkualiti dan berpotensi tinggi untuk membeli produk kita pada masa hadapan. Tak perlu JV.. Tak perlu blog.

Tujuan produk adalah jelas iaitu untuk memaksimakan keuntungan dengan kadar kos pengiklanan yang rendah melalui sasar pada yang targeted sahaja.

Sekiranya anda menguasai ilmu ini dengan bijaksana, apa jua produk yang anda ada, apa jua bisnes, niche atau affiliate produk yang anda sedang promosikan, insyaAllah, teknik ini sangat berguna.

Page3

Tak perlu nak kuasai niche pun atau tak perlu ambil masa untuk tangkap niche lama sangat sebab yang lebih penting tindakan. Ambil banyak masa anda boleh kaut keuntungan dengan maksima mungkin jika faham kaedah yang ditunjukkan.

Namun, niche tetap prioriti sebenarnya. Hukum dalam setiap perniagaan adalah niche yang ingin diceburi biarlah tahu induk mana yang perlu dipilih agar dapat kaji secara spesifiknya apa yang memagari induk. Pegang niche so that kita dah biasa dengan keadaan pasaran macam mana.

Contohnya, anda buat niche politik. Seperti yang sedang huru-hara di Amerika, kerajaan United States membuat polisi baharu mengenai penggunaan senjata api seperti pistol di haramkan. Ini adalah contoh isu kontrovesi dimana penggunaan pistol dikira sebagai satu perkara wajib setiap isi rumah kena ada untuk berbagai tujuan seperti perlindungan terutamanya kerana kadar jenayah di sana memang tinggi.

Page3

Jadi, niche tersebut diluaskan kepada demografik penduduk United States sebagai the targeted audiences. Seterusnya,kepada manufacturer pistol, dan sebagainya yang ada kaitan dengan induk niche. Hal-hal kecil ini lah yang dipanggil sebagai "yang memagari induk".

Bila audiences anda mempunyai perkaitan tinggi dan berkualiti serta berpotensi untuk klik iklan anda, CTR(Click Through Rate) anda akan naik. Sekiranya bajet anda kecil, contohnya bajet anda muat-muat 10000 sahaja anda boleh targetkan (higly-targeted),CTR tinggi, kos turun.

Tidak lupa juga untuk amalkan kaedah split testing untuk membuat banyak iklan lebih dari satu yang mengiklankan perkara yang sama dengan kaedah copywriting yang berbeza. Buat 4. Anda perlu ambil kira beberapa faktor untuk pastikan CTR anda dapat meningkat naik kerana fokus kita adalah untuk memaksimakan keuntungan dengan kos yang rendah.

Page3

Copywriting tidak hanya pada ayat yang bombastik sahaja, malah gambar turut memainkan peranan penting. Maksud saya, faktor warna/gambar yang menyebabkan mata pemain facebook terpandang dan tertarik untuk lihat dan klik iklan itu.

Simple gambar seperti wanita senyum lebar memberi kesan emosi yang positif kepada penonton untuk mengklik gambar itu. Ada pakar juga mengatakan ayat tak lebih 20% patah kata. Hanya tulis Klik 'Like' jika nak anak anda pandai mengaji juga convert. Maksud convert adalah penonton yang dapat diconvertkan kepada pembeli.

Banyak tips dan dikongsikan dalam produk ini dan tips dari teman-teman lain yang bijaksana dalam facebook marketing.

Page3

BERITA BAIK!
*RahsiaUIDFB ada ajar skil-skil ini. Mohon kuasai jika mahu produk segera laku keras.

Klik sini untuk beli sekarang sebelum dinaikkan harga.

Bonus: Pembeli RahsiaUIDFB akan automatik dapat bonus ebook saya tulis sendiri iaitu khas mengenai teknik yang meningkatkan conversion dalam pemasaran facebook.