Anda di halaman 1dari 14

Nama :Ashyra Binti Jamil Tarikh Lahir: 14 September 1998 Tempat Lahir: Hospital Besar Kuala Lumpur,Kuala Lumpur

Alamat: No 15,Jln P11B 1/6 ,Presint 11,62300 Putrajaya. Hobi:Membaca novel Cita cita: Doktor Haiwan Nama Kumpulan:

Lagu Negaraku Negaraku, Tanah tumpahnya darahku, Rakyat hidup bersatu dan maju, Rahmat bahagia, Tuhan kurniakan, Raja kita selamat bertakhta, Rahmat bahagia Tuhan kurniakan. Raja kita selamat bertakhta .

Lagu Wilayah Persekutuan


MAJU DAN SEJAHTERA INILAH WILAYAH BUMI YANG BERTUAH MAJU MEMBANGUN DIJULANG MEGAH AMAN SENTOSA DISEPANJANG MASA TEGUH DISEMAI SENTIASA MEMBARA SEMANGAT SETIAP WARGANYA CERGAS MINDANYA SEMANGAT WAJA PADA WILAYAH DITUMPAH SETIA HORMAT HORMATI PENUH MESRA BERSATULAH BERBAKTILAH SEMUA WARGA WILAYAH SAYANGI LINDUNGI SEPENUH JIWA RAGA KITA JAGA KEHARMONIAN SEMUA MAJU SEJAHTERA WILAYAH PERSEKUTUAN

Lagu Sekolah
Usaha setia tak jemu menggapai cita-cita mulia, Sekolahku bestari berseri, Hasrat murni suci. Mari kita menuju wawasan negaraku jaya, Rukun Negara kita hayati, Berbudi pada pertiwi. Semangat waja siap siaga, Menjunjung ilmu sentiasa, Mencapai visi dan misi mulia, Ku berjanji untuk Negara tercinta, Maju Kita menjana minda, Beribawa pasti, Sekolahku terbilang gemilang, Usaha, Setia, Bestari.

Lagu Dunia
Versi Bahasa Melayu
Arah kita jelas ke depan, Bendera berkibar; Tidak berlipat di dunia Harapan abadi; Bersatu untuk kebenaran, Persahabatan kukuh; Selagi dunia masih ada Akan nyanyi lagu ini. Yang cintakan kebenaran, Menetapkan janji; Dengan rela berjasa, setia abadi; Kebebasan kita tepati, Bersedia sama; Untuk semua miskin kaya, kita beri, yang terdaya.

"Bahawa dengan sesungguhnya saya berjanji dan bersetia dengan sedaya upaya saya, Menunaikan kewajipan saya kepada Tuhan, Raja dan negara saya Malaysia, Menolong orang setiap masa dan Mematuhi undang-undang Pandu Puteri Remaja"

Undang-Undang Pandu Puteri Seorang Pandu Puteri boleh dipercayai. Seorang Pandu Puteri sentiasa taat dan setia. Seorang Pandu Puteri suka menolong orang lain. Seorang Pandu Puteri bersahabat dengan semua orang dan bersaudara dengan semua Pandu Puteri yang lain. Seorang Pandu Puteri sentiasa bersopan. Seorang Pandu Puteri melindungi haiwan dan sentiasa memelihara alam sekitar. Seorang Pandu Puteri sentiasa menurut perintah Seorang Pandu Puteri bersemangat dan bergembira walaupun di dalam kesulitan. Seorang Pandu Puteri sentiasa berjimat cermat. Seorang Pandu Puteri suci dalam fikiran, perkataan dan perbuatan.

~Selalu Sedia~

1.Jaga Sedia - -Satu tiupan pendek. 2.Berdiam Diri ---Satu Tiupan Panjang 3.Amaran atau Bahaya - -- - -- -Pendek-Panjang-Pendek-Panjang 4.Semua Datang Cepat - - - --Banyak Tiupan Pendek 5.Ketua Datang ke Mari - - - ---Pendek- Pendek- Pendek-Panjang 6.Jarakkan Diri Dari Sini -- -- --- Panjang- Panjang- Panjang 7.Datang ke Dapur Juru Masak - - - - - -- - - - - - - --5 Tiupan Pendek-Panjang-Pendek (berhenti seketika)-6 Tiupan Panjang