Anda di halaman 1dari 3

!

!
!

"#$%&#!'()'*'+#(,-.!/#!#01(1+2$2&#!&'%2/'34!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!

"""#$%&'()*#&+!

Rolul angajamentului de economisire rapida semnat de voi la workshop, a fost acela de a va arata ca economisirea nu inseamna scaderea calitatii stilului vostru de viata, nu este un efort considerabil si nici nu trebuie sa devina un stress. Scopul acestui exercitiu este sentimentul de incredere pe care l-ati avut/ il veti avea atunci cand va indepliniti obiectivul. Suma si deadline-ul au fost la alegerea fiecaruia, tocmai pentru a va usura sarcina si pentru a va arata ca puteti face ce v-ati propus cu minim de efort si in conditiile pe care vi le-ati impus. Unii dintre voi au depasit deadlineul, iar altii mai au cateva saptamani/ luni pentru a-si atinge obiectivul, cu toate astea iata un material din care veti afla ce trebuie sa faceti mai departe si cateva situatii in care ati putea fi si sfaturi care sa-i ajute pe cei ce intampina dificultati.

52!%-,#'!$'!'2!-(-.!/2(!&#6-.,',#!.'!'()'*'+#(,-.!/#!#01(1+2$2&#!&'%2/'7!
! !. Te-ai blocat. Suma este prea mare."" "

o In acest caz schimba deadline-ul (mareste perioada) sau micsoreaza suma; asa cum am mentionat, rezultatul trebuie sa te motiveze si sa-ti ofere incredere; 2. Ai reusit sa aduni banii, insa i-ai cheltuit pe diverse...altele o Desi nu este recomandat, incearca sa folosesti doar atat cat ai nevoie pentru o urgenta, si nu pentru orice moft sau achizitie inutila; o Asa cum vei vedea in a doua parte a materialului, acesti bani odata economisiti se vor transforma in fondul tau de urgenta, prin urmare, daca ai avut o urgenta si ai fost nevoit sa folosesti acesti bani inainte de deadline, este in regula. Atentie insa, in astfel de cazuri trebuie reluat angajamentul: stabileste o suma, un alt deadline, si o iei de la capat; 3. Ai economisit cate ceva, insa nu cat ai promis. o Ti-ai demonstrat ca se poate! Incearca sa faci un calcul si sa afli suma lunara pe care trebuie sa o economisesti pentru a-ti indeplini angajamnentul (ex: pentru a economisi 500Euro pana la 1 ianuarie 2014, ar trebui sa pui deoparte 84Euro in fiecare luna, 21 Euro saptamanal etc).

"""#$%&'()*#&+!

o Daca ai depasit deadline-ul, fa calculul de mai sus, stabileste o suma lunara/ saptamanala confortabila pentru a economisi si FA acest exercitiu pana la capat.

4. Nu ai economisit nimic pana acum o Rau destul! Stabileste-ti o suma, un deadline si trimite-mi un mail pe adresa contact@burcash.ro, iar Burcash va avea grija sa reusesti. 5. Daca ai reusit sa iti indeplinesti obiectivul si sa respecti angajamentul ar trebui sa fi mandru! Faci parte din acea categorie de oameni care stiu sa-si asume angajamente realiste, atat fata de ei cat si fata de cei din jur si le duc la indeplinire. Onestitatea ta financiara este la cote maxime. Cu siguranta ai toate sansele sa atingi siguranta si apoi independenta financiara.

8(!.10!/#!92('.4444!

Nu a fost usor, insa acum stiti ca sunteti capabili sa respectati si un obiectiv financiar, iar urmatorul pas este FONDUL DE URGENTA. Asa cum v-am spus si la workshop, dupa ce ati trecut de acest prag ar trebui sa aveti mai multa incredere in voi. Fondul de urgenta reprezinta plasa voastra de siguranta si ar trebui sa insumeze cheltuielile voastre lunare pentru o perioada de minim 6 luni. Daca realizati venituri fluctuante, in special din activitati independente sau freelancing atunci fondul de urgenta va avea o marime de 12 ori mai mare decat cheltuielile lunare actuale.

Astept comentariile si intrebarile vaostre pe grupul Burcash Republik. Spor la bani!

Sebi

"""#$%&'()*#&+!