Anda di halaman 1dari 11

Beste jonge golfers, Beste al dan niet golfende ouders, De voorbije weken zijn de juniors van de Ieper Open

Golf DCM Junior Academy op heel wat fronten actief geweest. In deze Nieuwsbrief van de maand april vind je onder meer een update van de de interclubs, de interclub U14, de eerste manche van de Kids Tour in Westgolf en de eerste wedstrijd van de Junior Tour in het Antwerpse Kapellen. We zijn ook zeer verheugd jullie te kunnen melden dat de nieuwe outfits van de juniors zijn gearriveerd. De Nikepolos en de Titleist-petten zijn ronduit prachtig. Hoe je die kan aankopen vind je verder in deze Nieuwsbrief. Uiteraard is er ook de kalender van de trainingen voor de komende twee maanden. Golfgroeten namens het juniorcomit, Karl Vannieuwkerke Jr Captain

BERICHT VAN DE PRO


Graham dringt er op aan dat wie naar de trainingen komt zich ook effectief inschrijft via I-Golf. Het is de enige manier om kwalitatieve trainingen te kunnen garanderen. Al te vaak blijkt dat er veel meer juniors op de trainingen verschijnen dan er zijn ingeschreven. Het is een kleine moeite, maar het helpt Graham een heel eind op weg. Doen dus! (federatienummer + paswoord intikken en de trainingen selecteren waarop je zal aanwezig zijn)

INTERCLUBS
In totaal zijn er vier interclubteams van Ieper Open Golf actief (H2, H3, H4 en Dames). In elk team zijn juniors en/of young adults actief. En naast de goeie sfeer slagen ze er ook allemaal in om knappe resultaten neer te zetten. Een overzicht van de matchen gespeeld door onze jongeren:

HEREN 2

zaterdag 4-1 winst tegen Empereur Louis Verbeke (8,1) klopt Arnaud Henkens (5,9) 3 and 2 Arne Vilain (6,1) klopt Tommy Smith (7,6) 1 up (hole 19) Ruben Vilain (8,4) klopt Alexandre Floor (6,6) 4 and 2 Cedric Versluys (5,3) klopt Olivier Bromey (6,9) 5 and 4 zondag 4-1 winst tegen Drie Eycken Louis Verbeke (8,1) klopt Stuart Blyth (8,5) 5 and 3 Arne Vilain (6,1) klopt Cedric Van Dyck (5,4) 5 and 4 Ruben Vilain (8,4) klopt William Vandenberg (5,4) 1 up Cedric Versluys (5,3) verliest van Anthony Lasters (4,7) 2 and 1 Donderdag match om te stijgen naar Heren 2 div 2. Veel succes!!!

HEREN 3

zaterdag 2-3 nederlaag tegen Bossenstein Jean-Charles Debel (10,7) klopt Yves Loix (15,3) 5 and 4 Laurens Tanghe (12,0) verliest van Sjacco Van De Sande (11,8) 6 and 5 zondag geen wedstrijd

HEREN 4

zaterdag 3-2 winst tegen Henri Chapelle Boris Bolle (13,3) klopt Gerhard Gloeksin (13,3) Emile Vermeersch (14) verliest van Achim Lutterhoek (13) zondag 2-3 nederlaag tegen Sart Tilman Boris Bolle (13,3) klopt Nikolas Lakaye (13,7) Emile Vermeersch (14) verliest van Clement Goffaert (16,6)

4 and 3 1 down 4 and 2 5 and 4

DAMES

zaterdag 2-3 nederlaag tegen De Palingbeek Feline Vermeersch (18) wint van Katrien Cornelis (17,9) 6 and 5 zondag 1-4 nederlaag tegen Limburg Feline Vermeersch (18) wint van Hilde Vannoppen (17,7) 6 and 4

INTERCLUB U14
Voor het eerst in de geschiedenis van Ieper Open Golf speelde een team van Ieper Open Golf mee in de jeugdinterclub. Ze deden dat op hun jonge leeftijd (drie 12-jarigen en n 10-jarige) tegen het kruim van de 13en 14-jarigen van het land op de prachtige baan van Royal Waterloo op maandag 7 en dinsdag 8 april. De ploeg was samengesteld uit volgende spelers: Ruben Rouser James Petrie Jef Vannieuwkerke Louis Buseyne (2001 hcp 13,2) (2001 hcp 15,1) (2003 hcp 16,6) (2001 hcp 23,0)

Op de openingsdag speelden Ruben, James en Louis. De twee beste resultaten per ploeg telden. Er werd gespeeld in een stablefordformule zonder strokeverrekening. James speelde in deze formule een heel mooi rondje (20 punten), maar kon niet verhinderen dat onze youngsters op de 13de plaats belandden na de eerste dag. Op de tweede dag werd ook de jongste van het team de baan opgestuurd. Dan bestond de ploeg uit Ruben, James en Jef. In helse omstandigheden (regen en stormwind) werd getekend voor een mooie collectieve prestatie. Er werden behoorlijk wat pars en zelfs een occasionele birdie gemaakt waardoor Ieper Open Golf uiteindelijk nog een plaatsje wist op te schuiven en bij een eerste deelname 12e eindigde in de jeugdinterclub. Een uitstekend resultaat gezien de jonge leeftijd van onze mannen. Om jullie een idee te geven van de kwaliteit van het veld. La Bruyre werd kampioen van Belgi met een ploeg 14-jarigen met de handicaps 3,0 en 3,5 en 6,2. Onze gasten hebben er een schat aan ervaring opgedaan, een heel leuke tweedaagse beleefd (Leve de Pizzahut!) en plannen gemaakt voor volgend jaar: Dan keren we terug om bij de beste 8 te eindigen! Iedereen bedankt voor de inzet en de fijne tijd samen...en op naar nog mooie golfavonturen!

KIDS TOUR WESTGOLF


Westende - Kids Tour (manche 1) vrijdag 11 april 2014
Tijdens de eerste manche van de VVG Kids Tour 2014 heeft de Ieper Open Golf DCM junior Academy opnieuw als grote slokop gefungeerd. Zes van de tien eerste plaatsen gingen naar juniors van onze club. Here we go! Preminiemen meisjes Brut en Netto 1. Feline Vermeersch (36 ptn/18 holes en 24 ptn brut) Preminiemen jongens Brut 1. James Petrie (28 ptn/18 holes) Netto 1. Louis Buseyne (41 ptn/ 18 holes) Kids I meisjes 1. Eline Buseyne (16 ptn/9 holes) Kids II meisjes 1. Marte Vannieuwkerke (24 ptn/9 holes) 2. Fien Vandewalle (20 ptn/9 holes) 3. Noor Vandewalle (19 ptn/9 holes) Kids III jongens 2. Armand Vantomme (15 ptn/ 9 holes) Ook een dikke proficiat aan Michelle Mestdagh, Maya Heggermont, Mathis en Maxence Dewerchin en Oscar Vantomme. Jullie hebben het allemaal voortreffelijk gedaan!

De volgende manches zijn in Aalst (De Kluizen) 18/7 op en in Ieper Open Golf 22/8

JUNIOR TOUR KAPELLEN


Kapellen - Junior Tour (manche 1) woensdag 16 en donderdag 17 april
Vijf juniors van de IOG DCM JR Academy voldeden aan de strenge handicapeisen om in hun categorie deel te nemen aan de JR Tour in Kapellen. Alle vijf kwamen ze in actie als eerstejaars in hun categorie. Er werden 18 holes strokeplay van de normale afslagplaatsen gespeeld. Wie na de eerste dag de cut haalde, moest een dag later nog eens 18 holes spelen. U12 boys (afslagen van geel) Jef Vannieuwkerke speelde een uitstekende eerste ronde van 82 slagen en slaagde erin om zich als jongste in zijn categorie na de eerste ronde op een 4e plaats te nestelen. Hij haalde dus moeiteloos de cut. Er moest inderhaast een hotelletje in de buurt van de golfbaan worden gezocht. De nacht was kort en een dag later sloeg de vermoeidheid toe. Op de tweede dag zakte hij er op de back nine wat door. Niet onlogisch als je weet dat het voor onze 10-jarige zijn vierde ronde van 18 holes op evenveel dagen tijd betrof. Slechte putting sloeg hem terug naar de 7e plek. Een heel knap resultaat in zijn eerste wedstrijd ooit op de Junior Tour. U14 boys (afslagen van wit) Bij de zeer sterk bezette categorie boys U14 speelde James Petrie met 91 slagen een prima eerste ronde. Vier slagen te veel om de cut te halen. Ook Ruben Rouser haalde de cut niet. Hij speelde een ronde van 99 slagen. Hier ook nog eens benadrukken dat het om eerstejaars gaat in een zeer sterke reeks. Voor wie dat niet zou geloven. Winnaar Jean de Wouters speelde op de tweede dag een ronde -1 op de par van de baan vanop de witte afslagplaatsen!!! U14 girls (afslagen van blauw) Bij de meisjes U14 liet Feline Vermeersch net iets te veel liggen op de greens. 98 slagen en daarmee mistte ze de cut met 6 slagen. Ook zij is eerstejaars bij de U14. De cut halen is in de komende tornooien zeker mogelijk en moet een doel zijn. U16 girls (afslagen van blauw) Ook Emma Petrie is eerstejaars in de reeks U16. Zij had 101 slagen nodig voor haar ronde en mistte daarmee de cut met 4 slagen.

Dikke proficiat aan allen! Ook hier is in een toffe sfeer opnieuw een schat aan golfervaring opgedaan! De volgende manche vindt in het weekend van 10 en 11 mei plaats in Winge.

NIEUWE POLOS & PETTEN


De nieuwe NIKE polos met de geborduurde logos en de petten van Titleist zijn binnen en vanaf nu te koop op het secretariaat! Ze zijn ronduit prachtig! Zie hiernaast. Dankzij tussenkomst van sponsor Be Kult by Deleye zijn we in staat om de polos en de petten aan te bieden aan verminderd tarief. De NIKE Golf polos in Dry Fit materie zijn van topkwaliteit en hebben een winkelwaarde van ongeveer 60 euro. De petten kosten in de winkel 20 euro. Jullie kunnen ze kopen aan deze tarieven: polo = 40 euro pet = 15 euro 1 polo + 1 pet = 55 euro 2 polos + 1 pet = 85 euro

De polos zijn verplichte clubkledij op wedstrijden waarop je de club vertegenwoordigt (Kids Tour, Junior Tour, clubuitstappen, clubkampioenschappen,...) Ze zijn beschikbaar in volgende maten: Dames XL, L, M, S Heren L, M, S Jongens L, M, S Meisjes L, M, S Op de pannenkoekennamiddag heeft een aantal onder jullie al gepast. Voor wie zijn maat mocht vergeten zijn. Dit zijn ze: Carolus Schaubroek Heren Small Marte Vannieuwkerke Meisjes Small Korneel Schaubroek Jongens Large Jef Vannieuwkerke Jongens Small Michelle Mestdagh Meisjes Medium Laurens Bulckaert Jongens Large Florian Jonckheere Heren Medium Noor Vandewalle Meisjes Medium Bapthist Jonckheere Heren Medium Fien Vandewalle Meisjes Medium Ruben Rouser Heren Medium Emma Petrie Dames Small Louis Buseyne Heren Medium James Petrie Jongens Medium Eline Buseyne Dames Medium Nicolas Van Holder Heren Small Axel Monserez Heren Medium Ignace Vermeersch Heren Large Laurence Markey Dames Medium Emile Vermeersch Heren Large Claire Markey Dames Medium Feline Vermeersch Dames Extra Large Guillaume Van Holder Heren Small Thibaut Dedrie Jongens Large Margaux Dedrie Dames Small Mercedes Vandervennet Dames Medium Anouk Baes Dames Small Alex Compernolle Heren Medium Saar Doornaert Dames Medium Louis Verbeke Heren Medium

TRAININGEN
DATUM
woensdag 30/4

FUTURES
-

BIRDIES
-

EAGLES
l (14u-16u) l (13u-15u) Eagles OUT De Palingbeek (tbc)

zaterdag 3/5

l (13u30-15u)

l (14u45-17u) Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u) *

woensdag 7/5

zaterdag 10/5

l (13u30-15u)

l Birdies + Eagles (14u45-17u) Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u)

woensdag 14/5

Eagles OUT Waregem (tbc)

zaterdag 17/5

l (13u30-15u)

l (14u45-17u) + Tine 14u-15u ** Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u))

l (13-15u) + Tine 15u-17u Eagles OUT Ter Hille (tbc) verplichte wedstrijd IOG (BMW Leterme) Eagles OUT Duikerke (tbc)

woensdag 21/5

zaterdag 24/5

l (13u30-15u) -

l (14u45-17u) Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u))

woensdag 28/5

TRAININGEN
DATUM
zaterdag 31/5

FUTURES
l (13u30-15u)

BIRDIES
l (14u45-17u) Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u)

EAGLES
l (13u-15u) Eagles OUT De Palingbeek (tbc) l (13-15u) + Tine 15u-17u -

woensdag 4/6

zaterdag 7/6

l (13u30-15u) -

l (14u45-17u) + Tine 14u-15u Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u) l (14u45-17u)

woensdag 11/6

zaterdag 14/6

l (13u30-15u) l (13u30-15u)

l (13-15u) l (13-15u) + Tine 15u-17u Eagles OUT (tbc)

zaterdag 21/6

l (14u45-17u) + Tine 14u-15u Birdie Selection by Graham Pearce (14u-16u))

woensdag 25/6

* Vanaf woensdag 7 mei gaan de Eagles voortaan op een grote baan spelen. In het vrijgekomen slot zal Graham les geven aan een

door hem geselecteerd groepje Birdies. Birdies die geselecteerd worden (op basis van potentieel, inzet en aanwezigheden de voorbije maanden) worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Bedoeling is om deze birdies op korte of middellange termijn klaar te stomen voor de Eagles.

** Op drie data komt Tine Corteville om stabilisatie-oefeningen te geven: 17/5, 7/6 en 21/6. Birdies die hier gebruik van willen
maken, komen een uur vroeger! De Eagles blijven na hun trainingen om samen met Tine de oefeningen te doen.

INSCHRIJVEN VOOR VVG KIDS TOUR


log in met federatienummer + paswoord van de JUNIOR op I-golf KLIK op KALENDER VINK VVG/AFG aan en de wedstrijden van de KIDS Tour verschijnen SCHRIJF IN in de categorie die voldoet aan de geboortedatum van de junior LET OP: TIJDIG INSCHRIJVEN IS DE BOODSCHAP (Heb je nog geen login-gegevens. Aarzel niet en contacteer Kevin van het secretariaat via info@ieperopengolf.be Hij zal je graag helpen bij de inschrijvingen!)

INSCHRIJVEN VOOR JUNIOR TOUR + SCAPA KIDS TOUR


Ga naar de website van de Belgische golffederatie http://www.golfbelgium.be/nl/ klik op WEDSTRIJDEN en selecteer daar FEDERALE WEDSTRIJDEN klik dan in het linker kader op INSCHRIJVEN VOOR EEN WEDSTRIJD Dan verschijnt een lijst met beschikbare wedstrijden. Klik daar op de WEDSTRIJD WAARVOOR JE WILT INSCHRIJVEN Even geduld, dan verschijnt pagina met ENTRY, klik daar op ENTER Er verschijnt een POP UP venster waarbij je Royal Belgium Golf Federation moet aanvinken Druk daarna op ENTER en dan wordt gevraagd om je FEDERATIENUMMER in te geven en kan je je eindelijk inschrijven. We geven toe. In tijden van administratieve vereenvoudiging had het allemaal wat simpeler gekund. Dit is zeker een aandachtspunt voor de federaties! LET OP: OOK HIER IS TIJDIG INSCHRIJVEN DE BOODSCHAP

VEEL SUCCES!
www.facebook.com/IeperOpenGolfJuniors

MET DANK AAN DEZE SPONSORS VAN DE IEPER OPEN GOLF DCM JUNIOR ACADEMY