Anda di halaman 1dari 8

Name: ___________________________________ Date: ______________

1. The SI base unit for mass is:


A) gram
B) pound
C) kilogram
D) ounce
E) kilopound
2. (5.0 ! 10
4)
! (3.0 ! 10
6
) =
A) 1.5 ! 10
9
B) 1.5 ! 10
10
C) 1.5 ! 10
11
D) 1.5 ! 10
12
E) 1.5 ! 10
13
3. 1 m is equivalent to 3.281 ft. A cube with an edge of 1.5 ft has a volume of:
A) 1.2 ! 10
2
m
3
B) 9.6 ! 10
2
m
3
C) 10.5 m
3
D) 9.5 ! 10
2
m
3
E) 0.21 m
3
4. Which of the following is closest to a yard in length?
A) 0.01 m
B) 0.1 m
C) 1 m
D) 100 m
E) 1000 m
5. A gram is:
A) 10
6
kg
B) 10
3
kg
C) 1 kg
D) 10
3
kg
E) 10
6
kg
Page 1
6. A particle moves along the x axis from x
i
to x
f
. Of the following values of the initial and
final coordiantes, which results in a negative displacement?
A) x
i
= 4m, x
f
= 6m
B) x
i
= 4m, x
f
= 8m
C) x
i
= 4m, x
f
= 2m
D) x
i
= 4m, x
f
= 2m
E) x
i
= 4m, x
f
= 4m
7. A car travels 40 kilometers at an average speed of 80 km/h and then travels 40 kilometers at
an average speed of 40 km/h. The average speed of the car for this 80 km trip is:
A) 40 km/h
B) 45 km/h
C) 48 km/h
D) 53 km/h
E) 80 km/h
8. A car starts from Hither, goes 50 km in a straight line to Yon, immediately turns around,
and returns to Hither. The time for this round trip is 2 hours. The magnitude of the average
velocity of the car for this round trip is:
A) 0
B) 50 km/hr
C) 100 km/hr
D) 200 km/hr
E) cannot be calculated without knowing the acceleration
9. The coordinate of a particle in meters is given by x(t) = 16t 3.0t
3
, where the time t is in
seconds. The particle is momentarily at rest at t =
A) 0.75 s
B) 1.3 s
C) 5.3 s
D) 7.3 s
E) 9.3 s
Page 2
10. A ball is in free fall. Upward is taken to be the positive direction. The displacement of the
ball is:
A) positive during both ascent and descent
B) negative during both ascent and descent
C) negative during ascent and positive during descent
D) positive during ascent and negative during descent
E) none of the above
11. A baseball is thrown vertically into the air. The acceleration of the ball at its highest point
is:
A) zero
B) g, down
C) g, up
D) 2g. down
E) 2g, up
12. An object is thrown straight up from ground level with a speed of 50 m/s. If g = 10 m/s
2
its
distance above ground level 1.0 second later is:
A) 40 m
B) 45 m
C) 50 m
D) 55 m
E) 60 m
13. An object is thrown vertically upward at 35 m/s. Taking g = 10 m/s
2
, the velocity of the
object 5 seconds later is:
A) 7.0 m/s up
B) 15 m/s down
C) 15 m/s up
D) 85 m/s down
E) 85 m/s up
14. An object is released from rest.How far does it fall during the second second of its fall?
A) 4.9 m
B) 9.8 m
C) 15 m
D) 20 m
E) 25 m
Page 3
15. Neglecting the effect of air resistance a stone dropped off a 175-m high building lands on the
ground in:
A) 3 s
B) 4 s
C) 6 s
D) 18 s
E) 36 s
16. If then has magnitude:
A) 10 m
B) 20 m
C) 30 m
D) 40 m
E) 50 m
17. Let The magnitude of is:
A) 5.00
B) 5.57
C) 7.00
D) 7.42
E) 8.54
18. In the diagram, has magnitude 12 and has magnitude 8. The x component of is
about:
A) 5.5 m
B) 7.6 m
C) 12 m
D) 14 m
E) 15 m
Page 4
19. A stone thrown from the top of a tall building follows a path that is:
A) circular
B) made of two straight line segments
C) hyperbolic
D) parabolic
E) a straight line
20. The airplane shown is in level flight at an altitude of 0.50 km and a speed of 150 km/h. At
what distance d should it release a heavy bomb to hit the target X? Take g = 10 m/s
2
.
A) 150 m
B) 295 m
C) 417 m
D) 2550 m
E) 15,000 m
21. A stone is thrown outward from the top of a 59.4-m high cliff with an upward velocity
component of 19.5 m/s. How long is stone in the air?
A) 4.00 s
B) 5.00 s
C) 6.00 s
D) 7.00 s
E) 8.00 s
Page 5
22. A toy racing moves with constant speed around the circle shown below. When it is at point
A its coordinates are x = 0, y = 3m and its velocity is When it is at point B its
velocity and acceleration are:
A) respectively
B) respectively
C) respectively
D) respectively
E) respectively
23. A ferry boat is sailing at 12 km 30 W of N with respect to a river that is flowing at 6.0 km/
h E. As observed from the shore, the ferry boat is sailing:
A) 30 E of N
B) due N
C) 30 W of N
D) 45 E of N
E) none of these
24. A girl jogs around a horizontally circle with a constant speed. She travels one fourth of a
revolution, a distance of 25 m along the circumference of the circle, in 5.0 s. The magnitude
of her acceleration is:
A) 0.31 m/s
2
B) 1.3 m/s
2
C) 1.6 m/s
2
D) 3.9 m/s
2
E) 6.3 m/s
2
Page 6
25. A stone is tied to the end of a string and is swung with constant speed around a horizontal
circle with a radius of 1.5 m. If it makes two complete revolutions each second, its
acceleration is:
A) 0.24 m/s
2
B) 2.4 m/s
2
C) 24 m/s
2
D) 240 m/s
2
E) 2400 m/s
2
26. A boat is able to move through still water at 20 m/s. It makes a round trip to a town 3.0 km
upstream. If the river flows at 5 m/s, the time required for this round trip is:
A) 120 s
B) 150 s
C) 200 s
D) 300 s
E) 320 s
27. A motor boat can travel at 10 km/h in still water. A river flows at 5 km/h west. A boater
wishes to cross from the south bank to a point directly opposite on the north bank. At
what angle must the boat be headed?
A) 27 E of N
B) 30 E of N
C) 45 E of N
D) 60 E of N
E) depends on the width of the river
Page 7
Answer Key - PracticeExam1
1. C
2. C
3. B
4. C
5. B
6. B
7. D
8. A
9. B
10. D
11. B
12. B
13. B
14. C
15. C
16. D
17. C
18. C
19. D
20. C
21. C
22. C
23. B
24. C
25. D
26. E
27. B
Page 8