Anda di halaman 1dari 4

Unit - 2

1. Which of the following network access standard is used for connecting station to a circuit switched network ?
(A) X .3 (B) X .21
(C) X .25 (D)X .75
2. IP address can be used to specify a broadcast and map to hardware broadcast if available. By conversion broadcast
address has hosted with all bits
(A) 0 (B) 1
(C) bothe (A) and (B) (D)none of these
3. How many hosts are attached to each of the local area network at your site?
(A) 128 (B) 254
(C) 256 (D)64
4. ARP ( address resolution protocol ) is
(A) A TCP/IP protocol used to dynamically bind a high level IP addressto a low level physical hardware address
(B) ATCP/IP high level protocols for transferring files from one machine to another
(C) a protcol used to monitor computers
(D) a protocol that handles error and control messages
5. ICMP (internet control message protocol) is
(A) a protocol that handless error and control messages
(B) a protocol used to monitor computers
(C) both (A) and (B)
(D) none of these
6. Which of the following TCP/IP protocol is used for file transfer with minimal capability and minimal overhead ?
(A) RARP (B) FTP
(C) TFTP (D)TELNET
7. Which of the following TCP/IP protocol is used to monitor IP gateway and the networks to which they attach ?
(A) SGMP (B) SUMP
(C) FTP (D)both (A) and (B)
8. How many class A,B and C networks Ids can exist ?
(A) 2,113,658 (B) 16,382
(C) 126 (D)128
9. Which of the following TCP/IP internet protocol a diskless machine uses to obtain its IP address from a server ?
(A) RDP (B) ARP
(C) RIP (D)X . 25
10. How many bits internet address is assigned to each host on a TCP/IP internet which is used in all communication
with the host ?
(A) 16 bits (B) 32 bits
(C) 48 bits (D)64 bits
11. An example of a network layer is
(A) Internet Protocol (IP) - ARPANET
(B) x . 25 Packet Level Protocol (PLP) - ISO
(C) Source routing and domain naming - USENET
(D) all of these
12. How many characters per sec ( 7 bits + 1 parity) can be transmitted over a 2400 bps line if the transfer is
synchronous ( 1start and 1 stop bit ) ?
(A) 300 (B) 240
(C) 250 (D)275
13. How many characters per sec ( 7 bits + 1 parity) can be transmitted over a 2400 bps line if the transfer is
asynchronous ( 1start and 1 stop bit ) ?
(A) 300 (B) 240
(C) 250 (D)275
14. In time division switches, if each memory access takes 100 ns and one frame period is 125 ms, then maximum
number of lines that can be supported is
(A) 625 (B) 1250
(C) 2300 (D)318
15. End - to - end connectivity is provided from host - to - host in the
(A) network layer (B) transport layer
(C) session layer (D)none of these
16. Frequency of failure and network recovery time after a failure are measures of what concept of a network ?
(A) Performance (B) Reliability
(C) Security (D)Feasibility
17. When a protocol specifies that address of the sender must occupy the first four bytes of a message, what is this
issue ?
(A) Syntax (B) Semantics
(C) Timing (D)None of these
18. When a protocol specifies that address of the sender means the most recent sender and not the original source,
what does this mean ?
(A) Syntax (B) Semantics
(C) Timing (D)None of these
19. When data is transmitted from device A to device B, the header from A's layer 5 is read by B's
(A) physical layer (B) transport layer
(C) session layer (D)presentation layer
20. Which layer functions as a liaison, between user support layers and network support layers ?
(A) Network layer (B) Physical layer
(C) Transport layer (D)Session layer
21. Which of the following are session layer checkpoints ?
(A) Allow just a portion of a file to be resent
(B) Detect and recover errors
(C) Control the addition of headers
(D) Are involved in dialog control
22. Which of the following two networks can use possible hubs ?
(A) Ethernet (B) Arcnet
(C) Token ring (D)All of these
23. Gateways can function all the way upto
(A) transport layer (B) session layer
(C) presentation layer (D)application layer
24. A bridge has access to which address of a station on the same network ?
(A) Physical (B) Network
(C) Service access point (D)All of these
25. In session layer, during data transfer, the data stream responsible for the control purpose is
(A) regular data (B) typed data
(C) capability data (D)expendited data
26. A high speed communication equipment typically would not be needed for
(A) E-mail
(B) transferring large volume of data
(C) supporting communication between nodes in a LAN
(D) All of these
27. Protection of data from a natural disaster such as a tornado belongs to which of the following network issue ?
(A) Performance (B) Reliability
(C) Security (D)Management
28. If a protocol specifies that data should sent at 100 Mbps, what is this issue
(A) Syntax (B) Semantics
(C) Timing (D)None of these
29. Decryption and encryption of data are responsibility of
(A) physical layer (B) data link layer
(C) presentation layer (D)session layer
30. Which of the following is possible in a token passing bus network ?
(A) in-service expansion (B) unlimited number of stations
(C) both (A) and (B) (D)unlimited distance
31. Which of the following is not relevant to networking ?
(A) Low-end stand alone hubs (B) Stackable hubs
(C) Mesh network (D)Bus hubs
32. In networking terminology UTP means
(A) Unshielded Twisted pair (B) Ubiquitious Teflon port
(C) Uniformly Terminating port (D)Unshielded T-connector port
33. Simple network management protocol (SNMP) is implemented with a daughter board in
(A) the nodes
(B) the server
(C) the hubs
(D) a separate PC that manages the network
34. The amount of uncertainty in a system of symbol is called
(A) Bandwidth (B) Entropy
(C) Loss (D)Quantum
35. What is the name of network architecture that was developed by IBM ?
(A) SNA (B) DECNET
(C) XNS (D)Novell
36. Which organisation draws up standards for modems ?
(A) CCITT (B) BELL
(C) AT and T (D)Hayes
37. Which one of the following is not a class of LAN ?
(A) Broad band (B) CSMA/CD
(C) Token bus (D)Token ring
38. Working of the WAH generally involves
(A) telephone lines (B) micro waves
(C) satellites (D)all of these
39. Modem is used in data trasmission. When was it involved and in which country ?
(A) 1963, USA (B) 1965, Germany
(C) 1950, USA (D)1950, Japan
40. A local area network
(A) that connects thirty personnel computers can provide more computing power than a minicomputer
(B) controls error detection and correction
(C) constructs packets of data and sends them across the network
(D) none of these
41. Network operating system that does not support symmetric multiprocesing (SMP) is
(A) Banyan (VINES) (B) Microsoft NT Advanced server
(C) SCO unix (D)Novell network 3 . X
42. Different computers are connected to a LAN by a cable and
(A) modem (B) interface card
(C) special wires (D)telephone lines
43. Fibre optics have maximum segment is
(A) 500 m (B) 200 m
(C) 100 m (D)2000 m
44. Twisted pair have maximum segment is
(A) 500 m (B) 200 m
(C) 100 m (D)2000 m
45. Thick coax have maximum segemnt is
(A) 500 m (B) 200 m
(C) 100 m (D)2000 m
46. Method of communication in which transmission takes place in both directions, but only in one direction at a time,
is called
(A) simplex (B) four wire circuit
(C) full duplex (D)half duplex
47. Error detection at the data link level is achieved by
(A) Bit stuffing (B) Cyclic redundancy codes
(C) Hamming codes (D)Both B and C
48. The topology with highest reliability is
(A) bus topology (B) star topology
(C) ring topology (D)mesh topology
49. Baud means the
(A) number of bits transmitted per unit time
(B) number of bytes transmitted per unit time
(C) rate at which the signal changes
(D) none of these
50. Unmodulated signal coming from a transmitter is known as
(A) carrier signal (B) baseband signal
(C) primary singal (D)none of these
Answers
1. B 2. B 3. B 4. A 5. A 6. C 7. D 8. A 9. B 10. B
11. D 12. A 13. B 14.A 15. B 16. B 17. A 18. B 19. C 20. C
21. C 22.A,B 23. D 24. A 25. C 26. A 27. B 28. C 29. C 30. A
31. D 32. A 33. C 34. B 35. A 36. A 37. A 38. D 39. C 40.A
41.D 42. B 43. D 44. C 45. A 46. D 47. B 48. D 49. C 50. B