Anda di halaman 1dari 8

TESTIME NE LENDEN E GJUHES SHQIPE

PER KLASAT FILLORE

Durres m_____._____._____

Emri Mbiemri ______________________


DETYRE NJE ORESHE ME SHKRIM

1.

Plotso strofn e fundit t vjershs Mirsia . Gjej sa strofa ,vargje ka vjersha (4 pik)

Smjafton vetm nj moll


Q t mbushet nj kanistr
Smjafton vetm nj pem
Q t kndoj nj pemishte
Dhe vetm nj njeri smjafton
q pak lumturi t ndis.
_______________________
________________________
Vjersha ka :____________strofa
Vjersha ka :____________vargje

2. Lako sipas krkesave t tabels emrin Qershi.


Rasa

( 10 pik )

I shquar

I pashquar

1
2
3
4
5

3. A jan ndar si duhet fjalt n fund t rreshtit ? Ndaj si duhet !

( 3 pik )

Shkr-uan
___________
D-gjoj
_____________
Krc-yen
_____________
Lulesht-rydhe
____________

4. N cfar ras dhe gjini jan emrat : (6 pik)


EMRI
Redi
Gjyshrit
E Redit

RASA

GJINIA

5. N cfar koh dhe n cfar vete jan foljet. (8 pik )


FOLJA

KOHA

VETET

Kisha
Pata
Kan
Do t keni

6. Nnvizo fjalit q jan prdorur n kuptim t figurshm. (2 pik)


Dorn e kishte t ngroht .
I jep dorn t merr krahun.
Ai t dha dorn q tit bhesh dikush .

7. Nnvizo mbiemrat q duhen.

(3 pike )

Djal ( I shpejt ,e shpejt ,t shpejt )


Vajz ( e fort , I fort , t fort )
Shtpi : (t lasht , e lasht , t lasht )

8. Prshkruaj nj hero : ( 6 pik )


______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________

TESTIM NR.2
EMRI MBIEMRI: _________________________

Durrs,me ------------------------

LNDA: GJUHE SHQIPE


DETYRE KONTROLLI

(VLERESIMI I PARE)

Grupi A
1. Vendos numrat n kuti pr t krijuar nj tekst me fjalit e dhna.

(4 pik)

Ather mblodhi buzt dhe bri t ikte.


Ajo u hodh ti kpuste, por nuk i arriti dot.
Nj dhelpr e uritur qndroi prpara nj pjergulle me rrush.
sht rrush i papjekur,- tha dhelpra, pa e kthyer kokn te pjergulla.
2. Vendos shenjat e piksimit, n fjalit e mposhtme
a) Prindrit e Ers nuk kan shkuar n Itali ____
b) Sa e madhe qenka pema e Vitit t Ri ____
c) A t plqejn mblsirat ____

(3 pik)

3. a) Ndaje fjalin n grupe fjalsh. Shkruaj pyetjet pr do grup.

(4 pik)

Msuesja ime shkroi fjalit me ngjyr t verdh.


Grupi
Pyetja
_____________________________
_____________________________
_____________________________
_____________________________
_____________________________
_____________________________
b) Ndrro vendin e grupeve t fjalve.
(2 pik)
_____________________________________________________________________
c) Shkruaj fjalin m t vogl.
(2 pik)
_____________________________________________________________________
4. Shkruaj nj pyetje dhe prgjigju asaj.
(2 pik)
________________________________________________________________________
______________________________________________________________________
5. Shkruaj nj fjali mohore. Ktheje at n pohore.
(2 pik)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
(3 pik)
_____________________________
_____________________________
_____________________________

6. Shkruaj si urojm:
a. kur shoku juaj ka bler dika t re;
b. kur njerzit nisen pr udhtim;
c. kur lind nj bebe?
7. Shkruaj si prshndesim kur takohemi:
n drek: _______________________

(2 pik)
n mngjes: __________________________

(2 pik)
8. Shkruaj nga nj kshill pr:
prindrit: ____________________________________________________________
msuesen: ___________________________________________________________
(4 pik)
9. Gjej fjalt e shkruara gabim dhe shkruaji sakt ato.
Mirmbrma ___________________ , prshndetje _______________________ ,
mikpritje ____________________ , idrauliku ___________________________ .
10. Shkruaj nj kartolin urimi pr nj shok ose shoqe.

(5 pik)

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................

.........................................
.........................................
.........................................
.........................................
.........................................
.........................................
.........................................

TESTIM NR.3
EMRI MBIEMRI: _________________________
-

Durrs,me -----------------------

LENDA: GJUHE SHQIPE


DETYRE KONTROLLI (VLERESIMI I PARE)
Grupi B
1. Vendos numrat n kuti pr t krijuar nj tekst me fjalit e dhna.
Pas disa orsh kapi nj peshk t vogl.
Por peshkatari nuk pranoi.
Nj peshkatar shkoi pr t gjuajtur peshk.
Peshku i vogl iu lut ta lshonte prsri n uj.

(4 pik)

2. Vendos shenjat e piksimit n fjalit e mposhtme.


a) Si e bre detyrn _____
b) Po, un kam bler disa lodra _____
c) Sa e bukur qenka br klasa jon _____

(3 pik)

3. a) Ndaje fjalin n grupe fjalsh. Shkruaj pyetjet pr do grup.

(4 pik)

Vern e kaluar familja e Zamirs pushoi n plazhin e Durrsit.


Grupi
_____________________________
_____________________________
_____________________________
_____________________________

Pyetja
______________________
______________________
______________________
______________________

b) Ndrro vendin e grupeve t fjalve.


(2 pik)
_____________________________________________________________________
c) Shkruaj fjalin m t vogl.
(2 pik)
_____________________________________________________________________
4. Shkruaj nj pyetje dhe prgjigju asaj.
(2 pik)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
5. Shkruaj nj fjali pohore. Ktheje at n fjali mohore.
(2 pik)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
6. Shkruaj si urojm:
a. kur njerzit martohen;
b. kur shoku ka ditlindjen;
c. kur shoku sht i smur?
7. Shkruaj si prshndesim kur ndahemi:
n drek: _______________________

(3 pik)
_____________________________
_____________________________
_____________________________
(2 pik)
n dark: _____________________

(2 pik)
8. Shkruaj nga nj kshill pr:
shokun: ____________________________________________________________
prindrit: ____________________________________________________________
(4 pik)
9. Gjej fjalt e shkruara gabim dhe shkruaji sakt ato.
Mir se erdhe ___________________ , urm _______________________ ,
mirmngjes ____________________ , skam ___________________________ .
10. Shkruaj nj kartolin urimi pr nj shok ose shoqe.

..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................
..........................

(5 pik)

.........................................................................................................
.........................................................................................................
.........................................................................................................
.........................................................................................................
........................................................................................................
.........................................................................................................
..........................................................................................................

EMRI MBIEMRI ______________

TESTIM NR.4

GJUHE SHQIPE

VLERSIMI I PAR
1. Shkruaj nj fjali dftore :_______________________________________________________(1 pik)
2. Shkruaj nj fjali pyetse:________________________________________________________(1
pik)
3. Shkruaj nj fjali habitore :_______________________________________________________(1
pik)
4. Fjalin pohore ktheje n mohore : (1 pike)
Ada prgatiti sup me perime.
_______________________________________________________________
5. Vendos shenjn e piksimit n tekstin e mposhtm(6 pike)
Degt e pemve lkunden nga era e fort___
Ua, po bien t gjitha gjethet ___
Po fruta a kan m kto pem ___

far ere q fryn ___

Sa pamje e kndshme ___


Ua, ja ku paska ende disa moll ___

6. Shkruaj sakt fjalzat S dhe NUK (4 pik)


Skam ________

Sshkruaj __________

Sleviz ________

Szhgarravis _______

7. Shkruaj n vendin bosh trajtn e shquar t emrave t nnvijzuar (3 pik)


Nj djal po rrinte tek oborri I shkolls. ____________________ vrapoi te dera.
Nj fik ishte gati pr t rn nga pema.

_________________ ishte i pjekur mir.

Mira mbante n dor nj kukull. _______________ kishte nj fustan t bardh.


8. Plotso fjalit duke vendosur emrat e vijzuar n trajtn e shquar(3 pik)
Disa zogj po ndrtojn folet.
__________________________________________________________________
Disa shoqe do t shkojn n festival.
__________________________________________________________________
Disa msues do t na ndihmojn pr projektin.
__________________________________________________________________
9. Kthe n trajtn e shquar( 8 pik)
Rrke __________
Bufe ___________

komo ___________ rrufe ___________


liko ____________

bela ____________

10. Shkruaj mesazhin e pjess Njerzit me nj sy t vetm

shami ____________
liri ______________

(2 pik)

TEST NR.5

EMRI MBIEMRI _________________

GJUHE SHQIPE

VLERSIMI I PAR
1. Shkruaj nj fjali habitore :____________________________________________________ 1 pik)
2. Shkruaj nj fjali pyetse:____________________________________________________(1 pik)
3. Shkruaj nj fjali dftore :____________________________________________________(1 pik)
4. Fjalin pohore ktheje n mohore : (1 pike)
Ani dhe Besi nuk shkuan te nna sot.
_______________________________________________________________
5. Vendos shenjn e piksimit n tekstin e mposhtm(6 pike)
Arbi i kishte kpuct me balt ___

Bobo sa t pista qenkan ___

Vendosi ti bojatis menjher ___

Sa t bukura u bn kpuct ___

A do t knaqet mami tani ___ - mendoi Arbi Mami e lavdroi Arbin ___
6. Shkruaj sakt fjalzat S dhe NUK (4 pik)
Sshoh ________

Szhvilloj __________

Sdgjoj ________

Sstrvitem _______

7. Vendos n tabel emrat e mposhtm (3 pik)


Dje u takova me kushririn tim Genci. Atij I plqejn kafsht, por ndryshe nga un q kam nj
macok, ai ka nj qenush. Macoku im e ka emrin Gongo, kurse qenushi I Gencit quhet Garfilld.
T prvecm

T prgjithshm

8. Shkruaj ku duhet emrat(8 pik)


Shtpia, shoqria, cati, kajsi, rrufe, rinia, Shqipria, cilsi
Trajta e shquar

Trajta e pashquar

9. Kthe n shums emrat e mposhtm( 3 pik)


Nj ulli- _____________________
Nj flori-_______________________
Nj shkmb- ___________________
10. Shkruaj mesazhin e pjess Xhepat e Altinit(2 pik)

#MesueseAurela