Anda di halaman 1dari 4

DOKUMENTACIONI SHKOLLOR

1 C, 2 C, 3 - Prgjigje: a)zhvillimi i brendshm profesional,


b) trajnimet, c) rrjetet profesionale, d) kshillimet, e) kurset
afatshkurtra dhe f) kurset afatgjata
PROGRAMI LNDOR
4 A 5 Prgjigje e mundshme. N prfundim t klass s 11t nxns/i,-ja:
T prmirsoj aspektet teknike n veprimet lvizore t ecjes,
vrapimit, krcimit etj. T prmirsoj marrdhnien me mjetet
dhe pajisjet e ndryshme didaktike dhe sportive (litar, rrath,
topa, etj.) n funksion t pasurimit t kapacitetit t tyre lvizor.
t aftsohet n ushtrimin e pavarur lvizor individual dhe n
grup. T aftsohen n ndrveprimin dhe bashkpunimin n
grup/skuadr.
6 Prgjigje e mundshme: t argumentoj vlerat e edukimit
fizik pr zhvillimin e forcimin e shndetit; t stimuloj dhe t
mbshtes nprmjet aktivitetit fizik nj rritje sa m t
shndetshme t tij; t demonstroj elementt baz t lojrave
sportive (basketboll, volejboll, futboll, hendboll); t demonstroj

shprehit lvizore themelore t sporteve individuale,


(gjimnastik, atletik, not, tenis, badminton e arte marciale); t
prshkruaj zhvillimin teknologjik n funksion t edukimit fizik
dhe sportit, si dhe t njoh nj ose dy site q konsultojn
programe t fitnesit dhe t aktivitetit fizik n prgjithsi; ta
shikoj edukimin fizik dhe sportin si mjet pr t zhvilluar
karriern e tij n t ardhmen.
ASPEKTE T PEDAGOGJIS DHE METODOLOGJIS
7 B, 8 B 9 Prgjigje: Hyrja, Synimet e programit,
Objektivat, Prmbajtja dhe ort sipas linjave t programit,
Udhzime pr zbatimin e programit, Vlersimi
Prgjigje: Vshtrime teorike, Veprimtari themelore

10

lvizore, Lojra lvizore tradicionale, Veprimtari/lojra


lvizore sportive
11 - Prgjigje: Frontale, zinxhir, grup, individuale, rrethore, t
przier.
12 Prgjigje: Demonstrimi, Konkretizimi, T ushtruarit
individual dhe n grup, Mjetet vizive dhe loja msimore

13 - Prgjigje: Demonstrimi i pjeshshm dhe me shtes,


Konkretizimi, T ushtruarit individual dhe n grup, Mjetet
vizive dhe loja msimore
ASPEKTE T KOMUNIKIMIT DHE ETIKS
14 D, 15 G - V
ASPEKTE T DREJTSHKRIMIT T GJUHS SHQIPE
16 B, 17 - i kndshm, zhvleftsim, materie
PRMBAJTJA SHKENCORE
18 D, 19 B, 20 D, 21 D, 22 B, 23 C, 24 B, 25 A,
26 D, 27 C, 28 B
29 - Prgjigje: Ushtrime pr zhvillimin e Qndrueshmris,
Ushtrime pr zhvillimin e Forcs
Ushtrime pr zhvillimin e Shpejtsis,Ushtrime pr zhvillimin e
Aftsit koordinative
Ushtrime pr zhvillimin e Fleksibilitetit
30 - Prgjigje: Forca, Shpejtsia, Qendrueshmria,
Prkulshmria
31 - Prgjigje: 1 n aftsi koordinative t prgjithshme dhe 2.
Aftsi koordinative special.
32 - Prgjigje: Llojet e kontrollit (paraprak, vazhdimsi dhe n
prfundim, kontrolli aftsive motore, identifikon & prshkruan
shenjat e suksesit dhe te dshtimit.

33 - Prgjigje: sindrom q karakterizohet nga nj shtim


patologjik i prmbajtjes s dhjamit n organizm e q
shoqrohet me nj shtes t peshs trupore.
34 - Prgjigje:
Pr meshkuj:
(Pesha ideale(kg) = gjatsia e trupit(cm) - 100
Pr femra:
(Pesha ideale(kg) = gjatsia e trupit(cm) - 104
35 - Prgjigje: Kujtes shqisore, Kujtes afatshkurtr, Kujtes
afatgjat.
36 - Prgjigje: Forca maksimale shpreh nivelin m t lart t
veprimeve neuro/muskulare t vullnetshme e cila shfaqet gjat
zhvendosjeve t ndryshme.
37 - Prgjigje: Rritja e madhsis s muskujve.
Niveli i shprehive lvizore t prgjithshme e specifike t
organeve motore t nj individi, t afta pr t realizuar detyrat
dhe krkesat sa m shpejt dhe pa gabime.
Trsia e shprehive lvizore harmonike t individit q realizohet
njkohsisht n plane t ndryshme e nga segmente t ndryshme
t trupit duke ndikuar cilsin e rezultatit.
38 - Prgjigje: sht nj koncept shum i rndsishm, njohja e
t cilit sht i domosdoshm sidomos n punn me fmijt. Ky
koncept ka t bj me stadin e zhvillimit biologjik t individit
(pjekuria biologjike, struktura anatomike, fiziologjike, kockat,
ligamentet, tendinat, muskujt, etj).
39-Prgjigje: Me infrastrukturn e edukimit fizik kuptojm
trsin e mjeteve,pajisjeve,terreneve sportive me karakter
msimore zhvillues, shndetsor dhe edukativ qe prdorin
msuesit dhe nxnsit pr realizimin e objektivave te
prmbajtjes e arritjeve te programit msimor si dhe veprimtarive
lvizore sportive ne shkolle.