Anda di halaman 1dari 4

DOKUMENTACIONI SHKOLLOR

1-C
2B
3 - Teorike-artistike (teoriko-sportive) ose/dhe Praktiko-artistike (praktiko-sportive).
PROGRAMI LNDOR
4 - DM
5 Prgjigje e mundshme
1. Knga patriotike

Klasa 7

2. Muzika bluz

Klasa 9

3. Knga dhe vallja popullore

Klasa 8

4. Rrethi i shkallve

Klasa 9

5. Ritmet e prziera

Klasa 8

6- VGGV

ASPEKTE T PEDAGOGJIS DHE METODOLOGJIS


7 B
8- D
9 Prgjigje e mundshme
1. Njohuri: Njohja me Shkalln Do +.
2. Aftsi: Ndrtimi dhe kndimi i shkalls Do +.
3. Qndrime: Gjykon kndimin e sakt t shkalls dhe prdorimin e saj n kndimin e
vokalizave.

10 Prgjigje e mundshme:

Prcaktimi i objektivave msimore

Prcaktimi i metodave /teknikave msimore pr realizimin e tems msimore

Prcaktimin e mjeteve dhe materialeve

Prcaktimin e hapave t zhvillimit t procesit msimor

Vlersimin e nxnsve pr rezultate e arritura

11. Prgjigje:
Klasteri mbi orkestrat muzikore

Klarinet
Korno
Tromp

Flaut

Trompon

Aerofon

Orkestra
muzikore

Idiofon

Harpa

Violin

Piano

Viol
Kordofon

Kontrabas

Membranofo
n

Timpani Tamburi

12 Hapat e projektit
Prcaktimi i bashkpunimit me lndt e tjera.
Prcaktimi i fazave pr realizimin e projektit
Prcaktimi i objektivave t projektit
Aktort q do marrin pjes
Mjetet dhe materialet pr realizimin e projektit
Prcaktimi i prezantimit t projektit

Violonel

Vlersimi i projektit

ASPEKTE T KOMUNIKIMIT DHE ETIKS


13 D
14 G - V
ASPEKTE T DREJTSHKRIMIT T GJUHS SHQIPE
15 B
16 - i kndshm, zhvleftsim, materie

PRMBAJTJA SHKENCORE
17 C
18 A
19 B
20 C
21 A
22 C
23 - UNESKO
24 Marrsi, Hedhsi
25 - Shpejtsin dhe karakterin
26- Niket Dardani, Himni Te Deum Laudamos.
27 Prenk Jakova dhe Cesk Zadeja.
28 a) klasicizm, Bethoven, kushtuar Napoleon Bonapartit, heroiko dramatike,
b) romantizm, Zhorzh Bize, mbshtetur mbi kultur kombtare spanjolle, lirike,
c ) romantizm, Cajkovski, tregon luftn pr lumturi dhe dashuri kundr forcave t errta
q pengojn zhvillimin jets, liriko-dramatike.
29 - Prgjigje t mundshme:

a) Realizimi socialist, Nikolla Zoraqi, festive.


b) Realizmi socialist, Prenk Jakova, liriko - dramatike.
c) Realizmi socialist, Tish Daija, liriko - dramatike.
30 - Prgjigje:
Idiofone, Aerofone, Kordofone, Membranofone
31 - Prgjigje: Motivi sht pjesa m e vogl e melodis.
Fraza formohet nga dy motive.
Dy fraza ose katr masa formojn fjalin muzikore.
Periudha muzikore, formohet nga 2 fjali muzikore ose 8 masa muzikore.
32 - Prgjigje: G,G,G,V
33. Prgjigje:
Intervalet

Nota DO

Nota FA

Nota SOL

Nota SI

Nota RE

Sekonda 2 +

Do Re

Fa -Sol

Sol - La

Si Do#

Re Mi

Terca -

Do Mi b

Fa- Lab

Sol - Sib

Si Re

Re Fa

Kuinta p

Do Sol

Fa - Do

Sol - Re

Si - Fa#

Re La

Seksta +

Do - La

Fa- Re

Sol - Mi

Si Sol #

Re - Si