Anda di halaman 1dari 4

DOKUMENTACIONI SHKOLLOR

1-C
2B
3 - Teorike-artistike (teoriko-sportive) ose/dhe Praktiko-artistike (praktiko-sportive).
PROGRAMI LNDOR
4-B
5-B
6 - Prgjigja: Siguron frymmarrjen n funksion t ndrtimit t frazs muzikore.
Punon pr kultivimin e tingullit n funksion t harmonis gjat lojs n ansambl.
Zhvillon aftsit krijuese individuale gjat lojs n ansambl brenda krkesave teknike artistike.
Prvetson dhe prsos unifikimitn e tingujve gjat interpretimit n grup.
7. Prgjigje: 1) Prshtatje t programit msimor artistik sipas moshs dhe nivelit
q ka nxnsi.
2) Njohje me karakteristikat e periudhave artistike dhe stilit t autorit t veprs q
do t realizohet.
3) zhvillimi i elementve teknik dhe artistik pr nj performim artistik.
ASPEKTE T PEDAGOGJIS DHE METODOLOGJIS
8C
9 - B
10 Prgjigje e mundshme
1. sht akt para prgatitor q parashikon kushtet e nevojshme pr nj nxnie t efektshme.
2. do t thot t projektosh paraprakisht nj mori veprimtarish t qllimshme pr t realizuar
procesin msimor.
3. do t thot t kesh nj piknisje dhe nj pikmbrritje n procesin msimor.
4. do t thot t parashikosh do t ndodh n klas gjat procesit msimor.

5. do t thot t prcaktosh objektivat, prmbajtjen dhe metodat msimore, kriteret e vlersimit,


mjetet e nevojshme si dhe elemente t tjera pr realizimin e procesit msimor.
11 Prgjigje e mundshme:
Koha n dispozicion ndikon n sasin e prmbajtjes msimore.
Kushtet msimore ndikon n shkalln e zbatueshmris s procesit msimor. Nj proces i
planifikuar mir, mbetet i parealizueshm nse nuk ka kushte msimore pr zbatim.
Mjedisi mundsi pr nj realizim m t mir t programit.
Parimet didaktike - ndikojn n grupimin dhe renditjen e elementeve t procesit msimor q
duhen planifikuar.
12 1) Prcaktimi programit
2) Njohja me periudhn dhe autorin prkats t veprave
3) Zhvillimi i procesit teknik dhe artistik
4) Realizim i krkesave t procesit
ASPEKTE T KOMUNIKIMIT DHE ETIKS
13 D
14 G - V
ASPEKTE T DREJTSHKRIMIT T GJUHS SHQIPE
15 B
16 - i kndshm, zhvleftsim, materie
PRMBAJTJA SHKENCORE
17 B
18 C
19 B
20 A
21 B
22 D
23 - C
24 Opera Flauti magjik dhe Rekuiem
25 - Simfonia e tret heroike dhe simfonia e gjasht pastorale.

26 Gustav Mahler, Rikard Shtraus.


27 - Prgjigje t mundshme:
a) Karakteristikat e muziks: zhvillimi i muziks instrumentale, vokale dhe koreografike.
b) Prenk Jakova, Cesk Zadeja, Tonin Harapi, Tish Daija, Nikolla Zoraqi etj.
c) Opera - Mrika, Simfonia I, Baleti - Halili dhe Hajria, Uvertura etj.
28 - Prgjigje e mundshme:
1. drejtim artistik n stilet impresionizm, ekspresionizm dhe neoklasicizm
2. shtrirje gjeografike globale
3. bashkveprim midis tipeve muzikore
4. muzika dhe teknologjia
29 - Prgjigje:
Vihlem Tel

Xhakomo Rosini

Norma

Vincenso Belini

Elisir i dashuris

Gaetano Donixeti

Trovatore

Xhuzepe Verdi

30 - Prgjigje e mundshme: Pavana, Minueti, Sarabanda.


31 - Prgjigje:
1. Monteverdi
2. Bahut
3. Hajdenit
4. Shopenit
32 - Prgjigje:
1. Allemanda sht nj valle e vjetr gjermane e cila ishte edhe pjesa e par muzikore e
suits franceze Bach.
2. Kuranta sht nj valle e gzueshme franceze e ndrtuar me baz lvizjet tri pjestuese.
3. Zhiga sht nj valle e vjetr angleze e shek. XVII-t, e cila mbyll suitn.
33 - 5 koh dhe Otello.
34

a)
b)
c)
d)

Lloji i veprs vokale/instrumentale


Karakteri i veprs vokale/instrumentale
Cilat jan karakteristikat e veprs vokale/instrumentale
far mesazhi prcillte pr kohn kur u krijua

(1 pik)
(1 pik)
(1 pik)
(2 pik)