Anda di halaman 1dari 5

1/22/2014

all about engineering: 35 Common Question on Piping Interview

all about engineering


Think and share anything about engineering

Home

Posts RSS

Comments RSS

Edit

Tuesday, February 2, 2010

35 Common Question on Piping Interview


1.Which of the following is fully killed steel?
a)ASTM A 53
b)ASTM A 106
c)ASTM A 333

About Me
A p ri D ian to

d)All of the above

Mari kita cerdaskan kehidupan


Ans. b

bangsa indonesia dengan


teknologi..!

2.What is the mills tolerance to be considered for the thickness calculation of smls pipe
as per ASME B31.3
a)12

V i ew m y c omp lete pr ofi le

Labels

b)12.25

Download (18)

c)12.5

Ebook (8)

d)None of the above

General Guideline (8)


Job Opportunity (14)

Ans. c

Just Info (6)


Safety (3)

3.Butt welded fittings (upto 600#) are generally used in which Size range
a)1/2 & above
b)2 & above
c)Both a & b
d)None of the above
Ans. b

Technical Code and Standard (4)


Tips and Trick (5)
Tutorial Software (7)
Video (4)

Blog Archive
2012 (1)

4.ASME B16.10 describes about


a)Face to face & end to end dimensions of non-ferrous valves
b)Face to face & end to end dimensions of ferrous valves
c)Both a & b
d)None of the above

2011 (2)
2010 (13)
April (6)
February (5)
Chipping/Roughness

Ans. b

Machinery Installation
35 Common Question on Piping Interview

5.ASTM Std. for 6 C.S welded pipe is

General Guidelines for Equipment and


Piping Locati...

a)A106 Gr.B
b)A53 Gr.B
c)API 5L Gr.B

Membuat 3D Excentric Reducer dengan


perintah LOFT ...

d)All of the above


Ans. b

January (2)
2009 (36)

6.ASTM Std. for 8 C.S 150# flange


a)A234Gr WPB
b)A216Gr WCB
c)A105
d)None of the above
Ans. c
7.Usually the ASTM Std. for 30 L.T.C.S. EFW pipe is
a)A333 Gr.6
b)A106 Gr.B
c)A671 Gr.CC60 Cl.32
d)All of the above
Ans. c

http://apridianto.blogspot.com/2010/02/35-common-question-on-piping-interview.html

Recent Posts
Link
http://www.autodesk.com
http://www.bpompa.blogspot.com
http://www.cadtutor.net
http://www.codeware.com
http://www.egpet.net
http://www.freecalc.com/pumpdesign
http://www.hazwelding.wordpress.com
http://www.lightmypump.com/pumpglossary
http://www.migas-indonesia.com
http://www.oilcareers.com
http://www.pdmsworld.com
http://www.petromindo.com

1/5

1/22/2014

all about engineering: 35 Common Question on Piping Interview

8.Which of the fluid Service is non-toxic in nature?


a)Category D
b)Category M
c)High Pressure fluid service
d)Normal fluid service
Ans. a

http://www.pipingdesigners.com
http://www.pveng.com
http://www.safetybooks.wordpress.com
http://www.soedirmans.wordpress.com
http://www.soemarno.org
http://www.tentangcad.com
http://www.vibrasi-alignment.com
http://www.piping-info.blogspot.com

Sponsor

9.All Pipe bends in CS are ____________


a)hot formed
b)cold formed
c)both a & b
d)none of the above

Donate this blog

Ans. b
10.What is the Size range in NPS for ASTM A106 Smls.Pipe
a)1/8 to 46
b)1/8 to 44
c)1/8 to 48
d)None of the above
Ans. c
11.What is the dmn.std. for S.B. gate valve?
a)API-602
b)API-600
c)API-609
d)None of the above
Ans. a
12.What is the dmn.std. for L.B. gate valve?
a)API-602
b)API-600
c)API-609
d)None of the above
Ans. b
13.What is the dmn.std. for S.B. globe valve?
a)BS-5351
b)BS-5352
c)BS-1873
d)API-602
Ans. b
14.What is the dmn.std. for L.B. globe valve?
a)BS-5351
b)BS-5352
c)BS-1873
d)API-602
Ans. c
15.What is the dmn.std. for check valve?
a)BS-5352
b)BS-1868
c)BS-1873
d)Both a & b
Ans. d

http://apridianto.blogspot.com/2010/02/35-common-question-on-piping-interview.html

2/5

1/22/2014

all about engineering: 35 Common Question on Piping Interview

16.What is the dmn.std. for Ball valve?


a)BS-5351
b)BS-5352
c)BS-1873
d)None of the above
Ans. a
17.Steam pipe lines are usually _________________
a)ERW
b)EFW
c)Seamless
d)None of the above
Ans. c
18.Low temp. carbon steel shall be used below which temp. in 0C
a)-20
b)-30
c)-29
d)-40
Ans. c
19.What is the std. used for Welded and seamless wrought steel pipe?
a)ASME B36.10
b)ASME B36.19
c)ASME B16.11
d)ASME B16.9
Ans. a
20.Small bore fitting are covered under which American std.?
a)ASME B36.10
b)ASME B36.19
c)ASME B16.11
d)ASME B16.9
Ans. c
21.Large bore fittings are covered under which American std.?
a)ASME B36.10
b)ASME B36.19
c)ASME B16.11
d)ASME B16.9
Ans. d
22.Which Std. is used for large dia. flanges ?
a)ASME B16.5
b)ASME B16.47
c)ASME B16.48
d)None of the above
Ans. b
23._________is used as the fitting material in LTCS for Sizes usually 2 & above
a)ASTM A420 Gr.WPL6
b)ASTM A350 Gr.LF2
c)Both a & b
d)None of the above
Ans. a
24._________is used as the fitting material in LTCS for Sizes usually 11/2 & below

http://apridianto.blogspot.com/2010/02/35-common-question-on-piping-interview.html

3/5

1/22/2014

all about engineering: 35 Common Question on Piping Interview

a)ASTM A420 Gr.WPL6


b)ASTM A350 Gr.LF2
c)Both a & b
d)None of the above
Ans. b
25._____________ is a non-return Valve.
a)Gate Valve
b)Globe valve
c)Ball Valve
d)Check Valve
Ans. d
26.What is the dmn.std. for Plug valve?
a)BS-5352
b)BS-5351
c)API-599
d)API-602
Ans. c
27._________ is the maximum temp. till which Carbon Steel can be used as per B31.3
a)4200C
b)4290C
c)4250C
d)4270C
Ans. c
28._________ is the minimum temp. till which Carbon Steel can be used as per B31.3
a)-300C
b)-280C
c)-450C
d)-290C
Ans. d
29.Under which p group is Carbon Steel Considered?
a)1
b)3
c)6
d)7
Ans. a
30.Generally _____________ is used as a by-pass Valve
a)Gate Valve
b)Butterfly Valve
c)Ball Valve
d)Globe Valve
Ans. d
31.Types of Ball Valve:
a)Full Port
b)Regular Port
c)Soft Seat & Metal Seat
d)All of the above
Ans. d
32.Types of Check Valve:
a)Lift type

http://apridianto.blogspot.com/2010/02/35-common-question-on-piping-interview.html

4/5

1/22/2014

all about engineering: 35 Common Question on Piping Interview

b)Swing type
c)Wafer type
d)All of the above
Ans. d
33.Gate & Ball Valve are ________________ valves
a)Isolating
b)Regulating
c)Non-return
d)None of the above
Ans. a
34.Globe Valve is a ________________ valve
a)Isolating
b)Regulating
c)Non-return
d)None of the above
Ans. b
35.What is the minimum thickness required for CS pipe which needs PWHT requirement?
a)18 mm
b)20 mm
c)19 mm
d)21 mm
Ans. c
Posted by Apri Dianto at 5:08 PM
Labels: General Guideline

0 comments:
Post a Comment

Enter your comment...

Comment as:

Publish

Google Account

Preview

Links to this post


Create a Link
Newer Post

Hom e

Older Post

Subscribe to: Post Com m ents (Atom )

Copyright all about engineering. All rights reserved.


Blogger templates created by Apri Dianto
Contact apri_dianto@yahoo.com or dianto.apri@gmail.com

http://apridianto.blogspot.com/2010/02/35-common-question-on-piping-interview.html

5/5