Anda di halaman 1dari 5

Department of Education

Division of Bataan
District of Mariveles
IPAG ELEMENTARY SCHOOL
SECOND PERIODICAL TEST IN MATHEMATICS VI
TABLE OF SPECIFICATION
NO.
OF
ITEM
S

ITEM
PLACEME
NT

1-2

3-4

5-8

10-11

12-13

14-15

8. Multiply mixed decimals by mixed decimals with hundredths

16-18

9. Multiply decimals by 10, 100 and 1000

19-21

10. Multiply decimals by 0.1, 0.01 and 0.001

22-24

11. Apply the different properties of multiplication to compute products


mentally

25-26

12. Solve word problems involving multiplication of decimals including money

27-28

13. Divide 2-5 digit whole numbers by 1-2 digit decimals

29-30

14. Divide 2-5 digit whole numbers by 2-digit decimals

31-32

15. Divides whole number by whole numbers with decimal quotient

33-34

16. Recognize and differentiate between terminating and repeating decimal


quotient

35-36

37-38

39-40

41-42

43

20. Identify the prime factorization of a given number

44

21. Determine the GCF of 2 or more numbers

45

22. Determine the LCM of 2 or more numbers

46-47

23. Rename fractions as decimals

48-49

24. Solve for the missing term of equivalent fractions

50

OBJECTIVES
1. Add and subtract whole numbers and decimals
2. Add and subtract decimals through ten thousandths without regrouping
3. Add and subtract decimals through te4n thousandths with regrouping
4. Add and subtract mixed decimals with regrouping
5. Multiply up to 3-digit factors by 1 to 2 digit factors
6. Multiply up to 3-digit factors by 1 to 2 digit factors of decimals
and whole numbers
7. Multiply decimals up to hundredths place

17. Divide decimals by 10, 100, 1000 mentally


18. Divide decimals by 0.1, 0.01, and 0.001
19. Identify prime and composite numbers

25. Reduce fractions to lowest terms

Prepared by:
MRS. CELIA M. CONSTANTE
Master Teacher I

Department of Education
Division of Bataan
District of Mariveles
IPAG ELEMENTARY SCHOOL
SECOND PERIODICAL TEST IN MATHEMATICS VI

Choose the best letter then write it in the blank provided for.
____ 1. The sum of 15.16, 97 and 68.3 is ________.
a. 180.46
b. 170.9
c. 160.0

d. 150.9

____ 2. What is the answer when 612 is added to the difference of 65


and 47.982?
a. 629.018
b. 529.018
c. 529.000
d.
629.200
____ 3. The sum of 0.27 and 0.61 is ________.
a. 0.89
b.0.88
c. 0.90

d. 0.95

____4. If we subtract 0.02 from 0.6318, the difference is ________.


a. 1.003
b. 1.114
c. 0.6118
d. 0.7118
____ 5. Add 0.1352 to the sum of 0.3416 and 0.1235, the answer is
_______.
a. 2.0059
b. 0.9007
c. 0.4003
d. 0.6003
____ 6. Subtract 0.2758 from 0.7289, the difference is _______.
a. 0.4531
b. 0.3531
c. 5.531
d. 0.3245
____ 7. Add 0.3793 to the difference of 0.8496 and 0.4567, the
answer is _______.
a. 0.7822
b. 0.7722
c. 0.7522
d. 0.3672
____ 8. Subtract the sum of 0.2514 and 0.3897 from 0.8331, the
answer is _______.
a. 0.219
b. 0.912
c. 0.192
d. 0.102
____ 9. The difference between 95.827 and 58.39 is _______.
a. 0.912
b. 37.437
c. 0.192
d. 37.347
____ 10. The product of 0.67 and 0.24 is _______.
a. 0.6108
b. 0.1068
c. 0.0608

d. 0.1608

____ 11. Find N in this equation: 0.847 x 0.69 = N.


a. 0.8544
b. 0.584
c. 0.58443

d. 0.58344

____ 12. Find the product: 0.403 x 0.2.


a. 0.0806
b. 0.806
c. 0.86

d. 0.816

____ 13. Multiply: 0.02 x 0.03, the product is _______.


a. 0.006
b. 0.0006
c. 0.06

d. 0.60

____ 14. The product of 0.85 and itself is _______.


a. 0.725
b. 0.752
c. 0.7225
d. 0.7252
____ 15. Multiply 0.79 to the difference of 0.93 and 0.26.
a. 0.529
b. 0.5293
c. 0.5193
d. 0.5209

____ 16. Give the product of 12.93 x 31.5.


a. 407.825 b. 407.285
c. 4407.295

d. 407.002

____ 17. Find the cost of 7.5m of cloth at P87.45 a meter.


a. P655.875 b. P755.875
c. P650.875
P855.875

d.

____ 18. What is the area of a rectangle with a length of 9.75cm and
a width of 6.35cm?
a. 61.9125cm
b. 61.9125cm2 c. 62.9125m2
d.
2
62.9125cm
____ 19. The product of 0.2475 and 1000 is _______.
a. 24.75
b. 2.475
c. 247.5
d. 2475
____ 20. Find N in this equation: 10 x (1.34+7.6) = N.
a. 86.4
b. 87.4
c. 88.4
____ 21. Solve: (25.123 11.2) x 100 = N.
a. 13.923
b. 1392.3
c, 13923

d. 89.4
d. 1.3923

____ 22. Find the product of 0.01 and 8.56.


a. 85.6
b. 8.56
c. 0.856
0.0856

d.

____ 23. Multiply: 0.1 x 79.5.


a. 79.5
b. 7.95
0.0795

d.

c. 0.795

____ 24. The answer in 0.001 x 0.49 is _______.


a. 4.9
b. 0.49
c. 0.049
0.00049

d.

____ 25. What is the property shown in this equation: (0.27 x 0.3) x
0.2 = 0.27 x (0.3 x 0.2)?
a. commutative
b. associative
c. zero
d.
distributive
____ 26. Solve the equation: 0.8 x 0.79 = N
a. 0.0632
b. 0.632
c. 0.623

d. 0.6032

____ 27. How much will 15kgs of ground beef cosst if one kg costs
P196.00?
a. P2 940.00
b. P2 925.00
c. P3 000.00
d. P3
125.00
____ 28. Mark works 40 hours a week. If his hourly rate is P38.25,
hoow much is he paid a week?
a. P1 530.00
b. P1 500.00
c. P1 630.00
d.
P1 650.00
____ 29. Find the quotient: 399 / 0.3, the answer is _______.
a. 1 330
b. 1 230
c. 1 203
d. 1 303
____ 30. The answer if we divide 565 by 0.05 is _______.
a. 10 200 b. 11 300
c. 12 300
d. 11 003
____ 31. Solve and check: 848 / 0.04.
a. 12 2000b. 11 300
c. 21 200

d. 11 003

____ 32. When 15 is added to the quotient of 969 and 0.03, the sum
is _______.
a. 32 315 b. 32 300
c. 32 000
d. 31 300
____ 33. Find the quotient then round it to the nearest tenths: 5 / 6 =
N.
a. 0.8
b. 0.83
c. 0.08
d.
0.7
____ 34. Solve: 25 / 50 = N, then round N to the nearest hundredths.
a. 0.25
b. 0.30
c. 0.50
d.
0.75
____ 35. Which has a terminating decimal quotient?
a. 6 / 21 b. 2 / 6
c. 6 / 11

d. 3 / 20

____ 36. Which has repeating or non-terminating quotient?


a. 6 / 11 b. 3 / 20
c. 11 / 2
d. 7 / 2
____ 37. Divide mentally: 63.8 by 10, the answer is ______.
a. 0.638 b. 6.38
c. 0.0638
d. 638.0
____ 38. What is the quotient: 247.3 / 100?
a. 2.743 b. 2.473
c. 2.347

d. 24.73

____ 39. The quotient of 18.15 divided by 0.01 is ______.


a. 1.815 b. 18.15
c. 1 815
d. 18.152
____ 40. When 67.39 is divided by 0.001, the quotient is ______.
a. 67 390 b. 673.90
c. 6.7390
d. 76 390
____ 41. Which set of numbers are composite numbers?
a. 5, 7, 13 b. 49, 144, 414 c. 23, 43, 33
d. 103,
313

207,

____ 42. The numbers 2, 17, 29 and 31 are _______.


a. odd
b. prime
c. even
composite

d.

____ 43. What is the prime factorization of 56?


a. 2 x 2 x 7
b. 2 x 2 x 2 x 7 c. 2 x 2 x 3 x 7
7

d. 2 x 3 x

____ 44. The greatest common factor of 18, 12 and 24 is _______.


a. 4
b. 6
c. 3
d. 9
____ 45. The least common multiple of 10, 15 and 20 is _______.
a. 30
b. 40
c. 60
d. 120
____ 46. Rename fractions as decimals: 7/10.
a. 0.007 b. 0.07
c. 0.7
____ 47. Express 17/1000 in decimal form.
a. 0.0017 b. 0.017
c. 0.176

d. 0.0007
d. 1.700

____ 48. Which is the pair of equivalent fractions?


a. 2/3 and 1/3
b. 4/5 and 10/15
c. 4/6 and 6/9
d. 5/10 and
____ 49. What is the missing term: 10/15 = N/45?
a. 40
b. 15
c. 20
d. 30

____ 50. Reduce 12/18


a. 2/5
c.

GOOD LUCK!!

CONSTANTE

Department of
Division
District of Mariveles
IPAG ELEMENTARY
SECOND PERIODICAL
VI

MATHEMATICS
1. A
2. A
3. B
4. C
5. D
6. A
7. B
8. C
9. B
10. D
11. C
12. A
13. B
14. C
15. B
16. C
17. A
18. B
19. C
20. D
21. B
22. D
23. B
24. D
25. B
26. A
27. A
28. A
29. A
30. B
31. C
32. A
33. A
34. C
35. D
36. A/B
37. B
38. B
39. C
40. A
41. B
42. B
43. B
44. B
45. C
46. C
47. B
48. D
49. D
50. D

to lowest term.
b. 2/9
d. 2/3

MRS.CELIA M.

Education
of Bataan
SCHOOL
TEST IN MATHEMATICS