Anda di halaman 1dari 3

Informacione pr t plotsuar regjistrimin tuaj E-DV:

1. Emrin mbiemrin, emrin, emrin e mesit ekzaktsisht si shkruhet n


pasaport. Mos vendosni emrin e babait si emr mesi, por vendosni N/A.
2. Datn e lindjes dit, muaj, vit.
3. Gjinin mashkull ose femr.
4. Qytetin e lindjes.
5. Shtetin e lindjes Prdorni emrin me t cilin njihet aktualisht shteti ku keni
lindur.
6. Vendi i kualifikueshm pr Programin e Lotaris Vendi i kualifikueshm
pr Programin e Lotaris normalisht do t jet i njjt me at t lindjes. Vendi i
kualifikueshm pr Programin e Lotaris nuk lidhet me vendin ku jetoni. Nse
keni lindur n nj vend jo t kualifikueshm pr Programin e Lotaris, lutemi
rishikoni Pyetje t Shtruara Shpesh pr t par nse ka mnyr tjetr q mund
tju bj t kualifikueshm.
7. Fotografit e t regjistruarve Fotografi personale tuajn t kohve t fundit,
t bashkshortit/es dhe t t gjith fmijve t prfshir n regjistrim. Shikoni
Dorzimi i Fotografis Dixhitale pr specifikime teknike dhe t kompozimit.
Nuk sht e nevojshme t prfshini nj foto t bashkshortes/it dhe fmijve
tashm qytetar amerikan ose Resident t prhershm ligjor, por n rast se i
prfshini nuk do t ket pasoja n aplikimin tuaj pr viz shumllojshmrie.
Fotografit n grup nuk do t pranohen; duhet t paraqisni nga nj fotografi pr
do individ. Regjistrimi juaj mund t skualifikohet ose viza juaj t refuzohet
nse fotografit tuaja nuk jan t kohve t fundit, jan t manipuluara n nj
form apo n tjetrn, ose nuk respektojn specifikimet e mposhtme. Shikoni
Dorzimi i Fotografis Dixhitale pr m shum informacion. Per te regjistruar
fotografine lexoni kete artikur ku shpjegohen parametrat e fotografise
8. Adresa postare N emr t Adresa Rreshti 1 Adresa Rreshti 2 Qyteti Rrethi
Kodi Postar Shteti
9. Shteti ku jetoni aktualisht.
10. Numri i telefonit (jo i detyruar).

11. Adres E-maili Nj adres poste elektronike n t ciln ju keni akses t


drejtprdrejt. Nse aplikimi juaj przgjidhet dhe ju i prgjigjeni njoftimit t
przgjedhjes tuaj nprmjet Kontrollit t Statusit t t Regjistruarit, ju do t
merrni e-maile t tjera komunikuese nga Departamenti i Shtetit duke ju njoftuar
q informacion me detaje i intervists pr vizn emigruese sht vendosur n
Kontrollin e Statusit t t Regjistruarve. Departamenti i Shtetit kurr nuk do t ju
drgoj nj e-mail duke ju thn se ju jeni przgjedhur pr programin e DV-s.
Shikoni Pyetjet t Shtruara Shpesh pr m shum informacion n lidhje me
procesin e przgjedhjes.
12. Niveli m i lart i arsimimit q ju keni arritur, deri m sot: (1) vetm Shkoll
fillore, (2) disa vite shkoll t mesme, pa diplom (3) Diploma e shkolls s
mesme, (4) Shkoll profesionale, (5) Disa kurse universiteti, (6) Diplom
universitare, (7) Disa nivele t kurseve pasuniversitare, (8) Master, (9) Disa
Kurse t doktoraturs, dhe (10) doktoratur. Shih Pyetje t Bra Shpesh pr m
shum Informacion n lidhje me krkesat arsimore.
13. Statusi aktual martesor I Pamartuar, i martuar, i divorcuar, i ve, ose i ndar
ligjrisht. Vendosni emrin, datn e lindjes, gjinin, qytetin e lindjes, shtetin e
lindjes s bashkshortit/es tuaj, dhe nj fotografi t bashkshortit tuaj q
plotson specifikimet teknike t njjta si fotoja juaj. Mosvendosja e
bashkshortit/es tuaj n regjistrimin pr lotarin do t rezultoj n skualifikimin
e aplikantit kryesor dhe t refuzimit t t gjitha vizave t rastit n kohn e
intervists pr viz. Ju duhet t prfshini n regjstrimin tuaj bashkshortin/en
tuaj edhe n qoft se keni ndrmend t divorcoheni prpara se t aplikoni pr
nj viz. Nj bashkshort i cili tashm sht nj qytetar amerikan apo nj banor
i ligjshm i prhershm nuk do t krkoj dhe as nuk do ti lshohet nj viz
DV, edhe pse ju nuk do t penalizoheni n qoft se ju i prfshini n formularin
tuaj t aplikimit. Shih Pyetje t Bra Shpesh pr m shum informacion n
lidhje me antart e familjes.
14. Numri i fmijve Renditni Emrin, datn e lindjes, gjinin, qytetin e
lindjes, dhe shtetin e lindjes pr t gjith fmijt e pamartuar nn moshn 21
vje n momentin e regjistrimit elektronik, pavarsisht nse jetojn apo jo me
ju, apo skan ndrmend tju shoqrojn ose ndjekin pr tu bashkuar me ju t
emigroni n Shtetet e Bashkuara. Drgoni fotografi individuale t secilit prej
fmijve tuaj duke prdorur specifikimet teknike t njjta si fotografia juaj.
Sigurohuni q t prfshini:

t gjith fmijt biologjik;


t gjith fmijt ligjrisht t birsuar nga ju; dhe,
t gjith fmijt nga martesat e mparshme q jan t pamartuar dhe nn
moshn 21 vje n datn e aplikimit tuaj elektronik, madje edhe n qoft se ju
nuk jeni m t martuar ligjrisht me prindin e fmijs, dhe madje edhe n qoft
se fmija aktualisht nuk banon me ju dhe/ose nuk do t emigroj me ju. Fmijt
e martuar dhe fmijt mbi moshn 21 vje nuk jan t pranueshm pr DV.
Megjithat, n rrethana t caktuara Akti i Mbrojtjes t Stausit t Fmijve i
mbron fmijt nga prjashtimi pr shkak t moshs.
Nse aplikimi juaj i DV sht br para se fmija juaj i pamartuar t kishte
mbushur 21 vje, dhe fmija mbush 21 para lshimit t vizs, ai/ajo mund t
trajtohet sikur ai/ajo t ishte nn 21 pr qllimin e shqyrtimit t vizs. Nj
fmij i cili tashm sht nj qytetar amerikan apo nj banor i ligjshm i
prhershm nuk ka nevoj pr nj viz diversiteti, dhe ju nuk do t penalizoheni
pr mosprfshirjen e antarve t till t familjes n aplikimin tuaj.
Mosprfshirja n regjistrimin pr lotarin i t gjith fmijve t cilt kan t
drejt do t rezultoj n skualifikimin e aplikantit kryesor dhe t refuzimit t t
gjitha vizave t rastit n kohn e intervists pr viz. Shih Pyetje t Bra Shpesh
pr m shum informacion n lidhje me antart e familjes. Shih Pyetje t Bra
Shpesh pr m shum informacion n lidhje me Prfundimin e Aplikimit tuaj
Elektronik pr Programin DV-2016.