Anda di halaman 1dari 7

English Quiz on Previous Papers' Fill in the Blanks.

1. He his living by hard work.


a) earns
b) wins
C creates
d) able
2. Bread is usually made wheat.
a)of
b) from
c) with
d) by
3. Did the child from the chair ?
a) fell
b) fallen
c) falling
d) fall
4. Do you to see my collection ?
a) cared
b) like
c) want
d)got
5. After initial setback, all programmes were successful due to
the initiative of the new dynamic team.
a) consequent
b) subsequently
c) consequently
d)subsequent
6. He seemed most amenable my idea.
a) with
b) to
c) for
d) None of these
7. It would be a good idea if you his permission first.
a) get
b) got
c) have got
d) will get
8. Pythons have horny claw-like spurs, which are present either
side of the anus.

a) ON
b) IN
c) about
d) None of these
9. The deadline was nearby , so Mrs. Sweth had her students
their essay.
a) complete
b) to complete
c) completing
d) completed
10. Lokesh was busy when we to see him.
a) go
b) went
c) gone
d) goes
Answers With Explanation: 1. Option A (EARNS) is correct. Here LIVING=money to buy the
things that you need in life. Obviously EARNS is the correct word to use
here.
2. Option B (FROM) is correct.. The word OF is used when the form
of the thing in the object remains the same (physical change); as THIS
TABLE IS MADE OF WOOD. Here the object is WOOD, but when it was
formed in a table the form of wood does not change; it remains wood
still. The word FROM is used when there is change of form (chemical
change), as CURD IS MADE FROM MILK.
3. Option D (FALL) is correct. DID is the helping verb here; it always
takes first form of the verb; so FALL the correct word here.
4. Option C (WANT) is correct. WANT = to desire. The verb LIKE is
used when something is enjoyed being watched etc, and its use is in
general sense; as I LIKE TO SEE MOVIES. But here the context is not
like that, rather its a one time desire, so WANT is correct.
5. Option D (SUBSEQUENT) is correct. SUBSEQUENT = happening or
coming after something else. CONSEQUENT = happening as a result.
6. TO (option b). AMENABLE is followed by TO, not WITH or FOR or
any other preposition.
7. GOT (option b). If the verb in the main clause is in the PAST
SIMPLE conditional (here WOULD BE), the verb in the main clause is in
the SIMPLE PAST TENSE. So GOT is correct.

8. ON (option a). Here we are talking the SIDES of the ANUS, not the
ANUS itself. Any side of a thing is a surface, and therefore twodimensional, so ON is correct. Had it been the ANUS itself, the correct
word would have been IN as the ANUS is three dimensional
9. COMPLETE (option a). When the structure is like HAVE+OBJECT
(here HAD+HER STUDENTS); HAVE is a main verb and not a helping
herb and the third form of the verb is not always necessary like it
always happens when HAVE is a helping verb; and this structure is
used when we mean TO GET A WORK DONE/COMPLETED. When used
like this the object can follow two types of verbs namely either the
third form of it or the first form itself depending on the meaning we
want to convey. When we mean someone is employed to perform ones
own task or anybody others task we use the third form. When we
mean a task is of the person by whom we get it done/performed we
use the first form. In the given sentence they were students whose
task it was, so the first form i.e. COMPLETE (option a) is right.
NOTE: HAVE + OBJECT + VERB (ing) is also possible but then the
meaning is entirely different.
10. WENT (option B). This sentence has two clauses LOKESH WAS
BUSY and WHENTO SEE HIM. The second clause has the time
expression WHEN, so it must be in past as the first clause in past.
Therefore options A and D both not possible as they refer to present.
Option C also is not possible as its the verb in 3rd form; and 3rd form
of verb cant stand alone, means it must have a helping verb. So WENT
(option B) only is possible.
1. He has resigned himself fate.

A. in
B. into
C. for
D. to
2. He wants to succeed in life must be prepared to work hard.
a) whoever
b) whom
c) who
d) whose
3. Men are thinkers look for fates.
a) who
b) that
c) which
d) those
4. you wake me up so early on a Sunday ?
A. Could
B. Dare

C. Must
D. Will
5. He was sorry late last night.
a) about coming
b) to come
c) to coming
d) from coming
6.We got a letter not long .
a) afterwards
b) after
c) off
d) about
7. you hear the presidents speech?
(a) have
(b) has
(c) had
(d) did`
8. Your criteria not valid.
(a) is
(b) are
(c) had
(d) None of these
9. Was it you were talking about.
(a) she
(b) her
(c) here
(d) None of these
10. The news was good to be true.
a) very
b) too
c) so
d) as
Answers with Explanations:1. TO (option D) is correct. RESIGN YOURSELF TO STH=to accept sth unpleasant
that cannot be changed or avoided. Note this: SHE RESIGNED HERSELF TO HER
FATE.
2. WHO (option c). If we see the answer options we need a subjective relative
pronoun (a word which can be used as a subject) here. Obviously two such words
are there in your example: WHOEVER and WHO. But WHOEVER is not possible in
this sentence as this word itself includes HE in it. WHOEVER=The one who/he
who/she who. So option c WHO is right. If HE was not there in the sentence
WHOEVER would have been correct. WHOEVER WANTS TO SUCCEED IN LIFE
MUST BE PREPARED TO WORK HARD. Look, the word HE has not been used here
in this example.

3. WHO (option a). THAT as a relative pronoun for persons is used only in
informal English, so WHO is correct. THOSE IS NOT A RELATIVE PRONOUN; SO
CANT BE USED HERE.
4. DARE (option B). Use of the phrase SO EARLY in the sentence is making it
clear that this sentence is not a request..so A & D both are impossible.
This is not an order alsoso C too is impossible. DARE (option B) is
correct..means CAN YOU BE BRAVE ENOUGH TO WAKE ME UP SO EARLY ON
A SUNDAY
5. ABOUT COMING (option a). BE SORRY ABOUT/FOR + GERUND (verb+ing) is
used for apology/regret. The context here says that the person in the subject of
the sentence (here HE) wanted to apologize.
BE SORRY + INFINITIVE (first form of the verb) is chiefly used to sympathize; so
option b TO COME is not possible here.
6. AFTERWARDS (option a). AFTER if its a preposition in the sentence must be
followed by a noun, pronoun or gerund (VERB + ING):
Dont bathe immediately AFTER A MEAL/AFTER EATING.
Dont have a meal and bathe immediately AFTER IT
If we do not wish to use a noun, pronoun or gerund, we cannot use AFTER, but
must use AFTERWARDS or THEN:
Dont have a meal and bathe immediately AFTERWARDS.
They bathed and AFTERWARDS played games. OR
They bathed and played games AFTERWARDS. OR
They bathed and THEN played games.
AFTERWARDS can be used at EITHER END of the sentence and can be modified
by SOON, IMMEDIATELY, NOT LONG etc:
SOON AFTERWARDS we got a letter.
We got a letter NOT LONG AFTERWARDS.
7. DID (option d). The main verb in the sentence is HEAR, and of course a
helping verb is needed. The rest of the helping verbs must have third form of the
verb, but HEAR is the first form. So option d is correct. DID when its a helping
verb, always takes first form of the main verb.
8. ARE (option b). CRITERIA is plural of CRITERION and takes a plural verb,
hence ARE is correct.
9. SHE (option a). SHE is correct as its modified by a defining clause you were
talking about, WHOM before it being missed as its understood.
10. TOO (option b). Usage of TOO + ADJECTIVE/ADVERB + TO means MORE
THAN ENOUGH. Means The news was so good that it was very hard/sensible to
believe that it was true.

***********************************************************************
1. Since one cannot read every book, one should be content with making a ________
selection.
A) normal
B) standard

C) moderate
D) judicious
2. He is too ________ to be deceived easily.
A) strong
B) modern
C) honest
D) intelligent
3. My father is very _______ to me, we play football every evening.
A) friendship
B) friendly
C) friends
D) friend-like
4. The Information and Communication Technology has ________ age and employs very
highly paid technocrats.
A) come through
B) come of
C) come upon
D) come out of
5.Many premier educational institutions come forward to have a _________ with
flourishing industries.
A) tie-on
B) tie-down
C) tie-up
D) tie-in
6. The ________ study on import of natural gas from Iran through pipeline would be
completed shortly.
A) natural
B) economic
C) feasibility
D) calculated
7. It's very kind of you to _______ to speak at the meeting.
A) comply
B) accept
C) agree
D) concur
8. These essays are intellectually _______ and represent various levels of complexity.
A) revealing
B) superior
C) demanding

D) persistent
9. The Education Minister emphasised the need to discover and develop each student's
_______ talents.
A) dormant
B) potential
C) hidden
D) intrinsic
10.King George V's accession _______ the throne was celebrated with great pomp.
A) for
B) with
C) against
D) to
ANSWERS
1-(D)
2-(A)
3-(B)
4-(B)
5-(C)
6-(C)
7-(C)
8-(C)
9-(A)
10-(D)

KEY