Anda di halaman 1dari 8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers
0

More NextBlog

CreateBlog

STUDYNOTESFORSTUDENTS

I'mnotahandsomeguy,buticangivemyHandtosomeonewhoneedshelp.Beautyi
inheart,notinface.by:Dr.A.P.J.AbdulKalam.
FRIDAY,JANUARY4,2013

server2008multiplechoicequestionsandanswers

FOLLOWERS
Jointhissite
withGoogleFriendConnect

Members(13)

https://www.youtube.com/channel/UCQECTKWf3phX5McZIyPM0Mw
/videos
1.YouareanenterpriseadministratorforIIHT.ThecorporatenetworkofIIHT

Alreadyamember?Signin

consists of a single Active Directory forest called IIHT.com. The IIHT .com
forestcontainssixdomainsunderit.AllDNSserversintheforestrunWindows
Server2008.Whichofthefollowingactionswouldyouchoosetoensurethatall

MUKESHTHAKUR(MEMBER
ORINDIAAGAINST
CORRUPTION)

public DNS queries are channeled through a singlecachingonly DNS server?

B.EnableBINDsecondariesonaDNSServer.
C.Configuretheroothints.
D.ConfigureaGlobalNameshost(A)recordforthehostnameofthecachingDNS
server.
Answer:A,C
2. YouareanenterpriseadministratorforIIHT.ThecorporatenetworkofIIHT
consistsofasingledomaincalledIIHT.com.ThedomaincontainsanIntegrated
ActiveDirectoryDNSzonethepartnercompanyofIIHTcalledIIHTTECHalso
consists of a domain called IIHTTECH.com. The IIHT .com domain also
consists of an Integrated Active Directory DNS zone. Due to some network
changes,theIPaddressesoftheDNSserversintheIIHTTECH.comneedtobe
changed.Whichofthefollowingoptionswouldyouchoosetoensurethename
resolutionforusersinIIHT.comtotheresourcesinIIHTTECH.com?
A.OneachDNSserverinIIHT.com,createastubzoneforIIHTTECH.com.

2015(2)
2013(15)

(Selectallthatapply.)
A.Configureaforwarder.

BLOGARCHIVE

September
MukeshThakur
CHANDIGARH,
SHIMLA,India
nothingto
introduce
Viewmycomplete
profile

August(2)
July(4)
March(1)
January
server2008
multiple
choice
questions
andanswers
redhatlinux
questions
andanswers
windows
server2008
questions
andanswers
server2008
questions
andanswers
2012(60)

B. Configure the Zone Replication Scope for IIHTTECH.com to replicate to all


DNSserversintheforest.
C.ConfigureanapplicationdirectorypartitionintheIIHT.comforesttoenlistall
DNSserversintheIIHT.comforestinthepartition.
D.ConfigureanapplicationdirectorypartitionintheIIHTTECHforesttoenlistall
DNSserversintheIIHTTECHforestinthepartition.
Answer:A
3. IIHTcorporatenetworkconsistsofWindows2003domain,whereintheclient
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

1/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

computers are Windows 2000 Professional and Windows NT Workstations. In


ordertohavethenameresolutionofprewindows2000clientsthemanagement
andITinfrastructureteamhasdecidedtohavetwoWINSserversinthenetwork.
Which of the following will make sure that the WINS servers update each
othersdatabasedynamically?
A.AddLMHOSTSoneachserver
B.ConfigureeachWINSserverasaWINSclientoftheotherWINSserver
C.ConfigureaHOSTStableoneachWINSServer
D.ConfigureeachWINSserverbothasapushpartnerandasapullpartnerofthe
otherWINSserver
Answer:D
4. Whichserviceshouldyouusesothecomputersonyournetworkcanresolve
NETBIOSnameswithoutanyadministrativework?
A.Telnet
B.DNS
C.FTP
D.HOSTS
E.WINS
Answer:E
5.IIHT.comhasserversthatrunWindowsServer2008.Youareanadministrator
atIIHT.com.ToassignIPsdynamicallytoallclientcomputers,youinstalland
configure a member server named IIHTDHCP as a Dynamic Host Control
Protocol (DHCP) server. You configure all client computers to get their IP
addresses automatically from IIHTDHCP. The users at client computers
complain that their machines are not receiving IP address from IIHTDHCP.
TheysaythattheircomputersaregettingIPaddressesfrom129.168.x.xrange.
YoufindoutthattheDHCPserverhasstopped.ThesettingsonCKDHCPare
configuredcorrectly.WhatshouldyoudotomakesurethattheCKDHCPserver
isnotstoppedandallclientmachinesareobtainingIPaddressesfromCKDHCP
serverautomatically?
A. Reconfigure the CKDHCP server to assign IP addresses to all client machines
usingDNSsettings
B.RestarttheDHCPserviceonCKDHCPserver
C.RestarttheCKDHCPserver
D.AuthorizetheDHCPservertoassignIPaddressestoclientcomputers
Answer:D
6. YouareanenterpriseadministratorforIIHT.ThecorporatenetworkofIIHT
consists of a DHCP server that runs Windows Server 2008. Which of the
followingoptionswouldyouchoosetoreducethesizeoftheDHCPdatabase?
A. Enable the File is ready for archiving attribute of the dhcp.mdb file, from the
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

2/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

propertiesofdhcp.mdbfile.
B.EnabletheCompresscontentstosavediskspaceattributeofthedhcp.mdbfile,
fromthepropertiesof
dhcp.mdbfile.
C.ReconcilethedatabasefromtheDHCPsnapin.
D. Run jetpack.exe dhcp.mdb temp.mdb from the folder that contains the DHCP
database.
Answer:D
7. YouareanenterpriseadministratorforIIHT.Thecompanyconsistsofahead
officeandabranchoffice.Thecorporatenetworkofthecompanyconsistsofa
single Active Directory domain. All the servers in the domain run Windows
Server2008.Recentlythebranchofficeusershavestartedcomplainingthatthey
are unable to access shared resources in the head office. To diagnose the
problem,youcheckedtheIPaddressesofthecomputersinthebranchofficeand
found that they have IP addresses in the range of 169.254.x.x. Which of the
followingoptionswouldyouchoosetoensurethatbranchofficecomputerscan
connecttoshareresourcesinboththeheadofficeandthebranchoffice?What
shouldyoudo?
A.IncludetheheadofficesDHCPserveraddressintheBroadcastAddressDHCP
serveroption
B.Onamemberserverintheheadoffice,configureaDHCPrelayagent.
C. Include the main offices server IP addresses in the Resource Location Servers
DHCPserveroption.
D.Onamemberserverinthebranchoffice,configureaDHCPrelayagent.
Answer:D
8. As a network administrator, you have upgraded all servers to Windows
Server2008.YouarerequiredtoconfigureIPv6addresstoallcomputersinthat
network. The company has four departments and a global address prefix
3FFA:FF2B:4D:B0Q0::/41 is assigned. You are required to assign a subnet to
each department. Which subnetted prefix will you assign to the fourth
department?
A.3FFA:FF2B:4D:COOO::M3
B.3FFA:FF2B:4D:C800::/43
C.3FFA:FF2B:4D:F000::/4S
D.3FFA:rF2B:4D:B400::/43
Answer:B
9. OnanetworkconfiguredtouseIPv6,aDynamicHostConfigurationProtocol
(DHCP) server on a server called DHCP1 running on Windows 2008 server is
installed.Also,IPaddressandotherconfigurationsettingsarenotautomatically
allocatedtoDHCPclientsonasubnetthatdoesnotuseDHCPvGfromDHCP1.
Inthiscase,howistheManagedAddressConfigurationflagandotherstateful
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

3/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

configurationflagconfiguredintherootadvertisement?
A.SetbothManagedAddressConfigurationsto1andotherstatefulConfiguration
flagto0
B.SetBothManagedAddressConfigurationandOtherStatefulConfigurationflag
to0.
C.Set both Managed Address Configuration to 0 and Other stateful Configuration
flagto1
D.SetbothManagedAddressConfigurationandotherstatefulConfigurationflagto
1
Answer:B
10. YouareanenterpriseadministratorforIIHT.Thecompanyconsistsofahead
officeandabranchoffice.Thecorporatenetworkofthecompanyconsistsofa
single Active Directory domain. All the servers in the domain run Windows
Server2008.ThecompanysnetworkusesIPv4networking.Youhaverecently
installedanewWindowsServer2008serverinthebranchofficeandconfigured
it with two network interfaces. Which of the following options would you
choosetoconfigureroutingontheserveratthebranchoffice?(Choosetwo)
A.EnabletheIPv4RouterRoutingandRemoteAccessoptionontheserveratthe
branchoffice.
B.RunthenetshrasipsetaccessALLcommandontheserveratthebranchoffice.
C.InstalltheRoutingandRemoteAccessroleontheserveratthebranchoffice.
D.Runthenetshinterfaceipv4enablecommandontheserveratthebranchoffice.
Answer:A,C
11. Network Access Protection (NAP) will only work with certain operating
systems at the time of Windows 2008 Server release. What operating systems
willNAPsupport?
A.WindowXP
B.WindowsXPServicePack3
C.WindowsVista
D.WindowsServer2008
Answer:B,C,D
12. The corporate network of IIHT contains a Windows Server 2008 that has the
Network Policy Server (NPS) service role installed. Which of the following
optionswouldyouchoosetoallowVPNaccesstoonlythemembersofaglobal
groupnamedIIHTStafftothenetwork?
A.Createanewnetworkpolicy,defineagroupbasedconditionforIIHTStaff,Set
theaccesspermissiontoAccessGranted,andsettheprocessingorderofthepolicy
to1.
B.AddIIHTStafftotheRASandIASServersgroup.
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

4/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

C.Createanewnetworkpolicy,defineagroupbasedconditionforIIHTStaff,Set
theaccesspermissiontoAccessGranted,andsettheprocessingorderofthepolicy
to3.
D.AddIIHTStafftotheNetworkConfigurationOperatorsgroup.
E.Noneoftheabove
Answer:A
13. On the corporate network of IIHT the Network Access Protection (NAP) is
configured. You have configured the 802.1x authentication to all the access
points that will be used to access to the corporate network using wireless
computers to ensure secure wireless access. Which of the following options
would you choose to ensure that all the client computers that try to access the
corporatenetworkareevaluatedbyNAP?
A.ConfigureaConnectionRequestPolicyhavingEAPTLSastheonlyavailable
authenticationmethod.
B.ConfigureallaccesspointsasRADIUSclientstotheRemediationServers.
C. Configure a Network Policy having the Remote Access Server as the only
availableauthenticationmethod.
D. Configure all access points as RADIUS clients to the Network Policy Server
(NPS).
E.Noneoftheabove
Answer:A
14. IIHT.comhasaserverwithActiveDirectoryDomainandanEnterpriseRoot
Certificate authority installed. To protect the VPN connection, IIHT.com has
decided to employ Network Access Protection (NAP) on the server. You are
giventhetaskforimplementingtheNAPontheserver.Youbuildtwoservers
namedIIHTNPSandIIHTVPN.Youconfigurethefunctionsonbothserversas
shownintheexhibit.Whatshouldyoudotoensurethatthesystemhealthpolicy
isimplementedonallclientcomputersattemptingtoconnecttotheVPNserver?
A.ConfigureaNAProleonanEnterpriseCertificateServer
B.ReconfigureIIHTNPSasaRadiusClient
C.ConfigureaNAProleandaddittoadomaincontroller
D.ReconfigureIIHTVPNasaRadiusclient
Answer:D
15.YouinstallaWindowsServer2008withroutingandremoteaccessonaserver
atIIHT.com.YouconfiguretheservertoactasacorporateVPN(VirtualPrivate
Network) server. All the client computers at IIHT.com have Windows XP
Professional, Windows 2000 professional or Windows Vista installed. The
remoteusersofIIHT.comusethisservertoconnecttothecompanysnetwork
domain.SensitivedataistransmittedfromtheremoteusersthroughVPNserver.
The companys security policy dictates that each user or computer should use
publickeyinfrastructure(PKI)toconnecttothedomainforthetransmissionof
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

5/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

sensitive research data. You need to ensure that the VPN server meets those
securityrequirements.WhatshouldyoudotosecuretheVPNconnection?
A. Use the Kerberos version 5 authentication protocol to create a custom IPSec
policy
B. Use the Preshared authentication by creating a policy for a highly secure data
transmission
C. Open the command line on the server and run secedit/refreshpolicy
machine_policy
D.ImplementL2TP/IPSecpolicytocreatecertificatebasedauthentication
Answer:D
16. IIHThasacorporatenetwork.NetworkAccessProtectionisconfiguredonit.
Aspercompanypolicy,strictsecuritymeasuresarerequiredtosecurethedata
whenitistransmittedbetweentheserversandtheclients.Usersconnecttothe
corporate network through their laptops or PCs to use network resources. You
have to create a strict access requirement that will stop any other person
connectingtothecorporatenetworkandusingnetworkresources.Whatshould
youdotoimplementtherestrictedaccesscontrol?
A.AddandconfigureanIPSecEnforcementNetworkpolicy
B.Addandconfigure802.1XEnforcementNetworkpolicies
C.AddandconfigureaWiredNetworkGrouppolicy
D.AddandconfigureExtensibleAuthenticationProtocol(EAP)Enforcement
Answer:A
17.YoudeployaDFSservertotheheadquartersandeachbranchofficeandaDFS
nameishostedoneachoftheDFSservers.Managementneedsclientstoconnect
to their local DFS server if it is available and then connect to any other DFS
server if the local DFS server is not available. Which method you will
configure?
A.RandomOrder
B.LowestCost
C.ExcludestargetsOutsideOftheclientssite
D.ClientsfallBacktopreferredTargets
Answer:A
18. You need to use disk quotas to send an email to users when they have
consumed800Mbofdiskspaceandpreventusersfromconsumingmorethan1
GBofdiskspace.Howwillconfigureit?
A.Createahardquotawitha800mblimitandasecondsoftquotawithalimit1GB
B.Createasoftquotawitha800MBlimitandasecondquotawitha1GBlimit.
C.Createahardquotawitha1GBlimit.Createawarningat80percent
D.Createasoftquotawitha800MBlimit.Createawarningat80percent
http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

6/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

Answer:C
19. You notice that Microsoft has released a Service Pack for Windows Vista.
However,whenyouopenthe
WSUSconsoleandreviewupdates,youdonotseeanyservicepackslisted.Youdo
see recent security updates available. What is the most probable cause that no
servicepacksareavailable?
A.MicrosoftdoesnotprovidetheabilitytodeployservicepacksusingWSUS
B.ServicepacksareavailableonlyforWindowsServeroperatingsystems
C.WSUSisnotproperlydownloadingupdatesfromMicrosoftupdateservers
D.TheServicePacksupdatetypeisnotselectedintheWSUSoptions
Answer:D
20.YounoticethatanewcriticalsecurityupdatehasbeenreleasedtotheMicrosoft
updatesite.YouwanttodownloadthisupdatetoyourWSUSserverandinstall
it on all of your corporate computers as soon as possible. You approve the
update for install to the All Computers computer group and set an install
deadlineof11:00p.m.ofthesameday.Whenyoureturntotheofficethenext
morningyounoticethattheupdatewasnotinstalledonanyComputers.Whatis
themostlikelycausethattheupdatewasnotinstalled?
A.TheWSUSserverlostconnectivitytotheInternet
B.Youmustapprovetheupdateforeachcomputerindividually
C. The Automatic Updates Detection Frequency is set to a period longer than the
amountoftimethathaselapsedsinceyouapprovedtheupdate
D.Theclientcomputersneedtoberebootedbeforetheupdatecanbeinstalled
Answer:C

PostedbyMukeshThakurat2:53AM
Recommend this on Google

Nocomments:
PostaComment

http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

7/8

28/12/2015

STUDYNOTESFORSTUDENTS:server2008multiplechoicequestionsandanswers

Enteryourcomment...

Commentas:

Publish

GoogleAccount

Preview

NewerPost

Home

OlderPost

Subscribeto:PostComments(Atom)

PictureWindowtemplate.Templateimagesbycompassandcamera.PoweredbyBlogger.

http://thakurmagic79.blogspot.in/2013/01/server2008multiplechoicequestions.html

8/8