Anda di halaman 1dari 9

E.

ANCOL

1.Sejarah
Wiwit awal Ancol diadakake nalika tahun 1966.Ancol
yaiku objek wisata
ing Jakarta Utara.
2.Bagian-Bagian
a.Laut lan Taman

Yaiku wahana hiburan sing kahananipun laut sing


seger lan indah.Laut lan taman nduweni sawernaning objek
yaiku laut vestifal,,indah,elok,ria,carnival bach club,lan danau
impian.

b.Gelanggang Samudra Ancol

Yaiku Them Park ketelu sing dikembangipun dening


Ancol. Papan iki kanggo ndeleng pertunjukan atraksi kewan
cerdik sing wis dilatih.
c.Sea World

Yaiku panggonan lumba- lumba teng pundi


pengunjungenipun lare alit sing seneng dolanan kalih lumbalumba.

d.Putri Duyung Cottages

Yaiku festifal khusus kados panggonan


serbaguna,panggonan rapat,lan panggonan pesta laut.
e.4D
Yaiku panggonan khusus sing kanggo nonton film
4D.Sing menawi pengunjung kedah ngaggem kacamata khusus
4D.

F.DUFAN

1.Sejarah
Dufan (Dunia Fantasi) diresmikake nalika tanggal 29
Agustus 1985 yaiku Utara panggonan hiburan sing letake ing
kompleks Taman Impian Jaya Ancol,Jakarta.
2.Bagian-Bagian
a.Turangga Rangga

Yaiku ciri khas taman dolanan ing kawasan


Jakarta.Dolanan iki sing komedi putar.
b.Tornado Puter

Yaiku wahana sing beroperasi kawit 10 Juni 2007 lan


diresmikake
dening
Gubernur
Jakarta
yaiku
Bapak
Sutiyoso.Wahana iki uga banget memacu adrenalin amarga
pengoperasianipun saat badhe numpak langsung dinumpakake
ing nduwur,kito dijungkir balikaken.
c.Kicir-Kicir

Yaiku sawernaning wahana kayanipun kicir-kicir utawa


baling-baling sing badhe muter-muterake penumpang
kesedoyo arah 3 dimensi,lan wahana iki uga menguji
adrenalin penumpangipun.
d.Istana Boneka

Yaiku sawernaning istana sing nyajikake perpaduan


budaya dunia karo sawernaning boneka sing ngaggem
klambi khas budaya daerah dhewek-dhewek.
e.Kora-Kora

Yaiku wahana perahu ayun sing gedhe lan ayunane


sayah sue sayah banter.
f.Histeria

Yaiku wahana sing wujude menara lan dhuwure 56


meter.Ing wahana iki pengunjung bisa ngraksakaken desiran
adrenalin saat diluncuraken ing nduwur karo kecepatan gutul
4G lan ditibakna karo kapasitas minus 1G.wahana iki uga
banget menguji adrenalin.
g.Ice Age
Ing wahana iki pengunjung arep dijak ngarungi
cerita ice age ing
jaman mbiyen nganggo prau lan sinau
kepriwe kedadeyane Zaman es.
h.Halilintar

Halilintar mula beroperasi nalika 1987.Dalam


serangke kereta isine 6 gerbang lan sagerbong penumpang
ana rong baris lan rong kolom papan njagong.
i.Biang Lala

Yaiku wahana kincir gedhe sing nggawakake


penumpang ngantek puluhan meter kang nduwur gutul
ngisor.