Anda di halaman 1dari 19

Correctional Administration

CRIMINOLOGISTS Licensure Examination


Third Day Afternoon Session
================================================================
REVIEW QUESTIONS IN
CORRECTIONAL ADMINISTRATION

SET A

---------------------------------------------------------------INSTRUCTION: Select the correct answer for each of the following questions.
Mark only one answer for each item by marking the box corresponding to the
letter of your choice on the answer sheet provided. STRICTLY NO ERASURES
ALLOWED. Use pencil no. 1 only.
---------------------------------------------------------------1.

As a matter of procedure, the fourth pillar of the Criminal Justice System,


Corrections Pillar, takes over once the accused
A. has been delivered to the New Bilibid Prison
B. received the order of the court
C. after having been found guilty, meted out the penalty for the crime he
committed
D. has been arrested by the police and has been investigated of the
crime

2.

The Correctional System in the Philippines is under three distinct and


separate departments of the national government. They are the following,
except
A. The Department of National Defense
B. The Department of Justice
C. The Department of Interior and Local Government
D. The Department of Social Welfare and Development

3.

Regional Rehabilitation Center for Youth (RRCY) in the country are


established to provide care and rehabilitation to juvenile in conflict with the
law who are 9 - 17 years old. How many RRCY existing in the Philippines?
A. Eight (8)
B. Ten (10)
C. Twelve (12)
D. Sixteen (16)

4.

The central office of the BUCOR is located in ____, where the Director, the
assistant directors and the general administration staff are holding official
functions.
A. Camp Crame, Quezon City
B. Camp Aquinaldo, Quezon City
C. New Bilibid Prison, Muntinlupa City
D. Maximum Security Prison
52

Correctional Administration

5.

During the pre-colonial times, the informal prison system in the Philippines
was
A. barbaric and institutionalized
B. trial by ordeal
C. tribal and community-based
D. based on the Kalantiao Code

6.

The formal prison system in the Philippines started only during the
Spanish regime, where an organized corrective service was made
operational. Established in 1847 pursuant to Section 1708 of the Revised
Administrative Code and formally opened by Royal Decree in ____.
A. 1621
B. 1702
C. 1865
D. 1898

7.

The Old Bilibid Prison was constructed as the main penitentiary in


Oroquieta Street, Manila and designed to house the prison population of
the country. This prison became known as the
A. Bilibid Prison I
B. Correctional de bilibid
C. Manila National Prison
D. Carcel y Presidio Correccional

8.

The Bureau of Corrections in the Philippines is an agency under the


A. Department of Justice
B. Department of Interior and Local Government
C. Office of the President
D. Office of the Provincial Governor

9.

What is called the institutional record of an inmate which consists of his


mittimus or commitment order issued by the Court after conviction?
A. Carpeta
B. Sentenced Mittimus
C. File 201
D. None of these

10. It refers to shock incarceration regime for adults and juveniles, originated
in America, which emphasize discipline and physical training in a militarystyle environment. Which one of these?
A. Boot legs
B. Boot Camps
C. Mud Camps
D. Jamboree camps

53

Correctional Administration

11. The Borstal Institution founded by Sir Evelyn Ruggles-Brise was


established in
A. 1902
B. 1911
C. 1935
D. 1931
12. Which of the following records is not necessarily included in the carpeta of
prisoners?
A. the prosecutor's information
B. the decisions of the trial court
C. certificate of non-appeal
D. the police investigation report
13. One of the following is not an Executive Clemency.
A. Reprieve
B. Absolute Pardon
C. Probation
D. Commutation of sentence
14. When the San Ramon prison and penal farm in Zamboanga City was
established?
A. October 16, 1974
B. August 21, 1869
C. June 04, 1801
D. March 16, 1621
15. Before the reconstruction of San Ramon Prison, the Americans established
in 1904 a penal settlement, which became known today as Iwahig Prison
and Penal Farm. Which of these?
A. Guhit Settlement Farm
B. Iuhit Penal Settlement
C. Iguhit Settlement Farm
D. Ingunit Penal Settlement
16. The first RDC facility was created in Building No. 9 of the Maximum
Security Compound and was relocated to the Medium Security Compound
of Camp Sampaguita. Historically, this statement is
A. True
B. False
C. Partially true
D. Partially false
17. Under the BUCOR Manual of Operation, how long should an inmate stay at
the RDC and he should be due for transfer to the designated camp?
A. 30 days
54

Correctional Administration

B. 60 days
C. 90 days
D. 15 days
18. As per the organizational structure of the BUCOR and the given function of
the office, under what office the chief of the RDC directly reports?
A. The Director
B. The Deputy Director
C. The Head of the Technical Division
D. Secretary of Justice
19. Being the initial stop of every national male prisoner, the RDC greatly
improved its rehabilitative programs. By the adoption of the behavioral
modification modality, a program for drug dependents, the RDC was
converted into a Therapeutic Community Camp on
A. February 6, 2003
B. March 7, 2004
C. April 8, 2003
D. February 22, 1990
20. A prison model or theory which argues that an inmates mode of adaptation
to prison is influenced by factors external to the immediate context of the
prisons, as well as the immediate conditions of imprisonment. Which one
of these?
A. Importation model
B. Exportation Model
C. Family Model
D. None of these
21. The Philippine Legislature during the American regime passed Act No. 1876
providing for the establishment of a prison in _____. The prison was built
for the prisoners of the province and insular prisoners who were members
of the non-Christian tribes of the Mountain Provinces and Nueva Viscaya.
A. La Trinidad, Benguet
B. Tiger Hill, Ifugao
C. Baguio Jail and Prison
D. Bontoc, Mt. Province
22. Among the penal farms in the country, ____ is the largest operating
institution under the BuCor covering a total land area of more or less
28,000 hectares.
A. Sablayan Prison and Penal Farm
B. Davao Prison and Penal Farm
C. San Ramon Prison and Penal Farm
D. Iwahig Prison and Penal Farm

55

Correctional Administration

23. The San Ramon Prison and Penal Farm was established on August 13, 1870
as
A. Correccional de San Ramon
B. Colonia Penal de San Ramon
C. Ramon Blanco Colonia de Penal
D. Espanyol Colonia de Penal
24. The Bureau of Jail Management and Penology or BJMP was created to
address the growing concerns of jail management and penology. The law
that created the BJMP was
A. Republic Act 8551
B. Republic Act 6425
C. Republic Act 4890
D. Republic Act 6975
25. What theory of punishment proposes that sentencing can contribute
towards reducing crime by removing potential offenders from the
community, so eliminating their capacity to commit offenses?
A. Retribution
B. Incapacitation
C. Atonement
D. Reformation
26. Primarily, its clients are detainees accused before a court who are
temporarily confined in such jails while undergoing investigation, awaiting
final judgement and those who are serving sentence promulgated by the
court 3 years and below. Which one of the following?
A. The BJMP
B. The BUCOR
C. The CIW
D. All of the above
27. On January 2, 1991, the BJMP was created thru R.A. No. 6975 as a line
Bureau under the
A. Department of Justice
B. Department of Social Welfare and Development
C. Department of Interior and Local Government
D. Office of the Vice President
28. The BJMP is the upgraded version of its forerunner, the Office of Jail
Management and Penology of the defunct PC/INP last headed by
A. BRIG GEN Rafael Crame
B. BRIG GEN Arsenio Concepcion
C. BRIG GEN Fabian Ver
D. BRIG GEN Antonio Rodriquez

56

Correctional Administration

29. The first chief of the BJMP upon its creation was ____ who took his oath of
office on July 1, 1991.
A. Director Charles Mondejar
B. Director Charles Montalban
C. Director Charles Morrales
D. Director Charles Mariano
30. R.A. No. 9263 provides that the BJMP shall be headed by a Chief who is
assisted by 2 Deputy Chiefs, and 1 Chief of Directorial Staff, all of whom
are appointed by the President. What is R.A. No, 9263?
A. BJMP Professionalization Act of 2004
B. BFP and BJMP Professionalization Act of 2004
C. BFP Professionalization Act of 2004
D. Law Repealing RA 6975
31. The second officer in command of the BJMP is the ___ with the rank of
Chief Superintendent.
A. Deputy Chief for Administration
B. Deputy Chief for Operations
C. Chief of the Directorial Staff
D. Most senior Commissioned Officer
32. When the Americans took over in the 1900s, the Bureau of Prisons was
created under the ____ known as Reorganization Act of 1905.
A. Act No. 1407
B. Act No. 1745
C. Act No. 2204
D. Act No. 1905
33. Provincial jails are under the management, administration and control of
their respective provincial governments.
Inmates who are serving
sentences from ___ are confined in these jails.
A. 3 years and above
B. 1 day to 6 months
C. 1 day to 3 years
D. 6 months, 1 day to 3 years
34. Under the law, the ___ refers to the Officer-In-Charge of the New Bilibid
Prison, the Correctional Institution for Women and the prison and penal
farms of the Bureau of Corrections.
A. Penal Supervisor
B. Warden
C. Penal Superintendent
D. Director of Prison

57

Correctional Administration

35. It refers to the deferment of the implementation of the sentence for an


interval of time; it does not annul the sentence but merely postpones or
suspends its execution. Which one of these?
A. Executive Clemency
B. Reprieve
C. Petition
D. Recognizance
36. In absolute pardon, there is total extinction of the criminal liability of the
individual to whom it is granted without any condition. It also restores
A. Political right only
B. Civil rights only
C. Civil and political rights
D. Nothing
37. The Chief of the BJMP carries the rank of ___ and serves a tour of duty that
must not exceed four (4) years.
A. Director General
B. Deputy Director
C. Director
D. Warden
38. In every province, the BJMP operates and maintains a Provincial Jail
Administrators Office headed by a _____, to oversee the implementation of
jail services of all district, city and municipal jails within its territorial
jurisdiction.
A. Provincial Director
B. Provincial Warden
C. Provincial Deputy Director
D. Provincial Administrator
39. The Board of Pardon and Parole may not consider the release on
pardon/parole of a national prisoner who is serving sentence in a
municipal, city, district or provincial jail unless
A. the confinement in said jail is in good faith or due to circumstances
beyond the prisoner's control
B. upon the request of the President
C. the prisoner is over 70 yrs of age
D. the jail which he is being committed is over crowded
40. Petitions
for
parole
shall be
addressed to the
_____.
And the Board may consider cases for parole, commutation of sentence or
conditional pardon of deserving prisoners whenever the interest of justice
will be served thereby.
A. Office of the President
B. Secretary of Justice
58

Correctional Administration

C. Chairman or Executive Director of the Board


D. Director of Bureau of Corrections
41. Upon receipt of a petition for absolute pardon, the Board should refer the
petition to the Probation and Parole Officer who should conduct an
investigation within ___.
A. 10 days
B. 15 days
C. 20 days
D. 30 days
42. Other penal colonies were established during the American regime. On
November 27, 1929, the ____ was created under Act No. 3579.
A. Davao Penal Colony
B. Correctional Institution for Women
C. New Bilibid Prison
D. Sablayan Penal Colony and Farm
43. On November 15, 1940, all inmates of the Old Bilibid Prison in Manila were
transferred to the new site. The new institution was officially named as the
New Bilibid Prison on _____.
A. January 22, 1941
B. February 22, 1942
C. March 22, 1943
D. April 22, 1945
44. In the 1980s, Camp Sampaguita was constructed and became today as
A. Maximum Security Prison Camp
B. Medium Security Prison Camp
C. Minimum Security Prison Camp
D. The Bukang Liwayway Camp
45. Under Proclamation No. 72 issued on September 26, 1954, another prison
facility was established in Occidental Mindoro. Which one of these?
A. Iwahig Prison Penal Farm
B. Sablayan Prison and Penal Farm
C. San Ramon Prison and Penal Farm
D. Davao Prison and Penal Farm
46. The Leyte Regional Prison was established on January 16, 1973 under A. Proclamation No. 1101
B. Proclamation No. 1102
C. Proclamation No. 1103
D. Proclamation No. 1104

59

Correctional Administration

47. Recognizing the need to properly orient newly committed prisoners to the
Bureau of Corrections, the Reception and Diagnostic Center (RDC) was
created through Administrative Order No. 8, series of 1953 of the
A. Department of Trade and Industry
B. Department of Health
C. Department of Interior and Local Government
D. Department of Justice
48. Under the rules, a petition for executive clemency should be referred by the
Board to the _____ for comment and recommendation if the crime
committed by the petitioner is against national security or public order or
law of nations.
A. Secretary of National Defense
B. Chief Executive
C. Secretary of Justice
D. Director of the BUCOR
49. In case of an alien, the petition for executive clemency should be referred
to the
A. Bureau of Immigration
B. Department of Justice
C. Department of Foreign Affairs
D. Any of the above
50. Prisoners who escaped or evaded service of sentence are not eligible for
executive clemency for a period of ____ from the date of their last
recommitment to prison or conviction for evasion of service of sentence.
A. 2 years
B. 4 years
C. 1 year
D. 6 months
51. One of the following is the fundamental basis in the grant of parole to a
prisoner.
A. There is a reasonable probability that upon his release he will be law
abiding
B. The petitioner is old aged
C. Justice requires the grant as per order of a court
D. All of the above
52. When the penalty is imprisonment, the sentence is carried out either in the
municipal, provincial or national penitentiary depending on
A. the judge who issue the order
B. the ability of the accused to get immediate rehabilitation
C. the availability of funds in prison or jails
D. the length of the sentence meted out
60

Correctional Administration

53. The correctional organization is a complex, hybrid organization that utilizes


two distinct, yet related management subsystems to achieve its goals.
Which one of these?
A. Management of correctional employees and delivery of correctional
services to offender population
B. administration of the parole and probation system
C. Custody and supervision of inmates
D. Rehabilitation of inmates the soonest time
54. Correctional organization have two ideologically competing suborganizational structures, the custodial organization, with its emphasis on
control and surveillance of offender activities; and the treatment
organization
A. emphasizing on making a living inside prison
B. emphasizing on preventive discipline
C. emphasizing on treating special offenders
D. on the goals and methods of treatment and rehabilitation
55. If, based on the Pre-Parole Investigation Report conducted on the prisoner,
there is a clear and convincing evidence that his release on parole will
endanger his own life and those of his relatives or the life, safety and wellbeing of the victim, his relatives, his witnesses and the community, the
release of the prisoner should be
A. deferred until the danger ceases
B. disapproved by the Board
C. referred to the Office of the President for comment
D. granted and placed on the witness protection program
56. This refers to information concerning an inmates personal circumstances,
the offense he committed, the sentence imposed, the criminal case
numbers in the trial and appellate courts, the date he commenced service
for sentence, the date he was received for confinement, the date of
expiration of his sentence, the number of previous convictions, if any, and
his behavior or conduct while in prison. Which one of the following is
defined?
A. Carpeta
B. Prison Record
C. File 201
D. Mittimus
57. Under the rules, how long does an inmate stay at the quarantine cell upon
admission in the Reception and Diagnostic Center for physical
examination?
A. 10 days
B. 5 days
61

Correctional Administration

C. 15 days
D. 20 days
58. After the quarantine period, the inmate should remain at the Reception and
Diagnostic Center for a period not exceeding _____ where he should
undergo psychiatric, psychological, sociological, vocational, educational
and religious and other examinations.
A. 30 days
B. 25 days
C. 55 days
D. 90 days
59. What should an inmate, before admission in the Reception and Diagnostic
Center, present?
A. Mittimus/Commitment Order of the court
B. Information and Court decision in the case
C. Certificate of Detention
D. All of the above
60. Under the rules, an inmate may not wear a wig or artificial hairpiece, unless

A. the hair piece makes him look better


B. medical authorization to do so is approved by the superintendent
C. no hairpiece is available
D. upon request and approved by the Director of Prison
61. The newly-admitted inmate should be issued two
uniform/suits and two (2) t-shirts. This statement is
A. Correct under the rules
B. Correct as a prerogative by the prison authorities
C. Correct as the inmate can bring his own clothing
D. Incorrect

(2)

regulation

62. The BUCOR has a Classification Board that classifies inmates according to
its Manual of Operation. The chairman of this classification board is the
A. Superintendent
B. Chief of the RDC
C. Medical Officer
D. Chief of the Custodial Force
63. Which of the following should be classified as a maximum security
prisoner?
A. high security risk inmates
B. those sentenced to death
C. those whose minimum sentence is twenty (20) years imprisonment
D. All of the above
62

Correctional Administration

64. Those inmates who have two (2) or more records of escapes but they have
served eight (8) years since they were recommitted should be classified as

A. Maximum security prisoners


B. Medium Security prisoners
C. Minimum security prisoners
D. Unclassified incorrigibles
65. According to the BUCOR manual of operation, the color of uniform, as to
security classification, of a Maximum security inmate is A. Tangerine
B. Blue
C. Brown
D. Gray
66. Which of the following is considered as a third class inmate?
A. one who has either been previously committed for 3 or more times
as a sentenced inmate
B. a newly arrived inmate
C. one whose known character and credit for work while in detention
D. a colonist
67. In order to be qualified as a colonist, the Director of Correction may, upon
the recommendation of the Classification Board, an inmate should A. be at least a first class inmate and has served one 1 year
B. have served imprisonment with good conduct for a period equivalent
to one fifth (1/5) of the maximum term of his prison sentence, or
seven (7) years in the case of a life sentence
C. have applied for pardon or parole
D. A and B must have been complied with
68. A colonist shall have the following privileges, except
A. credit of an additional GCTA of five (5) days for each calendar month
while he retains said classification aside from the regular GCTA
authorized under Article 97 of the Revised Penal Code
B. automatic reduction of the life sentence imposed on the colonist to a
sentence of thirty (30 ) years
C. to the approval of the Director, to have his wife and children, or the
woman he desires to marry, live with him in the prison and penal
farm
D. All of the above
69. The grant of colonist status may, for cause, be revoked at anytime by the
Superintendent with the approval of the Director. This statement is
A. Correct, as part of the rules (Manual of Operation)
63

Correctional Administration

B. Correct, as mandated by the Revised Penal Code


C. Correct, as part of DOJ Department Order
D. Correct, as an Executive Order
70. An inmate may be transferred by the Director upon the recommendation of
the Superintendent concerned to another prison facility. Which of the
following is the fundamental purpose of the transfer?
A. Security of the inmate
B. Bringing the inmate closer to his family
C. Punishment of incorrigible inmates
D. Effective custody and control
71. Who may direct, as the occasion may require, the transfer of inmates from
a national prison to a provincial jail, or vice versa?
A. President
B. Secretary of Justice
C. Director of BUCOR
D. Provincial Governor
72. The Superintendent of a prison may authorize an inmate to be taken out of
prison in the following instances, except A. Conjugal visit of a male inmate to the CIW
B. to appear in court or other government agency as directed by
competent authority
C. for medical examination/treatment or hospitalization in an outside
clinic or hospital
D. to view the remains of a deceased relative
73. Who may grant Good Conduct Time Allowance (GCTA) to an inmate who
displays good behavior and who has no record of breach of discipline or
violation of prison rules and regulations?
A. The President
B. The Secretary of Justice
C. The Director of Corrections
D. The Court
74. All offenders who demonstrate good behavior earns one telephone call to
an authorized individual every 90 days. In such case, the telephone calls
are monitored and do have a duration of ____.
A. not exceeding 5 minutes
B. not exceeding 10 Minutes
C. not exceeding 15 minutes
D. 30 minutes with only 5 min allowable extension

64

Correctional Administration

75. An inmate or detainee who wants to get married may submit a written
request to the Superintendent. The Superintendent may approve an
inmates request to marry, except
A. a legal restriction to a marriage exists
B. the proposed marriage presents a threat to the security or good
order of the prison
C. the proposed marriage presents threat to the protection of the public
D. All of the above
76. In case an inmate is given disciplinary action, the Board of Discipline is
authorized to impose any of the following disciplinary measures, except A. Additional penalty for service of sentence
B. Caution or reprimand
C. Cancellation of recreation, education, entertainment and visiting
privileges
D. Deprivation of GCTA for a specific period
77. As a general rule, use of instruments of restraint of restraint, such as
handcuffs and strait jackets, should not be applied as punishment, but
rather
A. to prevent an escape during an inmates transfer or movement
B. to prevent an inmate from harming himself or others, or from
destroying public or private property
C. to lock up the inmate on quarantine cell, as necessary
D. A and B are correct
78. An infant born while the mother is serving sentence in the CIW may be
allowed to stay with the mother for a period not exceeding ___.
A. 1 year
B. 2 years
C. 6 months
D. 1 yr, 6 months
79. Who may authorize an inmate to donate to a licensed physician, surgeon,
known scientist or any medical or scientific institution, including eye
banks, and other similar institutions, any organ, part or parts of his body?
A. The President
B. The Secretary of Justice
C. The Director of the Bureau
D. The Medical officer of the Bureau
80. Who among the following may authorize release of an inmate?
A. the Supreme Court or lower courts, in cases of acquittal or grant of
bail
B. Both A and C

65

Correctional Administration

C. the President of the Philippines, in cases of executive clemency or


amnesty
D. the Secretary of Justice
81. The probation system of treating offenders without imprisonment was first
adopted in Massachusetts in ___and afterward adopted in France, Belgium,
and various American states.
A. 1878
B. 1842
C. 1780
D. 1901
82. The first Director of the Bureau of Correction, in 1904 to 1910 was
A. Lt. Col. Paulino Santos
B. Col. Eduardo Quintos
C. Lt. George Wolfe
D. Ramon Victorio
83. According to the rules at the BUCOR, head counts of inmates are
conducted. How many times in 24 hours do the authorities conducts head
count?
A. four times a day
B. six times a day
C. three times a day in 3 shift
D. five times a day
84. Probation may be granted whether the sentence imposes a term of
imprisonment or a fine only but the application for probation should be
filed with the
A. Trial court
B. Appellate court
C. Prosecutors office
D. Board of Pardons and Parole
85. Can an order granting or denying probation be appealable under the law?
A. No, PD 968 do not allow it
B. Yes, PD 968 allows it
C. It depends upon the court
D. Yes, PD 603 allows it
86. Under the law, the probation officer shall submit to the court the
investigation report on a defendant not later than
A. 10 days from receipt of the order
B. 15 days from receipt of the order
C. 30 days from receipt of the order
D. 60 days from receipt of the order
66

Correctional Administration

87. The general concept of punishment is that


A. it is an infliction of some sort of pain on the offender for violating the
law
B. it is for the purpose of trial by ordeal
C. it is for personal revenge
D. it is a restriction offending members of society
88. ___ is the latest justification of punishment. Under this theory, society can
best be protected from crime if the purpose of imprisonment is to reform or
rehabilitate the prisoner.
A. Reformation
B. Incapaciation
C. Expiation
D. Fine
89. Release from prison, are intended to reform the offender. This is a new
concept of correctional administration. Thus, reformation and rehabilitation
are now thought of as
A. Treatment through institutional programs
B. Limitation of punishment
C. Concealing criminal activities
D. Treatment through non-institutional programs
90. What school of thought in criminology/ penology admits that minors are
incapable of committing crime because they have not reached the age of
responsibility?
A. Classical
B. Neo-classical
C. Positivist
D. Mixed
91. Sir Evelyn Ruggles Brise, Director of English prisons, after visiting Elmira
in 1897, open the
A. Kent Reform Institution for Boys
B. Borstal Institution
C. Elmira Reformatory
D. Golden Gate Reformatory
92. Probation started in ___ with the old practice of suspending judgment and
releasing the offender on his own recognizance with the promise not to
commit any more crime.
A. England
B. America
C. Rome
D. Italy
67

Correctional Administration

93. In the Philippines, Act No. 4221 of the Philippine Assembly established
adult probation, but it was abolished in 1937 after two years of existence
because it was declared unconstitutional in the case of
A. People vs. Veneranda
B. People vs. Vera
C. People vs. De Vera
D. People vs. Devenadera
94. This concept embodies the belief that punishment keeps offenders from
committing offenses again. Which of these?
A. Deterrence
B. Reformation
C. Retribution
D. Expiation
95. Under the Probation law, how many times can offender be granted
probation?
A. Once as a minor, and another as an adult
B. Depends on the discretion of the court
C. As many times as his conviction
D. Once and only on the first offense
96. A system in prison where complete silence was enforced and prisoners
were confined in single cells at night but they do congregate work in shops
during the day. Which one of these?
A. Auburn Prison
B. Irish Prison
C. Pennsylvania Prison
D. Walnut Street Jail
97. During the 16th and 17th Century, a method of disposing offenders to the
colonies of England was by means of shipping. This was the principle of A. Banishment and Transportation
B. Judicial reprieve and recognizance
C. Capital punishment
D. Retribution and Incapacitation
98. Which one of the following is an accessory penalty which deprives the
offender his rights of parental authority, marital authority and his right to
manage his property?
A. Civil Interdiction
B. Civil Deprivation
C. Civil Interruption
D. Civil Rights Suspension

68

Correctional Administration

99. As a matter of rule, the filing of application for probation will be ___ of the
right to appeal on the part of the accused.
A. a cancellation
B. a suspension
C. a refusal
D. a waiver
100. Which one of the following is considered a forerunner of modern day
probation which involves the temporary withholding of the sentence?
A. Benefit of clergy
B. Judicial Reprieve
C. Recognizance
D. Transportation

69

Correctional Administration

ANSWER KEY
CORRECTIONAL ADMINISTRATION
SET A
1. C
2. A
3. B
4. C
5. C
6. C
7. D
8. A
9. A
10. B
11. A
12. D
13. C
14. B
15. B
16. A
17. B
18. A
19. A
20. A
21. D
22. D
23. B
24. D
25. B

26. A
27. C
28. B
29. A
30. B
31. A
32. A
33. D
34. C
35. B
36. C
37. C
38. D
39. A
40. C
41. B
42. B
43. A
44. B
45. B
46. A
47. D
48. A
49. C
50. C

51. A
52. D
53. A
54. D
55. A
56. B
57. B
58. C
59. D
60. B
61. A
62. A
63. D
64. B
65. A
66. A
67. D
68. D
69. A
70. B
71. A
72. A
73. C
74. A
75. D

***

70

76. A
77. D
78. A
79. C
80. B
81. A
82. C
83. A
84. A
85. A
86. D
87. A
88. A
89. D
90. B
91. B
92. A
93. B
94. A
95. D
96. A
97. B
98. B
99. D
00. B