Anda di halaman 1dari 3

Innovators in Computing

Hunt
1. Bell invented the phone. Edison invented the light
bulb. The Altair was the first personal computer. Who
developed it?
Answer: Ed Roberts
2. Name the Steve who invented the first Apple
Computer.
Answer: Steve Jobs and Steve Wozniak
3. Marcia ted Hoffs invention drastically changed
computing. What did he invent?
Answer: The Microprocessor
4. Doug Engelbart has invented many things that make
computing easier for us. Name three.
Answer: The Mouse, Hypermedia and Multiple
Windows
5. A revolutionary in thinking about computers, he
believed in Man Computer Symbiosis. He also
envisioned a network of computers around the world.
Name him.
Answer: J.C.R.Licklider
6. In 1990, Tim Berners-Lee wrote a new language. You
probably cannot speak it or write it. Yet you use it all
the time. What is that language?

Answer: Hypertext markup language


7. At what age did Bill Gates become interested in
computing?
Answer: 13 9.
8. What was Bill Gatess early vision of computing?
Answer: A belief that the computer would be a
valuable tool on every office desktop and in every
home
9. Your keyboard has its roots in the Typewriter which
was invented by?
Answer: Christopher Latham Sholes
10.
In 1958, William Higinbotham wrote a program
that was an interactive display for guests at
Brookhaven National Laboratory. What was it called?
Answer: Tennis for Two
11.
It was probably the first what?
Answer: Computer game
12.
She is credited with being the first computer
programmer. Name her. Use your Internet research
skills to ascertain the answer. Answer: Ada
Lovelace
13.
Grace Murray Hopper invented the first
computer compiler. What does she say about
information and knowledge?
Answer: "We're flooding people with information. We
need to feed it through a processor. A human must
turn information into intelligence or knowledge.

We've tended to forget that no computer will ever


ask a new question."
14.
In Oct. 1982, the first CD player hit the shelves.
Who came up with the idea for cds?
Answer: James T RussellVinton
15.
Gray Cerf has played a vital role in the
development of?
Answer: The internet
16.
Vinton Gray Cerfs role was so important he is
called?
Answer: The father of the internet
17.
How was the Homebrew Computer Club
important?
Answer: It brought together some of the best
computer in Computing history.
18.
In 1977, Dennis C. Hayes invented a computer
component that is essential to computer
communication. What did he invent.? What does his
device do?The PC Modem: The modem converts
analog and digital signals allowing computers to
speak across telephone lines (enabling internet
access)
19.
Scott E. Fahlman developed something to smile
about. What is it?
Answer: The smiley face in text