Anda di halaman 1dari 11

70-411 Test Bank, Lesson 22 Configuring Group Policy Preferences

15 Multiple Choice
6 Short Answer
4 Best Answer
4 Build List
4 Repeated Answer
33 questions

Multiple Choice
1. Which utility do you use to create GPO preferences?
a. Group Policy Management Editor
b. Group Policy Preference Editor
c. Group Policy Editor
d. Group Policy Wizard
Answer: a
Difficulty: Easy
Section Ref: Configuring Network Drive Mappings
Explanation: The first step in any Group Policy Preferences (GPP) setup is to open
the Group Policy Management Editor for the Group Policy Object (GPO) you want to
configure.
2. For GPP editing states, which key do you use to toggle Enable Current?
a. F4
b. F5
c. F6
d. F7
Answer: c
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: The F6 key toggles the Enable Current editing state.
3. How do you stop processing a preference if an error occurs?
a. Select the Stop processing items option on the Common tab.
b. Select the Remove this item option on the Common tab.
c. Select the Stop on any error option in the GPP Wizard.

d. Select the Stop on all errors option in the GPP Wizard.


Answer: a
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: If you choose Stop processing items in this extension if an error occurs,
no other preferences in this GPO will process if an error occurs while processing a
preference.
4. Which Windows extension allows you to copy registry settings and apply them to
other computers create, replace, or delete registry settings?
a. Applications
b. Environment
c. Files
d. Registry
Answer: d
Difficulty: Easy
Section Ref: Configuring Windows Settings
Explanation: The Registry Extension copies registry settings and applies them to the
create, replace, or delete registry settings of other computers.
5. Which Windows extension allows you to add, replace, or delete sections or
properties in configuration settings or setup information files?
a. .ini files
b. files
c. folders
d. environment
Answer: a
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Windows Settings
Explanation: The Ini Files Extension adds, replaces, or deletes sections or properties
in configuration settings (.ini) or setup information (.inf) files.
6. To copy, replace, update, or delete files, you can use wildcard characters. Which
wildcard characters can you use? Select all that apply.
a. ?
b. X
c. $
d. *
Answer: a and d
Difficulty: Medium

Section Ref: Performing File and Folder Deployment


Explanation: To copy, replace, update, or delete files, you can use the wildcard * and
? characters.
7. If you need to provide users access to a common network location, which GPP
would you use? Select all that apply.
a. Shortcut
b. File
c. Drive Maps
d. Folders
Answer: a and c
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Windows Settings and Performing Shortcut Deployment
Explanation: The Drive Maps Extension creates, modifies, or deletes mapped drives,
and configures the visibility of all drives. Shortcut preference items allow you to
configure a shortcut to a file system object (such as a file, folder, drive, share, or
computer).
8. To support GPPs on older Windows versions (Server and Workstation), you have to
install what component from Microsoft?
a. GPP Registry Tweaks
b. GPP Service Pack 1
c. A special GPP hotfix
d. GPP Client-Side Extensions
Answer: d
Difficulty: Medium
Section Ref: Using Group Policy Preferences
Explanation: By default, GPP are supported by client computers running Windows
Vista SP2, Windows 7 or higher, or Windows Server 2008 or higher. To support
Windows XP SP3, Windows Vista SP1, or Windows Server 2003 client computers, you
must install GPP Client-Side Extensions from Microsoft Downloads or Windows
Updates.
9. Which component allows you to create multiple Registry preference items based
on registry settings that you select?
a. the Registry Scope
b. the Registry Extension
c. the Registry Configurator
d. the Registry Wizard
Answer: d
Difficulty: Medium

Section Ref: Configuring Custom Registry Settings


Explanation: The last option under the Registry is the Registry Wizard, which allows
you to create multiple Registry preference items based on registry settings that you
select on a computer.
10. Which of the following are possible targets for individual preferences? Select all
that apply.
a. computer name
b. CPU speed
c. printer preference
d. port assignment
Answer: a and b
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Item-Level Targeting
Explanation: You can specify targeting items as qualifiers for item-level targeting.
Some targeting items that can be used include computer name and CPU speed.
11. Which term describes changing the scope of individual preference items so that
the preference items apply only to selected users or computers?
a. individual targeting
b. user-specific targeting
c. item-level targeting
d. focused targeting
Answer: c
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Item-Level Targeting
Explanation: Item-level targeting is used to change the scope of individual
preference items so that the preference items apply only to selected users or
computers.
12. Which items can you configure shortcuts to in performing GPP deployments?
Select all that apply.
a. Windows Firewall applet
b. Documents folder
c. Microsoft Excel
d. Printer
Answer: All of the above
Difficulty: Medium
Section Ref: Performing Shortcut Deployment
Explanation: Shortcut preference items allow you to configure a shortcut to a file
system object (such as a file, folder, drive, share, or computer), a shell object (such

as a printer, desktop item, or control panel item), or a URL (such as a web page or
an FTP site).
13. Windows Settings has multiple preference extensions. Identify all that apply.
a. Registry
b. Shortcuts
c. Folders
d. Storage
Answer: a, b, and c
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Windows Settings
Explanation: Preference extensions under Windows Settings include Applications,
Drive Maps, Environment, Files, Folders, Ini Files, Network Shares, Registry, and
Shortcuts.
14. When working with Network Drive Mapping Preferences, which preference
behaviors delete drive mappings? Select all that apply.
a. Create
b. Replace
c. Update
d. Delete
Answer: b and d
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Network Drive Mappings
Explanation: For Drive Map extensions, the type of preference item provides a
choice of four actions: Create, Replace, Update, and Delete. The behavior of the
preference item varies with the action selected and whether the drive letter already
exists. For example, the Replace action deletes and re-creates mapped drives for
users. If the drive mapping already exists, the drive mapping will be deleted. If the
drive mapping does not exist, the Replace action creates a new drive mapping. The
Delete action removes a mapped drive for users.
15. GPP can be configured on domain controllers running which version of Windows
Server? Select all that apply.
a. 2003
b. 2008
c. 2008 R2
d. 2012
Answer: b, c, and d
Difficulty: Medium
Section Ref: Using Group Policy Preferences

Explanation: GPP can be configured on domain controllers running Windows Server


2008 or higher.

Short Answer
16. Which four File Preference actions can you perform via GPOs?
Answer: You can create, replace, update, or delete files and folders through group
policies.
Difficulty: Medium
Section Ref: Performing File and Folder Deployment
Explanation: You can use the Files and Folders nodes under Windows Settings to
copy, delete, or move files and folders. File Preference item provides a choice of four
actions: Create, Replace, Update, and Delete.
17. What do the network drive maps allow you to do with GPOs?
Answer: Network drive maps allow you to create dynamic drive mappings to
network shares, modify mapped drives, delete a mapped drive, or hide or show
drives.
Difficulty: Easy
Section Ref: Configuring Network Drive Mappings
Explanation: Network drive maps allow you to create dynamic drive mappings to
network shares, modify mapped drives, delete a mapped drive, or hide or show
drives.
18. Explain what Group Policy Preferences (GPPs) are.
Answer: GPPs are a new group of Group Policy Client-Side Extensions (CSEs) that
include folder options, drive maps, printers, tasks, services, and Start Menu items.
Difficulty: Medium
Section Ref: Using Group Policy Preferences
Explanation: Group Policy Preferences (GPP) are made up of more than 20 new
Group Policy Client-Side Extensions (CSEs) that expand the range of configurable
settings in a GPO that were not available before. Examples of the new GPP
extensions include Folder Options, Drive Maps, Printers, Scheduled Tasks, Services,
and Start Menu.
19. Which GPPs support editing states?
Answer: Start Menu settings, Regional and Language settings, Internet options,
Folder options, and Power options
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings

Explanation: The following preferences support editing states: Start Menu settings,
Regional and Language settings, Internet options, Folder options, and Power
options.
20. If you want to remove a setting when the GPO that delivered it is removed, what
option do you need to select on the Common tab?
Answer: Remove this item when it is no longer applied
Difficulty: Hard
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: Unlike policy settings, preferences are not removed when the GPO that
delivered it is removed. When the GPO is removed, the setting will be removed if
the Remove this item when it is no longer applied option is selected.
21. If the use of Internet Explorer 8, 9, and 10 is spread among your users, how
many preference items do you have to create for Internet Explorer preferences?
Answer: One for each version
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: If you have some users using Internet Explorer 8 and 9 and some users
using Internet Explorer 10, you have to add entries for each one.

Best Answer
22. What is the key difference between preferences and policy settings?
a. deployment
b. enforcement
c. staging
d. refresh interval
Answer: b
Difficulty: Medium
Section Ref: Using Group Policy Preferences
Explanation: The key difference between preferences and policy settings is
enforcement.
23. GPPs are divided into which two sections?
a. Windows and Registry
b. Applications and Registry
c. Applications and Control Panel
d. Windows and Control Panel
Answer: d

Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Windows Settings
Explanation: GPPs are divided into two sections: Windows Settings and Control Panel
Settings.
24. Windows Settings are common configuration settings used in Windows but not
used where?
a. the Registry
b. the Control Panel
c. Administrative Tools
d. Computer Properties
Answer: b
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Windows Settings
Explanation: Windows Settings are commonly used configuration settings that are
performed in Windows, but are not done in the Control Panel.
25. What object can you create to organize Registry preference items?
a. an OU
b. a Control Panel applet
c. a file system folder
d. a Collection
Answer: d
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Custom Registry Settings
Explanation: To help you organize registry settings, you can use collections, which
act as folders to hold the registry settings. To create a collection, you just right-click
Registry in the Group Policy Management Editor and select Collection Item.

Build List
26. Order the following steps required to create a mapped drive preference item.
a. Navigate to and click Computer Configuration\Preferences\Windows
Settings\Drive Maps or User Configuration\Preferences\Windows Settings\Drive
Maps.
b. Open the Group Policy Management Editor for the GPO you want to configure.
c. Specify the location of the remote drive using a Universal Naming Convention
(UNC), the drive mapping, and the Connect as and the Hide/Show options.
d. Right-click the Drive Maps node, click New, and select Mapped Drive.
e. Select an Action for Group Policy to perform.
f. Click the Common tab and configure any of its options.

Answer: B A D E C F
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Network Drive Mappings
Explanation: Refer to the steps outlined in the Create a Mapped Drive Preference
Item section.
27. Order the following steps required to copy, replace, update, or delete files.
a. Specify the files in the Delete file(s) text box.
b. Right-click the Files node, click New, and select File.
c. Specify the source files that you want to copy or replace in the Source file(s) text
box.
d. Navigate to and click Computer Configuration\Preferences\Windows Settings\Files
or User Configuration\Preferences\Windows Settings\Files.
e. Select the Suppress errors on individual file actions check box.
f. Specify the destination files in the Destination File text box.
g. Specify the file attributes.
h. Select an Action for Group Policy to perform.
i. Open the Group Policy Management Editor for the GPO you want to configure.
j. Click the Common tab and configure any of its options.
Answer: I D B H C F G A E J
Difficulty: Hard
Section Ref: Performing File and Folder Deployment
Explanation: Refer to the steps outlined in Copy, Replace, Update or Delete Files.
28. Order the following steps required to create a new local printer preference item.
a. Select an Action for Group Policy to perform.
b. Specify the Name, port (Comx, LPTx, or USBx), and printer path for the printer.
c. Navigate to and click Computer Configuration\Preferences\Control Panel
Settings\Printers or User Configuration\Preferences\Control Panel Settings\Printers.
d. Click the Common tab and configure any of its options.
e. Open the Group Policy Management Editor for the GPO you want to configure.
f. Right-click the Printers node, click New, and select Local Printer.
Answer: E C F A B D
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Printer Settings
Explanation: Refer to the steps to Create a New Local Printer Preference Item.
29. Order the following steps required to create a new TCP/IP printer preference
item.
a. Click the Common tab and configure any of its options.
b. Specify the IP Address, Local Name, and Printer Path for the printer.

c. Open the Group Policy Management Editor for the GPO you want to configure.
d. Select an Action for Group Policy to perform.
e. Navigate to and click Computer Configuration\Preferences\Control Panel
Settings\Printers or User Configuration\Preferences\Control Panel Settings\Printers.
f. Right-click the Printers node, click New, and select TCP/IP Printer.
Answer: C E F D B A
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Printer Settings
Explanation: Refer to the steps outlined in Create a New TCP/IP Printer Preference
Item.

Repeated Answer
30. Normally, preferences are refreshed at the same interval as Group Policy
settings. If this option is selected, this option will be applied only once on logon or
startup.
a. Stop processing items in this extension if an error occurs.
b. Run in logged-on users security context.
c. Apply once and do not reapply.
d. Use item-level targeting.
Answer: c
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: Normally, preferences are refreshed at the same interval as Group
Policy settings. If the Apply once and do not reapply option is selected, this option
will be applied only once on logon or startup.
31. When this option is selected, if an error occurs while processing a preference, no
other preferences in this GPO will process.
a. Stop processing items in this extension if an error occurs.
b. Run in logged-on users security context.
c. Apply once and do not reapply.
d. Use item-level targeting.
Answer: a
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: When the Stop processing items in this extension if an error occurs
option is selected, if an error occurs while processing a preference, no other
preferences in this GPO will process.

32. This option determines which users or computers will receive a preference
based on a criterion such as computer name, IP address range, operating system,
security group, user, or Windows Management Instrumentation (WMI) queries.
a. Stop processing items in this extension if an error occurs.
b. Run in logged-on users security context.
c. Apply once and do not reapply.
d. Use item-level targeting.
Answer: d
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: The Use item-level targeting option determines which users or
computers will receive a preference based on a criterion such as computer name, IP
address range, operating system, security group, user, or Windows Management
Instrumentation (WMI) queries.
33. By default, this option runs as the System account. If this option is selected, the
logged-on user context is used.
a. Stop processing items in this extension if an error occurs.
b. Run in logged-on users security context.
c. Apply once and do not reapply.
d. Use Item-level targeting.
Answer: b
Difficulty: Medium
Section Ref: Configuring Preference Settings
Explanation: By default, the Run in logged-on users security context option runs as
the System account. If this option is selected, the logged-on user context is used.