Anda di halaman 1dari 2

Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi

Borobudur
Candi Borobudur ngrupakne siji panggon sing akeh ditekani saka akeh wong saka kabeh donya.
Kajaba dadi salah siji 7 keajaiban donya, Candi Borobudur nyat nduweni akeh cerito sejarah
bakala cerito adat. Memper yen akeh para wisatawan sing pengen wiruh kene iki.
Candi Borobudur manggon neng siji kecamatan borobudur kabupaten Magelang Jawa tengah,
Candi iki akeh di tekani akeh wisatawan asing bakala lokal saben dinane. Nang dina-dina gedhe
utawa dina libur, kene iki sanuli kebak pengunjung.
Aku ugo nyoba kanggo menyang mrana, amarga ngono akeh cerito sing demen diliwatake yen
awake dhewe nuju menyang panggon wisata andalan Jawa tengah iki. Kepiye cerita liburan
bahasa jawa ke candi borobudur bisa kita waos ing ngisor iki.
Dina minggu esuk cerah, langit katon biru kaya segara, sinar srengenge cemlorot kanthi
sempurna tanpa tertutup mendung. Aku anyak mengendarai tunggangan pribadiku saka kutha
Yogyakarta, ora kaya dina-dina biyasa, justru neng dina libur, dalan ora macet neng kutha
Yogyakarta.
Waos Ugo: Pengalaman Pribadi Liburan Ke Gunung Bromo Bahasa Jawa
Ngliwati dalan Yogyakarta -Magelang yaiku siji pilehan sing cukup becik, amarga dalan iki
ngrupakne dalan utama sing hubungake saka kutha Yogyakarta nuju kutha Magelang. Panggonan
Kecamatan Borobudur nyat radha sisih kidul kutha Magelang, dadi sadurung mlebu kutha
magelang , aku kudu motong menyang arah kulon nuju panggonan wisata Candi Borobudur.
Sadurung mlebu lawang loket candi, pengunjung kudu ngliwati dalan sing menjajakan macemmacem oleh-oleh, banjur nganti neng ngbakal loket lawang mlebu, aku ndeleng tulisan tarif
kanggo mlebu menyang panggonan candi, kanggo tiket wong dewasa sagedhe Rp 40.000 ,
lagekne anak-anak anyak saka Rp 5000-20000
Sadurung tekan neng candi borobodur, awake dhewe kudu mlaku sekitar 300 meter saka lawang
mlebu, ana ngendi disepanjang dalan iki bakal pirang-pirang pemandangan lan taman-taman cilik
sing demen yen diliwatake. Dadi ana uga panggon kanggo linggih-linggih dingisor wit sing
rindang, dadine pas kanggo pengunjung sing rumangsa kecapaian.

Banjur ngantia menyang candi sing dituju, saka ngbakal, siji tangen kuna sing isih adeg megah
bak menjulur menyang langit kuwi wis kedelok ngono becik, dadi ora heran nek akeh
pengunjung sing njupuk gambar sadurung mlebu menyang tangen candi sing nduweni punden
berundak-undak.

Tangen candi iki nduweni beberapa tingkat lan saben tingkat kudu dimunggahi liwat undakundak, dadine nyat cukup melelahkan, ngono munggah menyang siji tingkat, awake dhewe bakal
ndeleng pemandangan alam sing ngono ngijo, amarga panggonan sekitar candi nyat dikebaki
kanthi kebon-kebon sing rindang.
Waos Ugo: Cerita Liburan Bahasa Jawa Menyang Kampung Simbah
Ngantia didhuwur puncak candi, lan dikenea hampir tujuan para wisatawan nek menyang candi
borobudur, siji stupa budha sing gedhe bakal bisa awake dhewe dhemok lan delok sacara
langsung,memang patung kuwi kegawe saka pahatan watu arupa radha ireng kecoklatan.
Kanthi adeg didhuwur puncak tangen candi, mula seolah-olah awake dhewe ana ing dhuwur
pesawat, amarga sanajan kedhuwuran puncak candi ora sepira, ning amarga dhuwur candi
ngluwihi kedhuwuran wit-wit disekitar, dadi awake dhewe bakal leluasa ndeleng menyang arah
siseh.
Nek nganti sore lan langit cerah, mula pemandangan srengenge terbenam bakal ngono becik,
dadine ora mengherankan akeh wisatawan sing nunggu nganti sore dina, kanggo njupuk moment
sing arang bisa didelok neng panggon liya.
Nek menjelang gebug 5 sore, mula siji tanda elingan bakal cepet diunekne, hal iki sisan dadi
elingan menawa wayah wis sore lan pengunjung supaya kanggo mungkur panggonan candi,
amarga bakal cepet ditutup.
Waos Ugo: Cerkak Pengalaman Luburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa
Sayange sadurung nganti wayah sore , aku ngongkonke kanggo mungkur candi nuju omah, dadi
ora sempat ndeleng becike srengenge sing bali angslep.
Cerita inilah yang menjadi salah satu pengalaman pribadi tidak akan terlupakan. Jangan lupa
teman-teman juga membuat kisah sendiri ya? Semoga cerita liburan bahasa jawa ke candi
borobudur bermanfaat.