Anda di halaman 1dari 1

Paijo lan Paimo lagi nekani pengajian Maulidurrosul critane....

Ono pengajian dibahas apike moco sholawat marang Kanjeng Nabi Muhammad SAW
Sak bubare pengajian, ono dalan Paijo lan Paimo ngobrol masalah isine pengajian
Paijo : Aku kok durung mudeng to Mo...
Paimo : Opone Jo sing durung mudeng ...?
Paijo : Lha awake dewe diutus ngekeh-ngekehne Sholawat, Lha Kanjeng Nabi kok y
o maos Sholawat ?
Paimo : Takon oleh Jo, tapi yen nakokke iku kadang yo ora oleh...
Paijo : Maksudmu Mo ?
Paimo : Koyo dene nakokke nyangopo sholat isya' iku patang rokaat dene subuh k
ok mung loro, tapi
yen nakokke piye carane sholat isya iku oleh
Paijo : Nanging aku ancene durung mudeng je Mo
Paimo : Opo sowan mbah Yai ae Jo ? Kae mumpung Mbah Yai ono serambi Masjid
Paijo : O...iyo...ayo
Paijo lan Paimo banjur sowan nang Mbah Yai ono Masjid...
Paijo,Paimo
: Assalamualaikum...
Mbah Yai
: Waalaikum salam warohmatullohi wabarokatuh...
Paijo : Ngapunten Yai...badhe nyuwun perso meniko...
Mbah Yai: Ono masalah opo Jo...?
Paijo : Kulo kok kepikiran Yai, kito sedanten diutus ngatah-ngatahaken maos sh
olawat
nanging Kanjeng Nabi Muhammad kok nggeh maos sholawat...???
Mbah Yai: Oo....iku sing mbok takokke..
Paimo : Nggeh Yai...nyuwun pituduhipun
Mbah Yai: Ngene yo Jo , Mo...ngertenono yen Kanjeng Nabi Muhammad iku bedo karo
Muhammad sing naliko sliramu moco sholawat kae
Kanjeng Nabi iku utusane Alloh, putrane Sayid Abdulloh...lha d
ene Muhammad iku ngono kang aran Muhammad sifat, mulo ngertenono
yen sak temene Muhammad iku dohire ora liyo songko alif patang
perkoro, dene alif patang perkoro iku songko lafad Alloh, dadi
keno diarani lafad Alloh biso dadi alif patang perkoro, alif p
atang perkoro biso dadi badan Muhammad
Iyo iku asal usule lafad Alloh sejatine.
Dene alife lafad Alloh iku biso dadi Alif Dzatul Wakhid
Dene Lam e lafad Alloh kang awal iku biso dadi Alif Khuruful W
akhid
Dene Lam e lafad Alloh kang akhir iku biso dadi Alif Mutakalim
Wakhid
Iyo iku Alif telung perkoro kang biso dadi nyowo Muhammad
Banjur Ha'e lafad Alloh iku biso dadi Alif Tamshur, iyo iku ka
ng biso dadi badan Muhammad
Mulo ngertenono yen aran Alloh iku dzat, Muhammad iku sifat, d
adi terang yen dzat biso ngelahirake sifat,
sifat biso ngelahirake asmo, asmo biso ngelahirake afngal
kerono ora ono afngal yen ora ono asmo, ora ono asmo yen ora o
no sifat, ora ono sifat yen ora ono dzat
Lha...soko iku mulo Kanjeng Nabi Muhammad yo maos Sholawat...s
ebab Muhammad kang ono kalimah sholawat
iku Muhammad sifat, lha dene kabeh manungso iku yo kedunungan
Muhammad sifat...mulo umate Kanjeng Nabi yo diutus maos sholawat
Paijo/Paimo : Oo....ngoten to Yi...
Mbah Yai : Wallohu A'lam....Gusti Alloh ingkang moho perso