Anda di halaman 1dari 6

TEH MANIS JERUK NIPIS

Aprilia Yean Wisaka : Tukang Cangcut & Juru Pukul


Gugun Gunawan : Wawan
Haris Suwarno : Atang
Intan Purnamasari : Bunda (Kabogoh Atang)
Siska Mustika : Bu Kantin
Suci Selpianti : Tukang Seblak
Yusrin Taufiqul Hakim : Pendul

(Wawan ngaliwat bari nginum teh manis)

Pendul : Ayeunaa, tanggal kolot. Aing hayang meuli teh manis euy siga nu ngenah.
Tapi duit teu ngadukung, biasa rada dipermainankeun kieu mah.

(Pendul nyamperkeun ibu kantin)

Pendul : Bu, hayang teh manis, tapi aing teu boga duit. Bae ngutang heueuh da CS.
Nya juragan?
Bu Kantin : Ngutang . . . ngutang . . . sia ngutang wae !! komodo serundeng jeung es
cingcau kingkong nu kamari ge can di bayar, ayeuna hayang teh manis.
Mayar heula nu kamari !! Pirage 20rb!!
Pendul : Heueuh da duit teu boga, kalem atuh aing deuk ngagadekeun barang heula.
Engke lah kadieu deui, sok weh jieun heula bos!! Rasa Jeruk nipis !!
Bu Kantin : Siap,, asal bayar weh jang.

(Pendul ngagadekeun barang jang meuli teh manis)


(Tukang Seblak asup)

Pendul : Saha eta? Asa kenal euy? Ci..


Tkg Seblak : Sahanya? So kenal pisan euy
Pendul : Saha soooook ? Nginjem duit lah, jang meuli teh manis!
Tkg Seblak : Eeh kenal ge henteu, sia mah geus nginjem duit deui wae. Hayang di duruk
ku aing. Nyingkah-nyingkah!!
Pendul : Galak euy awewe teh.

(Pendul niat arek ngagadekeun cangcut, neang anu daekeun nyewana)

Atang : Aduh aing geus gaya kieu euy, kawas Al Gozila!!


Bunda : Ayah, itu apaaa?
Atang : Tai ai manehhh !!!!!!!!!!!
Bunda : Eeh serius, bunda ga bohong !!!
Atang : Aaaaaaaaaa bau !!!! Bunda, neang elap buru!
Bunda : Ga ada keless !!

(Atang papanggih jeung pendul)


Pendul : Aduuuuuuh, aing sigana kapaksa euy ngagadekeun cangcut. Siga ieu mah.
Hayang pisan. Tah gening aya si atang, sugan weh. Cangcut ieu menang 7rb,
bae ieu mah cangcut aya wifi, waah anti badai weh lah.
Atang : Dul, keur naon?
Pendul : Aing hayang ngagadekeun cangcut ka silaing, bisa teu? Mantap welah geus
ngenaheun tinggal make. Ram geus 2Gb, memory 64GB, kitkat deuih.
Mantap weh gaspol.
Atang : Manehh !! Arek ngagadekeun cangcut atau hp? Geus buru ku aing dibeli
10 rebu !!
Pendul : Geus, 15 rebu weh kagok.
Bunda : Udah sini sama bunda beli 7 ribu !!
Pendul : Nah enggeus weh sakitu, cocok lah hargana. Satuju lah!!
Bunda : Oke, satuju atuh ari kitu mah

(Pendul ngabuka calana langsung merekeun cangcut ka bunda)

Pendul : Aduh era euy, ngan bakat kubutuh ieu teh. Yeuh. (mikeun cangcut)
Atang : Nuhun nya
Pendul : Muhun, sawangsulna tang

(Pendul dicalana deui, langsung balik ka kantin mawa duit bari teu sabar haying meuli teh
manis)
(Atang keur leumpang bari ku intan diusapan hulu na nu benang tai)

Bunda : Aduh ayah sini ku bunda diberesin muka nya!


Atang : Geus beres muka sayah mah, ngan ieu aya taii duh. Untung tadi meuli
cangcut serba fungsi, buru elap bun

(Wawan papanggih jeung atang)

Wawan : Tang.. Atang silaing mah digeroan kamari teu ngalieuk..


Atang : Manehh, kamari mah poe (.)
Wawan : Heueuh abdi ngajak ka ngagosok batu akik..
Atang : Waaah mantap yeuh.. aing boga yeuh batu akik nu alus aya gambarna tinu
hp.. Tapi kela urang nitah si bunda balik heula. Bun balik bun, teu aman
didieu mah loba bajing luncat.
Bunda : Muhun ayah

(Bunda balik, si Wawan jeung Atang ngobrolkeun batu akik)

Wawan : Mana atuh Tang fotona..?


Atang : Tah ieu (bari ningalikeun foto ka penonton jeung ka si wawan)
Wawan : Heueuh alus euy,,
Atang : Oh heueuh aing arek balik heula.. dek ngagosok heula. Oke ?
Wawan : Heueuh sok. Kela kela, balik naek naon?
Atang : Naek onta, nya naek mobil atuh..
Wawan : Heueuh sok atuh kade
Atang : Iraha-iraha urang ngagosok batu akik bareng heueuh. Tuh di Jatos rek aya
pameranna.
Wawan : Iyah siaaapp.
(Atang balik)

Wawan : Aduh simkuring didieu sorangan, sugan weh aya bidadari nu ngalewat,,
nongkrong dulu ahh ..

(Tukang seblak ngalewat ka si Wawan, tuluy digeroan ku si Wawan)

Wawan : Neng.. Neng . . .


Tkg Seblak : Kulan kang ??
Wawan : Neng, gaduh nomer rekening teu ?
Tkg Seblak : Gaduh, tapiiiii jang naon ?? Bade transfer nyaaa?? Asiikkk . . .
Wawan : Muhun, kanggo transfer cinta kakang ka eneng, kira kira seep
sabarahaeunnya?
Tkg Seblak : Aral pisan euy . . . (ngabalieur)
Wawan : Naon ?
Tkg Seblak : Henteu, ah kakang mah aya aya wae,,,

(Wawan asik ngobrol jeung tkg seblak, tiba tiba aya tukang cangcut sakaligus penjaga
diwilayah eta datang)

Tkg Cangcut : Eeeeh keur naon siah, didieu wilayah kekuasaan urang, hiling hiling,
nyingkah!!! (bari nyurungkeun)
Wawan & Tkg Seblak : Nya biasa wee atuh tong bari surang surung
Tkg Cangcut : Jug atuh pindah, didieu mah lain tempat bobogohan, tapi didieu mah tempat
dagang.
Wawan : Muhun, muhun.

(Wawan jeung si tukang seblak pindah, da di usir ku tukang cangcut, soalna eta tempat
jualan manehna)

Tkg Cangcut : Cangcut . . . cangcut . . . 10 rebu tilu . . . 10 rebu tilu . . .

(Teu kungsi lila aya nu nelpon tukang cangcut, nitah jadi juru pukul ka daerah Cipamokolan)

Tkg Cangcut : Aya naon boss ? (bari nelepon)


Tkg Cangcut : Jadi juru pukul ?? Neangan nu ngarana Pendul ?? Oh siap siap. Daerah
Mana Boss ?
Tkg Cangcut : Cipamokolan ?? Wah didinya mah tempat onta jeung koala hungkul atuh,
kalem ke di bejaan si pegi meh ngilu.

(Tukang Cangcut buru-buru ka daerah Cipamokolan, sorangan ngecek kaadaan diditu)


(Pendul balik ka kantin, arek meuli teh manis)

Pendul : Bu yeuh uing aya duit, sok buru jieun teh manis rasa jeruk nipis na !!
Bu kantin : Tahh kitu atuh, budak ngora mah kudu loba duit, ai hutang nu kamari
kumaha?
Pendul : Kalem weh, jieun heula teh manisna

(Bu kantin keur nyieun teh manis, teu kungsi lila tukang cangcut datang ka kantin)
Tkg Cangcut : Woyyy aku mencari kau !!
Pendul : Siapa kau?
Tkg Cangcut : Ninja (bari ngajurus)
Pendul : Kela-kela pan silaing teh dinu naskah mah jadi tukang cangcut jeung juru
pukul, naha jadi ka ninja..??
Tkg Cangcut : Eh heueeh poho poho . . . Ulangi deui atuh.. Woyyy aku mencari kau !!!
Pendul : Siapa kau?
Tkg Cangcut : Tukang cangcut.

(Bu kantin nyampeurkeun)

Bu Kantin : Kela aya naon ieu teh?


Tkg Cangcut : Kieu bu, simkuring di tugaskeun neang jalmi nu ngarana Zaenudin? Ku
sabab manehna meuli cangcut ti bos uing, tapi can di bayar. Jeung hutang-
hutang nu sejen na ge loba!
Bu Kantin : Heueuh jug bae bawa weh, lieur didieu ge ngutang wae.. kela saha???
Zaenudin?
Tkg Cangcut : Eh Pendul ketang, salah saeutik
Pendul : Tapiiiiii, tapiii bu eta kumaha teh manis kuring,,,,,,,kadieu urang inum heula
wehh.. mun geus di inum, kakarek tangkap uing.
Tkg Cangcut : Sok atuh inum heula..

(Akhirna Pendul ditangkap pedah loba ngutang ka tukang cangcut,jeung ka tukang teh manis
oge)

Pendul : (Nyanyi) Batree beakkkkk teh manisna beak,, cangcut dijual teh manisna
beak. Tidur nyenyak malam mini dengan selimut,,,,,, Hatur nuhun.

(Pendul di bawa ku Tukang Cangcut, Atang asup)

Atang : Heloo cooy..


Bu Kantin : Naon siah ah so akrab pisan..
Atang : Edan meni judes jungkir balik, ieu bu simkuring asa hayang teh manis
Bu Kantin : Ka arasupan jurig naon nya ? Ti kamari nu meulian dagangan teh ngan the
manis wae.
Atang : Mungkin kita haus bu..
Bu Kantin : Kumaha maneh we ah (bari nyieun teh manis)
Wawan : Heh !! (nepak tonggong) maneh kamana wae ? Ongkoh arek ka pameran
batu akik di jatos tea.
Atang : Oh heueuh poho gusti nu agung.
Bu Kantin : Eh kela, maraneh duaan teh balad si Pendul lain?
Atang : Heueuh, naon kitu bu ?
Bu Kantin : Eta pan kamari si pendul di bawa ku ninja gara-gara loba hutang.
Atang : Alah siah, hayu wan urang salameutkeun si Pendul. Tapi si Pendulna dimana
??
Bu Kantin : Teuing, da abdi mah lain ninina.
Wawan : Hayu weh urang teangan ninja na
Atang : Heueuh hayu atuh buru. (bari nginum teh manis)
Wawan : Ayeuna?
Atang : Engke lamun geus lebaran haji, nya ayeuna atuh !!
(Wawan jeung Atang lalumpat rek neangan si Pendul, tapi . . . )

Bu Kantin : Bayar heula teh manis na euy.


Atang : Kalem isuk atuh da balad.
Bu kantin : Ehh . . .

(Wawan jeung Atang kabur)


(Di jero gubuk leutik si pendul di talian ku tukang cangcut)

Pendul : Atuh laaaaahhh, hoyong uih.


Tkg Cangcut : Cicing siah, dagoan bos urang balik ti Arab.
Pendul : Walaah lila teuing euy. Iraha kitu balikna?
Tkg Cangcut : Engke sabulan deui, da karek indit kamari atuh ka Arab na ge.
Pendul : Eduuuuuuuunnn.
Tkg Cangcut : Cicing heula weh. Urang ngadadak lapar ieu teh, meuli naon nya ?

(Datang tukang seblak)

Tkg Seblak : Seblak . . . Seblak . . . Meuli hiji menang hiji !!!


Tkg Cangcut : Bener eta teh ? Sabarahaan?
Tkg Seblak : Bener atuh akaaaaaaaaaaang (centil). 2 rebuan pira ge.
Tkg Cangcut : Meuli atuh hiji.
Tkg Seblak : Yeuh, (mikeun seblak) Nuhun nya.
Tkg Cangcut : Ongkoh meli hiji menang hiji.
Tkg Cangcut : Pan eta ge menangna hiji. Kumaha sih ?? Teu bisaeun ngitung kitu ??
Aduuh ampun (bari indit)
Tkg Cangcut : (ngahuleung)..aduh aing katipu. (nepak tarang)

(Tukang Cangcut nawaran si Pendul seblak, tuluy ngajak indit)


(Pas Atang jeung Wawan rek indit neangan si Pendul, Bunda datang)

Bunda : Ayaaaah where are you going?


Atang : Aduh aing mah ngomong naon deuih ?
Bunda : Ayah mau temana ? (manja)
Atang : Rek neangan si Pendul,, di culik ku ninja.
Bunda : Alaaaah kasian.. nda pen ikuttt ayyahhh . . .
Wawan : Ceuk urang ge,, ulah boga kabogoh. Ridu mawana !!
Atang : Ulah milu atuhlah. Jug we uih. Hayam can di paraban tuh
Wawan : Atang, tuh tingali ciga ninja !!
Atang : Hayu urang tuturkeun Wan.
Bunda : Ari abdi kumaha ?
Atang : Dina naskah na ge da nu neangan si Pendul mah ngan duaan, urang jeung si
Wawan. Tos weh bunda mah cicing we.

(Atang jeung Wawan indit nuturkeun si ninja, tapi Wawan nu tiheula)

Wawan: Assalamualaikum . . .
Tkg Cangcut : Walaikumsalam . . .
Wawan: Naha ninja teh religi kieu euy ?
Tkg Cangcut : Da kieu kieu ge santri atuh
Wawan: Ooooooooooooooooh.
Atang : Jangan bergerak (bari ngacungkeun peso)
Tkg Cangcut : Eits, eits ,aya naon ieu teh ? (ngaluarkeun pestol)
Atang : Eh kang kieu nya, eta babaturan abdi kunaon nya?
Tkg Cangcut : Loba hutang na ka bos urang !!
Wawan: Babaraha kitu ?
Tkg Cangcut : Ngan 175.250 perak pira ge. Tapi embung mayar wae gera
Wawan: Yeuh atuh duit urang hela, tapi ngan aya 91.000.
Atang : Yeuh urang boga 84000. Sok jumlah keun aya sabaraha.
Tkg Cangcut : Kela, jadi sabaraha nya ? 91.000 ditambah 84.000 jadi . . . lieur ah !!
(ngaluarkeun kalkulator) Oh, kurangna 250 perak.
Wawan: Aduh aing mah meni itungan pisan, yeuh atuh ku permen weh hiji.
Tkg Cangcut : Oke
Atang : Hayu dul..
Pendul : Kamana? Embung ah ke urang di titah mayar hutang ka maneh jeung ka si
Wawan . . .
Atang : Moal atuh, pan geus bestfriendan ti orok.
Wawan: Heueuh bae teu kudu, ciga kasaha wae atuh ah. Ngan eta weh, jajanan
urang jeung si Atang unggal poe teh manis jeruk nipis salila 2 minggu.
Pendul : Aduh aing mah euweuh mendingna atuh ari kieu mah. Hayang eunggesan
atulah drama na.. ameh teu kudu mayar.
Atang : Ehh, gera.. Lieur

(Akhirna, drama tamat gara-gara si Pendul embung mayar ka si Wawan jeung ka si Atang)

Amanat : Sisipkanlah uang mu untuk membeli teh manis rasa jeruk nipis