Anda di halaman 1dari 4

Networking and Health Information Exchange: Health Data Interchange

Standards

Self-assessment key

1. ____ are items we wish to communicate in data exchange. They are typically
physical things
and actions.

*a. Nouns
b. Phrases
c. Vocabulary
d. Model

Answer: a Nouns are items we wish to communicate in data exchange.


Objective(s): 1
Lecture(s)/Slide(s): a5

2. _______ messaging standard is easy to use and understand. It is based on an


implicit information model.

a. HL7 v3.n
b. DICOM v2.n
c. XML v3.n
*d. HL7 v2.n

Answer: d The HLT v2.n messaging standard is easy to use and understand.
Objective(s): 3
Lecture(s)/Slide(s): a7

3. HL7 message are composed of reusable segments, each identified by a __


-letter mnemonic.

a. 2
*b. 3
c. 4
d. 5

Answer: b HL7 messages use a 3-letter mnemonic.


Objective(s): 3

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


1
Version 3.0 / Spring 2012 Health Data Interchange Standards
Lectures a, b, c

This material Comp9_Unit5 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
Lecture(s)/Slide(s): a11

4. In the HL7 transaction model a(n) _____ occurs and activates the sending of a
specific message type to one or more receivers.

a. Acknowledgement
b. Interface
*c. Trigger event
d. Message

Answer: c A trigger event occurs and activates the sending of a message to a


receiver.
Objective(s): 2
Lecture(s)/Slide(s): a12

5. ___________ is the exclusive international standards body for imaging


standards.

a. XML
b. NCPDP
*c. DICOM
d. IEEE

Answer: c DICOM is the standards body for imaging standards.


Objective(s): 5
Lecture(s)/Slide(s): c4

6. ___________ creates standards for pharmacy services.

a. X12N
*b. NCPDP
c. DICOM
d. IEEE

Answer: b NCPDP creates standards for pharmacy services.


Objective(s): 5
Lecture(s)/Slide(s): c6

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


2
Version 3.0 / Spring 2012 Health Data Interchange Standards
Lectures a, b, c

This material Comp9_Unit5 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
7. _________ is the standards developing organization that focuses primarily on
device standards.

a. X12N
b. NCPDP
c. DICOM
*d. IEEE

Answer: d IEEE focuses on devices standards.


Objective(s): 5
Lecture(s)/Slide(s): c9

8. ______ has developed standards for the exchange of purchase-order data,


invoice data and other commonly used business documents.

*a. X12N
b. NCPDP
c. DICOM
d. IEEE

Answer: a X12N creates standards for business documents.


Objective(s): 5
Lecture(s)/Slide(s): c22

9. ________ based on an object information model, called the Reference


Information Model, (RIM), Patient Records.

*a. HL7 v3
b. DICOM v2.n
c. XML v3.n
d. HL7 v2.n

Answer: a HL7 v3 is based on the RIM.


Objective(s): 4
Lecture(s)/Slide(s): b5

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


3
Version 3.0 / Spring 2012 Health Data Interchange Standards
Lectures a, b, c

This material Comp9_Unit5 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
10. The repository of common components for the semantic base is maintained in an
HL7 _________.

a. Semantic repository
*b. Model repository
c. Information repository
d. Message repository

Answer: b The repository for common elements is a model repository.


Objective(s): 4, 8
Lecture(s)/Slide(s): b12

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


4
Version 3.0 / Spring 2012 Health Data Interchange Standards
Lectures a, b, c

This material Comp9_Unit5 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.