Anda di halaman 1dari 11

Name : ____________________________

Form : ______________________MM_5102

2. Graf Fungsi / Graph of Functions

77. Antara lakaran graf berikut, yang manakah lakaran graf bagi y = x2 4
Which of the following shows the sketch for graph y = x2 4

y y
A C
x x
4 4 2 2

2 4

B y D
y
x
4 x
4

78. Antara lakaran graf berikut, yang manakah lakaran graf bagi fungsi y = x3 8.
Which of the following shows the sketch of graph function y = x3 8.

y y
A C
8
-4 x x

B y D y

2 x 2 x
8 8

79. Rajah di bawah menunjukkan graf bagi y = axn dengan keadaan a dan n adalah pemalar.
Carikan nilai a dan n.
The diagram shows a graph of y = axn with a and n is a constant. Find the value of a and n.

y
(2, 16)

A a = 1, n = 2 C a = 2, n = 3
B a = 2, n = 2 D a = 4, n = 3

2. Graf Fungsi / Graph of function 5


80. Rajah di bawah menunjukkan satu persamaan graf iaitu y = axn .
The diagram below shows a graph function of y = axn .

y
y=axn
x
(2, 1)

Carikan nilai a dan n. / Find the value of a and n.

A a = 1, n = 2 C a = 2, n = 0
B a = 1, n = 4 D a = 2, n = 1

81. Antara lakaran graf berikut, yang manakah graf lakaran bagi y = w x 2n + 1 bila w = 0 dan n = 0 ?
Which of the following sketch for y = w x 2n + 1 when w = 0 and n = 0 ?
A C
y y

x
x

B y D y

x x

82. Antara berikut yang manakah mewakili y = 4x3


which of the following represents y = 4x3

A y C y

x x

B y D y

x
x
4

2. Graf Fungsi / Graph of function 6


83. Antara yang berikut mewakili y = x2 2 ?
Which of the following represents y = x2 2 ?

y y
A. B.

O x

2 2 O x

y
C. D. y
O
x
2 O
x
2

84. Manakah antara persamaan berikut yang mewakili graf fungsi kuadratik?
which of the following equations represents quadratic function?

A. y = 2 + x2 B. xy = 2 C. x y = 2 D. y = 2x 2

85. Rajah di bawah menunjukkan lakaran suatu fungsi.


The diagram shows the sketch for a function.
y

x
O
5

Apakah persamaan bagi fungsi tersebut?


What is the equation for the function?
A. y = x2 5
B. y = x2 5
C. y = x3 5
D. y = x3 5

2. Graf Fungsi / Graph of function 7


4
86. Manakah antara graf berikut yang mewakili y ?
x
4
Which of the following sketch represents y ?
x
y y
A. B.

x x
O
O

C. y D.
y

O
x
x
O

87. Manakah antara graf berikut mewakili y 5 x 3 ?


Which of the following represents y 5 x ?
3

A y B y

5
x
O 5 x
O

C D y
y

x
5 5 O
x
O

2. Graf Fungsi / Graph of function 8


88 y

(1, k) .
Rajah/ Diagram 88
x
0

Rajah 88 menunjukkan graf bagi y x n 16 . Nyatakan nilai bagi n dan k.


Diagram 88 shows the graph of y x 16 . State the value of n and k.
n

A. n = 1, k =16 B. n = 3, k =17 C. n = 3, k =16 D. n = 3, k =15

y
89

8 Rajah/ Diagram 89

( h, 0)
. 0
x

Rajah 89 menunjukkan graf bagi y = x3 + k. Cari nilai h.


Diagram 89 shows the graph for y = x3 + k. Find the value of h.

A. 2 B. 3 C. 2 D. 3

90. Manakah antara persamaan berikut yang mewakili graf linear?


Which of the following represents a linear graph?

A. y = 1 + x2 B. xy = 4 C. x y = 2 D. y = 3x 1

91. Manakah antara persamaan berikut mewakili graf fungsi salingan?


Which of the following equations represents the graph of a reciprocal function?

A. y = 1 + 2x B. y x = 4 C. x y + 2 = 0 D. y = 3x3

92. Manakah antara berikut mewakili graf bagi fungsi y = x3 1 ?


Which of the following represents the graph of y = x3 1 ?

A B C D y
y y y

O
O x
O O x
x x

2. Graf Fungsi / Graph of function 9


10
93. Manakah antara beriukut mewakili graf fungsi y ?
x
10
Which of the following represents the graph of y ?
x

A B C D
y
y y y

O
O x
O O x
x x

94.
y y = 2x2

O x

Graf yang berlabel G paling hampir mewakili persamaan


The graph labelled G most likely represents

A. y = 2x2 B. y = 2x2 2 C. x y + 2 = 0 D. y = 2x3

95. y
y=x+2
G

O x

Graf yang berlabel G paling hampir untuk mewakili persamaan


The graph labelled G most likely represents

A. y = x 2 B. y = x 2 C. y = x + 2 D. y = 2x

96. y y=x

O x

Graf yang berlabel G paling hampir untuk mewakili


The graph labelled G most likely represents

1
A. y = x B. y = x C. y = x + 2 D. y =
2
2. Graf Fungsi / Graph of function 10
97. Manakah antara berikut yang mewakili graf y 1 x3 ?
Which of the following represents the graph of y 1 x3 ?
A B C D
y y y y

x O O
O O x x
x

98. Manakah antara berikut yang mewakili graf y 2 x 2 ?


Which of the following represents the graph of y 2 x2 ?
A B C D
y y y y

O O x O x
x x O

99.
y

x
O

Rajah /Diagram 99

Rajah 99 menunjukkan graf bagi y = 4xn Cari nilai bagi n.


Diagram 99 shows the graph of y = 4xn. Find the value of n

A. 2 B. 3 C. 1 D. 2

100. Graf di bawah mewakili / The graph below represents


y

O x

A. y = x + 2 C. y=2x2
6 6
B. y D. y
x x

2. Graf Fungsi / Graph of function 11


101. Graf di bawah mewakili / The graph below represents

16

x
-4 O 4

A. y = x2 + 16 C. y = (x + 4)2
B. y = x2 + 16 D. y = 16 (x+4)2

102. Manakah antara berikut yang tidak mewakili graf linear?


Which of the following does NOT represent a linear graph ?

A. y = x B. x = 2y C. xy = 2 D. y = 2

Nov 2003, Q12


103. Manakah antara berikut mewakili graf y = x2 3 ?
Which of the following graphs represents y = x2 3 ?

A. B.

C D.

2. Graf Fungsi / Graph of function 12


Nov 2004, Q29
2 2
104. Manakah antara berikut yang mewakili graf y ?/ Which of the following graphs represents y ?
x x

A. y B. y

x
O
x
O

C. D.
y
y

O
x
x
O

July 2005, Q28


105. Rajah 105 mewakili lakaran suatu fungsi.
Diagram 105 shows a sketch of a function.

x
O
3

Rajah /Diagram 105

Aapakah persamaan bagi fungsi tersebut? What is the equation of the function?
A. y = x2 3
B. y = x2 3
C. y = x3 3
D. y = x3 3

2. Graf Fungsi / Graph of function 13


Nov 2005, Q28
106. Manakah antara berikut mewakili graf y = x2 4 ? / Which of the following graphs represents y = x2 4 ?

y
A. B. y

O x

4 4 O x

y
C. D. y
O x
4 O
x
4

July 2006, Q27


1 1
107. Manakah antara graf berikut mewakili y = x 1 / Which of the following graphs represents y = x 1
4 4

A. B.

C. D.

2. Graf Fungsi / Graph of function 14


Nov 2006, Q28
108. Manakah antara berikut mewaili graf y = 10 2x3?
Which of the following graphs represents y = 10 2x3?

A. B.

C. D.

77 C 78 D 79 C 80 D 81 D
82 C 83 A 84 A 85 D 86 B
87 C 88 B 89 C 90 C 91 C
92 D 93 C 94 B 95 C 96 A
97 B 98 D 99 C 100 B 101 A
102 C 103 A 104 D 105 D 106 A
107 A 108 B

2. Graf Fungsi / Graph of function 15