Anda di halaman 1dari 21

Pisica Ta Trăiește Mai Conștient Decât Tine

Vreau să știi încă de la început că titlul articolului nu este o metaforă, ci este realitatea însăși.

Scriu acest articol cu titlul de informare, dar și ca invitație la a trăi conștient. Să trăiești cu adevărat conștient, înseamnă să îți dai seama că în timp ce citești acest articol tu de fapt dormi. În timp ce parcurgi acest text, te afli într-un vis pe care tu însuți ți-l creezi. Însă ideea în sine nu este ușor de digerat.

Așa că pentru început o să te invit să devii conștient de faptul că există o scală a nivelelor de conștiință. O astfel de ierarhie este mult mai ușor de înțeles chiar și pentru mintea ta analitică. Am mai vorbit despre această scală după ce am citit Putere vs. Forță de David R. Hawkins.

De la același autor, am citit zilele trecute: Realitatea spiritualitatea și omul modern. Concluzia că pisicile au ca specie un nivel al conștiinței mai mare decât 85% din populația de oameni a planetei mi s-a părut concluzia marcantă după ce am terminat de citit cartea. Desigur că nu este cel mai interesant lucru pe care l-am citit în carte, dar mi s-a părut de impact și un excelent apel la conștientizare.

CUM SE SUSȚINE ACEASTĂ CONCLUZIE?

Mai întâi o să îți expun mecanismul logic efectiv. Iar mai apoi o să îți explic substratul spiritual care susține afirmațiile pe care urmează să le citești.

Ideea este că Hawkins și-a dat seama că orice are o anumită frecvență deci o vibrație specifică. Iar dacă un anumit om(să zicem) are o anumită vibrație, atunci înseamnă că un alt om are o altă vibrație și se poate face o comparație între cele două vibrații.

Așa că David R. Hawkins a construit o scală imaginară de 0 la 1000. Acest interval este suficient de încăpător fiindcă scala este logaritmică. Adică 100 pe această scală înseamnă de fapt 10 la puterea 100. Adică 10 înmulțit cu el însuși de 100 de ori.

Chiar dacă nu ți-a plăcut matematica în școală te invit să nu te sperii că nu e nimic complicat.

Ceva care se află la nivelul 200 pe această scală înseamnă de fapt că are valoarea 10 la puterea 200. Adică 10 înmulțit cu el însuși de 200 de ori. Și tot așa pentru oricare altă valoare între 0 și 1000.

Având această scală, a început să întrebe conștiința colectivă unde se situează diverse lucruri. A întrebat la ce nivel sunt calibrați președinți, maeștri spirituali, cuvinte, sentimente și tot așa mai departe.

Dacă urmărești acest blog de mai mult timp, poate știi că am afirmat în mod repetat că totul este energie și totul are o vibrație specifică. Dacă totul are o vibrație specifică, atunci totul poate fi

amplasat la locul lui pe scala de la 0 la 1000. E simplu.

Numai că poate te gândești: chiar dacă totul are o vibrație specifică și ar putea fi amplasat vibrațional vorbind înspre 0 și 1000, noi totuși nu avem nicio metodă pentru a determina vibrația unui anumit lucru.

Ei bine, vreau să știi că Hawkins a descoperit o metodă prin care se poate determina vibrația specifică a unui anumit om, lucru, carte sau orice altceva. Iar despre această metodă vom discuta în ultima parte a articolului.

Deocamdată ți-am prezentat câteva date în așa fel încât să mă pot ține de promisiunea din titlu și îți pot expune de ce pisica ta trăiește mai conștient de cât tine.

Iar din punct de vedere logic această concluzie reiese din două afirmații pe care Hawkins le face în carte:

1. Pe acea scală logaritmică de la 0 la 1000, 85% din populația de oameni a planetei se află sub 200. 2. Populația de pisici a planetei este calibrată la 240 pe aceeași scală logaritmică de la 0 la 1000.

Concluzia logică din afirmațiile 1 și 2? Pisicile au un nivel al

conștiinței de 240 în timp ce 85% din populația de oameni a

planetei este undeva sub 200.

Pe bună dreptate poate te întrebi acum în ce fel poate fi măsurat nivelul conștiinței. Așa cum ți-am promis, în continuare o să explic…

TEHNICA DE MĂSURARE

Tehnica se numește kinesiologie. Ea înseamnă pe scurt testare musculară.

În carte și știință se urmărește răspunsul pe care îl oferă brațul întins drept în așa fel încât să formeze un unghi de 90 de grade în raport cu corpul tău.

De obicei se folosește un subiect testat și o altă persoană care îi urmărește răspunsul muscular.

Un braț care rămâne ferm în fața unei anumite afirmații spune de fapt că afirmația enunțată este adevărată. Un braț care nu rămâne ferm oferă de fapt răspunsul nu. Adică spune că afirmația este falsă.

Răspunsul este binar. Și poți pune orice întrebări din trecut sau prezent. Folosind kinesiologia nu poți întreba nimic despre viitor. Însă când spun „orice întrebări” mă refer la faptul că poți absolut orice întrebări. Și asta pentru că memoria Universală știe absolut tot ce s-a întâmplat vreodată, dar știe și care a fost vibrația acelui ceva pe o scală logaritmică de la 0 la 1000.

Pe aceeași scală logaritmică, prin testări repetate, Hawkins și-a dat seama că la 600 o ființă atinge iluminarea.

Iisus, Buddha și Krishna sunt situați cu toții la 1000. Adică

maxim.

SCEPTICISM ȘI LIMITĂRI

Tehnica poate fi folosită de către absolut oricine însă există câteva limitări.

Una dintre limitări ar fi aceea că în anumite situații s-ar putea să nu îți fie permis accesul pentru a afla răspunsul la niște întrebări specifice.

De aceea înainte de a adresa o întrebare Hawkins recomandă ca inițial să obții răspunsul da sau nu pentru întrebarea: „Mi se permite să întreb lucrul la care mă gândesc?” sau „Am permisiunea să întreb care este calibrarea pe o scală de la 0 la 1000 a …”(iar pe „” adaugi întrebarea în sine).

Dacă primești răspuns afirmativ, ulterior poți adresa întrebarea.

Însă aceasta nu este totuși singura limitare. Pentru ca tu să poți folosi tehnica ai nevoie să fii calibrat deja peste 200 pe scala logaritmică de 0 la 1000.

S-a observat în mod repetat că oamenii care se află sub 200(85% din populația planetei) nu pot folosi tehnica.

De ce a pus Dumnezeu această limitare este foarte simplu. Dacă un om calibrat sub 200 ar putea afla răspunsul la orice întrebare referitoare la prezent sau trecut, ar tinde să folosească respectivele informații în scopuri lipsite de armonie și aliniere.

Ateii nu pot folosi tehnica. Dar aceasta este o consecință a faptului că dacă ești ateu ești calibrat sub 200. Și mai există câteva excepții de oameni care nu pot folosi tehnica și ei sunt calibrați totuși peste 200. În cazul acestora nu se știe încă de ce nu pot folosi kinesiologia.

Ca să îți faci o idee, am extras din cartea lui Hawkins o parte din calibrările pentru ființe vii. Toate sunt pe aceeași scală de la 0 la 1000 unde 600 reprezintă iluminarea, iar 200 nivelul de calibrare minim

pentru a folosi kinesiologia:

Bacterii 1 Protozoare 2 Insecte 6

Pești 20

Vipere 35 Lei, tigri 40 Balene 85 Delfini 95 Babuini 105 Porumbei 145

Urși bruni 180

Cerbi 205 Porci domestici 205 Vaci de lapte 210 Oi 210 Pisici 240 Câini 245 Gorile 275 Cimpanzei 305

Dacă nu crezi că tehnica este reală sau validă, realitatea îți va confirma asta. La fel cum îți confirmă și orice alt lucru pe care îl

crezi.

Au existat de-a lungul timpului studii care au încercat să demonstreze despre kinesiologie că nu funcționează.

Toate sunt calibrate sub 200. Majoritatea dintre ele la 160.

CONCLUZIE

Spuneam în titlu că pisica ta are un nivel al conștiinței mai mare decât al tău. Citind acest articol, ai văzut că sunt aproximativ 85% șanse să fie așa.

Să nu uităm că specia umană l-a dat pe Iisus care calibrează la

1000.

Iar dat fiind faptul că citești un blog precum Fii Împlinit, sunt toate șansele ca tu să fii calibrat peste 200 și chiar peste 240. Așa că s-ar putea ca în cazul tău pisica să nu trăiască mai conștient decât tine.

Consider însă că informațiile pe care le-ai parcurs sunt relevante și de folos.

De asemenea îți recomand toate cărțile lui David R. Hawkins pentru a afla cum să aplici și tu kinesiologia și pentru a înțelege subiectul în

profunzime.

Îți doresc să trăiești conștient!

Iar dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i te rog un share pe rețelele

sociale(trimite-l mai ales prietenilor care au pisici)

Să nu uităm că specia umană l -a dat pe Iisus care calibrează la 1000. Iar

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Kinesiologia este unealta pe care omenirea o are acum la dispoziție pentru a afla ceea ce este adevărat. Tot folosind kinesiologia, un om poate afla unde se află ceva din punct de vedere vibrațional.

Înainte de a trece la a descrie punctual câteva din aplicațiile practice ale kinesiologiei, vreau să subliniez faptul că aplicarea kinesiologiei este ceva non-dual. Și simt să fac precizarea aceasta fiindcă am observat foarte mulți oameni care având o anumită pregătire

spirituală, ajung la concluzia că kinesiologia ar scinda între observator și obiectul observat. Iar dacă Întregul iese din aria de percepție și conștiență, suntem în dualitate.

Orice încercare de a denigra kinesiologia sau de a demonstra despre

conștiință că este un rezultat al activității neuronale calibrează de obicei sub 200. Tot ceea ce este măsurat cu ajutorul kinesiologiei și disponibil nouă pe durata șederii în trup se întinde în mare parte pe o

plajă între 0 și 1000. 200 reprezintă nivelul minimei integrități, iar orice om care calibrează sub 200 nu poate aplica cu succes kinesiologia.

600 este nivelul percepției realității ca fiind non-duală. Iar 1000 este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. 500 este nivelul iubirii. Iar 540+

este nivelul minim la care ar trebui să se afle un om care vorbește despre spiritualitate pentru ca impactul lui să fie armonios asupra celor care îl ascultă.

Mai este important de știut faptul că kinesiologia este de fapt testare

musculară. Și spuneam mai sus că este non-duală. Pentru a percepe non-dualitatea tehnicii, o să îți spun că este la fel de non-duală ca și curentul electric sau lumina.

Tot ceea ce există este lumina, iar întunericul nu are o existență de sine stătătoare. Întunericul este doar un cuvânt ales de oameni pentru a descrie absența luminii.

Curentul electric este cel care există. Nu poți trimite non-curent printr- un fir. Închiderea întrerupătorului nu trimite nimic prin fir, ci pur și simplu permite absența a ceea ce era înainte.

Exact la fel, tot ceea ce există este adevărul. Falsitatea este un cuvânt ales de oameni prin care aceștia au ales să descrie absența adevărului.

Acum, când noi folosim kinesiologia, îți poți imagina că prin mușchiul testat trece curent electric în prezența afirmațiilor adevărate. Atunci când adevărul este absent, îți poți imagina că prin mușchi nu ar mai trece curent electric, deci este absent. Un muchi care își păstrează rezistența afirmă prezența adevărului. Iar un mușchi care își pierde

rezistența afirma absența adevărului. Nu afirmă neapărat falsitatea. Decât dacă înțelegem folosirea cuvântului fals ca o unealtă de limbaj.

Ținând cont de paragrafele de mai sus, consider că am construit prin introducerea acestui articol o fundație cât de cât stabilă pentru ceea ce urmează să citești. Să poți măsura unde se află ceva din punct de vedere vibrațional și să poți vedea dacă adevărul este prezent într-o anumită afirmație are aplicații de la viața personală și până la viața de business. Asta ca să nu mai vorbesc de aplicațiile pe care le-ar putea avea în drept, acolo unde s-ar putea spune despre un condamnat într- o fracțiune de secundă dacă a comis sau nu o anumită faptă. Fără bătăi de cap și discuții care par să nu se mai termine și prin care oamenii irosesc energie vitală într-un mod nu foarte înțelept.

Până când însă kinesiologia va fi folosită în judecătorii, probabil vor mai trece câteva sute sau mii de ani. Astăzi însă, tu cel care citești acest articol, poți folosi testarea musculară în viața ta de zi cu zi pentru a fi mai eficient. Și sunt niște lucruri foarte concrete pe care le poți face. Iată o parte dintre ele:

1. SĂ ALEGI SĂ CITEȘTI NUMAI BLOG-URILE CARE AU O VIBRAȚIE ÎNALTĂ

Internetul e plin de tot felul de articole despre extratereștri, conspirații, mesaje primite de la civilizații avansate sau așa zise ființe de lumină, teorii șocante, can-can și multe altele. În principiu, orice text care calibrează sub 200 se află sub nivelul minimei integrități și deci nu ar trebui să îți bați capul cu el, fiindcă citindu-l nu vei face altceva decât să consumi energie în mod inutil.

Poți calibra(vibrațional vorbind) orice articol luat separat sau poți face o calibrare pe arhiva acelui blog în ansamblu. Dacă este sub 200, nici nu ar trebui să mai stai la discuții. Dacă este peste 200, poți alege să îl citești sau urmărești cu precizarea că pentru o evoluție mai rapidă a ta, îți recomand să parcurgi de preferat informații din sfera

400+(minim).

2. SĂ ALEGI CĂRȚILE CĂRORA LE PERMIȚI SĂ

STEA ÎN BIBLIOTECA TA

David R. Hawkins spunea foarte frumos în una din cărțile sale că în orice bibliotecă el ar propune ordonarea cărților folosind o singură regulă: „cele care calibrează sub 200 într-o parte, iar cele care calibrează peste 200 în cealaltă”.

Poate ți se pare greu de crezut, însă există destul de multe cărți care calibrează chiar peste 600. Să le citești pe acestea te scutește de o sumedenie de efort investit în mod inutil. Imaginează-ți că în absența metodei, un om poate citi zece cărți, iar din cele zece, 5 să fie sub 200, 4 puțin peste 200, și doar una în sfera 500-600+. O testare musculară făcută în prealabil și care durează doar câteva secunde, te poate scuti de a citi 9 cărți de vibrație joasă și să o citești doar pe cea care calibrează la un nivel suficient de înalt pentru ca impactul să fie armonios în viața ta.

3. SĂ ALEGI OAMENII PE CARE SĂ ÎI URMEZI

În acest moment domeniul dezvoltării personale se află în plină ascensiune. Iar acest lucru mi se pare minunat. Numai că existând atât de multe opțiuni sunt și mulți oameni care ajung să urmeze alți oameni care calibrează foarte jos vibrațional vorbind.

Așa că dacă vorbim de un trainer, coach, public speaker, autor de carte sau orice vrei tu, o simplă testare musculară îți poate arăta nivelul de conștiință la care se află acel om în așa fel încât să știi dacă merită sau nu ascultat.

Același lucru este valabil și pentru momentul în care îți faci prieteni. Dincolo de felul în care decurge relația cu acel om sau grup de oameni, să îi măsori nivelul de conștiință din acel moment te poate ajuta să decizi dacă într-adevăr vrei ca acel om să facă parte din viața ta sau nu.

4. SĂ ȘTII UNDE CALIBREAZĂ RELIGIILE DE PE ACEASTĂ PLANETĂ

Există religii cu duiumul. Câteva mii. În România a fost foarte populară alegerea oamenilor de a „merge la pocăiți”(cum se spune în limbaj popular). O calibrare simplă te poate ajuta să vezi valoarea de adevăr predicată de o anumită religie. De exemplu martorii lui Jehovah(ca religie) calibrează la 195. Adică cu 5 sub nivelul minimei integrități. Și tot așa poți calibra fiecare cult și religie în parte.

Există în acest moment religii pe planetă care calibrează mult peste 600 care este nivelul iluminării. Asta nu înseamnă că dacă tu te afli acum într-o religie care calibrează mai jos decât nivelul iluminării, ar trebui neapărat să o schimbi. Asta depinde foarte mult de ceea ce îți dorești tu să obții în viață. Personal consider că dezvoltarea ta spirituală poate fi independentă de religie și poate fi obținută prin dorința de a cunoaște adevărul și de a-ți crește vibrația. Totuși dacă religia în care te afli calibrează sub 200, atunci probabil că ar fi recomandat să te gândești serios la a face o altă alegere.

5. SĂ ALEGI FILMELE LA CARE TE UIȚI

Există multe filme astăzi care calibrează sub 200. Când apar pe ecran crime, omoruri, violuri și așa mai departe, toate acestea au o vibrație foarte joasă. Acesta este motivul pentru care există multe filme care calibrează sub 200.

Acum, dacă folosești kinesiologia și îți dai seama că ceva calibrează sub 200, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să îl și elimini din viața ta. Asta depinde foarte mult de ceea ce îți dorești de la viață și de alegerile conștiente pe care faci.

Tu poți măsura și vedea că un film este sub 200 și totuși să te uiți la el că îți place genul horror. Alegerea e la tine. Nu ești obligat să faci nimic. Însă folosind kinesiologia poți face niște alegeri care te pot scuti de foarte multă energie risipită inutil.

***

În acest articol ți-am oferit doar 5 aplicații concrete pentru a-ți stârni interesul și imaginația. Te invit însă pe tine să îți imaginezi care ar mai fi alte locuri în care metoda ar putea fi aplicată cu succes. O să vezi

că o lume nouă stă să se deschidă chiar în fața ochilor tăi. O lume în care poți ști dacă adevărul este prezent sau absent într-un anumit context.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării.

Metoda cunoscuta sub numele de kinesiologie aplicata, sau testare musculara, il are ca parinte pe Dr George Goodheart Jr. DC chiropractor din SUA, care, in anul 1960 a descoperit faptul ca verificand reactia si raspunsurile muschilor, poti afla o serie de informatii ascunse despre organismul investigat si nu numai.

Dupa International College of Applied Kinesiology metoda este un sistem care evalueaza aspecte ale sanatatii, structural, chimic si mental, prin metode manuale de testare musculara, care se inscriu in alte standarde si metode de diagnosticare. Dr George Goodheart credea ca muschiul reflecta circulatia energiei vitale (chi, ki, prana) si ca prin masurarea rezistentei sale, oricine poate determina sanatatea unui organism, a organelor, sau deficientele nutritionale.

Succesul testarii musculare se datoreaza faptului ca poti pune intrebari si primi raspunsuri clare si directe la orice problema, din orice domeniu. In kinesiologie, atunci cand intrebi, te adresezi subconstientului, iar raspunsul vine din acea zona, a constiintei colective, a informatiilor universale, a legaturii cu Divinitatea, cu intregul Univers si Creatie, acolo unde nu exista barierele educatiei, a paradigmelor, a conditionarilor si a micilor interese lumesti. Din aceste motive, raspunsul este clar, corect, nealterat si nu poate reflecta decat adevarul in starea lui cea mai pura.

Astfel intreband direct la Sursa Universala, kinesiologia aplicata te ajuta sa:

treci cu usurinta peste prapastia dintre ceea ce este si ceea ce crezi tu ca este

gasesti raspunsuri despre tine, despre viata si despre spiritualitate

detectezi daca esti indus in eroare intr-o afacere, un proiect, o relatie, sau o initiere spirituala

scapi de iluziile ce te-au impiedicat sa-ti atingi scopurile, telurile si idealurile in viata

afli care companii, mancaruri, metode spirituale, carti, filme, programe si orice altceva opereaza la cel

mai inalt nivel al adevarului, cu energii pozitve si care sunt daunatoare si incarcate cu energie joasa (negativa) contribui pozitiv la ridicarea constiintei umanitatii

obtii acces instantaneu la informatii ce depasesc capacitatea celui mai performant computer

te vindeci de o boala, sau renunti la o dependeta, atingand nivelul de constiinta la care aceasta pur si

simplu dispare gasesti cu usurinta in orice sistem, oricat de complex, punctul in care cu minim de efort obtii cel mai

bun rezultat descoperi si distingi cu usurinta adevarul de fals, intr-o declaratie, intentie, initiativa

si multe, multe, altele.

Testarea Musculară este un instrument neinvaziv pe care il putem folosi pentru a identifica dezechilibrele din organism. Știința din spatele ei este similara testului cu detectorul de minciuni sau unui poligraf. La un poligraf, o persoană este cuplat la electrozi sensibili și i se pun anumite întrebări. Răspunsurile persoanei generează un anumit răspuns electric în organism, care este inregistrat si interpretat. Astfel, testul arata care răspunsuri sunt adevărate sau false.

Muschii corpului sunt de asemenea afectati de această modificare electrica de stare, astfel putand fi

folositi pentru a vedea acelasi raspuns, doar la o scara mai mare. Orice muschi va deveni slăbit într-o stare de incongruență sau falsitate, făcând dificilă rezistență. În schimb, mușchii vor rămâne puternici și capabil să reziste atunci când suntem intr-o stare de congruenta sau adevar. Este extraordinar ca testarea musculară ne permite să accesam informații importante despre sanatate, trebuie doar să știi ce întrebări să pui, iar apoi sa aplicăm presiune pe un mușchi și obținem răspunsurile ce ne

intereseaza in functie de rezistenta obtinuta!

Aproape toata lumea are un oarecare bagaj emotional din anumite evenimente dureroase din viata! Nu este numai in capul tau! Desi este invizibil, bagajul emotional este foarte real si poate sa-ti distruga fericirea, succesul si sanatatea. Este ca si cum ai cara cate o valiza de la fiecare eveniment traumatic prin care ai trecut. In cele din urma incarcatura va fi asa de mare incat nu va mai putea trece neobservata. Fiecare valiza de acest fel o numim ”Emotie Blocata” – o energie emotionala care a fost creata de catre tine, in timpul unui soc emotional, si s-a blocat undeva la nivelul corpului tau.

Emotiile blocate sunt la mod propriu ca niste bile de energie, care vibreaza la o frecventa diferita, in functie de ce emotie este (de exemplu Furia este o vibratie diferita de Tristete sau Nesiguranta).

Emotiile Blocate sunt vibratii negative, distructive, care tind sa afecteze zona corpului in care s-au blocat, creand durere si functionare deficitara. Ele pot de asemenea sa creeze depresie, anxietate si multe alte probleme emotionale.

In mod sigur Emotiile Blocate pot sa-ti faca viata mizerabila, dar acum puteti scapa de ele cu ajutorul Testarii Musculare si sa va usurati incarcatura pentru totdeauna.

Ce vei afla la o sedinta de Eliberare Emotionala prin Testare Musculara?

Aceasta este singura metoda de eliberare emotionala prin care vei afla:

Daca ai sau nu emotii blocate!

Pentru cine este recomandata aceasta metoda?

Unde sunt ele localizate la nivelul corpului?

A fost emotia ta? Sau ai preluat-o prin empatie de la o persoana din jurul tau?

In ce perioada a vietii s-a blocat?

Care este evenimentul pe care l-ai trait atat de intens incat te-a lasat cu o incarcatura emotionala

blocata?

Rezultate excelente apar la COPII pentru: dureri inexplicabile (fara cauza obiectivata prin analize sau

imagistic), frici exagerate, fobii, panica, anxietate, abuzuri, depresie, socuri emotionale si alergii. Persoanelor care le este greu sa depaseasca Evenimentele Traumatice din trecut (indepartarea

incarcaturii emotionale din amintirile dureroase) Persoanelor care doresc o sa afle daca Durerile (cap, gat, spate, umeri, incheieturi, dinti, stoma,

dureri generale, etc), Alergiile, Sindormul de Oboseala Cronica, sau orice alt simptom au o componenta emotionala blocata) Pentru depasirea starilor de Frica, Anxietate, Depresie, Furie, Suparare, Neincredere

Celor care au o Concentrare Deficitara

Celor care doresc sa afle adevarata Cauza a Dezechilibrelor Corporale si s-au saturat sa-si acopere

simptomele Celor care doresc sa-si creasca nivelul Sistemului Imunitar

Celor care doresc sa-si infranga autosabotajul si sa-si ia inapoi Controlul asupra Propriei Vieti

Celor care doresc sa isi Sporeasca Increderea in ei la munca si acasa.

Celor care simt ca sunt Incapabili sa Daruiasca si sa Primeasca Iubire

Celor care doresc sa isi Recapete Imaginea Pozitiva de Sine

Celor care doresc sa afle motivul real pentru care are loc Cresterea in Greutate

Triunghiul sanatatii-kineziologia aplicata

Asa cum mentionam in introducere fiecare latura a "Triunghiului Sanatatii" interfera, deci cu celelalte intr-un cerc pozitiv ( echilibru:

Sanatate ) sau vicios ( dezechilibru; boala ). Exemplu de "feedback pozitiv", adica patologic: o tensiune constanta tensiune structurala influenteaza o persoana emotional; emotiile, la randul lor, sunt somatizate la nivelul aparatului digestiv cu malabsorbtia consecutiva a alimentelor; malabsorbtia, dezvoltand o carenta nutritionala, influenteaza si latura biochimica a triunghiului; carenta nutritionala cauzeza o slabiciune musculara care agraveaza primitiva tensiunea structurala .

Este important, deci, sa evaluam pe fiecare in parte din cei 3 factori dar si mai important este sa nu-i cosideram doar separat: cine are in vedere tratarea unei patologii legata de un aspect nu poate si nu

trebuie sa ignore corelatiile existente cu celelalte doua.

Fiecare latura a "Triunghiului Sanatatii" interfera, deci cu celelalte intr-un cerc pozitiv ( echilibru: Sanatate ) sau vicios ( dezechilibru; boala ). Exemplu de "feedback pozitiv", adica patologic: o tensiune constanta tensiune structurala influenteaza o persoana emotional; emotiile, la randul lor, sunt somatizate la nivelul aparatului digestiv cu malabsorbtia consecutiva a alimentelor; malabsorbtia, dezvoltand o carenta nutritionala, influenteaza si latura biochimica a triunghiului; carenta nutritionala cauzeza o slabiciune musculara care agraveaza primitiva tensiunea structurala .

Este important, deci, sa evaluam pe fiecare in parte din cei 3 factori dar si mai important este sa nu-i cosideram doar separat: cine are in vedere tratarea unei patologii legata de un aspect nu poate si nu trebuie sa ignore corelatiile existente cu celelalte doua.

Desprinsa din Chiropractica, Kinesiologia Aplicata (K.À.) are o

abordare a Sanatatii, o Viziune holistica a Omului care ne permite sa evaluam Echilibrul Triadei. Un bun echilibriu este responsabil de Sanatate, (antiteza unui lung

proces dezechilibrant cunoscut drept “Boala") si ca sinteza finala a

unei corecte integrari dintre Sanatate Structurala - Sanatate Psihica - Sanatate Biochimica. In Kineziologia Aplicata (K.A.), din Triunghiul "Echilateral” al Sanatatii laturile Structura - Biochimie - Psihic sunt influentabile una de catre alta si in echilibru dinamic.

STRUCTURA

In Triunghiul Sanatatii Iatura "Structurii" este implicat in:

accidente banale ( ex. entorsa ) instabilitate Structurala ( ex. postura ) tulburari articulare ( ex. osteoartrite, dureri articulare, iritatii ale radacinilor nervoase ).

"Sanatatea Structurala" este domeniul Kineziologiei Aplicate, a Chiropraticii Osteopatiei, Fizioterapiei, Ortopediei a tuturor Tehnicilor Manuale si Instrumentale care lucreaza pe Aparatul

Locomotor. Rolul lor este acela de a debloca Sistemul Musculo-Scheletic pentru a-i conferi acea miscare naturala care in contextul Structural este sinonim cu Sanatatea. Un astfel de rezultat este sumarea pe de o parte a imbunatatirii Structurale si pe de alta parte a influentei pozitive de care vor beneficia alte aparate. Un exemplu poate fi urmatorul : un sindrom algico-disfunctional al ATM sau un picior plat se poate repercuta direct sau indirect asupra radacinii nervoase; postura alterata poate comprima radacinile nervoase emergente la nivelul foramenului intervertebral cu tulburari viscerale si/sau musculare; rezulta durere si disfunctii ale viscerelor si/sau muschilor metameric corelate. Multi operatori avand in vedere doar biomecanica corpului (articulatii, muschi, ligamente, tendoane, fascii, nervi ) se limiteaza la rezolvarea subluxatiilor coloanei vertebrale pentru imbunatatirea functiilor nervilor. Aceasta da rezultate optime dar problemele de sanatate pot fi mai eficient rezolvate daca si celelalte doua Iaturi ale Triunghi Echilateral al Sanatatii sunt luate in consideratie. Acestea din urma sunt, de fapt, puternic influentate de Structura, care, la randul sau, este sub influenta Psihicului si a Biochimiei. Deoarece Nervii controleaza toate functiile corpului o disfunctie a acestora poate cauza diverse probleme de Sanatate: organiele nu mai functioneaza corect si provoaca slabiciune musculara: la randul ei acesta cauzeaza un deficit al stabilitatii Structurale, redeschizand ciclul unui cerc vicios.

METABOLISM

"Sanatatea Biochimica" este domeniul Medicilor si Nutritionistilor. Primii utilizeaza "substante chimice" pentru a controla functionarea corpului in timp ce nutritionstii folosesc "nutrientii". Medicul alopat incearca sa tina sub control latura Pshicului cu Psihotrope Latura Structurala cu Miorelaxante-Antiinflamatorii- Antidegenerative.

Pentru Kinesiolog, totusi, Chimia cauzeaza “obiceiuri vicioase" ale

Triunghiului. Din punct de vedere biochimic, sunt multe situatii responsabile de

aparitia bolilor:

-carente sau excese ale nutrientilor -intolerante alimentare -xenobiotice -Tulburari endocrine -medicamente

Prin intermediul unor Teste Musculare Manuale Scheletice, Kineziologul poate evalua efectele Compusilor Chimici, inclusiv medicamente, asupra organismului. Poate, evalua efectele Nutrientilor, precum si doza si durata administrarii pentru imbunatatirea starii generale de Sanatate. In particular, folosind Integratori Nutritivi, combinati cu tehnici manuald clasice, Muschii, parte a laturii Structurale, au si ei un beneficiu. Aceste substante,, confera corectiilor realizate o eficacitate mai mare si o durata mai mare in timp. S-a spus mereu, ca in Kineziologia Aplicata, chiar daca problema care ne suscita interesul este in aparenta pur chimica, fiind atenti doar la ea este o abordare incompleta si, deci, de nerecomandat.

PSIHIC

"Sanatatea Psihica" este domeniul Psihiatrilor, Psihologilor, Hipnotizorilor altor “Figuri" similare. Acestia lucreaza prin intermediul Psihotropelor (latura chimica a Triunghilui Sanatatii) si Sensorialitatii (mesaje verbale, vizuale, olfactive, tactile, gustative). Pentru Psihic este fondamentala importanta faptului ca individul

poate avea diferita dispozitii. Trecerea de la o dispozitie la alta fara a ramane marcat este sinonim cu "Sanatate Emotiva". In caz contrar se vorbeste despre

“Boala Emotiva".

Asa cum exista o Individualitate Biochimica si Structurala, exista si o Individualitate Psihica; Aceasta semnifica faptul ca fiecare individ are Nivele Emotionale diferite unul de celalalt care, in parte, sunt constitutionale si, partial, sunt dobandite in cursul vietii. In functie de personalitatea din care deriva. Raspunsul terapeutic va fi diferita si fiecare individ va implica nu doar emotivitatea acestuia

dar si, Structura si biochimia echilibrului acestuia. Dispozitia, stresul si atitudinea psihologica individuala influenteaza starea de sanatate a corpului. Kinesiologia Aplicata (K.A.) prin intermediul Testelor Musculare Manuale Scheletice, poate verifica efectul Emotiilor asupra Sistemului Nervos si, eventual, sa intervina terapeutic. Astfel incat, pentru a optimiza efectul e nevoie sa se intervina si asupra laturilor Structura si Biochimie a "Triunghiului Sanatatii".

Kineziologia aplicata

Descoperita in 1964 de George Goodheart, un renumit chiropratician din Detroit (USA), "Kinesiologia Aplicata" permite operatorului sa evidentieze si sa corecteze “dezechilibre energetice" Structurale, metabolice si psihice ale individului folosind "Testele Musculare", "Testul Musculare" consta in aplicarea unei usoare si active presiuni asupra muschiului de examinat care, astfel stimulat, poate da un raspuns “slab", "normal" sau “puternic". Aceasta variatie de raspuns este corelabila cu hipo-, normo- sau hiperfunctia energetica a organului si al meridianului corelato cu muschiul testat, conform unei triade codificate "muschi-organ- meridian". Foarte simplu, rapid, practic, usor de folosit, eficace, economic, lipsit de contraindicatii si efecte colaterale, non invaziva, Kineziologia Aplicata ne furnizeaza in "direct" un "bio-feedback" personal non instrumental. Daca din acest examen rezulta situatii de dezechilibru, Kineziologul isi propune sa reechilibreze in amonte, si nu doar in aval, prin tehnici manuale potrivite cu alegeri, modalitate si prioritate verificabile mereu conform testelor musculare. In acest mod, echilibrul energetic este strans corelat cu nevoile reale individuale ale corpului; ex: un muschi testat anterior ca slab prin corectia corecta devine puternic. Muschiului nu i se testeaza niciodata forta intrinseca ci capacitatea intrerupta de a primi "energia" pe durata stimulului fizic, verbale, emotiv sau de alt tip. Nu se focalizeaza niciodata pe simptome specifice ci pe evidentierea

si corectarea dezechilibrului in "Sistemul" Uman!

Cum se realizeaza testarea

Pentru testare se alege un muschi de test, usor accesibil, spre exemplu pectoralul mare, marginea claviculara. Origine: suprafata anteriora a jumatatii sternale a claviculei. Insertie: buza laterala a santului bicipital a humerusului. Actiune: flexia umarului si adductia orizontala a umarului spre umarul opus; participa, la unii indivizi cu rotatia mediala.

Pacientul cu mana in supin, brat intins in sus, umarul in flexie la 90" in rotatie interna ( policele e indreptat spre picioare). Presiunea se aplica direct pe partea distala a antebratului, in sensul de abductie si de usoara extensie a umarului. Directia presiunii poate fi determinata vizualizand o linie imaginara de la originea la insertia muschiului; vectorul de forta variaza in functie de subiect. Erorile cele mai intalnite pot fi evitate stabilizand umarul opus pentru a evita ridicarea de pe pat, si asigurandu-ne ca pacientul nu intinde cotul in tentativa de a se folosi de muschii sinergici.

Kinesiologie aplicată: cum să afli rapid adevărul

Sursa articol: www.gosman.ro

Ți-ar plăcea să poți afla în câteva minute dacă o informație este adevărată sau falsă?

Kinesiologia este o tehnică de testare musculară care îți permite să afli rapid adevărul la o întrebare din orice domeniu.

În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării.

Kinesiologia – în acceptul în care am pomenit mai sus despre ea și cum o voi menționa în continuare, este o derivată a kinesiologiei aplicate.

Kinesiologia aplicată este o metodă folosită în chiropractică unde pe baza testării musculare se poate stabili un diagnostic și metode de tratament.

Practic, ea asigură feedback referitor la funcționarea corespunzătoare a

corpului.

Se pleacă de la premisa că mușchii reflectă circulația energiei vitale (prana, chi, mana) și că, măsurând rezistența mușcilor, poți determina sănătatea unui

organism.

Acum, este bine de știut de la început că, kinesiologia și kinesiologia aplicată au parte și de critică destul de vehementă. Au, pe de altă parte și foarte mulți adepți.

Am descoperit kinesiologia acum câțiva ani în cartea lui David Hawkins – Putere versus forță și mi s-a părut interesant de știut și încercat.

Ulterior am mai întâlnit această practică la Jasmuheen, Jack Canfield și alți

autori.

Ceea ce o face cu atât mai interesantă.

La ce e bună kinesiologia?

Kinesiologia se foloseste în psihologia sportivilor, în medicină, psihologie, de către chiropracticieni, etc.

Câteva din aplicațiile practice ale kinesiologiei aplicate sunt:

 • - Afli repede și ușor adevărul unei intenții, afirmații sau declarații

 • - Afli ce persoane, firme, cărți, programe, filme și orice altceva intenționezi să “consumi” sunt în concordanță cu adevărul și îți sunt folositoare

 • - Poți să o folosești ca metodă de autocunoaștere

 • - Poți obține informații care altfel nu îți sunt accesibile

 • - Ca metodă de vindecare de anumite boli și afecțiuni

 • - Ca metodă de creștere a nivelului de conștiență

Cum se folosește?

De obicei e nevoie de doi oameni pentru această testare.

Există și exerciții care le poți face singur.

În linii mari, metoda de aplicare a kinesiologiei, este următoarea:

 • - se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt

“subiectul” (cel care este testat);- subiectul stă in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu podeaua.

De obicei, se recomandă mâna stângă sau mâna care nu e dominantă a

persoanei testate.

 • - operatorul se așează în fața subiectului, cu mâna stânga pe umărul acestuia, iar mâna dreaptă pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii

palmei (în zona ceasului de mână).

 • - este recomandat să întrebi subiectul la început dacă mâna pe care se face testarea este în regulă (nu e luxată sau a avut multiple fracturi)

 • - operatorul cere subiectului să reziste cand va încerca să-i apese mana in jos;

 • - se fac testări (apăsări ale brațului subiectului) pentru diferite întrebări

adresate de operator.

 • - operatorul apasă mâna subiectului, cu o mișcare fermă, rapidă și cu o

presiune constanta.

Ideea este de a apasa suficient de puternic, pentru a verifica gradul de

rezistență și opoziție a subiectului.

În nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungită, care sa oboseasca brațul subiectului, astfel încât acesta să obosească și să cedeze.

Se verifică dacă mușchiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia

umarului in pozitia respectiva.

- se va observa că la întrebările cu răspuns adevărat, brațul rezistă în poziția orizontală iar la cele cu raspuns fals/negativ, brațul subiectului va cădea relativ ușor spre corp.

Se obține astfel răspunsul la întrebările dorite.

Pentru mai multe informații acesează aici.

Sau te mai poti informa despre aceste lucruri si aici!

Si nu uita ca .....

“Un medic competent, înainte de a încearca să recomande un medicament pentru pacient, face cunoştinţă nu numai cu boala dar, de asemenea, cu obiceiurile şi constituția omului bolnav.” Cicero