Anda di halaman 1dari 52

Guide

2 AlbanianContacts

dhe nevojat apo kërkesat për shërbime janë


Njëra dorë lan tjetrën të dyja gjithnjë e më shumë në rritje, madje edhe për
së bashku lajnë fytyrën... shërbime që akoma nuk mbulohen nga kompani
shqiptare. Kjo dëshmohet me prezencën e
shtë veçse një frazë e shkëputur nga kompanive të huaja që duan ta targetojnë

Ë trashëgimia jonë, që merr një domethënie


më të thekshme ndërsa gjendesh në një
tjetër shtet, në një tjetër vend. Bëhet edhe më
blerësin shqiptar në MB.
Shpresojmë se gjithsesi edhe kjo gjendje do të
jetë kalimtare dhe siç ndodh edhe me
komunitetet shqiptare në botë edhe shqiptarët e
brilante kjo shprehje ndërsa shikohet zhvillimet
integruese të shqiptarëve në Mbretërinë e Britanisë do të shohin përtej iluzioneve dhe do të
Bashkuar. Ajo që i duhet më tepër se gjithçka një bëhen më pragmatikë (të paktën nuk do të kenë
komuniteti është lidhja dhe bashkëpunimi nevojë për përkthyes).
(të punuarit së bashku)jo vetëm për kultivimin Besojmë se këta mërgimtarë do të rikujtohen se
dhe ruajtjen e vlerave të mrekullueshme njëra dorë duhet të lajë tjetrën...
shqiptare, por edhe si domosdoshmëri e
përditshmërisë në kushtet e integrimeve AlbanianCoontacts
brendakomunitare apo më gjerë.
Kjo ishte nxitja e “The Albanian” për ndërtimin e
kësaj ure komunikimi ndërkomunitar dhe prej tre
vitesh ja kemi arritur të publikojmë Albanian Mënyra më fantastike për të
Contacts duke shpresuar se kemi ngushtuar
sadopak vakuumet dhe kemi krijuar hapësira
reklamuar shërbimin tuaj
dhe mundësi bashkëpunimi ndër shqiptarët e
këtushëm. 30 000 KOPJE
Për të njëjtin shërbim përse të mos përdorim
shërbimin shqiptar të cilin domosdoshmërish Ne e përcjellim mesazhin tuaj
konkurrenca e bën të jetë (së paku) në të njëjtin
nivel me shërbimet e tjera?
në çdo familje shqiptare në të
Besojë se nëpërmjet Albanian Contacts jemi gjithë Britaninë e Madhe
përpjekur të ulim tendencën e “pëlqimit” të
shërbimit të huaj trashëguar kjo që nga kohët e Nëse dëshironi të rezervoni
para ’90 kur çdo gjë që vinte nga jashtë ishte e
mire pasi ishte “e jashtme” ... vendin tuaj na kontaktoni
Ndjejmë keqardhje që akoma ka bashkatdhetarë The Albanian Newspaper
që mendojnë se nuk punohet me shqiptarë... 122 White Hart Lane
Asnjë biznesmen sado i suksesshëm qoftë nuk London N17 8HP
mund të përjashtojë potencialin që kanë www.thealbanian.co.uk
shqiptarët në Britani. Tashmë pjesa dërrmuese Tel/fax:02082169527
janë integruar me dinjitet në shoqërinë britanike Info@thealbanian.co.uk
AlbanianContacts 3

Përvjetori IV

Përvjetori I

Përvjetori V
Përvjetori II

www.thealbanian.co.uk Tel/fax: (0044) 2082169527, info@thealbanian.co.uk


Përvjetori III

Përvjetori VI
4 AlbanianContacts
AlbanianContacts 5
6 AlbanianContacts

oqata “Nënë Tereza” po vazhdon me sukses

SH zhvillimin e programeve të saj për fëmijët shqiptarë në


Mbretërinë e Bashkuar, kryesisht në Londrën Veriore.

Tashmë përveç mësimit të gjuhës shqipe kjo shoqatë ka arritur që të


ofrojë për përdoruesit e shërbimeve të saj edhe mësimin
e internetit.

Esat Braçe drejtuesi i kësaj shoqate shprehet tepër i kënaqur me numrin


e fëmijëve shqiptarë që kanë ardhur tek kjo shoqatë dhe që po shtohen
çdo ditë e më shumë. Ai shprehet se ka siguruar mbështetje edhe nga au-
toritetet shqiptare.

Gjatë takimit me ministrin e Jashtëm z.Ilir Meta na u garantuar se shteti


shqiptar do të na ndihmojë me pajisjen me abetare dhe tekste të tjera
shkollore për fëmijët në diasporë, shprehet Braçe.
Mësimi i valleve shqiptare është një aspekt tjetër që “Nënë Tereza” u ka
kushtuar vëmendje të madhe dhe që e konsideron si prioritet të saj.

Duke shprehur konsideratën më të lartë për të gjithë stafin e shoqatës së


tij, drejtori Braçe fton të gjithë fëmijët shqiptarë që të jenë pjesë e këtyre
projekteve pasi mbetet detyrim moral i çdo
mërgimtari ruajtja dhe kultivimi i vlerave të mrekullueshme shqiptare.

Të shtunën

Lajmërohen të gjithë prindërit shqiptarë se Shoqata


“Nënë Tereza” ofron çdo të shtunë shkollat shqip, ku përveç
gjuhës shqipe dhe lëndëve të tjera në shqip, fëmijët mund të
mësojnë edhe internetin.
AlbanianContacts 7

Të dielen

Të gjithë ata prindër që dëshirojnë që fëmijët e


tyre të mësojnë vallet e bukura shqiptare nën
drejtimin e koreografit të talentuar Shkelzen
Mustafa, mund t’i sjellin fëmijët e tyre çdo të
diele nga ora 1-3 PM në adresën:

West Green Learning Centre


C/O Parkview Langham Road
Tottenham London
N15 3RB
Për informacione të tjera ju lutem
na kontaktoni në:
Nene Tereza LTD
Albanian Community in UK
West Green Learning Centre
C/O Parkview Langham Road
Tottenham London
N15 3RB
Mobile 07765640875 www.nenetereza.com
8 AlbanianContacts

• ILIRIA was founded as a response to the great need of the


growing Albanian community in Birmingham and surrounding areas.
Through the range of services that we provide, we endeavour to
offer Albanians in the East Midlands the support that they need. Our
approach is holistic and we welcome everyone that wishes to work
alongside us either as a potential Board member, employee, volun-
teer or service user.
• The services we offer are of a broad nature, including assis-
tance in day- to- day UK living with matters such as employment,
benefits, education and more. Our aim is to provide Albanians of all
backgrounds and all ages, across the generations, with the freedom
and opportunity to express and practise their unique and beautiful
culture whilst simultaneously integrating well into society in the UK.
We want to mobilise the community to become active participants in
ensuring the Albanian culture and heritage is preserved and passed
to our young generations here in UK.

For more informationplease visit


www.iliria.org.uk
admin.iliria@gmail.com
AlbanianContacts 9

Shpresa programme
• Grupe suportuese grash
• Mentoring
• Levizje sensibilizuese per probleme te ndryshme
( rregjistrimi I gjuhes shqipe si GCSE, Nga dhuna ne harmoni)
• Aktivitete sportive dhe kulturore
• Pune vullnetare dhe eksprience pune
• Ndihme per zhvillim te metejshem
• Trajnime te ndryshe( Teacher assistant, keshiluese)
• Keshillime per punesim, emigracion, ndihma
(Mesim I gjuhes shqipe,Karate,Valle popullore,Football,
Informacione te ndryshme, Konferenca, Pune vullnetare,
Koncerte dhe Ekspozita,keshillime ne fusha e emigracioni

SHPRESA PROGRAMME OPERON NE ADRESAT E MEPOSTHTME


DHE OFRON SHERBIME DHE AKTIVITETE TE NDRYSHME SI :
E Marte E Marte E Merkure
Klasa e drames dhe valles Klasa emesimit te gjuhes Klasa e mesimit te gjuhes
popullore shqipe shqipe
Time: 3:30 – 5:00pm
Cleveland infant school Time: 4:00 – 6:00pm Time: 4:00 – 5:00pm
Cleveland Road Bounds green school South haringay junior school
IG1 1EX Bounds green,N11 2QG Matison Road,N4 1BD

E Enjte E Enjte E Premte


* Klasa e mesimit te gjuhes * Klasa e mesimit te gjuhes * Klasa e shqipes dhe e
shqipes shqipe valles popullore
* Klasat valles popullore * klasat per mesimin e * Grupi I grave
* Grupi I grave kenges popullore
Time :3;30 – 5;30
St Thomas of Canterbury Time: 3:30 – 5:20pm
Time: 5:00 – 7:00pm Catholic Primary School, Church field primary school
Gascoine primary school Eastcourt rd,Fulham, Latymer Road,
Gascoine Road,IG11 7DR London, SW6 HB N9 9PI

E Shtune E Shtune E Djele


* Klasa e shqipes * Klasa e shqipes * Klasa e shqipes dhe valles
* klasat per mesimin e valles * Klasa e valles popullore * Klasa e drames
popullore * Klasa e vetembrojtjes * Klasa e vetembrojtjes
* Drama (karate) (karate)
* Grupi I grave * Klasa e futbollit * Klasa e futbollit
* Klasat e kenges popullore * Grupi grave + ushtrime
* Grupi I grave gjimnastikore
Time: 10:00am-1:00pm * trajnim * Trajnim
Gladesmore community Time: 1:00pm – 5:00pm Time: 10:00am – 4:00pm
school Oasis academy Mayfiald school
Crowland Road,N15 6EB Millison Avenue,EN3 7XH Pedly Road,RM8 1XE

Shpresa Programme eshte e rregjistruar si kompani LTD ne England and Wales


Registration No:4692860 gjithashtu eshte e rregjistruar si Charity No 1110688
Adresa kryesore : Mansfield house , 30 Avenons rd, London E13 8HT, Tel 0207 5111586 or
02074746829 Email:shpresaprogramme@yahoo.co.uk, Web.www.shpresaprogramme.com1
10 AlbanianContacts

Kosova Islamic Centre UK


88-90 Carlton Vale London NW6 5DA Tel & Fax: 020 7625 5789
Mob: 07956379526, 07984126034
E-mail: xhamiashqiptare@yahoo.co.uk Website: www.kicuk.com

Në emër të Allahut, Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit


Falënderimi dhe lavdërimi i takon vetëm Allahut, Zotit të botëve; paqja dhe mëshira
qofshin mbi Muhammedin a.s, familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit e tij

e fillimin e konfliktit ne Ballkan dhe gjatë luftës në Kosovë përafërsisht

M rreth 50.000 shqiptarë kanë ardhur në Mbrëtërinë e Bashkuar. Shtimi i


numrit të tyre ka paraqitur nevojën për themelimin e institucioneve dhe
shoqatave që të jenë në shërbim të komunitetit për t’i ruajtuar vlerat fetare dhe
kombëtare. Shumica prej tyre kanë marrë nënshtesinë Britaneze dhe shumica
janë të vendosur në Londër. Kosova Islamic Centre UK është themeluar në vitin
1994. Regjistrimi zyrtar i saj si shoqatë humanitare është bërë në Britani të
Madhe më 23/07/1997. KICUK luan një rol të rëndësishëm në ndihmë të
Komunitetit Shqiptar në MB. Nëpërmes programeve tona ne ju ofrojmë
mundësinë që komuniteti duke përfshirë të gjitha moshat t’i paraqesin nevojat
e tyre.

Qëllimet e KICUK

* Ofrimi i shërbimeve fetare edukative, sociale dhe kulturore


bashkatdhetarëve shqiptare ne MB.
* Krijimi i kushteve themelore për zbatimin e kërkesave Islame.
* Sigurimi i ndihmës konkrete për ruajtjen e identitetit kombëtar dhe fetar.
* Mbrojtja e të drejtave tona në mënyrë të institucionalizuar ne Mbretëri të
Bashkuar, Edukimi i brezave të ri në frymën Islame.
* Krijimi i platformës së duhur për mundësimin e informimit prej njerëzve
profesional.
Imami Mehmed Stublla në
* Koncentrimi i potencialit së bashkësisë në blerjen sa më të shpejtë të një objekti
përmes së cilës ju ofrohen shërbimet komunitetit shqiptar. takim me Prince Charls dhe
* Bashkëpunimi me shoqatat e tjera shqiptare ne MB. Drejtori i KICUK Zymer Salihi
* Bashkëpunimi me shoqata humanitare për ndihmë humanitare në trojet takimi me Tony Blair
shqiptare.
SHËRBIMET E KICUK

v Organizimi i faljes së xhumasë, taravive, bajrameve.


v Falja e namazit të xhenazes dhe përcjellja e kufomës për në vendlindje.
v Falja e taravive e Kurorëzimi në baza të sheriatit Islam
v Shpërndarja e literaturës fetare në gjuhën shqipe.
v Mësim besim fetar për fëmijë.
v Nënshkrimi i kërkesave për pasaportë nënshtetësi Britaneze, për leje driving licence,
i rekomandimeve për regjistrim të fëmijëve në shkolla ( vetëm për anëtaret).
v Mevlud. Syneti.
v Organizim të ligjëratave dhe tubimeve. Informim për netë të mëdha.
v Dërgimin e imsakit para muajit të ramazanit.
v Fetva dhe këshilla fetare.
v Dhe shërbimet tjera shoqërore dhe kombëtare.
Anëtarësia është £10 ne vit për anëtarë.
AlbanianContacts 11

SHOQATA “AMBASADORËT E PAQES”


është krijuar rreth 2 vite më parë si
domosdoshmëri për ndihmën ndaj të gjithë
atyre bashkëkombësve që kanë pësuar
apo vazhdojnë të vuajnë akoma nga
traumat e luftës që jetojnë në Britani apo
në trojet shqiptare dhe që kishin nevojë për
më shumë përkujdesje, për më shumë
shpresë...
Bordi drejtues i shoqatës
AMBASADORËT E PAQES e konsideron
si prioritet të programit të saj përkujdesjen
sidomos ndaj fëmijëve që ndodhen të
ngujuar si pasojë e gjakmarrjes. Ata më shumë se çdokush tjetër meritojnë një përkujdesje më të
madhe një angazhim shtetëror dhe civil për të jetuar më mirë dhe për të shpresuar për më
shumë.
Kjo shoqatë angazhohet për ndihmën ndaj personave që kanë pësuar trauma gjatë
kohës së luftës në Kosovë, Maqedoni, Luginën e Preshevës etj.
Është obligim qytetar dhe intelektual i çdo mërgimtari që të japë kontributin e vet sado modest
për tu ardhur në ndihmë atyre filizave që sot jetojnë të ngujuar nga frika e gjakmarrjes atyre që
nuk kanë as mësues as libra madje as kushtet më minimale për një jetë normale.
Ata vazhdojnë të mbeten të harruarit e mëdhenj dhe është fisnikëria më e madhe për çdo
përpjekje për të ndihmuar këta fëmijë që të mund të ushqehen më mirë, që
të kenë edhe një libër apo një mësues, që të kenë shpresë se një ditë do
të jetojnë si të gjithë bashkëmoshatarët e tyre.
Të gjithë ata që duan të ndihmojnë qytetarë apo biznesmenë
jeni të lutur të kontaktoni shoqatën Ambasadorët e Paqes në.
ambasadorsofpeace@btinternet.com
Mob:07828604405
Të gjithë ata që kërkojnë të kontribojnë online mund
t’i nisni kontributet tuaja ketu:
Bank: Lloyds TSB Bank plc
Branch: East Dulwich
AMBASSADORS OF PEACE
Sort Code: 30-92-89
Account Number: 02072751
12 AlbanianContacts

BACSA
Agjencia Britaniko-Shqiptare në Mbështetje të Komunitetit!
Duke punuar së bashku për një Shoqëri më të mirë Britaniko-Shqiptare në Mbretërinë e Bashkuar!

1. Shkollat për fëmijët Shqiptarë (Gjuha Shqipe, Anglisht, Matematikë, Shkencë)


2. Mbështetje për familjen
3. Prindërimi/Ndihma në të kuptuarin e adoleshentëve
4. Të drejtat e gruas
5. Ndihmë drejt Integrimit
6. Ndihmë për fëmijët me mundësi të kufizuara (mbështetur nga profesionistë)
7. Dialogu ndërfetarë/të kuptojmë larminë fetare të Londrës
8. Manifestimi i Ditëve Kombëtare të Shqiptarëve
9. Sport për të rinj
10. Këshilla për arsimim universitar dhe të tjera..
Të Gjitha Shërbimet tona do të mbështeten dhe realizohen nga profesionistë!

Adresa e e-mail-it: bacsa2010@hotmail.com


Numri i telefonit: 078 1450 9207

BACSA
British-Albanian Community Support Agency
Working together for a better British-Albanian Community in United Kingdom!

1. Supplementary Classes (Albanian Language, English, Maths, Science)


2. Family Support/Helping in Understanding Teenagers
3. Parenting
4. Women Rights/Supporting Women
5. Helping with Integration
6. Supporting Special Needs Children with Different Spectrum Disorders (Supported by PhD holders and
other professionals)
7. Interfaith Dialogue/Understanding Religious Diversity
8. Celebrating Albanians National Days
9. Sports for Young People
10. Guidance for Further Education and more..

E-mail address: bacsa2010@hotmail.com


Mobile number: 0 78 1450 9207
AlbanianContacts 13

SCANDERBEG FOUNDATION
14 AlbanianContacts

Shoqata “Edith Durham”

122 White Hart Lane


London N17 8HP
www.edithdurham.com
edithdurham@gmail.com
Tel/fax:02082169527

Një ndër prioritetet e shoqatës


është nxitja e
talenteve të reja në fushën
e krijimtarisë artistike.
deri më tani kemi publikuar dy
antologji te krijuesve shqiptarë
në Mbretërinë e Bashkuar.
Momentalisht po punojme për
publikimin e antologjisë së tretë.

***

Janë të lutur të gjithë krijuesit


shqiptarë që jetojnë në
Mbretërinë e Bashkuar dhe
që dëshirrojnë të jenë pjesë
e projekteve tona të na
kontaktojnë në adresën
Antologjitë e krijuesve
e mësipërme.
shqiptarë në Mbretërinë e
Na kontaktoni edhe nëse Bashkuar
dëshironi një kopje të “Lërmëni pak Atdhe I&II”
këtyre botimeve.
AlbanianContacts 15

Që zëri ynë të
dëgjohet me lart
Bashkohu
edhe ti...
Adresa
4-6 High Road
Wood Green London N22 6BX
Tel: 07881838689
16 AlbanianContacts
AlbanianContacts 17
18 AlbanianContacts

Albanian Accountant
Nese mendon se po paguan me shume se sa duhet taksa, apo keni
gjoba per te paguar kundrejt Inland Revenue, atehere ne
rekomandojme klientet tane qe te mos paguajne me shume
se sa jane te detyruar.
Legjislatura e taksave permban shume lehtesime qe ndihmon ne
minimizimin e detyrimeve te taksapaguesve. Ne ndihmojme te
vetpunsuarit apo bizneset e vogla qe me kompletimin e Tax Return
form deri tek keshilla se si te shmangin gjabat e te kursejne me shume.

Telefononi Linden ne 07825834012


TAX SAVINGS - ARE YOU PAYING TOO MUCH TAX?
We recommend that our clients pay as much tax as they are legally obliged to pay, and no
more! The tax legislation contains many allowances and reliefs that will help you to minimise
your tax liabilities. This is so whether the tax arises on earnings, profits of trade.
Inland Revenue (HRMC) staff are not able to advise you on how to organise your affairs to
minimise the amount of tax you pay. If you are looking to make tax savings and do not want
to make a detailed study of tax legislation, you should seek professional advice.
You can remove the burden of having to complete your self assessment return.

Call Linda on 07825834012 now,


to avoid filing your return late and possible penalties.
AlbanianContacts 19

ALB Accounting Ltd


Ju ofron keto sherbime profesionale
me nje kosto shume te ulet:

- Self - Assessment Returns.


- CIS Returns for Contractors
and Sub-Contractors.
- Accounting and Bookkeeping
Services.
- Payroll Service.
- Corporation Tax and VAT Return.
- Company formation and business Advice.
- Mortgages.

Address: Park House,


111 Uxbridge Road,
Ealing, London, W5 5LB

Tel: 02085791449
Mob: 07988515791
www.albaccounting.co.uk
20 AlbanianContacts

www.thealbanian.co.uk
AlbanianContacts 21

07827015063
22 AlbanianContacts

FLOW-D
Nëse dëshironi
që mbrëmjet
rinore, festat
tuaja të marrin
kuptimin e
vërtetë FLOW-D
do t’i bëjë realitet

Një ndër këngëtarët më të


suksesshëm shqiptarë në
Londër. Bashkëpunimet e tij
me grupe të tjera të njohura
muzikore në Shqipëri,
Kosovë, Maqedoni etj,
e bëjnë FLOW-D një ndër
këngëtarët më të preferuar
Për çdo bashkëpunim mos
hezitoni të kontaktoni
FLOW-D
Tel: 07877564066
Email: ragtiger@hotmail.co.uk
AlbanianContacts 23

Transportojmë
makina për në
Shqiperi apo
Kosovë

Na kontaktoni:
07827015063
24 AlbanianContacts

Wellcome

PER PRONETIME
KONTAKTONI:
07756791232

ALL DAY free parking


BREAKFAST
PIZZA, PASTA,
PANINI, SALADS
SANDWICHES,
BAKED POTA-
TOES, CAFFE, TEA Nuk mund te gjeni ambjent me fantastik
per pushim dhe çlodhje
155 Nje ambjent perrallor afer fushes se golfit
SEWARDSTONE Familja dhe femijet tuaj nuk do
ROAD te deshironin vend tjeter per
CHINGFORD fundjave
Hapur nga ora 7am-4pm
E4 7PA
AlbanianContacts 25

Bar restorant Tirana


Disponon një hapësirë të posaçme BAR RESTORANT TIRANA
vetëm për festat tuaja
Me pamje të re, me shërbim të ri
Ambiente vetem per familjare
Për të gjitha festat familjare
Ditëlindje, Fejesa etj etj
Muzikë live çdo fundjavë
Shërbim i pakrahasueshëm
Çmimet tepër konkuruese
Ne ofrojmë kuzhinë tradicionale
shqiptare & mesdhetare
E pajisur me ajër të kondicionuar
Kontaktoni Agronin
Tel:02085141697 Mob: 07766568236
3 York Road Ilford IG1 3AD
(NJË MINUTË NGA STACIONI
I TRENIT ILFORD)
agronxhauri@aol.com

GLOBAL BAR
per nje fundjave te paharrueshme
Gjatë ditëve të javës bar bilardo dhe ndeshjet
e futbollit LIVE
Gjatë fundjavës muzikë e huaj disco
deri ne oren 5 të mengjesit
me pjesmarrje te gjerë dhe të larmishme
Mund të pronetoni për Party Rinore ditët e jaavë 11 am-
11pm në fundjavë deri ne ora 5 të mëngjesit
Global Bar
333 High Road Ilford IG1 1TE
Tel:0208114779,
Mob: 07766568236

Free parking Vendi më fantastik për të organizuar mbremje rinore


26 AlbanianContacts

VENDI ME
FANTASTIK PER
PRONETIMET
TUAJA
FAMILJARE;
MARTESA
FEJESA
DITELINDJE;
TE GJITHA
LLOJET E
SHERBIMEVE
FAMILJARE

Kuzhina
tradicionale
shqiptare
nga kuzhiniere
profesioniste

Adresa
4 QUEENS
PARADE,
GREEN LANES,
LONDON,
N8 0RD
Tel:02034411183
Mob:07958427954
AlbanianContacts 27

70A LONG BRIDGE ROAD


BARKING LONDON
IG118SF
150 metera nga stacini i trenit Barking

VENI ME FANTASTIK
PER TE KALUAR
KOHEN E LIRE TE GJITHA NDESHJET
* BILARDO SPORTIVE LIVE NGA
* SHAH DY EKRANE TE MEDHENJ
* DOMINO TELEVIZIONI
SMOKING
AREA
28 AlbanianContacts

VENDI NE FANTASTIK PER


DASMA FEJESA DITELINDJE
KUZHINA E MREKULLUESHME
SHQIPTARE DHE MESDHETARE
LIVE MUZIKE NE FUNDJAVE

Per çdo pronetim


mbi 25 veta e mbyllim
lokalin na kontaktoni
07889741883
Adresa 9 Leegate Centre
LEE GREEN LONDON
SE12 8SS
AlbanianContacts 29

07549496593
30 AlbanianContacts
AlbanianContacts 31

Jet Scaffolding offer fast and reliable, With over 10 years of experience Jet Scaffolding is a
24 hours, highly cost effective leading provider of unique scaffolding solutions in London.
scaffolding services for private, We believe in fast, reliable and quality service to reduce
commercial and industrial clients. the risk, complexity and cost associated with scaffolding to
Contact us today for a free quotation. our customers.

Order now and get 4 to 6 Jet Scaffolding is based in Watford, Hertfordshire and is
weeks free hire covering all areas in London.

We enjoy working with a wide range of clients such as


Full List of Scaffolding Services
high profile clients to private clients that looking for a
- Commercial Scaffolding
competitive quote. All clients receive the same level of
- Industrial Scaffolding
attention and detail and we understand the need to
- Domestic Scaffolding
operate with the utmost professionalism whilst on site.
- Independent Towers: Static & Mobile
Jet Scaffolding wants to build a long-term
- Cradles
relationship with its clients by delivering an outstanding
- Scaffoldings in Lifts
level of service.
- Hanging Scaffoldings
Our aim is to achieve 100% customer satisfaction on all
- Access Scaffolds
work, regardless of size, large or small and we aim to
- Temporary Roof Structures
achieve this in a fast and friendly manner.
- Scaffold Hoists
- Scaffold Security Systems and
We ensure that
Scaffold Alarms
Jet Scaffolding - Our workers are fully trained
Yard 13 P.B Donoghue Waste - Public and employer’s liability insurance is guaranteed.
Recycling Centre Watford London - All materials used conform to the highest standards and
WD25 9WZ are regularly inspected and maintained.
Tel: 0192 351 8933 - Our scaffold system meets all health & safety
Mob: 07 738 740 018 requirements.
info@jetscaffoldingltd.co.uk Contact us today for free estimate.
32 AlbanianContacts

Tel: 02088290828
Mob:07791183874
Mob:07949596854
AlbanianContacts 33

FIVE STARS CAR WASH SOLUTION (UK) LTD


A keni menduar të
beheni pronar i një
HAND CAR WASH?

NUK E KENI
GJETUR ENDE?
FIVE STARS CAR WASH SOLUTION (UK) LTD
JU NDIHMON TË GJENI CAR WASH
QË JU KENI ËNDËRRUAR

NE DISPONOJMË LAVAZHE PËR


SHITJE NË ÇDO VEND TË ANGLISË

Tel:01908312592
Mob: 07834540123
kris_murati@hotmail.com
34 AlbanianContacts

PREJ MË SHUMË SE
12 VITESH NË ANGLI
A CLASS MOTORS OFROJMË

SERVISIMIN DHE RIPARIMIN E TË


GJITHA LLOJEVE TË MAKINAVE

» Ndërrimin e gomave
» Regjistrimin e gomave
(tracking)
» Balancimin e gomave
» Skanimin e të gjitha
problemeve elektrike
» Riparime, saldim,
pastrim/larje të makinave
» Kontrollimin teknik të të
(MOT) gjitha makinave klasë 4
Ky garazhi është i liçencuar për lëshuarjen » Bëjmë instalimin e alarmit
e çertifikatës së kontrollimit teknik (MOT) ne çdo lloj makine dhe
dhe inspektimi kryhet nga vet pronari instalimin e çdo lloj audio
aparati në makinë
Agim Halili

A Class Motors
34C Park Royal Road
London
NW10 7LN
Office: 020 8453008
Mobile:07932 024665
E-mail: aclassmotors@hotmail.co.uk
AlbanianContacts 35

www.thealbanian.co.uk
36 AlbanianContacts

Knowledge of
life in the UK

Are you or someone you know applying for British Citizenship or


A jeni ose a njihni dikë që do të aplikoje për British
Indefinite Leave to Remain (ILR)?
If Citizenship apoyouleje
the answer is YES, tëtoperhershme
need demonstrate yourqendrimi?
knowledge
of life
Nëse PO, in the United
u nevojitet Kingdom as well
të demonstroni as proving
njohuritë that
tuaja your
për jetën në
speaking
Mbretërinë and listening
e Bashkuar, skillstëare
si dhe adequate
provoni to cope with
që aftësitë në të folur
everyday life.
dhe dëgjim janë adekuate për jetën e përditshme.
Westa ofron kurse të kombinuara trajnimi për gjuhen
Westa Training offers combined Intensive English Language
angleze (ESOL)
(ESOL) with dhe Citizenship
Citizenship Clases
Classes and Exams.& Exams
For further information, please call us on:

0207 272 1130 Mobile: 07944367779

Classes, Exams & Certificates Cost only £180


Please come along to:
London
Westa Training North Academy
FINSBURY PARK
Andover Community CentrePark
Finsbury
Andover Estate
London 182 Seven Sisters Road
N7 7RY London N7 7PX
(For Initial assessment come along with
Tel: 0207
proof of 2637804
ID, Proof Mob
of Address and 07944367779
1 passport size photo)

We are an accredited & registered Citizenship Examination Centre


AlbanianContacts 37

ARTI
FISNIKËRON
Mjeshtër piktor,
krijon për ju në pikturë vaji, akrilik dhe teknika
të tjera

-Peizazhet që dëshironi nga natyra


e mrekullueshme e vendlindjes suaj dhe nga
treva
të ndryshme shqiptare.
-transformon çdo fantazi dhe imagjinatë tuajën në pikturë.
-realizon çfarëdo lloj kompozimi në pikturë
-realizon portrete të të gjitha llojeve nga natyra dhe fotografitë, duke i kompozuar
veçmas ose së bashku.
-për lokalet, restorantet dhe ambientet tuaja, krijon dhe realizon sipas dëshirës suaj, piktura murale të çdo
madhësie dhe subjekti.
-ide, dhe dekorime baresh dhe restorantesh.

KONTAKTONI
GENTI 07709601325
e mail artistpainter@hotmail.com

Professional artist painter,


in all techniques.

Master in any kind of preferred


landscape,
Portraits,
Compositions,
Creating any kind of big Mural, and
window for restaurants, with motifs
from any kind of ethnic cultural
background, Italian, Indian,
Bangladeshi, Greek, etc.
Glass painting.

Contact
-Genti 07709601325
-e mail artistpainter@hotmail.com
LONDËR-TIRANË-LONDËR
Të specializuar për bileta flu-
turimi dhe paketa turistike
EURO-CYP HOLIDAYS LTD
në të gjithë Botën.
Ekskluzivitet dhe çmime
AlbanianContacts

konkuruse për në :
Shqipëri Kosovë
Spanjë Greqi
Turqi Cyprus
Per me shume informacion Euro – Cyp Holidays LTD
kontaktoni GENTEN ose
AUROREN ne numrin: 6 Salisbury Promenade,
Green Lanes, Harringay,
0208 802 7255 London, N8 0RX
38
Tel : 0208 802 7255
AlbanianContacts 39

Përpara se të pronetoni
një biletë na kontaktoni
Oferta speciale per Shqiperi,
Kosove, Maqedoni apo ne çdo
cep të botës

na kontaktoni
40 AlbanianContacts

R R IJ N Ë

M HQIPËRI PËR
NË S SE
Ë PAK
M
*
£ 4.9 0
0 0 PËR
£1

RËN TUAJ
DO
JA ËSHTË NË
ZGJIDH

Thirrje e lirë: 00800 8971 8971 www.moneygram.com


DËRGUAR NGA: MARRË NGA:

Dhe kudo që shihni shenjën MoneyGram

*Përveç tarifave
*Përveç tarifave të
të transfertës
transfertës që
që zbatohen
zbatohen për
për një
një transaksion,
transaksion, mund
mund tëtë zbatohet
zbatohet një
një shumë
shumë për
për kursin
kursin e shkëmbimit
shkëmbimit të
të valutës
valutës e ccaktuar
aktuar nnga
ga M
MoneyGram
oneyGram oosese aagjenti
gjenti i ssaj.
aj. N
Nga
ga ZZyrat
yrat P
Postare,
ostare, aagjensia
gjensia TThomas
homas C Cook
ook ddhe
he VVendet
endet e ttjera
jera ttëë ccaktuara
aktuara kkuu qqëndrojnë
ëndrojnë aagjentët
gjentët e
M oneyGram International
MoneyGram International Limited
Limited në
në lidhje
lidhje me
me ofrimin
ofrimin e shërbimeve
shërbimeve të
të ttransferimit
ransferimit ttëë pparave
arave në
në Mbretërinë
Mbretërinë e Bashkuar. M
Bashkuar. oneyGram IInternational
MoneyGram nternational LLimited
imited ëështë
shtë i aautorizuar
utorizuar ddhe
he rrregulluar
regulluar nnga
ga FFinancial
inancial SServices
ervices AAuthority.
uthority. ©2010 M
©2010 oneyGram. TTëë ggjitha
MoneyGram. jitha ttëë ddrejtat
rejtat ttëë rrezervuara.
ezervuara.
AlbanianContacts 41
42 AlbanianContacts
AlbanianContacts 43

1st Choice Accident Claims


Nëse keni patur ndonje aksident tre vitet e fundit
mos hezitoni te na kontaktoni ne çdo moment

Had an accident? Not your fault


OUR
Services
*Free Consultation
*Loss Of Earnings
*Recovery & Storage
*Cost Of Repairs
*Policy Excess 70 Goodmays Rd
*Hire Charges Goodmayes Ilford
*Personal Injury IG3 9UU
*Legal Expenses Tel: 02085907001
44 AlbanianContacts
AlbanianContacts 45
46 AlbanianContacts

Transportojmë
makina për në
Shqiperi apo
Kosovë

Na kontaktoni:
07827015063
AlbanianContacts 47

Britani: 00447717790601
Tel: 0035542262669, Mob:00355672077884
48 AlbanianContacts

EMBASSY OF THE REPUBLIC OF ALBANIA


The Albanian Embassy in London is the official representative body of the Albanian Government in
the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. The Albanian Embassy in London and
other Albanian consulates in United Kingdom are listed below:
EMBASSY OF THE REPUBLIC OF ALBANIA
33 St. George’s Drive, London,
SW1V 4DG, UK
Tel: 0044 2078288897
Fax: 0044 2078288869
Email: embassy.london@mfa.gov.al

Notice:
To contact the Albanian Embassy
for emergency cases only please call:
07518662630
(17.00-09:00 and during weekends)

EMBASSY OF THE REPUBLIC OF KOSOVO


The Embassy of Kosovo in London is the official representative body of the Kosovo Government in
the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. The Kosovo Embassy in London,
United Kingdom are listed below:
EMBASSY OF THE REPUBLIC OF KOSOVO
Ambasada e Republikës së Kosovës
100 Pall Mall - London SW1Y 5NQ
Tel: 020 7659 6140 Fax: 020 7659 6137
Email: embassy.uk@ks-gov.net

British Embassy in Albania British Embassy in Kosovo


Address
Rruga Skenderbeg 12 Address
Tirana Ismail Qemali 6Arberi/Dragodan Pristina
Switchboard:(355) 4 223 4973 Telephone
Phone:(355) 4 223 4973/4/5 +381 (0) 38 254 700
Fax: (355) 4 224 7697 Fax
Website: +381 (0) 38 249 799
http://ukinalbania.fco.gov.uk/en Email
Office hours: britishembassy.pristina@fco.gov.uk
Local Time: Out of hours emergency number
Mon-Thur: 0830-1700; Fri: 0830-1430 +381 (0) 38 254 700
(GMT: +1hr in winter/+2hr in summer)
AlbanianContacts 49
Tel. 00 355 42 381 600 Lines open Monday - Friday, 09:00
AEROPORTI Fax. 00 355 42 381 545
E-mail:info@tirana-airport.com
Heathrow lost property
Tel: +44 (0)20 8745 7727
- 17:30

Website: www.tirana-airport.com Shopping information line

“NENE BAA Advance


Book car parking
Book an airport lounge
Tel 0870 850 2825 (UK)
or +44 (0)121 410 5105 (outside
the UK)

TEREZA” Tel: 0870 850 2825 (UK) or +44


121 410 5228 (outside the UK)
View list of shops at Gatwick

CENTRALI 00 355 42 381 800


Aeroporti BAA travel sales
(book flights and hotels)
Flying Messenger service
Text LGW and your Gatwick flight
number to 82222

MENAXHER
i Prishtines Tel: 0870 273 5248 (Sales only)
Book flights and hotels online
Special assistance - G4S
Tel +44 (0)1293 505 599

OPERACIONAL NE DETYRE WorldPoints Gatwick Express


Tel: 0500 084 084 (UK) or +44 Tel 0845 850 1530
Tel. 00 355 42 381 753 Prishtina International Airport (0)1252 644116 (outside the UK).
Fax. 00 355 42 381 536 J.S.C. Lines open Monday - Friday, 09:00 Airport travel line
Cel: 00 355 69 20 220 05 Vrelle, 10070 Lipjan, Kosova. - 17:30. Tel 0870 574 7777 (UK only)
E-mail: odm@tirana-airport.com WorldPoints information
Commercial Department
Tel: + 381 38 5958 153 Shopping information line
Tel: + 381 38 5958 292 Tel: 0870 850 2825 (UK) or +44
SENDET E HUMBURA email: 121 410 5105 (outside the UK)
DHE TE GJETURA marketing@airportpristina.com View shops at Heathrow Stansted
Tel:00 355 42 381 681
Flight Informations
Heathrow Health Centre
Tel: +44 (0)20 8745 7047
Airport
00 355 42 381 682
Tel: + 381 38 5958 123 general enquiries
Cel: 00 355 69 20 666 26
Help bus Tel +44 (0)870 000 0303
E-mail: tia-lost&found@tirana-air- Lost and Found Tel: +44 (0)20 8745 6261
Tel: +381 38 59 58 175 Airline contact numbers
port.com
PERGJEGJESI I VENDQEN- email: Heathrow Express
lost.found@airportpristina.com Tel: 0845 600 1515 (UK only) Left luggage
DRIMIT TE AVIONIT
Tel +44 (0)1279 663 213
Tel. 00 355 42 381 685 Cargo contact details:
Team Leaders: +381 38 5958 177 Stansted lost property
Fax. 00 355 42 381 533
(Informations about all shipments) Tel +44 (0)1279 663 293
Cel: 00 355 69 31 755 90

E-mail: tia-rampservice@tirana-
Manager: +381 38 59 58 174
Finance: +381 38 59 58 176
Warehouse: +381 38 59 58 178
Gatwick BAA Advance
Pre-book car parking
Pre-book lounges
airport.com

KONTROLLI
email :
cargoprn@airportpristina.com Airport Tel 0870 850 2825
or +44 (0)121 410 5228 (outside
the UK)
Public Relations
NGARKESAVE Tel: + 381 38 5958 330
Mobile: +377 44 94 54 30 BAA Travel Shop
General enquiries
email: public.relations@airport- (Book flights and hotels)
Tel. 00 355 42 381 683 Tel +44 (0)870 000 2468
pristina.com Tel +44 (0)870 273 5248 (Sales
Fax. 00 355 42 381 531
only)
Cel: 00 355 69 31 866 14 Airline contact numbers
Air Traffic Control Services Division View list of airline contact numbers
- ATCS WorldPoints
E-mail: tia-loadcontrol@tirana-air- here
Tel: + 381 38 59 58 303/304 Tel 0500 844 844 (UK )
port.com
Fax: + 381 38 59 58 101 or +44 (0)1252 644116 (outside
Gatwick lost property
email: atcsfrontofficeadministra- the UK)
Tel +44 (0)1293 503 162
tion@airportpristina.com Lines open Monday - Friday, 09:00
SHERBIMI - 17:30
Left luggage
PASAGJEREVE Shopping information line
North terminal
Tel 0870 850 2825 (UK)
Tel +44 (0)1293 502 013
or +44 (0)121 410 5105 (outside
Tel. 00 355 42 381 684 South terminal
the UK)
Cel: 00 355 69 31 865 93 Tel +44 (0)1293 502 014
SITA: TIAKPXH
E-Mail:tia-pax-service@tirana-air-
Heathrow BAA Advance
View list of shops at Stansted

Stansted Express
port.com Pre-book car parking

Orari i shërbimit: Çdo ditë 24 orë.


Airport Pre-book lounges
Tel 0870 850 2825
or +44 (0)121 410 5228 (outside
Tel 0845 850 0150

Airport travel line


Tel 0870 574 7777 (UK only)
the UK)
Për ndonjë pyetje ose kërkesë ju
Our address
lutemi kontaktoni: BAA Travel Shop
BAA, Heathrow Airport, 234 Bath
(Book flights and hotels)
Road, Hayes, Middlesex, UB3 5AP,
Tirana International Airport SHPK Tel: +44 (0)870 273 5248 (Sales
United Kingdom
Tirana International Airport only)
Godina e Administratës Book flights and hotels online
Heathrow Airport general enquiries
Rinas, Tirana WorldPoints
Telephone: +44 (0)870 000 0123
Shqipëri Tel 0500 844 844 (UK )
or +44 (0)1252 644116 (outside
Airline contact numbers
the UK)
Airline contact numbers
50 AlbanianContacts

Asylum Support

HOME OFFICE
Customer Contact Centre
08456021739

Employers' Helpline
08450106677
Cardiff Road, Hounslow, Middle- 27 Borough Road,
Immigration Enquiry Phoenix House, 389 sex, TW3 3UD Middlesbrough, Cleve-
Bureau Newport Road, Cardiff, 020 8607 6888 land, TS1 4AD
Border And Immigration South Glamorgan, CF24 0164 221 7447
Agency, Lunar House, 40 1TP One Stop Services -
Wellesley Road, Croy- 029 2048 9800 Ipswich One Stop Services -
don, Surrey, CR9 2BY 1st Floor, 4-8 Museum Newcastle
0870 606 7766 One Stop Services - Street, Ipswich, Suffolk, 19 Bigg Market, Newcas-
Chatham IP1 1HT tle Upon Tyne, Tyne And
Nationality Contact 31 Cross Street, 0147 322 1560 Wear, NE1 1UN
Centre Chatham, Kent, ME4 4LT 0191 222 0406
08450105200 07970 603 814 One Stop Services -
Leeds One Stop Services -
One Stop Services - One Stop Services - Ground Floor, Hurley Newport
Belfast Dover House, 1 Dewsbury High Street Chambers,
3rd Floor, Ascott House, The Rendezvous Build- Road, Leeds, West York- 51 High Street, Newport,
24-31 Shaftesbury ing, Freight Service Ap- shire, LS11 5DQ Gwent, NP20 1GB
Square, Belfast, County proach Road, Eastern 0113 244 9404 0163 326 6420
Antrim, BT2 7DB Docks, Dover, Kent,
028 9023 8645 CT16 1JA One Stop Services - One Stop Services -
0130 421 8723 Leicester Nottingham
One Stop Services - Chancery House, 7 Mill- 3rd Floor, Albion House,
Birmingham One Stop Services - stone Lane, Leicester, 5-13 Canal Street,
1st Floor, Smithfield Glasgow LE1 5JN Nottingham, NG1 7EG
House, Digbeth, 5 Cadogan Square (170 0116 261 6200 0115 941 8552
Birmingham, West Blythswood Court),
Midlands, B5 6BS Cadogan Street, One Stop Services - One Stop Services -
0121 622 1515 Blythswood Court, Glas- Liverpool Plymouth
gow, Lanarkshire, G2 64 Mount Pleasant, Liv Prideaux Court, Palace
7PH Street, Plymouth, Devon,
One Stop Services - 0141 248 9799 erpool, Merseyside, L3 PL1 2AY
Brighton 5SD 0175 223 5030
1st Floor, 11-12 Pool One Stop Services - 0151 702 6300
Valley, Brighton, East Gravesend One Stop Services -
Sussex, BN1 1NS The Methodist Church One Stop Services - Portsmouth
0127 372 3223 Hall, Wilfred Street, Manchester Suite F3/4 3rd Floor,
Gravesend, Kent, DA12 4t Floor, Dale House, 35 Venture Tower, Fratton
One Stop Services - 2RE Dale Street, Manchester, Road, Portsmouth,
Bristol 07976 450 324 Lancashire, M1 2HF Hampshire, PO1 5DL
9 Hide Market, West 0161 233 1200 023 9285 7561
Street, St Phillips, Bristol, One Stop Services -
Avon, BS2 0BH Hastings One Stop Services - Mar- One Stop Services -
0117 941 5960 48 Havelock Road, gate Sunderland
Hastings, East Sussex, Cliftonville Community 19 Villiers Street,
One Stop Services - TN34 1BE And Training Centre, St Sunderland, Tyne And
Brixton 0142 471 7011 Pauls Road, Cliftonville, Wear, SR1 1EJ
240-250 Ferndale Road, Margate, Kent, CT9 2DB 0191 510 8685
London, SW9 8BB 07970 603 814
020 7346 6700 One Stop Services - One Stop Services -
Hounslow One Stop Services - Swansea
One Stop Services - 4-5 Alice Way, Hanworth Middlesbrough C/o Bay Swansea Race
AlbanianContacts 51

Equality Council, 3rd Public Enquiry Office - Public Enquiry


Floor, Grove House, Birmingham Office - Glasgow
Grove Place, Swansea, Dominion Court, 41 Sta- Festival Court, 200 Brand
West Glamorgan, SA1 tion Road, Solihull, West Street, Glasgow, Lanark- Work Permits Customer
5DF Midlands, B91 3RT shire, G51 1DH Contact Centre
0179 263 0180 0870 606 7766 0870 606 7766 Customer Contact
Centre, Border And Immi-
One Stop Services - Public Enquiry Office - Public Enquiry Office - gration Agency, Po Box
Wrexham Croydon Liverpool 3468, Sheffield, South
Trinity House, Trinity Lunar House, 40 Welles- Reliance House, 20 Yorkshire, S3 8WA
Street, Wrexham, Clwyd, ley Road, Croydon, Sur- Water Street, Liverpool, 0114 207 4074
LL11 1NL rey, CR9 2BY Merseyside, L2 8XU
0197 836 7890 0870 606 7766 0870 606 7766

Mënyra më fantastike për të reklamuar shërbimin tuaj


30 000 KOPJE
Ne e përcjellim mesazhin tuaj në çdo familje shqiptare
në të gjithë Britaninë e Madhe
Nëse dëshironi të rezervoni vendin tuaj na kontaktoni
The Albanian Newspaper
122 White Hart Lane
London N17 8HP
www.thealbanian.co.uk
Tel/fax:02082169527
Info@thealbanian.co.uk