Anda di halaman 1dari 48

Website : General knowledge Online

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs for the Preparation


of Competitive Exams , Public Service
Exams and other Exams in Banks,
Government Organizations.

Ebook of Current Affairs MCQS

Website : http://www.general knowledge.online

Facebook Page: www.facebook.com/generalknowledge.online

Disclaimer : All these MCQs are prepared by the team of General Knowledge Online and owned by
them .No part of these mcqs is allowed to be used by any other site or any book publisher for
business purpose . Current Affairs are subject to change . Incase of any mistake point out the
mistakes on above given facebook page.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set-1

1. Sister Dr Ruth Katherina Martha Pfau actually belong to which Country :


(A) United States of America
(B) Canada
(C) Russia
(D) Germany

2. Mother Tressa of Pakistan is the title given to


(A) Hillary Clintion
(B) Ruth Pfau
(C) Anglena Merkel
(D) None of the Above.

3. Dr Ruth Pfau palyed a vital role in eradication of which disease


(A) Hepatitus A
(B) HIV
(C) Malaria
(D) Leprosy

4. Which Pakistani National Award Dr Ruth has received for her excellent services for fight
against leprosy
(A) Sitara-e- Quaid-e-Azam
(B) Hilal e Imtiaz
(C) Hilal e Pakistan
(D) All of the above.

5. Dr Ruth died on 10th August 2017 . Her age at the time of death was.
(A) 82 Years
(B) 85 Years
(C) 87 Years
(d) 90 Years

6. Dr Ruth performed her services in which Pakistani Institution to fight against leprosy
(A) Pakistan Institute of Cardiology Karachi

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(B) National Leprosy Control Program Pakistan


(C) National Aids Control Program
(D) Hepatitis Control Program
Panama Case Judgement and Joint Investigation Team (JIT)

7. Supreme Court Bench Comprises of how much judges who given final judgment over Panama
Leaks case.
(A) 2
(B) 3
(C) 5
(D) None of These

8. Supreme Court Bench for Panama Leaks case was headed over by
(A) Justice Ejaz Afzal
(B) Justice Gulzar Ahmed
(C) Justice Asif Saeed Khosa
(D) None of These

9. Panama Case Joint Investigation Team headed by


(A) Wajid Zia (FIA)
(B) Brigadier (R) Noman Saeed ( ISI)
(C) Brigadier (R) Kamran Khurshid (MI)
(D) Irfan Naeem Mangi ( NAB)

10. Article 62 (1) (f) of the constitution of Pakistan says that


(A) A honest man can become the member of National or Provincial Assembly
(B) A dishonest man can not become the member of National or Provincial Assembly
(C) Both of the Above
(D) None of these.

Prime Minister and Cabinet of Pakistan after Panama Case Verdict


11. Who is the current Prime Minister of Pakistan ?
(A) Mian Shahbaz Sharif
(B) Mian Nawaz Sharif
(C) Shahid Khaqan Abbasi
(D) Ahsan Iqbal

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

12. Current Interior Minister of Pakistan is


(A) Chaudary Nisar
(B) Ahsan Iqbal
(C) Khawaja Asif
(D) Talal Chaudary

13. Current Defence Minister of Pakistan is


(A) Khawaja Asif
(B) Khurrum Dastgir Khan
(C) Ahsan Iqbal
(D) Khawaja Saad Rafique

14. Current Minister of Foreign Affairs is


(A). Talal Chaudary
(B). Maryam Aurganzaib
(C) Khawaja Muhammad Asif
(D) Ishaq Dar

15. Current Minister of Information & Broadcasting is


(A) Pervaiz Rasheed
(B) Marvi Memon
(C) Maryam Aurangzaib
(D) None of These

16. Current Minister of Railway is


(A) Khawaja Saad Rafique
(B) Awais Leghari
(C) Danial Aziz
(D) Talal Chaudary

Answers 6. B 12. B
1. D 7. C 13. B
2. B. 8. C 14. C
3. D 9. A 15. C
4. D 10. B 16. A
5. C 11. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set -2


1. Total Teams participated in ICC champion Trophy 2017 were
(A)5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
2. ICC Champion Trophy 2017 played in which country ?
(A) New Zealand
(B) Australia
(C) United Kingdom
(D) Scotland
3. England , Bangladesh , Australia and __________ team were placed in Group A.
(A) South Africa
(B) India
(C) Sri Lanka
(D) New Zealand
4. Total Matches played in Champions Trophy were ?
(A) 10
(B) 11
(C) 13
(D) 15
5. Most runs made in ICC Champion Trophy 2017 Series were made by a single player were
338 . These scores were made by which player ?
(A) Tamim Iqbal
(B) Rohit Sharma
(C) Hashim Amla
(D) Shikhar Dhawan
6. Player of the Series of Champions Trophy 2017 was .
(A) Hassan Ali
(B) Shikhar Dhawan
(C) Kane WilliamSon
(D) None of these
7. First Semi Final in Champion Trophy 2017 was played between England and ________.
(A) Bangladesh
(B) Pakistan
(C) India

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(D) New Zealand


8. 2nd Semi Final in Champion Trophy played between India and ___________.
(A) South Africa
(B) Sri Lanka
(C) Bangladesh
(D) None of These .

9. England gave how much target in First Semi Final against Pakistan in Champions Trophy
2017 Final ?
(A) 209
(B) 210
(C) 211
(D) 212

10. In response of England 211 runs , Pakistan made how much score in first semi Final in ICC
Champions Trophy.
(A) 210
(B) 215
(C) 216
(D) 218

11. In Final of ICC champions Trophy Final Pakistani Team gave target of ____________ on loss
of 4 wickets in 50 Overs.
(A) 325
(B) 330
(C) 332
(D) 338
(E) None of These

12. Muhammad Aamir was the highest wicket taker on Pakistani side in Champions Trophy Final
. He taken how much wickets in his 6 overs spell against India?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of These

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

13. Which Pakistan player scored his first century in his ODI career in ICC champions trophy final
against India?
(A) Fakhar Zaman
(B) Azhar Ali
(C) Mohammad Hafeez
(D) None of These
14. In response to Pakistan's 338 scores in ICC champions Trophy Final India Team made how
much score ?
(A) 150
(B) 148
(C) 158
(D) 168

15. Final Match of Champion Trophy played in which city of England?


(A) The Oval, London
(B) Edgbaston, Birmingham
(C) Sophia Garden, Cardiff
(D) None of These

Answers to MCQs of Current Affairs Set 2


1. D
2. C
3. D
4. D
5. D
6. A
7.B
8. C
9. C
10. B
11. D
12. B
13. A
14. C
15. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 3


1. Young Pakistani Nobel Laureate Malala Yousuzai got admission in which top level university
namely
(A) Oxford University London
(B) University of America
(C) University of London
(D) None of These

2. National Accountability Bureau Director General in Balochistan is ____________ ?


(A) Major (R) Qamar Zaman Chaudary
(B) Irfan Mangi
(C) Qamar Zaman Kaira
(D) None of These

3. Present Chairman of Joint Chief of Staff Committe CJCSC of Pakistan Army is __________ .
(A) Gen. Zubair Mehmood Hayat
(B) Gen Shamim Wayen
(C) Gen Qamar Bajwa
(D) None of These

4. Newly elected acting President of Pakistan Muslim League (N) is ?


(A) Khawaja Saad Raffique
(B) Khawaja Muhammad Asif
(C) Sardar Yaqoob Nasir
(D) Kulsoom Nawaz

5. Total Number of European Union Countries are ?


(A) 28
(B) 27
(C) 30
(D) 26

6. Prime Minister of United Kingdom is .


(A) Theresa May
(B) David Cameron
(C) Gordon Brown

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(D) None of these


7. United Kingdom is still the part of European Union ?
(A) Yes
(B) No

8. Pakistan defeated which squash team and win the title of 2016 World Team Junior Squash
Championship in Poland?
(A) Egypt
(B) Syria
(C) Iraq
(D) Saudi Arabia.

9.First Lady of the United States is ?


(A) Marla Maples
(B) Ivana Trump
(C) Melania Trump
(D) None of these

10. Who is present Japanese Prime Minister .


(A) Shinzo Abe
(B) Yoshihiko Noda
(B) Naoto Kan
(D) None of These

11. Who is the present chairman of Pakistan Cricket Board ?


(A) Sheryar Khan
(B) Najam Sethi
(C) Javed Mian Dad
(D) Wasim Akram

12. Pakistan and India's membership status in Shanghai Cooperation Organization SCO is ?
(A) Observer
(B) Permanent Member
(C) Dialogue Partner
(D) Guest Attenadance

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

13. After inclusion of Pakistan and India as a member states , total number of SCO members
become______.
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) 9
14. Secretary General of Shanghai Cooperation Organization is ?
(A) Rashid Alimov
(B) Sabyr Imandosov
(C) Wang Kaiwen
(D) Aziz Nosirov

15. Secretary General of United Nation Antonio Gutteres belong to which country ?
(A) Brazil
(B) Portugal
(C) Poland
(D) United States

16. Pakistan Ambassador to the United Stats is _________?


(A) Hussain Haqqani
(B) Sherry Rehman
(C) Aizaz Ahmad Chaudary
(D) Jalil Abbas Jilani
Answers to MCQs of Current Affairs Set 3
1. A
2. B
3. A
4. C
5. A
6. A
7. A
8. A
9. C
10. A
11. B
12. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

13. C
14. A
15. B
16. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set 4 with Answers

1. Where the Next ICC Champion Trophy tournament will be held ?


(A) India
(B) Australia
(C) Sri Lanka
(D) South Africa

2. Next ICC Champions Trophy Tournament will be held in ____________ ?


(A) 2019
(B) 2020
(C) 2021
(D) 2022

3. Current Champion of Pakistan Super League is __________ .


(A) Quetta Gladiators
(B) Lahore Qalandars
(C) Peshawer Zalmi
(D) Karachi Kings

4. New Team included in Pakistan Super League is ?


(A) Kashmir
(B) Gilgit Baltistan.
(C) Multan Sultan
(D) Fata

5. Multan Sultan is owned by ?


(A) Schon Group
(B) Qatar Lubricants
(C) Haier Pakistan
(D) None of the above.

6. Highest Scorer in Pakistan Super League PSL is .


(A) Misbah ul Haq
(B) Shahid Khan Afridi
(C) Sarfraz Ahmed

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(D) Ahmed Shahzad


7. Highest Wicket Taker in Pakistan Super League Tournament is
(A) Wahab Riaz
(B) Mohammad Sami
(C) Saeed Ajmal
(D) Steven Finn

8. FIFA World Cup 2018 is going to be held in which Country?


(A) Qatar
(B) Brazil
(C) Argentina
(D)Russia.
9. Total Teams Participating in Football Fifa World Cup 2018 are?
(A) 32
(B) 42
(C) 45
(D) 46.
10. Wimbledon Tennis Tournament held each year in June and July in which country ?
(A) Australia
(B) United Kingdom
(B) United States of America
(D) None of These
11. In Wimbledon Tennis Tournament 2017 who was the winner of Men's Single Match ?
(A) Roger Federer
(B) Marcelo
(C) Melo
(D) None of These
12. In Wimbledon Tennis Tournament 2017 who was the winner of Women's Single Match ?
(A) Garbina Muguruza
(B) Ekaterina
(C) Elena
(D) None of These
13. Roger Federer who win the Men's Single Wimbledon Tournament belong to which country.
(A) Spain
(B) Switzerland
(C) Poland

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(D) United Kingdom


14. Garbina Muguruza winner of of Women's Single Match in Wimbledon Tennis Tournament
belong to which country?
(A) Switzerland
(B) United States of America
(C) Israel
(D) Spain
15. Who is Current President of Pakistan Hockey Federation ?
(A) Bri. (R) Khalid S. Khokar
(B) Akhtar Rasool
(C) Qasim Zia
(D) Tariq Kirmani
16. Who is the Captain of Pakistani Woman Cricket Team?
(A) Bismah Mahroof
(B) Javeria Khan
(C) Sidra Ameen
(D) Sana Mir
17. ICC Women's Cricket World Cup 2017 held in which country ?
(A) India
(B) Australia
(C) England
(D) South Africa
18. Who is the winner of Women's Cricket World Cup 2017?
(A) India
(B) England
(C) West Indies
(D) South Africa
19. Which teams played the final of Woman Cricket World Cup 2017. England and __________?
(A) South Africa
(B) West Indies
(C) Australia
(D) India
20. Total Teams Participated in Woman Cricket World Cup 2017_________?
(A) 5
(B) 6
(C) 7

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(D) 8
21. Players of the series in Woman Cricket World Cup 2017 was ?
(A) Tammy Beaumont (England )
(B) Smriti Mandhana
(C) Fran Wilson
(D) Deepti Sharma

Answers to MCQs of Current Affairs Set 4


1. A
2. C
3. C
4. C
5. A
6. D
7. A
8. D
9. A
10. B
11. A
12. A
13. B
14. D
15. A
16. D
17. C
18. B
19. D
20. D
21. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 5


1. Quaid-e-Azam Solar Park will have the capacity to generate how much electricity after
completion?
(A) 400 MW
(B) 500 MW
(C) 700 MW
(D)1000 MW
2. Quaid-e-Azam Solar Park is situated in which District of Pakistan.
(A) Multan
(B) Bahawalnagar
(C) Bahawalpur
(D) Dera Ghazi Khan
3. Total capacity of Energy Projects enlisted in CPEC project are of how much Megawatt ?
(A) 11500
(B) 11520
(C)11560
(D) 11590
4. 2660MW Coal-fired Power Plants at Port Qasim Karachi are of how much capacity
(A) 660 MW
(B) 900 MW
(C) 1200 MW
(D) 1320 MW
5. Kohala Hydel Project, Azad Jammu Kashmir is of how much capacity
(A) 660
(B) 900
(C) 1100
(D) 1320
6. Khuzdar-Basima Road N-30 CPEC project under road infrastructure total length is
(A) 70 KM
(B) 80 KM
(C) 100 Km
(D) 110 Km
7. Peshawar-Karachi Motorway (Multan-Sukkur Section) project under CPEC project total length
is
(A) 392 KM

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(B) 400 Km
(C) 492 Km
(D) 592 Km
8. CPEC started with $46 billion budget . At present CPEC budget has grown upto
______________.
(A) $50 billion
(B) $52 Billion
C) $53 Billion
(D) $62 Billion
9. At present Quaid-e-Azam Solar Park is generating how much capacity electricity .
(A) 100 MW
(B) 200 MW
(C) 300 MW
(D) 400 MW
10. New Islamabad Airport to be named __________.
(A) Nawaz Sharif
(B) Shaheed Benazir Air Port
(C) Pakistan Airport
(D) Xi Jinping
11. Tell the company of that airplane which was crashed near Havelian District Abbotabad?
(A) ATR -48
(B) ATR-49
(C) ATR-50
(D) ATR-42
12. Who is Director General of Inter Services Public Relations ISPR?
(A) Lt General Asim Saleem Bajwa
(B) Major General Asif Ghafoor
(C) Major General Rashid Qureshi
(D) Major General Athar Abbas
Answers to Current Affairs Pakistan MCQs Quiz Set 5
1. D
2. C
3. D
4. D
5. C
6. D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

7. A
8. D
9. D
10. D
11. D
12. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set 6 with Answers


1. Present Chairman of Securities and Exchange Commission of Pakistan
(A) Zafar Hijazi
(B) Zafar Abdullah
(C) Ishaq Dar
(D) None of These
2. Chief Justice of Pakistan is ?
(A) Justice Mian Saqib Nisar
(B) Justice Anwar Zaheer Jamali
(C) Justice Jawad S. Khawaj
(D) Justice Nasir Ul Mulk
3. Who is the Chief Justice of Lahore High Court ?
(A) Justice Mansoor Ali Shah
(B) Ijaz ul Ahsan
(C) Manzoor Ahmed Malik
(D) Khawaja Imtiaz Ahmed
4. Who is the Chief Justice of Sindh High Court ?
(A) Mr. Justice Ahmed Ali Sheikh
(B) Mr. Justice Sajjad Ali Shah
(C) Mr. Justice Faisal Arab
(D) Mr. Justice Maqbool Baqir
5. Who is the Chief Justice of Balochistan High Court ?
(A) Mr. Justice Mir Muhammad Noor Miskanzai
(B) Mr. Justice Amir ul Mulk Mengal
(C) Mr. Justice Raja Fayyaz
(D) None of these
6.Who is the Chief Justice of Islamabad High Court ?
(A) Mr. Justice Muhammad Anwar Khan Kasi
B) Mr. Justice Iqbal Hameed ur Rehman
(C) Mr. Justice Bilal Khan
(D) Sardar Muhammad Aslam
7.Who is the Federal Ombudsman ?
(A) Syed Tahir Shahbaz
(B) Syed Iftikhar Husssain Babar
(C) Shoaib Saddal
(D) None of these
8. Who is the registrar of Supreme Court of Pakistan?
(A)Mr. Muhammad Ali
(B) Mr. Arbab Muhammad Arif
(C) Mr. Khalid Tipu Rana
(D) Mr. Khawaja Daud Ahmed
9. Who is the registrar of Lahore High Court?
(A) Syed Khurshid Anwer Rizvi
(B) Mr. Muhammad Nasir
(C) Mr. Sohail Nasir
(D)None of These
10. Who is the registrar of Peshawer High Court?
A) Mr. Ishtiaq Ahmed
(B) Mr. Muhammad Houmayun Khan
(C) Mr. Muhammad Ayoub Khan
(D) Mr. Muhammad Salim Khan

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

11. Who is the Chief Justice of Federal Shariat Court?


A) Mr. Justice Riaz Ahmed Khan
(B) Mr. Justice Fida Muhammad Khan
(C) Mr. Justice Agha Rafiq Ahmed Khan
(D) Mr. Justice Najam Ul Hassan
Answers to MCQs Test of Current Affairs Set 6
1. B
2. A
3. A
4. A
5. A
6. A
7. A
8. B
9. A
10.D
11. D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 7


1. Pakistan and India are working in Shanghai Cooperation Organizations as
(A) Observer States
(B) Full Members
(C) Dialogue Partners
(D) Guest Attendances.
2. After the inclusion of Pakistan and India in SCO total members of Shanghai Cooperation
Organization becomes ?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) 9
3. Last Summit of Shanghai Cooperation Organization was held on __________?
(A) 8 to 9 June 2017
(B) 15-17 June 2017
(C) 20-21 June 2017
(D) 28-29 June 2017

4. Last Summit of SCO held on 8 to 9 June in which City ?


(A) Ufa (Russia)
(B) Beijing
(C) Astana (Kazakhstan)
(D) Tashkent (Uzbekistan)

5. Head Quarter of SCO is situated at ?


(A) Kazakhstan (Astana)
(B) China (Beijing)
(C) Russia (UFA)
(D) None of these
6.Who is the Secretary General of SCO ?
(A) Rashid Alimov
B) Antonio Guterres
(C) Aminah J. Muhammad
(D) None of These
7. Afghanistan is working as _____________ state in Shanghai Cooperation Organization ?
(A) Member State
(B) Observer State
(C) Guest State
(D) Dialogue Partners
8. Shanghai Cooperation Organization was formed on ___________?
(A) 15 June 2001
(B) 25 June 2002
(C) 5 June 2003
(D) 15 July 2001
9. SCO is which type of organization?
(A) Mutual Security
(B) Economic Organization
(C) Political Organization
(D) All of the Above.
10. Which Organization is working as Guest Attendances in SCO?
(A) NATO
(B) European Union

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) United Nations


(D) SAARC
Answers to MCQs Set 7
1. B
2. C
3. A
4. C
5. B
6. A
7. B
8. A
9. D
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 8


1. Who is the US Ambassador to Pakistan ?
(A) Richard G. Olson
(B) Cameron Munter
(C) Anne. W. Pettersen
(D) David Hale.
2. Who is the Chinese Ambassador to Pakistan ?
(A) Liu Jian
(B) Luo Zhaohui
(C) Sun Weidong
(D) None of These
3. Who is Indian High Commissioner to Pakistan?
(A) TCA Raghawan
(B) Sharat Sabharwal
(C) Gautam Babmawale
(D) Satyabarata Pal
4. Who is Pakistan's High Commissioner to India ?
(A) Sohail Mahmood
(B) Abdul Basit
(C) Aizaz Ahmed Chaudary
(D) Tashkent (Uzbekistan)
5. Who is the Pakistan ambassador to United States of America USA ?
(A) Jalil Abbas Jilani
(B) Sherry Rehman
(C) Aizaz Ahmed Chaudary
(D) Hussain Haqqani
6. Who is the present Governor of the State Bank of Pakistan ?
(A) Ashraf Mahmooed Wathra
(B) Yaseen Anwar
(C) Tariq Bajwa
(D) Shahid Hafeez Kardar
7. Who is the current Director General of FIA ?
(A) Bashir Ahmed
(B) Shahid Hayat
(C) Muhammad Amlish
(D) None of These
8. Who is the editor of Dawn Daily Newspaper?
(A) Zafar Abbas
(B) Mir Shakil Ur Rehamn
(C) Imtiaz Shahid
(D) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
9. According to 2017 Provisional Census Report total population of Pakistan is ?
(A) 207,774,520
(B) 207,784,520
(C) 207,794,520
(D) None of the Above.
10. According to the Census Report of 2017 which is the most thickly populated city of Pakistan?
(A) Lahore
(B) Karachi

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) Peshawer
(D) Quetta
11. According to the Census Report of 2017 which is the most thickly populated city at No.10 in
Pakistan?
(A) Lahore
(B) Karachi
(C) Peshawer
(D) Quetta
Answers to MCQs Set 8
1. D
2. C
3. C
4. C
5. C
6. C
7. A
8. A
9. A
10.B
11. D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 9


1. The Census held in 2017 is the _______________ census of Pakistan ?
(A) 3rd
(B) 4th
(C) 5th
(D) 6th
2. First thickly populated city of Pakistan after Census 2017 is ?
(A) Lahore
(B) Karachi
(C) Faisalabad
(D) Islamabad
3. Second Thickly Populated City of Pakistan after Census 2017 is?
(A) Rawalpindi
(B) Islamabad
(C) Lahore
(D) Quetta
4. Third Thickly Populated City of Pakistan after the preliminary results of Census 2017 is ?
(A) Multan
(B) Sialkot
(C) Gujranwala
(D) Faisalabad
5. Fourth Thickly Populated City of Pakistan after the Census 2017 is ?
(A) Quetta
(B) Rawalpindi
(C) Islamabad
(D) Lahore
6. Total Population of Males after Census 2017 in Pakistan is ?
(A) 106,449, 322
(B) 107,449,322
(C) 108,4449,322
(D) None of These
7. Total Population of Females after Census 2017 in Pakistan is ?
(A) 101,314,780
(B) 102,314,780
(C) 103,314,780
(D) 104,314,780
8. Total Population of Trans genders after Census 2017 in Pakistan is?
(A) 10,418
(B) 11,418
(C) 12,418
(D) 13,418
9. According to 2017 Provisional Census Report total population of Pakistan is ?
(A) 206,774,520
(B) 207,784,520
(C) 207,794,520
(D) 207,774,520
10. Total House Holds mentioned in the preliminary Census Report in Pakistan are
____________?
(A) 32,205,110
(B) 32,000,000

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) 32,205,111
(D) 32,207,111
Current Affairs MCQs Set 9
1. C
2. B
3. C
4. D
5. B
6. A
7. A
8. A
9. D
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 10


1. Total Area of Balochistan is ___________.
(A) 347,100 KM2
(B) 347,120 KM2
(C) 347,170 KM2
(D) 347,190 KM2
2. Total Seats in Balochistan Assembly are ___________ ?
(A) 60
(B) 65
(C) 70
(D) 70
3. In 1958 Pakistan purchased Gwadar from which country at 55 billion Rupees.
(A) Oman
(B) Iran
(C) UAE
(D) None of These
4. Capital of Oman is ?
(A) Muscat
(B) Oman
(C) Tehran
(D) None of These
5. Total Seats in National Assembly are _________ .
(A) 340
(B) 342
(C) 345
(D) 350
6. How many seats are vacant in National Assembly till date ??
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 3
7. Total seats in National Assembly reserved for Punjab province are ?
(A) 173
(B) 183
(C) 193
(D) 203
8. Total seats reserved for Woman in National Assembly are ?
(A) 60
(B) 65
(C) 70
(D) 75
9. Total Seats reserved for Balochistan Province in National Assembly are ___________.
(A) 7
(B) 17
(C) 27
(D) 37
10. Total Seats reserved for Federal Capital in National Assembly are ____________.
(A) 2
(B) 4

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) 6
(D) 8

Answers to MCQs Set 10


1. D
2. B
3. A
4. A
5. B
6. C
7. B
8. A
9. B
10.A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 11

1. Which is the National Mosque of Pakistan ?


(A) Badshahi Mosque
(B) Faisal Mosque
(C) Grand Jamia Mosque
(D) None of These
2. Which is National Flower of Pakistan i ?
(A) Rose
(B) Jasmine
(C) 9 O Clock
(D) None of These
3. National Bird of Pakistan is __________.
(A) Parrot
(B) Pigeon
(C) Chukar Partridge
(D) Sparrow
4. National Tree of Pakistan is __________.
(A) Deodar
(B) Snober
(C) Neem
(D) None of These
5. National Animal of Pakistan is _________ .
(A) Cheetah
(B) Lion
(C) Goat
(D) Markhor
6. Which is the national game of Pakistan?
(A) Cricket
(B) Hockey
(C) Badminton
(D) Squash
7. Who is the Governor of Punjab, Pakistan ?
(A) Mohammad Sarwar
(B) Makhdoom Syed Ahmed Mahmood
(C) Muhammad Rafique Rajwana
(D) Latif Khosa
8. Who is the Governor of Sindh?
(A) Mohammad Zubair
(B) Agha Siraj Durrani
(C) Justice (R) Saeed Uzzaman Siddiqui
(D) Muhammad Mian Soomro
9. Who is the Governor of Balochistan.
(A) Nawab Zulfiqar Magsi
(B) Muhammad Khan Achakzai
(C) Owais Ahmed Ghani
(D) Amir ul Mulk Mengal
10. Who is the governor of Khyber Pakhtoonkhwa.
(A) Mehtab Ahmed Khan Abbasi
(B) Iqbal Zaffar Jhagra

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) Shaukat Ullah Khan


(D) Syed Masood Kausar

Answers to MCQs Set 11


1. D
2. B
3. C
4. A
5. D
6. B
7. C
8. A
9. B
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 12


1. Headquarter of Pakistan Navy is situated at__________.
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Islamabad
(D) Rawalpindi
2. Headquarter of Pakistan Air Force PAF is situated at__________.
(A) Karachi
(B) Islamabad
(C) Lahore
(D) Rawalpindi
3. OIC Stands for __________.
(A) Organization of Islamic Conference
(B) Organization of Islamic Cooperation
(C) Organization of Islamic Corporation
(D) None of These
4. OIC headquarter is situated at __________.
(A) Jeddah
(B) Makkah
(C) Madina
(D) None of These
5. How many members OIC have ?
(A) 37
(B) 47
(C) 57
(D) 67
6. Who is the secretary General of OIC ?
(A) Yosaf Al-Othaimeen
(B) Iyad Bin Amin Madni
(C) Aminah J. Mohammad
(D) None of These
7. Official languages of OIC are English, Arabic and ____________.
(A) Urdu
(B) Persian
(C) French
(D) Russian
8. Which is the Capital of Burma ?
(A) Naypyidaw
(B) Myanmar
(C) Chin State
(D) None of these
9. Who is the president of Burma .
(A) Htin Kyaw
(B) Thein Sein
(C) Than Sawn
(D) None of these
10. Qantas is the Airline of which country?
(A) Austria
(B) UAE

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) Australia
(D) England

Answers to MCQs Set 12


1. C
2. B
3. B
4. A
5. C
6. A
7. C
8. A
9. A
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 13


1. BRICS is association of Five countries which include __________.
(A) Brazil, Russia , India , China, South Africa
(B) Britain, Russia, India, China, South Africa
(C) Baharat , Russia, Indonesia, China, South Africa
(D) None of These
2. Last Summit of BRICS held in __________.
(A) India
(B) China
(C) Russia
(D) South Africa
3. Who is representing India in BRICS Summit.
(A) Narendara Modi
(B) Sushma Swaraj
(C) Salman Khurshid
(D) None of These
4. Last Summit of BRICS held in China from ___________ to __________.
(A) 1st September 2017 to 4th September 2017
(B) 3rd September 2017 to 5th September 2017
(C) 4th September 2017 to 7th September 2017
(D) None of These
5. Who is the Minister of External Affairs India?
(A) Sushma Swaraj
(B) Salaman Khurshid
(C) S.M Krishna
(D) None of These
6. Who is the President of South Africa ?
(A) Jacob Zuma
(B) Thabo Mabeki
(C) Kgalema
(D) None of These
7. Who is the the President of Brazil .?
(A) Michel Temer
(B) Dilma Rouseff
(C) Jose Sarney
(D) Fermando Coller
8. Who is the President of India ?
(A) Parnab Mukherjee
(B) Pratibha Patel
(C) Ram Nath Kovind
(D) None of these
9. Aung San Suu kyi is working as _____________of Burma (Myanmar).
(A) Prime Minister
(B) President
(C) State Counsellor
(D) None of these
10. Total Length of Pakistan's Coast Line is ____________.
(A) 1030 Km
(B) 1045 Km

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) 1046 Km
(D) 1047 Km

Answers to MCQs Set 13


1. A
2. B
3. A
4. B
5. A
6. A
7. A
8. C
9. C
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 14


1. When the United Kingdom General Elections Held in 2017?
(A) 4 June 2017
(B) 5 June 2017
(C) 6 June 2017
(D) 8 June 2017
2. Which Party Got the Majority in UK Election 2017.
(A) Labour Party
(B) Conservative Party
(C) Scottish National Party
(D) None of These
3. Prime Minister of UK Theresa May Belong to which Party ?
(A) Conservative Party
(B) Labor Party
(C) Congress
(D) None of These
4. Conservative Party Got How many Seats in the House of Common in last UK Elections.
(A) 310
(B) 312
(C) 317
(D) 320
5. How many seats are required to get the Majority in House of Common UK.
(A) 320
(B) 325
(C) 326
(D) 327
6. Donald Trump Belong to which Political Party ?
(A) Republican
(B) Democratic
(C) Green Party
(D) Libertarian Party
7. Donald Trump's Home City is ?
(A) California
(B) Washington
(C) New York
(D) None of these
8. Donald Trump's occupation is _____________.
(A) Businessman
(B) Real Estate Developer
(C) News Anchor
(D) None of these
9. Trump Tower is a _________ Story building
(A) 56
(B) 57
(C) 58
(D) 59
10. Total votes in Electoral College of United States of America for appointing President and Vice
President are __________.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(A) 306
(B) 308
(C) 538
(D) 638

Answers to MCQs Set 14


1. D
2. B
3. A
4. C
5. C
6. A
7. C
8. B
9. C
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 15


1. Which of the following hurricane hit USA coastal areas in September 2017?
(A) Wilma
(B) Irma
(C) Jose
(D) Both B & C

2. Irma hit which USA State .


(A) Georgia
(B) Florida
(C) New York
(D) None of These

3. Irma Hurricane Originated from ?


(A) Cape Verde Islands
(B) Florida
(C) West Indies
(D) None of these
4. Irma was which Category Hurricane?.
(A) Category 2
(B) Category 3
(C) Category 4
(D) Category 5
5. Who is the player of the Series in Independence Cup 2017 held in Pakistan.
(A) Hashim Amla
(B) Babar Azam
(C) Fakhar Zaman
(D) None of These
6. Who was the captain of World XI in Independence Cup 2017 played in Pakistan ?
(A) Hashim Amla
(B) Tim Paine
(C) Faf Du Plessis
(D) None of These
7. Faf Du Plessis is the Player of Which Country ?
(A) West Indies
(B) England
(C) Australia
(D) South Africa
8. Pakistan won the 3rd T20 Independence Cup Match against World XI team by __________
runs.
(A) 25
(B) 30
(C) 33
(D) 35
9. How many fatalities occurred in the result of Irma Hurricane?
(A) 62
(B) 72
(C) 84
(D) None of these

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

10. Ex First Lady of Pakistan Begum kalsoom Nawaz was diagnosed with which disease?
(A) Lungs Cancer
(B) Hepatitis
(C) Typhoid
(D) Lymphoma

Answers to MCQs Current Affairs Set-15


1. D
2. B
3. A
4. D
5. B
6. C
7. D
8. C
9. C
10.D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 16


1. Tarbela Dam is situated in ______
(A) Punjab
(B) Khyber Pakhtoonkhawa
(C) Both of the above
(D) None of these
2. Tarbela Dam Started functioning in_____ ?
(A) 1976
(B) 1977
(C) 1978
(D) 1979
3. Total Capacity of Generating Electricity of Tarbela Dam is ?
(A) 3478 MW
(B) 4888 MW
(C) 5000 MW
(D) None of these
4. Government intends to increase power generating capacity of Tarbela Dam by ________
Mega watt with 5th Extension?.
(A) 1310 MW
(B) 1410 MW
(C) 1510 MW
(D) 1610 MW
5. Diamer Bhasha Dam is situated in which area ?
(A) Khyber Pakhtoon khawa
(B) Gilgit Baltistan
(C) Both of the Above
(D) None of These
6. Generating Capacity of Diamer Bhasha Dam will be________ ?
(A) 3450 MW
(B) 4000 MW
(C) 4500 MW
(D) 5000 MW
7. How many Turbines are going to be installed on Bhasha Dam of 375 MW each ?
(A) 9
(B) 10
(C) 11
(D) 12
8. Prize Money of US Open Tennis Tournament is ___________.
(A) 40.4 Million US Dollars
(B) 50.4 Million US Dollars
(C) 60. 4 Million US Dollars
(D) None of These
9. Who is the champion of Womens Single in US Open 2017 Tennis Tournament ?
(A) Martina Hingis
(B) Chan Yung Jan
(C) Sloane Stephens
(D) None of these
10. The name of the Constitutional and Legislative Body at Federal Level in
Germany is________?
(A) National Assembly
(B) Senate

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(C) Bundestag
(D) None of these

Answers to MCQs Current Affairs Set-16


1. B
2. A
3. A
4. B
5. B
6. C
7. D
8. B
9. C
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 17


1. Who is the Permanent Representative of Pakistan in the United Nation?
(A) Aizaz Chaudary
(B) Maleeha Lodhi
(C) Masood Khan
(D) Hussain Haroon
2. Which Party has got majority in the Last German Elections held on 24th September 2017?
(A) SPD
(B) AFD
(C) CDU/CSU
(D) None of These
3. How many seats won by CSD/CSU in last German Elections?
(A) 236
(B) 246
(C) 256
(D) 266
4. AFD stands for in context of last German Elections?.
(A) Alternative for Germany
(B) Area Forecast Discussion
(C) Alternative Feur Deutschland
(D) Both A and C
5. How many members are there in Bundestag (German Central legislature ?
(A) 398
(B) 498
(C) 598
(D) None of These
6. In the last election of 2013 in Germany AFD had won how many seats ?
(A) 0
(B) 100
(C) 150
(D) 250
7. Which Political Party in Germany has negative Sentiment about the refugees ?
(A) CDU
(B) AFD
(C) SPD
(D) None of these
8. Who is the present Director General of FIA ?.
(A) Bashir Ahmed
(B) Muhammad Amlish
(C) Shahid Hayat
(D) None of These
9. Who is the present Chief Executive Officer of Pakistan International Airlines ( PIA) ?
(A) Bernd Hildenbrand
(B) Dr. Musharraf Rasool Cyan
(C) Aijaz Haroon
(D) None of these
10. Who is the Foreign Secretary of Pakistan?
(A) Tehmina Janjua
(B) Aizaz Ahmed Chaudary
(C) Jalil Abbas Jilani
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Answers to MCQs Current Affairs Set-17


1. B
2. C
3. B
4. D
5. C
6. A
7. B
8. A
9. B
10.A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 18.

1. Who is the CEO of Google ?


(A) Larry Page
(B) Sergey Brin
(C) Sundar Pichai
(D) None of the Above.
2. Who is the corps Commander of Southern Command ?
(A) Major General Asif Ghafoor
(B) Lieutenant General Aamer Riaz
(C) Lieutenant General Asim Saleem Bajwa
(D) None of These
3. International Peace Day is observed each year on ____?
(A) 10th September
(B) 15th September
(C) 20th September
(D) 21st September
4. Who is the present Core Commander Lahore?.
(A) Lieutenant General Asim Bajwa
(B) Lieutenant General Aamer Riaz
(C) Lieutenant General Shahid Baig Mirza
(D) None of the Above.
5. On September 21 Earthquake hit Mexico , what was the magnitude of that earthquake ?
(A) 6.5
(B) 7.1
(C) 7.5
(D) 8
6. Official Language of Vatican City is ______ ?
(A) English
(B) French
(C) Italian
(D) Greek
7. Mexico is situated in which Continent ?
(A) North America
(B) South America
(C) Europe
(D) None of the Above.
8. National Day of the People Republic of China is celebrated on ____?.
(A) 1st October
(B) 1st September
(C) 1st December
(D) None of These
9. On 21st September Which Pakistani cricket player banned for 5 years over spot fixing scandal
?
(A) Muhammad Irfan
(B) Muhammad Amir
(C) Aijaz Haroon
(D) Khalid Latif
10. Which country's Prime Minister has announced early election in context of North Korea
tensions ?

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

(A) Phillipines
(B) South Korea
(C) Japan
(D) None of the Above.
Answers to MCQs Current Affairs Set-18
1. C
2. C
3. D
4. B
5. B
6. C
7. A
8. A
9. D
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 19

1. The current session of United Nations General Assembly which is in progress is _________
Session.
(A) 70th
(B) 71st
(C) 72nd
(D) None of These
2. Who is the winner of USA Open Tennis Tournament 2017 in Mens Single ?
(A) Rafael Nadal
(B) Jean-Julien Rojer
(C) Horia Tecau
(D) None of These
3. On September 3, 2017North Korea conducted test of which bomb ?
(A) Nuclear Bomb
(B) Hydrogen Bomb
(C) Inter Continental Missile
(D) None of these
4. Which Animal is the symbol of long life in Korea?.
(A) Tiger
(B) Lion
(C) Cat
(D) Deer
5. Who is Prime Minister of Israel?
(A) Benjamin Netanyahu
(B) Ehud Ulmert
(C) Ehud Barak
(D) None of These
6. Who is the developer of Blue Whale Challenge Game ?
(A) Philip Budeikin
(B) Gabe Newell
(C) Sid Meier
(D) None of These
7. Developer of Blue Whale Challenge Belong to Which Country ?
(A) USA
(B) United Kingdom
(C) Russia
(D) Israel
8. Nobel Peace Prize 2016 Awarded to ___________.
(A) Juan Manuel Santos
(B) Bob Dylen
(C) Malala Yousufzai
(D) Barak Obama
9. Which Pakistan Player Banned for 5 years for playing cricket against the charges of Spot
Fixing ?
(A) Sharjeel Khan
(B) Khalid Latif
(C) Mohammad Amir
(D) None of these

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

10. Who is the Chairman of Federal Public Service Commission?


(A) Nargis Sethi
(B) Naveed Akram Cheema
(C) Rizwan Ul Haq Mehmood
(D) Akhlaq Tarrar

Answers to MCQs Current Affairs Set-15


1. C
2. A
3. B
4. D
5. A
6. A
7. C
8. A
9. B
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects
Website : General knowledge Online

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Like this page to keep updated with latest mcqs on all subjects

Minat Terkait