Anda di halaman 1dari 8

Multiple Choice Questions

ICS Part (1) Ch#2


1) The process of converting analog signals in to digital signals is called:
a) Modulation b) switching c) telecommuting d) demodulation
2) The process of converting digital signals in to digital signals is called:
a) Modulation b) switching c) telecommuting d) demodulation
3) Which of the following is the most common protocol used for E-mails?
a) FTP b) POP c) SMTP d) JPEG
4) FTP facility is used to:
a) Transfer protocol b) transfer file c) check computer d) boot computer
5) Which of the following can be sending as email?
a) Text message b) documents c) images d) all of above
6) This communication medium is used to connect the networks and the computer in the internet:
a) Telephone line b) fiber-optic cables c) satellites d) all of above
7) During late 1960s, the internet was designed as ARPANTE by:
a) DRPA b) IBM c) NSF d) EIA
8) the internet was designed as ARPANTE by US department of defense during:
a) 1960 b) late 1960s c) 1989 d) 1990
9) All previous networks were replaced by national science foundations NSFNET in:
a) 1968 b) 1970 c) 1980 d) 1989
10) According to the internet society, the number of computer network in the internet is:
a) More than one lac b) more than ten million
c) more than two million d) more than three million
11) According to the internet society, the number of computer connected in the internet is:
a) more than 50 million b) more than 80 million
c) more than 90 million d) more than 100 million
12) Throughout 1970s and 1980s, which of the following evolved into several other network
dedicated mostly to military used?
a) internet b) DRPA c) NSFNet d) ARPANET
13) World Wind Web is a vast collection of interlinked documents that contain information and data in
the form of:
a) Text b) graphics c) audio and video d) all of above
14) The process of transferring a file from a remote computer to a local computer on a network is
called:
a) Uploading b) downloading c) FTP d) browsing
15) The process of transferring a file from a local computer to a remote computer on a network is
called:
a) Uploading b) downloading c) FTP d) browsing
16) Which of the following is a function of file transfer protocol?
a) Log on to network b) list direction c) copy files d) all of above
17) Network of network is called:
a) intranet b) extranet c) internet d) super net
18) local area network do not use:
a) twisted wire pair b) telephone line c) coaxial cable d) fiber-optical
19) Which of the following can be used as a communication medium?
a) UTP cable b) VSAT c) submarine cable d) all of above
20) Which of the following can be used as a communication medium?
a) coaxial cable b) fiber-optical c) satellites d) all of above
21) LAN stands for:
a) Limited access network b) local area network
c) large area network d) light area network
22) NIC STANDS FOR:
a) National identity card b) network identification card
c) network interface card d) network implementation card
23) similar network segments are connected by a:
a) gateway b) bridge c) router d) none of above
24) this device connects different types of network to form inter-network:
a) gateway b) bridge c) router d) none of above
25) Which of the following is/are contained in a gateway?
a) Protocol translators b) rate converters c) signal translators d) all of above
26) Which of the following devices is used to connect two segments of a network?
a) gateway b) bridge c) router d) either a or c
27) Which of the following is not a communication media?
a) VSAT b) fiber-optical c) SATELLITE d) terminal
28) Ethernet card is used to connect computer:
a) In a LAN b) in a WAN c) through telephone line
d) through microwave transmission
29) The most common WAN protocol in use today is:
a) Ethernet b) CCITT c) X.25 d) IEEE
30) Which of the following is not a computer networking device?
a) modem b) Ethernet card c) printer d) both a & b
31) Which of the following is not protocol?
a) Ethernet b) token ring c) FDDI d) none of above
32) Which of the following is used to connect computers using standard telephone line?
a) Ethernet card b) modem c) network card d) any of above
33) A router may be a:
a) Network server b) a computer c) black box device d) any of above
34) Network protocol specify how:
a) Sending computer sender b) destination computer will receive data
c) represent data and handle errors d) all of above
35) Ethernet protocol uses:
a) Bus topology b) star topology c) tree topology d) any of above
36) A token ring network
a) Uses ring topology b) uses token passing c) can operate at 4 Mbps using UTP
d) all of above
37) Each node in ring topology is connected to:
a) Two adjacent nodes b) a hub c) a common medium d) all other nodes
38) A network that places all nodes on a single cable is called:
a) star b) ring c) band d) bus
39) Which of the following is a basic network topology?
a) star b) bus c) ring d) all of above
40) A computer (nodes) in this topology are connected together though a central node:
a) star b) ring c) mesh d) bus
41) This type of protocols were developed without any formal plan:
a) De jure b) IEEE c) CCITT d) de factor
42) The protocol developed by IBM for its mainframe computers named:
a) De facto b) SNA c) X.25 d) DE JURE
43) ______ are used for connecting different types of network together.
a) Routers b) bridges c) repeaters d) switches
44) Which of the following can be used to connect deferent types of network?
a) gateways b) bridges c) routers d) both a or c
45) Which of the following can be used to join similar types of network?
a) Bridges & repeaters b) bridges & routes c) repeaters & gateway d) routers & gateways
46) In UTP cables, twisting of cables is done:
a) In prevent external interference b) to increase strength of the cable
c) to increase their transmission length d) to increase data security
47) The capacity of a communication medium to carry data is called its:
a) Data capacity b) carrying capacity c) bandwidth d) transmission capacity
48) A LAN can transmit:
a) Computer data b) sounds c) pictures & video d) all of above
49) The maximum rate at which a modem can transmit data is called its:
a) 56,000 bps b) 56,000 Bps c) 14400 bps d) 1.44 KBps
50) A cable joining two hubs is called:
a) bridge b) join c) spine d) connector
51) the US department of defense started the _______ in 1969:
a) LAN b) WAN c) DARPA d) internet
52) The protocol is used to view a web document in a browser:
a) telnet b) http c) FTP d) SMTP
53) The internet is owned by:
a) European Union b) DARPA c) no one d) USA
54) With shielded twisted-pair cables a token ring network can operate up to a speed of:
a) 4 Mbps b) 8 Mbps c) 12 Mbps d) 16 Mbps
55) ARC net supports:
a) coaxial cable b) twisted-pair c) fiber-optic media d) all of above
56) fast ARC net increases data transmission rate to:
a) 80 Mbps b) 90 Mbps c) 100 Mbps d) 110 Mbps
57) TCP/IP was developed for use in ARPANET in:
a) 1970 b) 1973 c) 1983 d) 1993
58) Local area network is a collection of computer that share:
a) hardware b) software c) data d) all of above
59) all communication across a WAN is made possible via:
a) telephone line b) microwave c) satellite line d) any of above
60) cellular (mobile) phones systems are often:
a) LANs b) MANs c) WANs d) NONE of above
61) A server that performs only one specific task is called:
a) client b) specific server c) dedicated server d) all of above
62) the computer network is which all computer are equal and no one computer is in control is called:
a) client/server b) dedicated c) peer-to-peer d) none of above
63) Which of the following is a dedicated server
a) File server b) print server c) network server d) all of above
64) A combination of client/server and peer-to-peer network is a ______ network.
a) mixed b) merged c) hybrid d) none of above
65) Which of the following is an example of de facto protocol?
a) ANSI b) SNA c) IEEE d) CCITT
66) Which of the following is a network standards governing body?
a) ANSI b) IEEE c) ISO d) all of above
67) Which of the following bodies regulate communication network protocol?
a) ITU-T b) EIA c) Telcordia d) all of above
68) The physical layout of connected devices in a network is called:
a) Network topology b) network standard c) network protocol d) none of above
69) There are _________ types of network topologies?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5
70) Which of the following is not a network topology?
a) bus b) token c) ring d) star
71) Which of the following is a network topology?
a) De facto b) peer-to-peer c) tree d) client/server
72) The topology in which all nodes are connected to a central wire is called:
a) bus topology b) ring topology c) mesh topology d) star topology
73) data can take any of server possible paths from source to destination on:
a) ring network b) mesh network c) tree network d) star network
74) the diameter of a thick wire is:
a) 0.2 inches b) 0.3 inches c) 0.4 inches d) 0.5 inches
75) the diameter of a thin wire is:
a) 0.2 inches b) 0.1 inches c) 0.4 inches d) 0.5 inches
76) LAN access method in which contention between two or more nodes is resolved by collision
detection is called:
a) CSMA/CD b) CSMA/CS c) CSMA/CR d) none of above
77) In_____, a node listens to the bus for a predetermined amount of time before transmitting and
waits until a transmitting node has completed transmission.
a) CSMA/CD b) CSMA/CS c) CSMA/CR d) none of above
78) This LAN access method that allows multiple devices to talk at once, and a protocol determines
which device receives priority:
a) CSMA/CD b) CSMA/CS c) CSMA/CR d) none of above
79) The convergence of computing and telecommunications technologies has given us:
a) Local area network b) wide area network & the internet
c) metropolitan area network d) all of above
80) OSI stands for:
a) ORGANIZATION standards international b) open systems interconnection
c) open standards interconnection d) open systems interchange
81) OSI reference model has:
a) 1 layer b) 3 layers c) 4 layers d) 5 layers
82) OSI mode wad developed by:
a) ANSI b) IBM c) ISO d) SUPARCO
83) OSI model has
a) 4 layers b) 5 layers c) 6 layers d) 7 layers
84) This layer in the OSI model provides network services to user applications:
a) Physical b) transport c) application d) presentation
85) When a layer in OSI model receives data:
a) It performs its specific data b) adds control information to data
c) passes it to the next layer d) all of above
86) This layer in the OSI model gets data from application:
a) Physical b) transport c) application d) presentation
87) This layer in the OSI model transmits data to the reviser:
a) Physical b) data link c) network d) presentation
88) The function(s) of application layer in OSI model include:
a) Network management b) password checking c) resource sharing d) all of above
89) Which of the following is not a function of application layer in OSI model:
a) E-mail b) file transfer c) database management services
d) none of above
90) The layer next to the application layer in OSI model:
a) Session b) presentation c) transport d) Physical
1 d) 46 a)
2 a) 47 c)
3 c) 48 d)
4 b) 49 a)
5 d) 50 c)
6 d) 51 d)
7 a) 52 b)
8 b) 53 c)
9 d) 54 d)
10 c) 55 d)
11 d) 56 c)
12 d) 57 b)
13 d) 58 d)
14 b) 59 d)
15 a) 60 b)
16 d) 61 c)
17 c) 62 d)
18 b) 63 c)
19 d) 64 c)
20 d) 65 b)
21 b) 66 d)
22 c) 67 d)
23 c) 68 a)
24 a) 69 d)
25 d) 70 b)
26 a) 71 c)
27 d) 72 a)
28 a) 73 b)
29 d) 74 d)
30 a) 75 a)
31 c) 76 a)
32 b) 77 b)
33 d) 78 c)
34 d) 79 d)
35 d) 80 b)
36 d) 81 d)
37 a) 82 c)
38 d) 83 d)
39 d) 84 c)
40 c) 85 a)
41 d) 86 d)
42 b) 87 d)
43 a) 88 b)
44 d) 89 d)
45 a) 90 b)