Anda di halaman 1dari 11

Building Standards in Educational and Professional Testing

SAMPLE PAPER
ASSISTANT MANAGER IT

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 1


Building Standards in Educational and Professional Testing

ENGLISH
Complete the sentences by choosing the most
appropriate word, from the given lettered choices (A
to D) below each.

1. All of us should abide _________ the laws of our country.

A. by
B. in
C. to
D. with

Each question below consists of a related pair of


words, followed by five lettered pairs of words. Select
the lettered pair that best expresses a relationship
similar to that expressed in the original pair.

2. PERMANENT: TEMPORARY::

A. ordinary: plain
B. imaginary: fake
C. astonishing: surprising
D. skeptical: trusting

3. BALLAD: SONG::

A. burial: death
B. party: politician
C. meal: restaurant
D. mammal: animal

Choose the lettered word or phrase that is most


nearly opposite in meaning to the word in capital
letters.

4. INSULT:

A. hunt
B. stretch
C. admire
D. finish

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 2


Building Standards in Educational and Professional Testing

Questions 5-8 are based on the following passage.

Pakistan is the country blessed with all type of seasons. The people of the
country enjoy all the seasons along with the different natural gifts, for
example, snowfall, rain, leaf fall, vegetables and fruits.
There are four seasons in our country. They are Spring, Summer, Autumn
and Winter.
Spring is called the king of all seasons. It starts at the end of the February
and lasts till May. In this season, trees give new leaves and flowers
blossom. It is pleasant to walk in the gardens and parks. Everybody enjoys
and feels fresh.
Generally it is very hot in summer, in Pakistan. The duration of this season
is very long, usually June, July and August are the hottest months. The plain
areas are very hot but hilly areas are quite pleasant. In summer, the days
are long and nights are short.
Season of Autumn starts in September and lasts till December. This season
is usually dry and windy. Leaves change their colour and fall in this season.
This season is also known as "Fall."
Winter is the coldest season of the year. There is a lot of snowfall in some
parts of Pakistan. People wear warm clothes to protect themselves from
severe cold. In winter the nights are long and days are short.

5. Which season comes between summer and winter?

A. Spring
B. Autumn
C. Monsoon
D. None of the above

6. Which season is called the king of all seasons?

A. Spring
B. Summer
C. Autumn
D. Winter

7. In which season comes the snowfall?

A. Spring
B. Summer
C. Autumn
D. Winter

8. In which season do the leaves fall?

A. Spring
B. Summer
C. Autumn

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 3


Building Standards in Educational and Professional Testing

D. Winter

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 4


Building Standards in Educational and Professional Testing

ANALYTICAL REASONING

Questions 9-12

Each body spray made by a manufacturer is a mixture of two or more


essences selected from a stock of exactly five different essences labeled F,
G, H, J and K. The manufacturer has learned that a formula for a body spray
is acceptable if and only if it does not violate any of the rules listed below.

If the body spray contains F, it must also contain H and there must be twice
as much H as F.
If the body spray contains G, it must also contain J and the amount of J
must equal the amount of G.
H cannot be used in combination with J.
J cannot be used in combination with K.
If the body spray contains K, the amount of K must be greater than the total
amount of the other essence or essences used.

9. Which of the following is an acceptable formula for a body spray?

A. Four parts J, four parts G


B. Five parts K, five parts G
C. One part F, one part K
D. Two parts G, two parts F
E. Three parts H, three parts F

10.The addition of more H could make which of the following formulas for
body sprays acceptable?

A. Two parts G, one part H, four parts K


B. Two parts H, one part J, three parts K
C. One part F, one part H, five parts K
D. Two parts F, two parts H, two parts K
E. One part G, one part H, one part K

11.Which of the following could be added to an unacceptable body spray


consisting of two parts H and one part K to make it acceptable?

A. Two parts H
B. One part J
C. Two parts K
D. One part F
E. One part G

12.Each of the following is a pair of essences that can be used together in


an acceptable body spray consisting of two or more essences EXCEPT:

A. G and J
B. K and H
C. F and G
D. F and H

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 5


Building Standards in Educational and Professional Testing

E. F and K
Teacher: The ability to recognize grammar and usage errors in the writing of
others is not the same as the ability to see such errors in one's own writing.

13.The author of this statement implies that:

A. a writer might not be aware of his own errors


B. grammar and usage errors are difficult to correct
C. grammar and usage errors are very common
D. one often has many abilities
E. recognizing grammar and usage errors and writing correctly
use two different abilities

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 6


Building Standards in Educational and Professional Testing

QUANTITATIVE

4 3  42
14. ?
22

A. 1
B. 2
C. 4
D. 12
E. 16

15.If the sum of two numbers is 5 and the difference of the two numbers is
5, what is the product of the two numbers?

A. 0
B. 1
C. 5
D. 10
E. 25

16.What is the reciprocal of the sum of the reciprocals of 2 and 3?

A. 1/6
B. 1/5
C. 5/11
D. 5/6
E. 6/5

17.Find the area of a triangle whose base is 15 cm and height is 20 cm.

A. 100 cm 2
B. 120 cm 2
C. 150 cm 2
D. 180 cm 2

1
18.If a = b and = b, then c =?
c

A. a
B. -a
C. b
1
D.
a
E. –b

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 7


Building Standards in Educational and Professional Testing

SUBJECT

19.Which type of diagram models the workflow of a module of software


project?

A. Activity diagram
B. UML class diagram
C. Sequence diagram
D. Lattice model

20.Mutator method in Java is another name of:

A. built-in method
B. query method
C. Set method
D. Get method

21.System analysis and design generally focus on the following EXCEPT?

A. Systems
B. Processes
C. Technology
D. Programming

22.Cars for refilling CNG outside a Pump is an example of:

A. Stack
B. Queue
C. Link list
D. Array

23.A master-slave flip flop is designed using how many flip flops?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

24.Which of the following defines a deadlock?

A. Permanent blocking of a set of processes that compete for


system resources.
B. Permanent opening of a set of processes that compete for
system resources.
C. A piece of code within a process that requires access to shared
resources.
D. A piece of code within a process that requires access to blocked
resources.

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 8


Building Standards in Educational and Professional Testing

25.Which of the following SQL operation automatically removes duplicates?

A. Average operator
B. Union Operation
C. Intersect Operation
D. Except operation

26.In Use case diagram, functions are represented by:

A. Arrows
B. Vertical lines
C. Actors
D. Ovals

27.Which of the following explains Backbone LAN?

A. This LAN is a wireless LAN.


B. This LAN creates a shared storage facility across a low-speed
network.
C. This LAN creates a shared storage facility across a high-speed
network.
D. A high-capacity LAN used to interconnect a number of lower
capacity LANs.

28.In quick-sort if the partitioning is _________, then algorithm runs


asymptotically.

A. Recursive call
B. Small
C. Unbalanced
D. Balanced

29.Activities of this kind help us in confirming that a product meets its


intended use. These activities aim at confirming that a product meets its
customer’s expectations. In other words, these activities focus on the
final product, which is extensively tested from the customer point of
view.

A. Verification
B. Execution
C. Validation
D. Authorization

30.Which of the following technique before the release of software


encompasses dividing the errors according to gravity into three groups;
critical, significant, and cosmetic and estimating the average time spent
on correcting an error.

A. Counting of errors
B. Predicting the number of errors using two test groups
C. The probability method
D. The regression method

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 9


Building Standards in Educational and Professional Testing

31.If the project uses a/an ___________ approach, the organizational


structure of the team may use a cross-functional model. In a cross-
functional team, personnel from the functional areas of the organization
work together as a team to focus on objectives and to take responsibility
for coordinating activities across the organization.

A. Integrated
B. Role based
C. Hybrid
D. Robust
E. Intuitive

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 10


Building Standards in Educational and Professional Testing

ANSWER KEY

Q #. Right Choice
1 A
2 D
3 D
4 C
5 B
6 A
7 D
8 C
9 A
10 C
11 C
12 C
13 A
14 D
15 A
16 E
17 C
18 D
19 A
20 C
21 D
22 B
23 B
24 A
25 D
26 D
27 D
28 D
29 C
30 A
31 A

SAMPLE PAPER ASSISTANT MANAGER IT 11