Anda di halaman 1dari 5

Naskah Drama Bahasa Sunda Untuk 14 Orang

Tokoh-Tokoh : 1. Eliana Renaldi 7. Fadil Renaldi


2. Arin 8. Mamat (Polisi 1)
3. Ana Renaldi 9. Saleh (Polisi 2)
4. Lia 10. S. Tambunan
5. Ria 11. Ardi Urbaningrum
6. Maya Renaldi 12. Rahma

Pemeran Tokoh-Tokoh :
1.Eliana Renaldi : Lili salimah
2.Fadil Renaldi : Ahmad rifa’i
3.Maya Renaldi : Andini
4.Ana Renaldi : Nabila
5.Arin : Melisa
6.Mamat (Polisi 1) : Noman Jodi
7.Saleh (Polisi 2) : Aditiyan
8.Adit (Polosi 3) : M. Alfian
9.Lia : Friska
10.Ria : nafa
11.S. Tambunan : Nur M Rizwan
12.Ardi Urbaningrum : Siti aminah
13.Rahma : Rini Riani

Dihiji sakola anu kaceluk, aya sekumpulan budak anu menamai diri maranéhanana minangka geng The
Golden Girls atawa anu mindeng di sebut minangka The Golden G.Maranéhanana diwangun ti Eliana,
Arin, Lia sarta Ria. Maranéhanana nyaéta geng cewek yanga pohara jutek sarta henteu daék disaingi ku
batur.

Hiji poé aya murid anyar anu ngaranna Ana. Manéhna nyaéta saurang anu boh haté, getol, singer tapi
bisa ogé disebut minangka saurang anu cupu boh Culun,

Di isuk-isuk poé anu cerah, sabot Ana keur leumpang nuju perpustakaan, manéhna henteu senganja
menabrak Eliana pimpian ti geng The Golden Girls.

Ana: Hampura- hampura kuring henteu ngahaja!


Eliana: Lamun lempang kahade atuh!
Arin: enya yeuh, Lamun lempang kahade atuh.
Ria & Lia: Lamun lempang kahade atuh.
Ana: Hampura-hampura, kuring bener-bener henteu senganja!.
Eliana: Jigana, kuring anyar nempo manéh deh!
Arin: Manéh budak anyar yah..?
Ana: Enya, Kuring budak anyar!
Arin: Enya atuh, hayu urang indit…hente penting ngurusan jelema jiga manéhna.
Ria: Enya bener, hayu El urang indit..!
Lia: Yuk….!
Ana si budaK anyar, ngarasa hanjelu, alatan di poé pertanmanya asuk sakola disakola anyarna,
manéhna di perlakuka kawas éta. Sesampanya di imah, Ana nyeceitakeun kabéh hal anu dipigawé ku
geng golden g di sakola ka indungna, nyaéta Ibu Maya.

Ana: Bu…..!
Ibu Maya: Enya nak….aya naon?
Ana: Bu, Ana daék pindah deui waé ka sakola séjén.
Ibu Maya: Emang ku naon nak…?
Ana: Kuring tadi di sakola di jahatin sarua batur-batur.
Ibu Maya: Sabar waé enya nak, engké ogé maranéhanana sadar!
Ana: Enya Bu…!
Ibu Maya: Gih…sana ganti baju, terus solat, pareng Ibu geus nyieun dahar beurang keur
manéh,dimakan yah…!
Ana: Iya bu…!

Keesoka poéna, di imah panyicingan Eliana, ayah Eliana nyaéta pak Fadil Renaldi pohara tekejut sarta
teherann-heran alatan koran anu di baca ku pak Fadil memuat warta anu eusina yén pak Fadil di tuduh
minangka koruptor.

Pak Renaldi: Nanaonan ieu.


Eliana: Aya naon ded..??
Pak Renaldi: Ieu bener-bener teu bisa di diemin.
Eliana: ded, Aya naon?
Pak Renaldi: Teu nyaah teu aya nanaon bet..!
Eliana: Teu aya nanaon bet ayah gelisah kitu..!?
Pak Renaldi: Entos-entos, engké manéh kaberangan ka sakola.
Eliana: Enya yah, Eliana indit tiheula yach, Assalamu’alakum…!

Di lalampahan nuju sakola, Eliana mikiran naon anu lumangsung dina bapana isuk-isuk éta. Samentara
éta di sakola.

Arin: Éh-éh aya gosip anyar loh..daék nyaho teu..!!?


Ria & Lia: Nanaon,emang aya gosip naon deui..!?
Arin: Tétéla Eliana éta anak koruptor lho..!
Lia: Menya sih..!?
Ria: Enya yeh, Arin aya-aya waé..
Arin: Lamun teu percanton ya, baca yeuh..
Ria & Lia: Hah…berita ieu bener..?!
Arin: Bener lah..!
Ria: Wah…..kumaha atuh, engké geng urang dawam tercemar atuh..?!
Arin: Enya bener tuh..
Lia: Leuwih alus Eliana urang jauhan waé….?
Arin & Ria: Bener-bener….!!

Sesampaiya di sakola Eliana heran, alatan babaturanana cicing sarta membisu pikeun manéhna.

Eliana: Isuk-isuk temen-temen, aya naon yeuh..!?


Arin: El, leuheung ayena manéh teu kudu baturan sarua urang deui deh…
Ria & Lia: Bener tuh El…
Eliana: Emang, naha sih..??
Arin: Baca yeuh El…

Eliana ogé pohara reuwas sarta terkejut sanggeus maca warta éta.
Eliana: Ieu kabéh ngabobodo, ieu pasti da anu memfitnah ayah kuring..
Ria & Lia: Engges deh El, Mending manéh ulah deukeut-deukeut sarua urang deui…
Eliana: Tapi-tapi..
Arin: Iya mendinagan ayeuna manéh jauhan urang waé..

Eliana ogé ngarasa hanjelu alatan babaturan na henteu daék ngabatur kalayanana deui. Saterusna Eliana
lumpat ka taman, hente Eliana ka sadar keun, tétéla Manéhna diuk di gigireun / sabeulah Ana anu keur
maca buku.

Ana: El hampura, lamun kuring kaci nyaho, naha manéh ceurik..??


Eliana: Naon da manéh, manéh daék ngejek kuring kawas maranéhanana..?
Ana: Teu bet El, kuring Ngan daék nyaho naha manéh ceurik??
Eliana: Manéh teu kudu nyaho.
Ana: El, tiasa teu da manéh nyenangken kuring, sakali…weh, kuring pan ogé manusa…!?
Eliana: Geus, indit ditu...

Ana bingung, alatan Eliana anu baheulana judes sarta super jutek éta ayeuna robah. Waktu manéhna di
hareup mading, manéhna nempo naon anu nyien Eliana hanjelu.

Ana: Baruk….Jadi ieu anu nyieun Eliana hanjelu…

Saterusna Rahma, salah saurang ti réncang Ana anu alus ogékadeketan Arin anu keur maca warta di
hareup mading sakola.

Rahma: Liat tuh An, Jelema anu salila ieu ngusilin manéh, ayeuna kena batuna ogé
pan…!!?
Ana: Eits…tong kitu ah, manéhna ogé pan réncang urang..!!
Rahma: Emang Ana, manéh jelema anu alus, dina kadaan naon waé manéh tatap sabar…
Ana: Uh….Jadi éra..!!!!
Rahma: Entos tiheula yach, kuring daék asup kelas tiheula..!!

Samentara éta dipanyicingan Eliana, Eliana anu kakara balik ti sakola, pohara terkejut karaena Nempo
Bapana di tangkap pulisi.

Eliana: Yah….Ayah….!!??, Pak ayah kuring daék di bawa kamana…???


Pak Pulisi 1: Engké urang wawarkeun di kantor..

Samentara éta, di panyicingan Ana, Ibu Maya terkejut nempo nempo urut salakina nyaéta pak Fadil, di
tuduh calikong, saterusna Ibu Maya ogé ngajak Ana ka kantor Pulisi.

Ibu Maya: Enya Alloh…, naon anu lumangsung dina urut salaki kuring..???
Ana: Bu, aya naon??
Ibu Maya: Hayu gancang urang indit, aya urusan penting..
Ana: Daék kamana Bu..??
Ibu Ana: Hayu gancang milu waé ulah loba tanya..

Ana sarta Indungna ogé indit nuju kantor pulisi. Sesampainya di kantor pulisi, Ibu Maya terkejut nempo
urut salakina babarengan saurang anak awéwé.
Ibu Maya: Mas, bener, warta anu aya di koran éta.??
Pak Fadil: Henteu, ieu kabéh henteu bener, aya hiji jalma anu boga niat ngancurkeun kuring.
Ibu Maya: Mas, ieu saha??
Eliana: Aya ogé, manéh saha??
Pak Fadil: Nyaah, ieu ibu kandung manéh.
Eliana: Ibu?? teu meureun, Ibu pan geus maot..??
Ibu Maya: Jadi, ieu anak urang Mas…??
Pak Fadil: Iya..

Ibu Maya ogé langsung memeluk Eliana, tetepi Eliana masih henteu percaya yén ibu Arin nyaéta
Indungna ogé.

Eliana: Lepas keun, Dedi, sabenerna naon anu lumangsung.?????


Pak Fadil: Bener nyaah ieu téh ibu kandung manéh..
Eliana: Naha manéhna teu gedekeun kuring bareng dedi.,??
Pak Fadil: Sawaktu maranéh leutik kénéh urang pirak alatan hiji hal…

Tuluy Eliana ogé memeluk kalayan pageuh, Ana, pak Fadil, sarta Ibu maya anu tétéla maranéhanana
nyaéta kulawargana. ( Eliana langsung bernyanyi: Naff-akhirnya ku manggihan anjeun)

Pulisi 2: Stop…, hampura bu, salakina daék urang pariksa..


Ibu Maya: Baruk mangga pak..!!
Pulisi 2: Hayu baraya Fadil milu urang.!!
Eliana: Pak.., ayah kuring daék di tahan??
Pulisi 2: Teu de, ayah manéh ngan di tahan pikeun samentara sarta di mentaan katerangan nepi ka
koruptor sabenerna kapanggih.

Saminggu saterusna, pulisi geus junun néwak koruptor anu anu sabenerna, nyaéta pak S.Tambunan anu
salila ieu jadi batur gawé Pak Fadil.

Pulisi 1: Salamet pak, Anjeun leupas!!, koruptor anu sabenerna geus junun urang tangkap.
Pak Fadil: Hampura pak, lamun kaci kuring weruh, sipat koruptor anu sabenerna pak??
Pulisi 2: (menghampiri) ieu pak koruptor anu salila ieu kami téang.
Pak Fadil: Baruk…Ternyata manéh…..(sambil menanpar Pak S.Tambunan)
S. Tambunan: Maneh kaci menemparku sasugema haté anjeun, tapi asal maneh nyaho, kuring hanjakal
geus mitnah anjen. Hampura kuring.
Pulisi 1: Geus pak ieu kajeun urang anu urus….

Sanggeus terbebas ti panjara, Pak Fadil ogé nikah deui jeung Ibu Maya. Sarta Eliana anu salila ieu jutek
ayeuna jadi budak anu alus sarta jadi lanceuk anu alus pikeun Ana. Maranehna hirup bagja dina hiji
kulawarga.

TAMAT