TEKS PENGACARA MAJLIS KHATAM AL-QURAN DAN JAMUAN HARI RAYA 2009.

SK BANDAR TEMERLOH MAJLIS KHATAM AL-QURAN 2009 TARIKH MASA TEMPAT TEMERLOH. : : : 17 okt. 2009 (SABTU) 10.00 PAGI – 1.00 TGH DEWAN PENDETA ZAABA, SK BANDAR

TENTATIF 10.00 Pagi

: : : : : : : : : 12.00 TGH

: PERARAKAN PESERTA KHATAM AL-QURAN UCAPAN ALUAN PENGERUSI MAJLIS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERSEMBAHAN UCAPAN ALUAN GURU BESAR SKBT PERSEMBAHAN UCAPAN PERASMIAN PERSEMBAHAN PENYAMPAIAN CENDERAMATA PERSEMBAHAN : JAMUAN HARI RAYA

Peg. Melayang serindik di atas permatang. Pemanis kata selamat datang Awal bismilah pembuka bicara.. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan. beserta yang diraikan peserta-peserta khatam al-Quran sk Bandar temerloh tahun 2009. Ustaz Aminudin b Awang Derani. Nuri berkicau di hujung pecan Membuat sarang di tanah rendah Kehadiran tuan/puan kami alukan. Guru Besar Sk Bandar Temerloh. Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. Yang dihormati. Pengerusi Jawatankuasa Penerangan. Hadirin sekelian dipersilakan mengambil tempat Peserta khatam al-quran dipersilakan mengambil tempat. Pegawai-pegawai PPD Temerloh. Guru-guru besar . sains. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Yang berbahagia . Tn Hj Nadzri bn Adb Wahab. Yang Berbahagia.Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. Bismillahirahmanirahim….Pengurus-pengurus Bank cawangan Temerloh.00 PG TEKS PENGACARA DI SEDIAKAN OLEH : USTAZ ROZI BIN ZAKARIA / 019-9885781 PANDUAN PENGUMUMAN Tetamu/ perarakan khatam al-quran hampir sampai ke dewan. sains.Barisan Guru-guru Penolong kanan Sk Bandar Temerloh. Hadirin sekelian dipersilakan berdiri. YDP PIBG Sk Bandar Temerloh. YDP Majlis Perbandaran Temerloh. Zulkifli bin Yaacob. Merbah berkicau di hujung muara. Guru Besar Sk Bandar Temerloh. Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Kecil tapak tangan dewan kami sediakan. Ustaz Aminudin b Awang Derani. Tetamu / yang diraikan mengambil tempat. YDP PIBG Sk Bandar Temerloh Yang berusaha Dato. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. teknologi dan inovasi Negeri Pahang Dengan diiringi . .MASA 10.Pelajaran Drh Temerloh Yang berusaha.

Bersyukur kita kehadrat ilahi dengan limpah kurnia-Nya dapat berhimpun dalam majlis khatam al-Quran dan Jamuan hari raya 2009 Majlis terlebih dahulu merakamkan sekalung terima kasih atas kesudian Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin meluangkan masa dalam kesibukan beliau.AJK PIBG SKBT. Manakala jamuan hari raya yang diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara warga sekolah dengan ibu bapa serta masyarakat setempat. Al-quran mukjizat bahasa tersusun. Hadirin sekelian. pelajar-pelajar. Hadirin sekelian.Semoga rahmat berkat menanti . . majlis khatam al-quran pada hari ini menggunakan manhaj tradisional iaitu setiap peserta akan membaca satu surah dan ayat yang terakhir dari setiap surah akan dibaca secara beramai-ramai. Peserta khatam al-Quran pada tahun ini adalah seramai 170 orang yang terdiri dari murid tahun 4-tahun 6. bersama-sama kita pada majlis ini seterusnya nanti merasmikan majlis Majlis Khatam Al-Quran dan jamuan hari 2009. Assalamualaikum…Alhamdulillah. tuan tuan dan puan-puan dan Yang diraikan para peserta khatam al-Quran tahun 2009 serta sidang hadirin yang dikasihi sekelian. Majlis Khatam Al-Quran Sk Bandar temerloh tahun 2009. Untuk makluman sidang hadirin sekelian. . guru-guru dan kakitangan sekolah. Indah alunan tersemat dihati. Hadiri sekelian. Majlis khatam al-quran akan dipimpin oleh alfadil Ustaz Hisyamuddin bin Mohd Yatim. dato’/datin para ibu bapa. Majlis dimula perhatian dipohon. merupakan kesinambungan majlis yang diadakan pada setiap tahun bersempena program tadarus al-quran yang diadakan sepanjang bulan ramadhan.

Gagasan satu Malaysia yang dicanangkan oleh Perdana Menteri Malaysia diaplikasikan dan direalisasikan bilamana semua warga SKBT. majlis ini Berjaya menumbangkan seekor kerbau untuk jamuan kita hari ini.Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan al-fadil ustaz Hisyamuddin memulakan majlis khatam al-quran sk Bandar temerloh tahun 2009. majlis mempersilakan yang berusaha Tuan haji Azmi Bin Hj Mohamed. .. Majlis khatam al-Quran dan jamuan hari raya kali ini cukup bermakna dimana hasil kerjasama warga sekolah dibawah kepimpinan Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad dan hasil sokongan padu PIBG yang diketuai oleh Us Aminudin bin Awang Derani dan masyarakat setempat. Hadirin sekelian Bagi meneruskan acara. Hadirin yang dihormati sekelian. PIBG dan masyarakat setempat bersama-sama memotong daging. MASA PANDUAN Amin amin ya rabbal alamin -SELINGAN MUZIK -peserta turun .pasukan nasyid naik.pasukan nasyid naik. PENGUMUMAN Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Hisyamudin selaku khalifah majlis khatam al-Quran dan peserta-peserta khatam al-quran serta sidang hadirin sekelian yang menyertai sama dalam majlis ini. SELINGAN MUZIK -GB turun . membuat persiapan bahan2 makanan dan memasak makanan secara bergotong-royong bermula jam 3 petang hari semalam lagi. Guru besar sK Bandar temerloh untuk menyampaikan ucapan.

majlis mempersilakan yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. Jadi ingatan sepanjang zaman. kerja yang berat. Tak berseri majlis jika tiada tetamu yang datang. dapatlah kami berteduh memotong daging yang liat. tambahan pula Dato’ Sharkar memberi sokongan kuat. Pagi petang memikat belatuk. Buah Longan beli sekati. Untuk itu. Tn Hj Azmi atas ucapan itu tadi. Pesanmu Dato’ kami ingati. Hadirin sekelian. dihitung sebagai amalan diakhirat. . Yang jelas. Al-Quran bukanlah hanya untuk dibaca tapi menjadi panduan dalam semua aspek kehidupan. Buat makan di atas jambatan.Terima kasih. Majlis merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih atas ucapan itu tadi. SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik. dipersilakan. Takkan hilang jasamu Dato’. Silaturrahim terbina erat. mudah2an berterusan dan berkat. belum datang sumbangan kanopi diberi bagai kilat. Hadirin sekelian. Jadi azimat dalam ingatan. Anak ayam makan di tangan. Pengerusi Untuk menyampai ucapan dan seterusnya merasmikan majlis khatam al-quran. terasa mudah dibuat. Tak lengkap acara jika tamu kehormat tidak berbicara. Tak meriah majlis jika tiada paluan kompang. sk dan jamuan raya 2009. Kehidupan lebih bermakna bilamana hubungan dengan allah dan hubungan dengan manusia dapat ditunaikan dengan sempurna.

MASA PANDUAN Penyampaian cenderamata PENGUMUMAN Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderamata kepada peserta khatam al-Quran 2009 . Bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata ini.Besar SKBT untuk mengiringi yang berbahagia Dato’ Hj Mohd Sharkar bin Hj Shamsudin. kami merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada hadirin hadirat sekelian atas kesudian memeriahkan majlis pada hari ini.. Bagi pihak majlis juga. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha Tn Hj Azmi bin Hj Muhammad. Terima kasih. dipersilakan Dato’ dan sidang hadirin ke jamuan hari raya . Majlis mempersilakan Tn Hj Azmi menyampaikan cenderamata kepada YB Dato Sharkar. Terima kasih kepada Dato’ atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. ingin memohon kemaafan jika terdapat sebarang kecacatan dan kepincangan sepanjang perjalanan majlis ini. Dengan itu sekian terima kasih ……. Penyampaian cenderamata Sebaik sahaja selesai nasyid Lagu raya . Bagi pihak majlis. Akhir kata. G. Seterusnya dipersilakan barisan AJK PIBG dan barisan Guru-Guru Penolong kanan SK Bandar Temerloh untuk menyampaikan cenderamata kepada peserta khatam al-Quran sambil kita menikmati persembahan Nasyid di bawah bimbingan Cikgu Zalina Mohd Noor. Naik ke pentas bagi menyempurnakan penyampaian cenderamata. Dengan itu berakhirlah sudah Majlis Khatam Al-Quran SK Bandar Temerloh Tahun 2009. Sebagai tanda terima kasih.wabillahi taufik …… SELINGAN MUZIK -YB turun & pasukan nasyid naik. Terima ksih kepada AJK PIBG dan barisan GPK SKBT.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful