Anda di halaman 1dari 4

MARCH 26, 2012

'Hello, world': Programming languages quizName that language: 20 'Hello,


world' programs to test your polyglot programming mettleBy Neil McAllister|Print|26
Comments

You got 17 of 20 correct.


Your score: 85%
Your responsesQuestion 1:/* Program: helloWorld */#include<stdio.h>int
main(void) {
printf("Hello, world!\n");
return 0;
}

Correct Answer: C
Your Answer: C
The godfather of modern imperative language syntax, you can recognize C by
its header files (with the *.h extension) and its slash-and-asterisk comment
delimiters.
Question 2:// Program: helloWorldfunction helloWorld() {
document.write("Hello, world!");
}
Correct Answer: JavaScript
Your Answer: JavaScript
The Web's scripting language still resembles C and its cousins, but its
syntax is a little more verbose. The I/O based on the document object is a dead
giveaway.
Question 3:# Program: helloWorlddefhelloWorld():
print "Hello, world!"
return
Correct Answer: Python
Your Answer: Python
Compared to the other popular scripting languages, Python does away with C-
like syntax, with its braces and other punctuation marks, in favor of natural-
language keywords and code blocks based on whitespace indentation.
Question 4:// Program: helloWorldclass helloWorld {
public static void main(String[] args) {
System.out.println("Hello, world!");
}
}

Correct Answer: Java


Your Answer: Java
Java looks a lot like C and C++, but it's more strictly object-oriented and
uses a different syntax for classes, methods, and types.
Question 5:# Program: helloWorldsubhelloWorld {
print"Hello, world!\n";
}

Correct Answer: Perl


Your Answer: Perl
You can tell it's a scripting language because it uses the hash symbol (#) to
denote comments. Unlike its competitors, however, the concepts of functions,
methods, and subroutines are interchangeable in Perl, and all are defined using the
keyword sub.
Question 6:// Program: helloWorld#include<iostream>usingnamespace std;
int main()
{
cout << "Hello, World!" << endl;
return0;
}

Correct Answer: C++


Your Answer: C++
The object-oriented successor to C looks a lot like its older sibling, but C+
+ is easy to spot by its simplified, single-line comments and its stream-based
console I/O.
Question 7:# Program: helloWorldclass HelloWorld
defgreet
puts "Hello, world!"
endend
Correct Answer: Ruby
Your Answer: Ruby
Ruby's class and method definition syntax resembles that of Python, but
unlike that language, definitions in Ruby must be closed with the end keyword.
Question 8:;; Program: helloWorld

(write-line"Hello, world!")

Correct Answer: Lisp


Your Answer: Lisp
You can always tell a Lisp program by its signature parentheses -- in real
programs they are often nested many levels deep. This program's particular dialect
is Common Lisp.
Question 9:' Program: helloWorld

Imports System
Public Module helloWorld
Sub Main()
Console.WriteLine ("Hello, world!")
End SubEnd Module

Correct Answer: Visual Basic


Your Answer: Visual Basic
Microsoft's often-criticized language bears little resemblance to the Basic
that was popular in the 1980s, but you can still spot Visual Basic by its single-
quote comment delimiters. The example uses the modern Visual Basic .Net syntax.
Question 10:// Program: helloWorldobject helloWorld {
def main(args: Array[String]) {
Console.println("Hello, world!");
}
}

Correct Answer: Scala


Your Answer: Scala
As a JVM language, Scala borrows much from Java, but its syntax is more
compact and has a few twists of its own. Watch for the object and def keywords,
which aren't used in Java.
Question 11:-- Program: helloWorldmodule helloWorld where
main = putStrLn "Hello, world!"
Correct Answer: Haskell
Your Answer: Cobol
As a functional language, Haskell's syntax differs from most of the languages
in this quiz. It can be spotted by its unusual, compact syntax and its double-dash
comment delimiter.
Question 12:{ Program: helloWorld }Program helloWorld(output);
Begin
WriteLn('Hello, world!')
End.

Correct Answer: Pascal


Your Answer: Pascal
One of the earlier structured programming languages, Pascal's syntax is
verbose by today's standards, but it remains eminently readable. Unlike languages
derived from C, curly brackets in Pascal indicate comments.
Question 13:// Program: helloWorld#import<Foundation/Foundation.h>int
main(void) {
NSLog(@"Hello, world!\n");
return0;
}

Correct Answer: Objective-C


Your Answer: Objective-C
Because Objective-C is a superset of C, some Objective-C code looks almost
identical to its older cousin. To tell which is which, watch for library classes
and functions that start with "NS." That prefix is a holdover from the NeXTstep OS,
which popularized Objective-C.
Question 14:; Program: helloWorldto helloWorld
print [Hello, world!]
end
Correct Answer: Logo
Your Answer: Logo
Logo is an old language with an unusual syntax. A teaching language, it is
recognizable by its friendly, readable keywords. The to/end keyword pair, used to
define a subroutine, should be a big hint.
Question 15: * Program: helloWorld

IDENTIFICATION DIVISION.
PROGRAM-ID. helloWorld.
PROCEDURE DIVISION.
DISPLAY'Hello, world!'.
STOPRUN.

Correct Answer: Cobol


Your Answer: Fortran
Once you've seen Cobol code, you can never forget it. The rigorous and
unorthodox program structure, the mandatory indentation, and the liberal use of
uppercase are all dead giveaways.
Question 16:* Program: helloWorld

PROGRAM helloWorld
PRINT'(A)', 'Hello, world!'
STOP
END
Correct Answer: Fortran
Your Answer: Basic
The granddaddy of programming languages, Fortran is the oldest language still
in use today. As such, it resembles a lot of later languages, but the primitive
syntax and unusual indentation make it readily identifiable.
Question 17:\ Program: helloWorld: helloWorld( -- )
." Hello, world!"cr ;
Correct Answer: Forth
Your Answer: Forth
Not only is Forth seldom used today, but its syntax remains unique in the
history of programming languages. It can still be found in various embedded systems
applications, including the Open Firmware found in some PowerPC, Sparc, and IBM
Power systems.
Question 18:// Program: helloWorldusing System;
public class helloWorld
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine("Hello, world!");
}
}

Correct Answer: C#
Your Answer: C#
Somewhere between C and Java lies C#. It retains much of the syntax of the
former while adding many of the modern language features of the latter (and some of
its own). If it looks like C but it's too slick to be C++, you just might be
looking at .Net code.
Question 19:# Program: helloWorldfunction helloWorld() {
echo "Hello, world!\n";
}

Correct Answer: PHP


Your Answer: PHP
PHP uses the function keyword to begin function definitions like JavaScript,
but it uses the hash character for comments and the echo keyword for text output,
like a scripting language. If you can remember those things, you'll be able to
recognize one of the more popular scripting languages on the Web.
Question 20:-- Program: helloWorldwith Text_IO;
use Text_IO;
procedure helloWorld is
begin
Put_Line("Hello, world!");
end helloWorld;

Correct Answer: Ada


Your Answer: Ada