Anda di halaman 1dari 9

1. Can say 6-10 words - shows two parts of the body by ...

a. 18 months
b. 2.5-3 years
c. 12 months
d. 7-10 months
e. 20-24 months
2. Puts food in own mouth by
a. 6 weeks
b. 10-12 months
c. 18 months
d. 12 months
e. 6-8 months
3. The anticipated skills of a 9 month old baby born at 28 weeks gestation are more like
those of a
a. 6 month old baby
b. 5 month old baby
c. 8 month old baby
d. 8.5 month old baby
e. 7 month old baby
4. Particularily rapid progress occurs in social, emotional and behavioural development
a. between 0.5 - 1.5 years
b. between 0 - 1 years
c. 2 years onwards
d. between 1.5 - 2.5 years
e. 4 years onwards
5. Sits without support by
a. 6-8 weeks
b. 6-8 months
c. 8-9 months
d. Newborn
e. 10 months
6. Palmar grasp by
a. 7 months
b. 6 months
c. 10 months
d. 6 weeks
e. 4 months
7. Reaches out for toys by
a. 4 months
b. 7 months
c. 6 months
d. 10 months
e. 6 weeks
8. Holds spoon and gets food safely to mouth by
a. 18-24 months
b. 2 years
c. 18 months
d. 12 months
e. 3 years
9. Uses two or more words to make simple phrases by
a. 7-10 months
b. 12 months
c. 20-24 months
d. 18 months
e. 2.5-3 years
10. Throught processes centred around immediate experiences by.
a. Concrete
b. Advanced
c. Operational
d. Formal operational
e. Peroperational
11. Particularily rapid progress occurs in gross motor development
a. between 1.5 - 2.5 years
b. between 0.5 - 1.5 years
c. between 0 - 1 years
d. 2 years onwards
e. 4 years onwards
12. Can draw a triangle by
a. 2 years
b. 4 years
c. <5 years
d. 18 months
e. 3 years
13. Makes marks with a crayon by
a. 6 months
b. 16-18 months
c. 10 months
d. 7 months
e. 4 months
14. What percentage of children take their first steps unsupported by 18 months?
a. 75%
b. 50%
c. 97.5%
d. 25%
e. 90%
15. The ability for abstract reasoning, testing hypotheses and manipulating abstract
concepts = _________ thought
a. Concrete
b. Advanced
c. Peroperational
d. Formal operational
e. Operational
16. Transfers toys from one hand to another by
a. 4 months
b. 7 months
c. 10 months
d. 6 months
e. 6 weeks
17. Builds a tower of three blocks by
a. 2 years
b. 10 months
c. 18 months
d. 4 years
e. 3 years
18. Vocalises alone or when spoken to, coos and laughs (“aa, aa”) by
a. 3-4 months
b. 7 months
c. 18 months
d. 12 months
e. 7-10 months
19. Follows moving object or face by turning the head by
a. 4 months
b. 10 months
c. 6 weeks
d. 7 months
e. 6 months
20. Talks constantly in 3-4 word sentences by
a. 2.5-3 years
b. 7-10 months
c. 20-24 months
d. 18 months
e. 12 months
21. Sits without support by
a. Newborn
b. 7 months
c. 1 year
d. 2.5 years
e. 18 months
22. Can draw a cross by
a. <5 years
b. 4 years
c. 3 years
d. 18 months
e. 2 years
23. Drinks from a cup with two hands by
a. 12 months
b. 10-12 months
c. 6-8 months
d. 6 weeks
e. 18 months
24. Runs and jumps by
a. Newborn
b. 2.5 years
c. 18 months
d. 7 months
e. 1 year
25. Can draw a circle by
a. 18 months
b. 2 years
c. 4 years
d. <5 years
e. 3 years
26. Starts to use sounds discriminately to parents by
a. 3-4 months
b. 7 months
c. 12 months
d. 18 months
e. 7-10 months
27. 3-4 word sentences. Understands 2 joined commands by...
a. 3 years
b. 2.5 years
c. 18 months
d. 7 months
e. 1 year
28. Crawling by
a. 8-9 months
b. 6-8 weeks
c. 6-8 months
d. Newborn
e. 10 months
29. What percentage of children take their first steps unsupported by 12 months?
a. 50%
b. 25%
c. 75%
d. 97.5%
e. 90%
30. Marked head lag on pulling up by
a. 6-8 weeks
b. Newborn
c. 10 months
d. 8-9 months
e. 6-8 months
31. Two to three words other than ‘dada’ or ‘mama’ (e.g. ‘dink’) by
a. 7-10 months
b. 3-4 months
c. 7 months
d. 18 months
e. 12 months
32. Walks around furniture (with support) by
a. 18 months
b. 12 months
c. 8-9 months
d. 10 months
e. 15 months
33. Builds a bridge from a model by
a. 18 months
b. 2 years
c. 4 years
d. 3 years
e. 10 months
34. Particularily rapid progress occurs in hearing, speech and language development
a. between 0 - 1 years
b. between 1.5 - 2.5 years
c. between 0.5 - 1.5 years
d. 4 years onwards
e. 2 years onwards
35. Smiles responsively by
a. 6-8 months
b. 6 weeks
c. 12 months
d. 10-12 months
e. 18 months
36. Can draw a stright line by
a. 2 years
b. <5 years
c. 18 months
d. 3 years
e. 4 years
37. Turns to soft sounds out of sight by
a. 3-4 months
b. 7 months
c. 12 months
d. 18 months
e. 7-10 months
38. Raises head to 45 degrees by
a. 6-8 months
b. Newborn
c. 8-9 months
d. 6-8 weeks
e. 10 months
39. Builds tower of six blocks by
a. 3 years
b. 10 months
c. 4 years
d. 2 years
e. 18 months
40. When assessing development, correction for prematurity is no longer required after
a. 18 months
b. 6 months
c. 10 months
d. 6 weeks
e. 2 years
41. Particularily rapid progress occurs in vision and fine motor development
a. between 0.5 - 1.5 years
b. between 1.5 - 2.5 years
c. between 0 - 1 years
d. 4 years onwards
e. 2 years onwards
42. Parallel play. Interactive play evolving, Takes turns
a. 3 years
b. 4 years
c. 18 months
d. 2 years
e. 18-24 months
43. Waves bye-bye, plays peek a boo by
a. 12 months
b. 18 months
c. 6-8 months
d. 10-12 months
e. 6 weeks
44. Dry by day, pulls off some clothing
a. 18-24 months
b. 3 years
c. 2 years
d. 12 months
e. 18 months
45. Symbolic play by
a. 18 months
b. 18-24 months
c. 3 years
d. 12 months
e. 2 years
46. Walks independently by
a. 7 months
b. 1 year
c. Newborn
d. 2.5 years
e. 18 months
47. Finger feeds and fears strangers by...
a. 7 months
b. Newborn
c. 1 year
d. 2.5 years
e. 18 months
48. Walks alone steadily by
a. 8-9 months
b. 10 months
c. 15 months
d. 12 months
e. 18 months
49. Walking unsteadily, broad gait, hands apart by
a. 10 months
b. 15 months
c. 8-9 months
d. 12 months
e. 18 months
50. Practical and orderly thought, tied to immediate circumstances and specific experiences
a. Operational
b. Concrete
c. Peroperational
d. Formal operational
e. Advanced
51. Transfers objects from hand to hand by
a. 2.5 years
b. Newborn
c. 18 months
d. 7 months
e. 1 year
52. Mature pincer grasp by
a. 7 months
b. 16-18 months
c. 4 months
d. 10 months
e. 6 months
53. Can build steps with a base of three blocks by
a. 4 years
b. 3 years
c. 10 months
d. 2 years
e. 18 months
Key
1. A
2. E
3. A
4. C
5. B
6. B
7. A
8. C
9. C
10. E
11. C
12. C
13. B
14. C
15. D
16. B
17. C
18. A
19. C
20. A
21. B
22. B
23. A
24. B
25. E
26. E
27. B
28. A
29. A
30. B
31. E
32. D
33. B
34. B
35. B
36. A
37. B
38. D
39. D
40. E
41. A
42. A
43. D
44. C
45. B
46. E
47. A
48. C
49. D
50. A
51. D
52. D
53. A