Anda di halaman 1dari 5

20 Contoh Soal Bahasa Inggris SMP Kelas

VII dan Jawabannya


Posted by admin in Contoh Soal On June 23, 2016

20 Contoh Soal Bahasa Inggris SMP Kelas VII dan Jawabannya – Materi bahasa Inggris
yang biasanya di berikan pertama kali untuk anak SMP adalah perkenalan atau introduction dan
ucapan salam atau greeting. Introduction atau memperkenalkan diri biasanya dilakukan oleh
seseorang kepada orang lain yang baru pertama kali bertemu. Sedangkan greeting atau ucapan
salam adalah kalimat yang sering diucapkan seseorang kepada orang lain ketika bertemu.

Greeting yang dimaksud disini bisa ucapan selamat pagi, siang, malam, dan sebagainya. Untuk
mengetahui lebih jelas tentang materi introduction dan greeting, berikut ini adalah contoh soal
beserta jawabannya untuk mempermudah adik-adik dalam memahaminya:

Contoh Soal Bahasa Inggris SMP Kelas VII :


Choose either a, b, c, or d for the correct answer. Questions 1–3 are based on the dialogue.
Yunus is a new neighbour. Yunus meets Farid in the street.
Farid : Hello, I’m Farid.
Yunus : Hello, I’m Yunus.
Farid : You are a new neighbour, right?
Yunus : Yes, I am. I just moved from Lampung.
Farid : Well, nice to meet you, Yunus.
Yunus : Nice to meet you, too.

1. Yunus is…
a.a new teacher
b.a new student
c.a new lecturer
d.a new neighbour

2. Who is moved from Lampung…


a.Yunus
b.Farid
c.Student
d.Teacher

3. Where are they meet?


a.In the park
b.In the street
c.In the mall
d.In the market
4. Sinta : Good afternoon, sir?
Mr. Budi : …………………….., Sinta.
a.Good afternoon
b.Nice to meet you too
c.I’m fine
d.How do you do

5. Dina : What is your name?


Vina : …………………………….
a.I live at Melati street
b.I’m seventeen years old
c.My name is Vina
d.I ‘m fine. Thank you

6. Alex : How do you do?


Boy : ………………………….
a.How do you do
b.I’m fine. Thank you
c.I am reading a novel
d.My name is Boy

7. Reza : I will go to the bed now.


Faris : Ok. …………………….
a.Good afternoon
b.Good night
c.Good morning
d.Good evening

8. Sarah : Good morning, Rara?


Rara : ………………….., Sarah.
a.Good morning
b.Good afternoon
c.Good morning
d.Good night

MATERI LAINNYA 15 Contoh Soal Yes-No Question Present Continuous Tense dan
Jawabannya

9. Rio : …………………………….?
Alex : My name is Rio.
a.Where do you live?
b.What is your name?
c.What are you doing?
d.Where do you come from?
10. Farah : Nice to meet you, Reihan.
Reihan : ………………….., Farah.
a.Nice to meet you too
b.I’m fine, thank you.
c.Good bye
d.See you later

11. Mira : Good night, honey?


Daughter : ………………., mom.
a.Good morning
b.Good afternoon
c.Good night
d.Good evening

12. Ratih : See you at school, Vina.


Vina : …………………………
a.Good night
b.See you
c.Nice to meet you
d.Bye-bye

13. There are a…………………….. at the bed.


a.Sofa
b.Pillow
c.stove
d.refrigerator

14. My mother is cooking at the………………..


a.Living room
b.Dining room
c.Kitchen
d.Bathroom

15. Yasmin : Thank you very much, Hani.


Hani : ………………………….
a.You are welcome
b.Bye-bye
c.See you later
d.Nice to meet you

16. I plant many flowers at the……………..


a.kitchen
b.bath room
c.bed room
d.garden
17. I go to school by………………
a.Bike
b.Knife
c.Stove
d.Bed

18. I have………………….. at 08.00 a.m.


a.Lunch
b.Breakfast
c.Dinner
d.Brunch

19. She takes a bath at……………………


a.Kitchen
b.Living room
c.Bed room
d.Bath room

20. Father and mother is………………….


a.Parents
b.Neighbour
c.Guests
d.Teacher

Baca Juga :
Contoh Soal Adverbs of Manner
Contoh Soal Superlative Degree
Contoh Soal Comparative Degree
Contoh Soal Past Participle
Contoh Soal Parts of Speech
Contoh Soal Adverbs of Frequency

Jawaban :

1.d
2.a
3.b
4.a
5.c
6.a
7.b
8.a
9.b
10.a
11.c
12.b
13.b
14.c
15.a
16.d
17.a
18.b
19.d
20.a