Anda di halaman 1dari 8

Market ni...Kategori atau Statusnya. ..

dikatakanHHT...atau Kuat 1 Arah...
misal Buy
kerana sesuai Teori hh1....
market ni di Kuaatkan ET...bermula dgn EB
ET...adalah Market Kategori hh1 exit port...
iaitu isyarat kuat market ke satu Arah...
ET...popular ialah hhj laut tenang. ..
dan TK U dominan...
jika kita klik...3..4 kali...zooom kecilkan..
kita akan Nampak Perjalanan hhT ni...
Menuju ke AtaS...
yg di dokong oleh bentuk market ET....

Cara Entry....
Jika daah Mahir...MemBaCa AKHIR HHR....
Lebih baik Entry di AKHIR HHR....
..atau
dpt Bentuk Market yg Terlalu mudaah...
spt....Ada 3 candle berlawanan dlm Trend hhR...
Ada Doji...
Ada MELEMAH...selepas Candle BESAR....
Ada Gabungan hhr candle besar di akhir us open dgn Laut Tenang di T0....

Tetapi. ...
Jika Belom MahiR...
Tunggu....kemunculan ET....
jika bentuk market...dari hhj Laut Tenang....
Tunggu...market keluar bg Arah dari Laut Tenang....
..Jika TK U Dominan....
Biar close dulu. ...pastu...terus polo....

..utk HhT Zon A. Ada 3 Keajaiban. Bukan Semua bentuk market kita boleh guna HhT Zon A ni.... Entry Lagi.. HHT ialah Trend yang panjang..Tambah LoT.esok nyeww Ooooo... secara mudahnya.BerGabungnya.. Tetapi.. volumes digunakan sebagai salah satu..Dan Jika.esok hari. HHJ AWAL 3rd..Akhir HhR... yg mana kita close sesudah keluar candle besar di L0. Trend yang bersifat lama dan berjarak jauh perjalanannya...Tempat Terbaik utk BooooM market.... HHJ AKHIR 2nd.ada gabungan.... mengenali Bentuk2 Market Luarbiasa. atau.Gandaan...... HHJ Maka....dan Zon A... daripada GABUNGAN BENTUK2 MARKET LUARBIASA Kita di TBST ERA BARU ini... .. daripada antara gabungan2 lain........... Dengan NAMA. HHT terbentuk..... Panjangnya..ET... Ada bentuk market kita YAKIN 100 percent. 1st.... bukan diukur dari segi voLumes. dalam pembentukan HHT ini... HHJ PeNYamBuNG .. dan Hold hingga L0.. Faktor yg paling penting....... ialah. gitu juga. Dah Tembus Zon A...... apabila...utk kita BoooooM. HHT zon A ni.AKHIR HHR.. senangkata...... .

.. Walaupun.. TEORI HH1 itu......... Ada DUA KONDISI. Begini.Bagi menjelaskan.. .. HHT... dah FoCus Semua........ .. Dalam Bentuk CoDE Code2 daripada Singkatan HHJ itu.. Tarik naFas jaP. Faham yeww... dengan..cik cik cik Abe. yang melibatkan gabungannya bg membentuk perjalanan HHT....Tahaaaan.HHT. aDiK DiN namakan.nanti dia akan ulang ulang ulang.... HHT SATU HALA EXIT PORT Dan. melakukan perjalanan. HHT dilihat daripada Gabungan TEORI HH1...gituuu.... Mudah jew ni.......... HembusssSs.... Jika lengkap. KEDUDUKAN MASIH DALAM PORT.. Maka lengkap jugalah HHT. TEORI HH1 HhT ini. aDiK DiN.....:)) :)) :)) Nengok SifaT jew. Gabungan2 HHJ itu... HHT SATU HALA DALAM PORT Senangnya.bagaimana menggunakan Teori hh1 dlm menentukan ARAH HH1..cik cik cik akak semua. ringkaskan lagi..

...............JIka kita Perhati. Setiap hari. kita boleh Faham.. .SELL TiaDa muncul utk menolak market ke Arah sell yg ada hanya ET buy...... ET BUY.......adalah bentuk market yg akan mengerakkan market utk SAMBUNG ARAH HHT. Jgn GeLoozooooh utk entry. Market ET ni......ilmu LaMa ni..X muncul spt hari3... .Amat AmaTi. .... Tetapi. yg kita Nampak ialah ada AKHIR HHR DAN ET BUY.. Tunggu.......... Jadi dari SIFAT NI.. Perjalanan hhT ni atau ARAH HH1 EXIT PORT ni ditentukan oleh Bentuk market ET Dan Gabungan AKHIR HhR. ada ES. maka market terus ke Arah hhT buy..fhm keww.... Dgn kehadiran Bentuk market Laut Tenang hhj dan TKU Dominan..TeruTama ET BUY.......... Market hhT Buy APa yg KiTa NAMPAK...u all dah JELAS STATUS MARKET DAN ARAH HH1..... yg ada ES..... SUPAYA hari selepas tu.. .MELALUI ISAYARAT dari ET ni..... .market ET.. ET buy ni...jika ET.... tapi.pe yg adik ckp ni..... sebelumnya..dgn hhj vol... Walaupun ada AB. Nampak tak...

. Terus SeLL panjaNG... Memakan "MaSa yang LaMa".. PerjalaNan MaRkET HHT SELL. ApabiLa keduduKan pada STEP KETIGA ini. JumLahnya.... ni langkah lebih bijaksana Sy direct pada soalan. Adalah "ComPLeTe" atau "SeLeSai". AB (1st STeP) + ES (2nD STeP) + ETs (3rD STeP) + AS (4th STeP) + EB (5th STeP) + ETb (6th STeP) Itu. ETs Ia berada pada 3rD STeP. Tentang ENGINE TERUS SELL........KETIGA. Adalah "CoDe". CoDe2 itu... BaGi MenJeLaSkan.. Daripada. Dalam TEORI HH1 SELL..... Dan.. SESUATU PERJALANAN HHT SELL. Akan. HaRi . EnGiNe TeruS SeLL.. Ini turutannya. Yang mewakiLi sinGKaTan.Melalui kemunculan ET. HHJ PENYAMBUNG SELL ETs terletak..... Maka.. Melibatkan. Ada 6 STeP. Pada.. Atau SingKatannya adalah ETs.TuRuTan yang... PerhaTi.. Yang mana... JeLas berLaku ETs...... liHaT... CoDe2 turutannya..

..keempat2 jenis HHJ LAUT TENANG itu.. seLari denGan "ES" atau "EB" <----.. Apakah. HHJ LAUT TENANG SIDEWAYs <--. Adalah isYaRat AkHiR SeLL HHT. Maka. Ok nnt focus dari AS dan AB Tentu ada dikalangan kita... TiDak kira.TO <---.. seLari denGan "ES" atau "EB" . SemenjaK foRex ini bertaPak di dunia ini. HHJ LAUT TENANG i.. SelePas ShaDoW BeSaR AKHiR HHR.. ADaLah. SESUATU ET itu.... LO-UO.. Sama aDa... AKHIR UO .. Daripada siFat PERJALANAN MARKET HHT SELL YANG BERULANG99999x.keempat2 HHJ LAUT TENANG itu. HHJ LAUT TENANG BIASA ii. LO-UO.. Ia beruLang.. Jika MARKET HHT.. Berlaku di MASA2 PASIF. Bentuk Marketnya. Berada di MASA POPULAR... EB dan ETb.keempat2 jenis HHJ LAUT TENANG itu... SelePas CanDLe BeSaR AKHiR HHR. InGat dan PeGanG ini yaaa.Dan. HHJ LAUT TENANG V iv. Dan ARAH MARKET SELEPAS itu... Jika terhaSiLnya ETs... Sejak dari DuLu kaLa lagi.. Ialah SiFaT HHT yang Sama.. Dan ARAH MARKET SELEPAS itu.. HHJ LAUT TENANG TYPE 1 iii. Apa yg kita bincangKan di sini.. Iaitu AS Dan.... Bertanyakan di dalam HaTi. Berada di MASA POPULAR... ETs atau ETb. PerLu ada.. Memberi ARAH MARKET YANG SELARI DENGAN "ES" atau "EB" <--. 1.. PenGHujunG PerJaLaNan HHT SELL..keempat2 HHJ LAUT TENANG itu... PuTar arah KE BUY SEMULA. Kriteria2 bentuk MarKet yanh dikatakan ETs ini. Sekarang ini... BegiNi.

berada di kedudukan AKHIR HHR dan MaSa PoPuLaRnya.. Yang berlaku saMaR2 hanya sebagai IsYaRat BerHenti HHT.... Dan MeGeLuarKan Arah YanG SaMa. BANYAK2 ET.. BENTUK2 MARKET. DenGan "ES" atau "EB" 3. ET YANG "PERTAMA TERBENTUK".beraDa di MaSa PoPuLaR TO-LO.. . AS/AB... Dengan EB/ES dan AB/AS. MARKET2 ET ini. Bagi setiap PERJALANAN HHT Dan. Kita MuLa FoKus.. DALAM SESUATU PERJALANAN HHT. BOLEH BERLAKU BANYAK KALI DALAM SESUATU PERJALANAN HHT. DenGan "ES" atau "EB" 4.. HHJ TK U DOMINAN atau TK U DOMINAN BIASA <---...PopuLaR dengan HHT ZON A JaDi. Pada TRADE2 DI PERJALANAN HHT..berada di kedudukan AKHIR HHR dan Ada JuGa di MaSa TO.2.. HH Zon A <---.. Yang ADA pada ET ini. Yang berlaku SATU KALI SAHAJA.PopuLar dengan caRa kewujudannya... Dengan REJECTION2. HHJ TK T atau TK T BIASA <---.. Adalah yang paling UTAMA. Berbanding dengan ES/EB... DENGAN PEMBENTUKAN. SelePas Market MELEMAH TK Z.beraDa di MaSa PoPuLaR TO-LO...... Jika kita melihat keutamaan bagi.. Jadi... <----. Atau.. Dan.. <---... ET PERTAMA inilah. Dan MeGeLuarKan Arah YanG SaMa. Itulah sahaja. LO-UO <---.. Jika dibandingkan ET ini..

TRaDe di HHR SETERUSNYA 3. KEDUDUKAN TERBAIK DI HH1 LOW. Ada di TO <---. LO ..Dengan... 2. JiKa HHT SELL. Trade di KEDUDUKAN dan MASA TERBAIK DALAM HH1.. Kannn GiTuuu..jika mahu menguRanGkan risiKo. Yang seLaRi dengan PerJaLaNan HHT.. MaSa Popularnya. KEDUDUKAN TERBAIK DI HH1 HIGH... .. 1.UO.. Dan kadang2 juga.. TRaDe di ET SETERUSNYA. ManakaLa.. Jika HHT BUY.. Pastikan TRADE DI KEDUDUKAN TERBAIK ADALAH BERDASARKAN PERJALANAN PORT DALAM HH1..