Anda di halaman 1dari 1

Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi Borobudur

Met malam sobat cerita liburan bahasa jawa ke candi borobudur ini kita posting sebagai contoh
cerkak basa jawa yang biasa jadi tugas sekolah. semoga dengan adanya pengalaman pribadi yang
kami tuliskan dalam bahasa jawa di bawah ini dapat memberi kita kemudahan dalam membuat
tugas serupa baik ketika dapat tugas membuat sebuah kumpulan pawarta ndina terbaru maupun
tugas berupa artikel bahasa jawa serta dongeng. Baiklah lahsung saja kita simak pengalaman
saya dibawah ini.

Candi Borobudur ngrupakne siji panggon sing akeh ditekani saka akeh wong saka kabeh donya.
Kajaba dadi salah siji 7 keajaiban donya, Candi Borobudur nyat nduweni akeh cerito sejarah
bakala cerito adat. Memper yen akeh para wisatawan sing pengen wiruh kene iki.manggon neng
siji kecamatan borobudur kabupaten Magelang Jawa tengah, Candi iki akeh di tekani akeh
wisatawan asing bakala lokal saben dinane. Nang dina-dina gedhe utawa dina libur, kene iki
sanuli kebak pengunjung.

Aku ugo nyoba kanggo menyang mrana, amarga ngono akeh cerito sing demen diliwatake yen
awake dhewe nuju menyang panggon wisata andalan Jawa tengah iki. Kepiye cerita liburan
bahasa jawa ke candi borobudur bisa kita waos ing ngisor iki.

Dina minggu esuk cerah, langit katon biru kaya segara, sinar srengenge cemlorot kanthi
sempurna tanpa tertutup mendung. Aku anyak mengendarai tunggangan pribadiku saka kutha
Yogyakarta, ora kaya dina-dina biyasa, justru neng dina libur, dalan ora macet neng kutha
Yogyakarta.

Ngliwati dalan Yogyakarta -Magelang yaiku siji pilehan sing cukup becik, amarga dalan iki
ngrupakne dalan utama sing hubungake saka kutha Yogyakarta nuju kutha Magelang. Panggonan
Kecamatan Borobudur nyat radha sisih kidul kutha Magelang, dadi sadurung mlebu kutha
magelang , aku kudu motong menyang arah kulon nuju panggonan wisata Candi Borobudur.