Anda di halaman 1dari 1

Assalamualaikum dan sejahtera tuan-tuan dan puan-puan sekalian,

Sukacitanya, saya ingin memaklumkan kepada tuan-puan, tatacara pergerakan penerima anugerah bagi tetamu-tetamu yang berkenaan.

Pertama, setelah nama tetamu yang menerima anugerah diumumkan, seorang ajk tetamu akan mengiringi penerima tersebut dan terus bergerak ke pentas sebelah kanan sila gunakan tangga di sebelah kanan ……tuan-puan.

Apabila penerima tersebutselesai mengambil hadiah anugerah di atas pentas ini,.dipohon penerima anugerah berkenaan terus berjalan ke arah tangga sebelah kiri pentas.

Dan seterusnya, penerima

ballroom ini yang berada di sebelah kiri tuan/puan

Dan terakhirnya, dipohon juga penerima tersebut dapat masuk semula ke dewan ballroom ini menggunakan pintu bahagian belakang dewan ini dan mengambil tempat duduknya semula.

Untuk perhatian penting tuan/puan terutama penerima-penerima anugerah,

turun dan terus bergerak keluar ke arah pintu depan

1. Penerima anugerah dilarang sama sekali turun dari pentas dan terus bergerak ke tempat duduknya melalui hadapan meja VVIP dan VIP

2. Bagi bilangan penerima anugerah lebih daripada seorang, contohnya anugerah kepada murid atau pelajar, maka pihak ajk tetamu akan menyusun kedudukan penerima-penerima sebelum naik ke pentas iaitu pengetua atau guru besar berada di hadapan untuk mengetuai senarai penerima anugerah tersebut seterusnya diikuti oleh penerima-penerima dari kalangan murid atau pelajar.

Sekian, harap maklum di atas tatacara pergerakan penerima-penerima anugerah pada malam ini. Tahniah dan syabas diucapkan. Terima kasih juga di atas perhatian dan kerjasama tuan puan dan hadirin serta hadirat sekalian.