Anda di halaman 1dari 3

REGION I

PANGASINAN DIVISION II

THIRD QUARTER EXAMINATION


GRADE 8 ARTS
NAME:_____________________________ YEAR&SECTION:___________________SCORE:______
I.MULTIPLE CHOICE. ​Select only the letter of your choice and write you answer on the space before each
number
___ 1. This is celebrated by Hindus in India and all around the world on October or November.
a. Diwali b. Rangoli c. Ajanta d. Taj Mahal
___ 2. This cave of Maharashtra , India is a 30 rock – cut cave monuments that dates back in the 2​nd​ century.
a. Diwali b. Rangoli c. Ajanta d. Taj Mahal
___ 3. The art of making designs or patterns on the walls or on the floor of the house.
a. Diwali b. Rangoli c. Ajanta d. Taj Mahal
___ 4. The traditional form of Rangoli made use of designs and motifs based on ____.
a. Gods b. Rocks c. Nature d. Humans.
___ 5. Mohenjo Daro, Harappa, and Kot Diji are among the pre – Islamic settlement, these places are tourist
attraction in _____.
a. Uzbekistan b. Pakistan c. India d. Tajikistan
___ 6. A kind of art in ancient Kazakhstan which is a part of their daily routine.
a. Visual art b. Fine arts c. Art of decorative carving d. Applied art
___ 7. The _____________ is very important for local residents in Tajiks.
a. Visual art b. Fine arts c. Art of decorative carving d. Applied art
___ 8. They are known for making printed cloth.
a. Uzbekistan b. Pakistan c. India d. Tajikistan
___ 9. This is mostly present in architectural monuments, household structures and objects in Tajiks.
a. Carving b. .Architecture c. Painting d. Sculpture
___10. The most unique and beautiful carpets in the world are produced by______.
a. Turkmenistan b. Pakistan c. Kyrgystan d. Tajikistan
___11. A homespun silk that is used for the beautiful dresses worn by Turkmen women. Turkmenistan is also
the source of ___________.
a. Shirdaks b. Kotoni c. Keteni d. Shordiks
___12. Kyrgyz women produce a wide range of textiles, thus, mostly from the felt of their _______.
a. Lamb b. Goat c. Cow d. Sheep
___13. A large embroidered wall hangings traditionally made by Kyrgyzstan particularly by elder
women to commemorate the marriage of a son or daughter.
a. Shirdaks b. Tush kyiz c. Keteni d..Shordiks
___14. West Asia is rich in ____
a. Memorial heritage b. Cultural heritage c. Commercial heritage d. Traditional art
___15. Handmade soap is produced from Syria and _____.
a. Uzbekistan b. Turkmenistan c. Lebanon d. Tajikistan.
___16. Shah Jahan : ________ ; Mohenro Daro : Pakistan
a. . Shiva d. Veda c. Kot Dij d. Taj Mahal
___17. _______ : Cosmic Dancer ; Mahabharata : Wayang Kulit
a. Kot Diji b. Taj Mahal c. Shiva d. Veda
___18. Rang : color ; __________ : row of color
a. Diwali b. Mugol c. Aavalli d. Ravalli
___19 Uzbekistan : applied arts ; Kazakhstan : __________
a. Applied arts b. Fine arts c. Cultural arts d. Musical arts
___20. Kot Diji : Pakistan ; Mohenjo Daro :_____________
a. Uzbekistan b. Tajiks c. Turkmenistan d. Pakistan
___21. Painting and architecture : Mogul Period ; Islamic Ascendancy : ____________
a. Traditional Period b. Classical Period c. Ancient Period d. Transitional Period
___22. Embroidered wall : Kyrgistan ; Carpet : __________
a. Uzbekistan b. Kyrgyzstan c. Turkmenistan d. Pakistan
III Identify the arts of the following countries. Choose from the pictures below and write only the letter of
your choice.

___ 23. Turkmenistan

___24. Pakistan

___25. India

A. Keteni Cloth B. Rangoli

C. Truck Art D. Diwali Lamp

KEY ANSWER:

1.A 14.B
2.C 15.C
3.B 16.D
4.C 17.C
5.B 18.C
6.A 19.B
7.C 20.D
8.A 21.A
9.A 22.C
10.A 23.A
11.C 24.C
12.D 25.D
13.B