Anda di halaman 1dari 3

Gyakoroljuk a névelőket ezzel a teszttel!

Pick the right article.


1. I went to .................... school in California.
a) a
b) the
c) –
2. .................... giraffe is the tallest animal.
a) a
b) the
c) –
3. I like swimming in .................... sea.
a) a
b) the
c) –
4. Miranda bought .................... Italian handbag.
a) an
b) the
c) –
5. Many children are afraid of .................... dogs.
a) a
b) the
c) –
6. The government gives benefits to .................... unemployed.
a) an
b) the
c) –
7. My mother is .................... dentist.
a) a
b) the
c) –
8. Where is .................... luggage?
a) a
b) the
c) –
9. Can I have .................... wine instead of beer?
a) a
b) the
c) –
10. I need to go home now. I had .................... bad day.
a) a
b) the
c) –
11. Some people think that .................... British are unfriendly.
a) a
b) the
c) –
12. .................... children I saw this morning were wearing costumes.
a) a
b) the
c) –
13. Jim learned to play .................... piano when he was young.
a) a
b) the
c) –
14. Is there .................... pub near here?
a) a
b) the
c) –
15. Some families go to .................... church every Sunday.
a) a
b) the
c) –
answers: 1-c 2-b 3-b 4-a 5-c 6-b 7-a 8-b 9-c 10-a 11-b 12-b 13-b 14-a 15-c