Anda di halaman 1dari 4

Name: Date:

Grade & Section: Score:

Direction: Write the correct answer before the number.

1. A polygon that has three sides.


a. Square b. Triangle c. Circle d. Quadrilaterals
2. What is the sum of the measure of the angles of triangles?
a. 900 b. 1200 c. 1800 d. 3600
3. It is the angles between two sides of a triangle?
a. Includes side b. triangle postulate c. Angles of triangle d. Included angle
4. What do you called that the side has a common to two angles of a triangle?
a. Included angle b. sides of triangles c. triangles d. included side
5. If the three sides of one triangle are congruent to the three side of another triangle, then the triangles are
congruent.
a. SAS b. ASA c. SSS d. AAS
6. in ΔNAY , what side is included between ∠N and ∠A.
a. NA
b. AY
c. NY
7. In ΔNAY , what side is included between AN and NY.
a. ∠N
b. ∠A
c. ∠Y
8. In ΔABC, if m∠A = 450, m∠B = 900, find the measure of ∠C?
a. 20 b. 30 c. 80 d. 45
9. If ΔABC = ΔDEF, which segment is congruent to AB.
a. BC b. AC c. DE d. EB
10. If ΔSUM = ΔPRO, which angle is congruent to ∠M.
a. ∠S b. ∠P c. ∠R d. ∠O
11. If ΔTIN = ΔCAN, then ΔNAC is congruent to .
a. ΔITN b. ΔNIT c. ΔTNI d. ΔINT
12. Miguel knows that in ΔMIG and ΔJAN, MI = JA, IG = AN, MG = JN. Which postulate or theorem can
he use to prove the triangle congruent.
a. ASA b. AAS c. ASA d. SSS
13. Name the corresponding angle of ∠B in ΔABC = ΔXYZ.
a. ∠X b. ∠Y c. ∠Z d. ∠C
14. Name the corresponding side of SH in ΔSHA = ΔJER.
a. JE b. ER c. JR d. HA
15. Listed below are the six pairs of corresponding parts of congruent triangle. Name the congruent tringles.
SA = JO ∠D = ∠Y
AD = OY ∠A = ∠O
SD = JY ∠S = ∠J
a. ΔASD = JOY b. ΔADS = ΔYJO c. ΔSAD = ΔJOY d. ΔSAD = ΔJOY
16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Test II

1. Find the value of y and list the sides of ΔCDE in order from least to greatest if the angles have indicated
measures. (5 pts)
ΔCDE, where m∠C = (12y – 9)0
m∠D = (62 – 3y)0
m∠E = (16y + 2)0
Test III
Find the measure of each indicated angle. (2 pts each)

Solve for x. (5 pts each)

F
S
1. U 2.
30° x+6x

4x+2°

T
Answers Key:
Test 1
1.B
2.C
3.D
4.A
5.C
6.A
7.A
8.D
9.C
10.D
11.B
12.D
13.B
14.A
15.C
16.A
17.I
18.B
19.I
20.C
21.F
22.C
23.G
24.D
25.F
Test II
Solutio:
m∠C = (12y – 9)0 ∠C = 12(5) – 9 = 510
m∠D = (62 – 3y)0 ∠D = 62 – 3(5) = 470
m∠E = (16y + 2)0 ∠E = 16(5) + 2 = 820

12y – 3y + 16y – 9 + 62 + 2=180


25y + 55 = 180
25y=180 – 55

25𝑦 125
=
25 25

Y=5

Test III

1. 700
2. 650
3. 1200
4. 1050
5. 950

Solve for x.

1. 12
2. 11